pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Μηνύματα
- 5.574
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.405
- Πόντοι
- 786
(δως μοι παν στω και τα γαν κινήσω κατά την αρχιμήδειαν ρήσιν)...
το γάμησες
(δως μοι παν στω και τα γαν κινήσω κατά την αρχιμήδειαν ρήσιν)...
Οταν επιβληθει φορος στις μαλακίες, καποιοι θα σκεφτονται δυο φορες πριν γραψουν τετοιες μπούρδες.
Νέος Πρόεδρος με τη βούλα του… Βούδα – Συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καραμανλή πάνω στα ερείπια της ΝΔ
Δεν ήταν απίστευτο αλλά εξ’ υπ ’αρχής αληθινό. Το «Καρφί» με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αποκαλύψει το πολιτικό φλερτ του Κ. Καραμανλή με τον Α. Τσίπρα που κρατάει χρόνια. Ένα πολιτικό φλερτ που παρά τις αντιδράσεις των στενόμυαλων πολιτικών –ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ– αλλά και πολλών Σαμαρικών της ΝΔ έτεκεν… Π. Παυλόπουλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Ο πρωθυπουργός θα ήθελε να είναι στη θέση του πρώην υπερυπουργού του, ο «Βούδας της Ραφήνας», ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής. Αλλά ο τελευταίος προτίμησε τη θέση… του σοφού του χωριού που δέχεται διάφορους «προσκυνητές» στη Ραφήνα και τους δίνει καθημερινά μονολεκτικούς χρησμούς ψυχραιμίας. Ο Π. Παυλόπουλος ήταν ο ιδανικός για το πρώτο βήμα επιστροφής του γαλάζιου «Πανοραμίξ» στα πράγματα. Και τούτο διότι είναι μετριοπαθής, δεν πολυέμπλεξε με την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, την οποία όπως λέει το ρεπορτάζ ο Καραμανλής δεν θέλει ούτε να την θυμάται αντιστάθηκε στο μνημόνιο (όχι δα με κανένα καριοφίλι αλλά με γνωμοδοτήσεις του) και ταυτόχρονα είναι σε ευθεία και καθημερινή συνεννόηση με τον Κ. Καραμανλή.
Μ’ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΙΑ
Το φλερτ του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό κρατάει χρόνια μα τώρα με αυτή την επιλογή πέτυχε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Πρώτα απ’ όλα συμβόλισε ένα είδος εθνικής συνεννόησης ικανοποιώντας ταυτόχρονα, και τον, έστω απ’ την απέναντι πολιτική όχθη προερχόμενο πολιτικό του μέντορα. Δεύτερον τελείωσε τη ΝΔ. Διότι μετά την αψυχολόγητη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ψηφίσει Παυλόπουλο ενεργοποίησε το ρήγμα Καραμανλικών – Μητσοτακικών μέσα στο κόμμα βάζοντας τον πρώην υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης απέναντι σ’ όλους και ψαλιδίζοντάς του ουσιαστικά τις αρχηγικές του φιλοδοξίες αφού αποδείχτηκε ότι ο Κυριάκος είναι τόσο μόνος του όσο και μια καλαμιά στον κάμπο. Την ίδια ώρα –και αναλόγως βεβαίως με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης– τελείωσαν και τον Α. Σαμαρά. Γιατί με την επιλογή του Π. Παυλόπουλου του έστειλε μήνυμα ότι «εγώ έβγαλα δικό σου παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις ενώ εσύ δεν τα κατάφερες». Του έδειξε άρα ότι το πρόβλημα είναι ο Α. Σαμαράς και το περιβάλλον του. Διότι ακόμα και ο οργισμένος με τον Α. Τσίπρα Δ. Αβραμόπουλος για να τον «εκδικηθεί» θα πρέπει πρώτα να παίξει εσωκομματικό ρόλο. Άρα να υπονομεύσει και εν τέλει να ανατρέψει τον Α. Σαμαρά.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ «ΑΒΡΑΜΟ»
Δεν ήταν και λίγο το γεγονός ότι ο επίτροπος μετανάστευσης της Ε Ε ίσιωνε τον κόμπο της γραβάτας του για να έρθει να ορκιστεί πρόεδρος και αντ’ αυτού έλαβε ένα μήνυμα στο προσωπικό κινητό του τηλέφωνο του οποίου οι τέσσερις λέξεις του πυρπόλησαν το μεγαλύτερό του όνειρο:«Λυπάμαι δεν είσαι εσύ», του έγραφε όχι ο Α. Τσίπρας αλλά συνεργάτης του. Πάλι καλά που δεν έκλεινε το μήνυμα με τη φράση, ίσως μια άλλη φορά. Από όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι εξ αιτίας της στενής πολιτικής σχέσης του Κ. Καραμανλή με τον Α. Τσίπρα, που τώρα στην ουσία έχει φτάσει στο επίπεδο της συγκυβέρνησης των δύο, θα πέσουν ακόμα… πολλές πιστολιές, ώσπου τα κομματικά γραφεία της Συγγρού να μοιάζουν με το ερειπωμένο σπίτι της οικογένειας Κοκοβίκου στη γνωστή μυθική ταινία του Τζαβέλλα. Άλλωστε όπως είχαμε αποκαλύψει εξαιρετικά έγκαιρα αυτός ήταν ο κεντρικός στόχος και των δύο πρωταγωνιστών της κατ’ ουσία συγκυβέρνησης. Δεν είναι μακριά από το να αποδείξουν, τουλάχιστον με επικοινωνιακούς όρους ότι ο Σαμαράς –και το επιτελείο του– ήταν και παραμένει ανεπαρκής και αναλώσιμος
Όλο το παρασκήνιο για την άρνηση του Κυριάκου να ψηφίσει Παυλόπουλο για ΠτΔ
Νέα δεδομένα στις εσωκομματικές ισορροπίες της ΝΔ προστέθηκαν μετά την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος άστραψε και βρόντηξε όταν έμαθε λίγη ώρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία ότι τελικά ο Προκόπης θα ήταν ο εκλεκτός του Μαξίμου για το αξίωμα.
Χωρίς να χρειαστεί πολύ χρόνο και αφού συζήτησε για λίγη ώρα με τους συνεργάτες του αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στον πρώην υπουργό και μάλιστα το κοινοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου συμμετείχε το ίδιο βράδυ. Τι ήταν όμως αυτό που πραγματικά έκανε τον Κ. Μητσοτάκη να αντιδράσει ακαριαία; Αφενός, ο λυσσαλέος πόλεμος που είχαν οι δύο άνδρες με αφορμή τον περίφημο νόμο Παυλόπουλου (164/2004) για την μετατροπή των συμβασιούχων αορίστου χρόνου σε μονίμους. Ο Μητσοτάκης, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του πάλεψε για να ελέγξει μία προς μία αυτές τις μονιμοποιήσεις (τελικά εντάχθηκαν τότε περίπου 35.000 άτομα) πιστεύοντας και από ενδεικτικά στοιχεία που είχε ότι πολλές από αυτές έγιναν παρανόμως και άρα θα εμπλούτιζε από εκεί αρκετά τη δεξαμενή των απολύσεων. Από την άλλη ο Προκόπης όπου βρισκόταν μιλούσε με πολύ σκληρά λόγια για τον Κυριάκο θεωρώντας ότι οι υπουργικές κινήσεις είχαν στόχο να αποδυναμώσουν τον ίδιο ως τάχα υπηρέτη του πελατειακού κράτους. Όμως, ας δούμε και πιο βαθιά ακόμα. Ο Προκόπης , όσο ήταν βουλευτής, κατέβαινε στην Α΄Αθηνών. Εκεί όπου εκλέγεται η Ντόρα. Κι εκεί ο Προκόπης είχε δυνατές επιδόσεις, ιδιαίτερα από τότε που άνοιξε τον δρόμο για μονιμοποιήσεις χιλιάδων ατόμων. Άρα, ο στόχος του Κυριάκου ήταν διπλός. Θέλετε κι άλλο παρασκήνιο; O Νικήτας ο Κακλαμάνης, στενός φίλος του Προκόπη, στήριζε, στην ίδια περιφέρεια τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως βέβαια έκανε και ο κ. Παυλόπουλος όσο διεκδικούσε έδρα. Στις τελευταίες εκλογές, κι αφού ο Π. Παυλόπουλος δεν είχε πρόθεση να εκλεγεί εκ νέου, έστειλε σήμα σε όλους τους δικούς του να ψηφίσουν τον Νικήτα τη στιγμή που όλοι γνώριζαν ότι Νικήτας και Ντόρα μάχονταν για τις δύο τελευταίες από τις τέσσερις έδρες που θα έπαιρνε η ΝΔ στην Α΄ Αθηνών.
Πολλοί είναι οι βουλευτές που πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσότάκης με τη στάση του απέναντι στον Προκόπη Παυλόπουλο, οριοθετεί και τον χώρο του απέναντι στο Καραμανλικό μπλοκ, στη μάχη για την κούρσα διαδοχής.