Ιπταμενος_2
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Νοε 2007
- Κριτικές
- 4
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Enforcer και TheBlade, ελπίζω τα παραπάνω να καλύπτουν τις ερωτήσεις σας.
Στον δεύτερο Πόλεμο του κόλπου όμως....αναγκάστηκαν και το έβγαλαν ξανά σε υπηρεσία !
Ο λόγος ;
Η διαθέσιμη πληροφόρηση των Αμερικάνών γισ τις αντιπαλες θέσεις, προέρχονταν κυρίως από δορυφόρους.
Που όμως δεν βρισκονταν συνεχώς πάνω από το εκάστοτε θέατρο επιχειρήσεων...αλλά περνούσαν κάθε κάμποσες ώρες.
Το αποτέλεσμα :
Συνέβη στο πεδίο της μάχης, το intelligence να αποδυκνύεται "μπαγιάτικο"...πήγαιναν κάπου οι Αμερικάνοι, και έβρισκαν άλλα από ότι είχε δεί ο δορυφόρος πριν λίγες ώρες....γιατί στο μεταξύ οι Ιρακινοί είχαν μετακινηθεί.
Παρουσιάστηκε λοιπόν επείγουσα η ανάγκη για real time πληροφόρηση...και αναγκάστηκαν να ξαναβγάλουν το blackbird έξω.
Ιστορικό κατά τη γνώμη μου αεροπλάνο.
Πραγματικά τεχνολογική άσκηση.
Και κάτι που δεν ξέρω αν το ξέρετε ....
Κατασκευασμένο κυρίως από τιτάνιο....ώστε να αντέχει τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται λόγω των δυνατοτήτων του σε ύψόμετρο και ταχύτητα.
Έχει τέτοιες ανοχές στη συναρμολόγηση του....ώστε σε μεγάλα ύψη που επικρατεί πολύ χαμηλή θερμοκρασία, να μη αντιμετωπίζει πρόβλημα .
Το αποτέλεσμα :
Όταν βρίσκεται στο έδαφος......από τα φτερά όπου βρίσκονται οι δεξαμενές καυσίμου....δακρύζει καύσιμο !!!
Άστο boidopoutsa. Καταλαβαίνω που το πας. Όχι, σε καμία περίπτωση και ποτε δεν χρησιμοποιησα τον βαθμό (άλλου κλάδου) που έφερε ο πατέρας για να πετύχω ευνοική μεταχείριση για εμένα. Θέμα αρχής. Δεν είναι όλη η Ελλάδα φυγόπονοι ΠαπακαλιάτηδεςO πατερας σου ταξιαρχος ; Κατι μου λεει οτι δεν πηγες τεθωρακισμενα στον Εβρο στη θητεια σου ;)
Kαλα για πλακα το εγραψα ετσι ; Χωρις διαθεση κακιας!Άστο boidopoutsa. Καταλαβαίνω που το πας. Όχι, σε καμία περίπτωση και ποτε δεν χρησιμοποιησα τον βαθμό (άλλου κλάδου) που έφερε ο πατέρας για να πετύχω ευνοική μεταχείριση για εμένα. Θέμα αρχής. Δεν είναι όλη η Ελλάδα φυγόπονοι Παπακαλιάτηδες
Άστο boidopoutsa. Καταλαβαίνω που το πας. Όχι, σε καμία περίπτωση και ποτε δεν χρησιμοποιησα τον βαθμό (άλλου κλάδου) που έφερε ο πατέρας για να πετύχω ευνοική μεταχείριση για εμένα. Θέμα αρχής. Δεν είναι όλη η Ελλάδα φυγόπονοι Παπακαλιάτηδες
F-5, το αεροσκάφος που μας χάρησε τις 2 καταρίψεις το 1974
[/quote[/URL]]
MΙΑ μόνο η κατάρριψη! Ο 2ος μεμέτης, εφόσον κατέπεσε από "bingo out" (εξάντλησε τα καύσιμά του) - συνέπεια της αγωνίας του να γυρίσει πίσω και της αλόγιστης χρήσης ΑΒ, δεν μπορεί να χρεωθεί ως κατάρριψη του Δινόπουλου. Κατά την ίδια έννοια, είχαμε κι εμείς (δυστυχώς) απώλεια α/φους και χειριστή μια ή δυο μέρες αργότερα (αν θυμάμαι καλά) όταν κατά τη φάση της προσέγγισης ο δικός μας ήρθε "χαμηλός" στο αpproach και στούκαρε στα χωράφια. Αν και καταγράφηκε ως απώλεια κατα περίοδο επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατό να χρεωθεί ως κατάρριψη.
τσουρουφλισμένα τουρκικα απο ατύχημα...
http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=22651.0;attach=70797;image[/img[/URL]]
Πρεπει να διέρευσε και να ανεφλέγη κάποιο αέριο. Εχει ακουστει το σεναριο οτι εκπαιδευόμενος έριξε κατα λάθος εκπαιδευτικες βομβες λογο πιο περα απο τα αεροπλάνα.[/quote]Συνέβη πριν 2-3 χρόνια (θυμάμαι καλά?) και λαμπάδιασε επίσης κι ένα βυτιοφόρο. Η εκδοχή των βλημάτων / βομβών φαίνεται απίθανη και "[i]εκπονήθηκε[/i]" μέσα από forum μοντελιστών που ναι μεν είναι πολύ καλοί χομπίστες, δεν είναι όμως εξειδικευμένοι επαγγελματίες στο αντικείμενο. Η επίσημη (και πιο λογική) εκδοχή είναι πως το ατύχημα συνέβη κατά την πλήρωση των αφων με καύσιμο και Ο2 συγχρόνως. Μια βόμβα (έστω κι εκπαιδευσεως) δεν προκαλεί τέτοιου τύπου καταστροφές - είναι εντελώς διαφορετικά τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι πως στις ερευνες ενεπλάκη και η ΜΙΤ, πιθανολογόντας συμμετοχή (ή εμπλοκή) συνδέσμων του PKK στο ατυχές συμβάν. Η TAF δεν είναι η μοναδική που υπέστη τέτοιο ατύχημα. Δυστυχώς ΚΑΙ η ΠΑ είχε παρόμοιες εμπειρίες...
MΙΑ μόνο η κατάρριψη! Ο 2ος μεμέτης, εφόσον κατέπεσε από "bingo out" (εξάντλησε τα καύσιμά του) - συνέπεια της αγωνίας του να γυρίσει πίσω και της αλόγιστης χρήσης ΑΒ, δεν μπορεί να χρεωθεί ως κατάρριψη του Δινόπουλου.
Όπως και να έχει Ιπταμενος, ναι μεν σωστά αναφέρεις τα γεγονότα, όμως αν ήταν να μετράνε έτσι οι καταρρίψεις... θα είχαμε χάσει τη μπάλα! ΚΑΙ επισήμως δεν θεωρείται έτσι. Αντιστοίχως το κάρφωμα του Έλληνα Ανθσγου την επόμενη μερα που σαφώς βρισκόταν υπο καθεστώς σύγχυσης... δεν θεωρείται επιτυχία των Τούρκων.