Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 177K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Αεροπορία στρατού φίλε; Με τι πετούσες; Τσεσνα ή C12; Τι λένε αυτά; Σαπακια ή πλανάρουν καλά;
Ρε φίλε κατάλαβες τι εννοώ τη θητεία μου ήθελα να πω.Δεν πέταγα τίποτα εγώ.Κοψε τις βλακείες.

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Ρε φίλε κατάλαβες τι εννοώ τη θητεία μου ήθελα να πω.Δεν πέταγα τίποτα εγώ.Κοψε τις βλακείες.
Δεν ηταν προσωπικό το σχόλιο. Κυνικό και γενικό, με αφετηρία πολλά από όσα γράφονται εδώ.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Πολύ ανεύθυνο από πλευράς ανίδεων, να αποδίδονται ευθύνες (χωρίς επίσημα στοιχεία) σε πιλότους, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στο ιερό τους καθήκον, Καθίσταται δε εγκληματικό, όταν αυτές αποδίδονται από ανθρώπους που έχουν σχέση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με το αντικείμενο. Επάνω σ' αυτό, θα σου πω ότι η έρευνα είναι πραγματικά δαιδαλώδης και η επιτροπή διερευνήσεως θα φτάσει να εξετάσει πιθανότητα λάθους του πληρώματος, στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, αφού πρώτα όμως έχει αποκλείσει τις τέσσερις προηγούμενες πιθανότητες...
Ποιες είναι οι τέσσερις προηγούμενες πιθανότητες;

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Δεν ηταν προσωπικό το σχόλιο. Κυνικό και γενικό, με αφετηρία πολλά από όσα γράφονται εδώ.
Δεν είμαι γνώστης του θέματος.Καποιες παρατηρήσεις μου αναφέρω σε συσχετισμό με δικό μου επάγγελμα,χόμπι και χρήση λογικής και αναγωγής στη συγκεκριμένη περίπτωση δικά μου γεγονότα και εμπειρίες.Τις λεπτομέρειες και τα τελικά πορίσματα θα τα που οι ειδικοί που έχουν την ευθύνη του τί θα πουν.

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036
Τι λες ρε τύπε πάλι...
Γιατί δεν αφήνετε το θέμα?
Δυο πιλότοι έφυγαν, αφήστε τους...
Ίσα-ίσα, που υπερασπίζομαι τα παιδιά διότι διάβασα διαφορά. Άλλωστε κι εσύ συμμετέχεις. Εκτός και αν ενοχλήθηκες από την αναφορά μου στην προδοτική στάση όλων των Ελλήνων(;) πολιτικών.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.496
Πόντοι
8.846
Ίσα-ίσα, που υπερασπίζομαι τα παιδιά διότι διάβασα διαφορά. Άλλωστε κι εσύ συμμετέχεις. Εκτός και αν ενοχλήθηκες από την αναφορά μου στην προδοτική στάση όλων των Ελλήνων(;) πολιτικών.
Ναι, ενοχλούμαι σφόδρα από την καπηλεία του θανάτου των παιδιών για κομματική σπέκουλα...και μάλιστα του ακραίου χώρου.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Τοσο χαμηλα που στη στροφη να βρισκει το φτερο το νερο;
Περίεργο
Το μαχητικό σκάφος δεν στρίβει όπως ένα εμπορικό-επιβατικό αεροπλάνο (απλοϊκά το λέω το μαχητικό πέρα από τα G που προκαλεί η κάθε μανούβρα το γυρνάς πλάι και κάνεις nose up και στρίβει το επιβατικό στρίβει σαν βάρκα.Το έχει έχει joystic το άλλο έχει τιμόνι-πηδάλιο τεράστια διαφορά,για προφανείς λόγους).Αν έκανε καμία απότομη μανούβρα-ελιγμό να στρίψει με την ταχύτητα που είχε ένα κούνημα κατα λάθος να έκανε ή κατι άλλο να έγινε δεν προλαβαίνει να το μαζέψει πόσο μάλλον πάνω στον ελιγμό τόσο χαμηλά.Λίγο να ζαλίστηκε και να έχασε και το προσανατολισμό του για 1 δευτερόλεπτο μπορεί να του στοίχησε.Αντίστοιχα και κάτι μηχανικό να έγινε πάλι τόσο χαμηλά δύσκολα μαζεύεται.Μιλάμε για αντανακλαστικά του Flash πρέπει να έχεις.Δείτε την ταινία του Tom Hanks με το πραγματικό γεγονός με το επιβατικό αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην ποταμό Hudson.Τις πρωτοβουλίες που πήρε και σε πόσο χρόνο.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Και πριν αρχίσει κανένας προσωπική επίθεση για το ότι κατηγορώ τους πιλότους.Δεν κατηγορώ κανέναν.Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ με το γεγονός.Έχω συμμαθητή από το Λύκειο που είναι πιλότος στη μοίρα αυτή και τώρα ανέβασε φωτογραφία στο facebook μαζί με τον έναν αδικοχαμένο.Ανάλυση γεγονότων κάνω.Το πόρισμα θα το βγάλουν οι ειδικοί που προφανώς την αλήθεια για διάφορους λόγους δεν θα την μάθουμε εμείς ποτέ.

Makedonas1971

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Κριτικές
9
Like
8.320
Πόντοι
2.036
Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.496
Πόντοι
8.846
Τότε που ενοχλήθηκες με ότι έγραψα;
Ας το αφήσουμε.
Η Π.Α έχει τόσα θέματα να μιλήσουμε.
Οκ ειναι το ζήτημα των ημερών, είναι σοβαρό, αλλά μόνο στεναχώρια φέρνει η συζήτηση και δεν οδηγεί πουθενά.
Αφη πέφτανε και θα πέφτουνε. Όλοι το γνωρίζουν αυτό - όσοι πετούν ακόμα καλύτερα. Το χειρότερο είναι ότι κάποιες φορές μαζί τους χάνονται και γενναίες ψυχές. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό είναι το τίμημα της σκληρής εκπαίδευσης (κι όχι μόνο στην περίπτωσή μας) ολων των αεροποριών του πλανήτη ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για κάτι άλλο...

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546
Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από τον τραγικό χαμό 63 στρατιωτικών μετά τη συντριβή ενός C-130 στο όρος Όθρυς - ίσως η μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε ποτέ η ΠΑ

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.121
Πόντοι
6.256

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.125
Πόντοι
4.895
Δενν ξέρω την ηλικία σου και τώρα έχω φίλο μηχανικό αεροσκαφων πολιτικό προσωπικό στην ΕΑΒ.

Θα σου το γράψω μια φορά δεν γίνεται εγώ να βάλω μυαλό σε κάθε έναν άνθρωπο ούτε να αλλάξω άποψη σε κάθε έναν, ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα και ότι τα πάντα δουλεύουν ρολόι και υπογράφει καθε ένας και όλοι είναι τίμιοι ηθικοί και ακέραιοι.

Ναι έχω άποψη και ξέρω τι γίνεται.

Σου δείχνω το φεγγάρι και κοιτάς το δάχτυλο.

Αν είχα γιο ιπτάμενο δεν θα ήθελα να πετάει ούτε με Μιράζ ούτε με f4.

τα κόκκινα μόνος σου τα φαντάζεσαι. Ούτε εγώ ουτε άλλος εδώ μεσα έγραψε κατι παρόμοιο.

να φανταστώ και γω τον γιο σου κάπου στο μέλλον να λέει "Αν είχα γιο ιπτάμενο δεν θα ήθελα να πετάει ούτε με rafale"

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.125
Πόντοι
4.895
Ας το αφήσουμε.
Η Π.Α έχει τόσα θέματα να μιλήσουμε.
Οκ ειναι το ζήτημα των ημερών, είναι σοβαρό, αλλά μόνο στεναχώρια φέρνει η συζήτηση και δεν οδηγεί πουθενά.
Αφη πέφτανε και θα πέφτουνε. Όλοι το γνωρίζουν αυτό - όσοι πετούν ακόμα καλύτερα. Το χειρότερο είναι ότι κάποιες φορές μαζί τους χάνονται και γενναίες ψυχές. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό είναι το τίμημα της σκληρής εκπαίδευσης (κι όχι μόνο στην περίπτωσή μας) ολων των αεροποριών του πλανήτη ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για κάτι άλλο...

το σαιτ της Πτησης είχε ένα ενδιαφέρον άρθρο - προβληματισμό για το δυσαναπλήρωτο των πιλότων που χάνονται.
Στάθης και Μάριος: Όταν χάνουμε τους καλύτερους - Πτήση & Διάστημα

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.125
Πόντοι
4.895
Έχει συντριβεί F16 επειδή ο κυβερνήτης ακούμπησε το ντοσιέ στο αριστερό τμήμα του κοκπιτ και μετακινήθηκε ο διακόπτης αντισταθμισης. Με δυο ασφάλειες επάνω του και σφικτή λειτουργία για να μην αλλάζει εύκολα θέση. Και όμως από ενα τυχαίο γεγονός μετακινήθηκε και το αεροσκαφος συνετρίβη κατά την απογείωση. Πολύ πιο καινούριο και πολύ πιο σύγχρονο του F4. Δεν είναι θέμα παλιού και νέου. Ότι πετάει είναι ελεγμένο και πιστοποιημένο για την αποστολή που του ανατίθεται. Είναι κάτι αντίστοιχο των αγώνων ταχύτητας. Θεωρείται δεδομένο ότι θα συμβεί το ατύχημα γιατί οχήματα και άνθρωποι δοκιμάζουν τα όριά τους.

αυτό είχε συμβεί στο δυστύχημα στην Ισπανία ;

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.744
Πόντοι
2.306
Όποιος διαβάζει πτήση μονο μαθαίνει τα μισά. Είναι σαν να διαβάζεις την μισή αλήθεια. strategyfront από τα καλύτερα φόρουμ. Όπως είναι αναμενόμενος ο σεισμός στην Τουρκία έτσι ακριβώς είναι αναμενόμενες και οι πτώσεις ανάλογα με τον τύπο αεροσκαφών και άλλες συνθήκες φυσικά. Είναι απλά τα πράγματα.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.932
Πόντοι
9.931

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom