Νέα

Ποιός είναι ο κ. Τhe Saint;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67K
  • Εμφανίσεις 943K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Δεν τίθεται θέμα κοσμιότητας στο να δεχτείς και κάτι κάπως διαφορετικό απ τη δική σου πολιτική άποψη. Δε λέω ν ασπαστείς ούτε να σου επιβληθεί καμία άποψη τρίτου.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Οχι στην ζωη μου δινω ευκαιριες, βλεπεις εδω οι ισορροπίες ειναι λεφτες  :grin:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
ο μπραμπ εκανε μαλακια. Καθισε να υποστηριξει τον τραμου εναντιον μου. Κατσε αναρωτησου τι ειναι πιο γρηγορο. Η ταχυτητα του φωτος η να ξεγραψω ανθρωπο που μου υποστηριζει τον γεροτραμομαλακα που θεωρω πιο σιχαμενο κι απο τις κατσαριδες; :grin:
Απ όσα διάβασα αυτό δεν προκύπτει από όσα έγραψε. Το ότι συμφώνησε και ΣΕ ΚΑΤΙ με κάποιον που θεωρείς και καλά κάνεις "μαλάκα" δε σημαίνει πως στρέφεται εναντίον σου. Γνώμη μου κι αν θες γράψτη στο μουνί σου κι όλα καλά.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Δεν τίθεται θέμα κοσμιότητας στο να δεχτείς και κάτι κάπως διαφορετικό απ τη δική σου πολιτική άποψη. Δε λέω ν ασπαστείς ούτε να σου επιβληθεί καμία άποψη τρίτου.
  Δεν πειραζει καλη καρδια.

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
309
Πόντοι
296
Eνας συνάδελφος, μου εχει πει για έναν νέο λογο ανακοπης κατά των τραπεζων.
Των συστημικών τραπεζων, που εχουν ανακεφαλαιοποιηθει.
Ότι η σχετικη διαταγή πληρωμης είναι άκυρη λογω αοριστιας, εάν η τραπεζα δεν επικαλείται και δεν αποδεικνυει ότι η συγκεκριμενη αξιωση εχει μείνει εκτός ανακεφαλαιοποιησης.
Με αλλα λογια, επειδή πλεον οι τράπεζες που εχουν ανακεφαλαιοποιηθει εχουν κρατική πλειοψηφια στις μετοχες τους, δεν νομιμοποιούνται να αξιωσουν την απαιτηση μεχρι να επαναγορασουν τα κεφαλαια τους (όπως εκανε η EUROBANK).

Λιγο βαρυ για μεσημερι?

Καλά περαστικά πες του. Η ανακεφαλαιοποίηση είναι ζήτημα εταιρικού δικαίου. Δεν αφορά στις απαιτήσεις. Εκτός, αν έχει γίνει διαχωρισμός ενεργητικού και παθητικού.  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Καλά περαστικά πες του. Η ανακεφαλαιοποίηση είναι ζήτημα εταιρικού δικαίου. Δεν αφορά στις απαιτήσεις. Εκτός, αν έχει γίνει διαχωρισμός ενεργητικού και παθητικού.  
Για πες. Με ενδιαφερει. Δεκτο και πμ.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Απ όσα διάβασα αυτό δεν προκύπτει από όσα έγραψε. Το ότι συμφώνησε και ΣΕ ΚΑΤΙ με κάποιον που θεωρείς και καλά κάνεις "μαλάκα" δε σημαίνει πως στρέφεται εναντίον σου. Γνώμη μου κι αν θες γράψτη στο μουνί σου κι όλα καλά.
δεν γαμεις. Μαλλον περιμένω πολλά απο τους αλλους ειδικα αν βλεπω οτι ειναι εξυπνοι ανθρωποι

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
309
Πόντοι
296
η νομική είναι επιστήμη ?

Οι κακές γλώσσες λένε ότι επειδή αυτά που ρυθμίζει δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα δεν είναι επιστήμη, αλλά τεχνική.

Πέραν του ότι η άποψη αυτή εφέλκει συλλήβδην εκτός της έννοιας επιστήμη όλες τις ανθρωπιστικές επιστήμες, είναι εσφαλμένη, διότι η νομική προσλαμβάνει από την πραγματικότητα προνομικά περιστατικά και τα καθιστά νομικά.

Χρήσιμη η ανάγνωση Weber για τους ιδεατότυπους των συμβάσεων.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Υπερβάλεις νομίζω τώρα.
  Νταξει ρε χαουζ αν καποιος σου βριζει τα παιδια και το σπιτι να τον συμπαθεις. Και αν δεις ενα φιλο σου, οταν εκεινος και αλλοι δεκα ειναι απεναντι σου να υποστηριζει τον πιο μαλακα απο αυτους να του πεις και μπραβο. Εγω δεν

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
309
Πόντοι
296
Για πες. Με ενδιαφερει. Δεκτο και πμ.

Σκέπτομαι ότι η ανακεφαλαιοποίηση σημαίνει αύξηση κεφαλαίου. Άρα είναι ζήτημα εταιρικού δικαίου. Αν έγινε με μετρητά, πού έτσι έγινε, αυτό δεν αλλοίωσε τις απαιτήσεις της Τράπεζας κατά τρίτων.

Ας υποθέσουμε ότι η αύξηση κεφαλαίου έγινε με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων, πάλι δεν αλλοιώνεται η απαίτηση προς τρίτους.

Άλλο νομίζω ότι είναι το ζήτημα, αν έχουμε διαχωρισμό σε καλή και κακή τράπεζα. Αν υποθέσουμε ότι η απαίτηση πήγε στην κακή τράπεζα, ίσως αυτό να έχει κάποια νομική επιρροή.

πώς το ακούς?

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
  Νταξει ρε χαουζ αν καποιος σου βριζει τα παιδια και το σπιτι να τον συμπαθεις. Και αν δεις ενα φιλο σου, οταν εκεινος και αλλοι δεκα ειναι απεναντι σου να υποστηριζει τον πιο μαλακα απο αυτους να του πεις και μπραβο. Εγω δεν
Για το πρώτο σκέλος μαζί σου 100%. Στο β δεν φαίνεται κάτι τέτοιο απ τα ποστ του μπραμπ.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Σκέπτομαι ότι η ανακεφαλαιοποίηση σημαίνει αύξηση κεφαλαίου. Άρα είναι ζήτημα εταιρικού δικαίου. Αν έγινε με μετρητά, πού έτσι έγινε, αυτό δεν αλλοίωσε τις απαιτήσεις της Τράπεζας κατά τρίτων.

Ας υποθέσουμε ότι η αύξηση κεφαλαίου έγινε με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων, πάλι δεν αλλοιώνεται η απαίτηση προς τρίτους.

Άλλο νομίζω ότι είναι το ζήτημα, αν έχουμε διαχωρισμό σε καλή και κακή τράπεζα. Αν υποθέσουμε ότι η απαίτηση πήγε στην κακή τράπεζα, ίσως αυτό να έχει κάποια νομική επιρροή.

πώς το ακούς?
 :think:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
Οι κακές γλώσσες λένε ότι επειδή αυτά που ρυθμίζει δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα δεν είναι επιστήμη, αλλά τεχνική.

Πέραν του ότι η άποψη αυτή εφέλκει συλλήβδην εκτός της έννοιας επιστήμη όλες τις ανθρωπιστικές επιστήμες, είναι εσφαλμένη, διότι η νομική προσλαμβάνει από την πραγματικότητα προνομικά περιστατικά και τα καθιστά νομικά.

Χρήσιμη η ανάγνωση Weber για τους ιδεατότυπους των συμβάσεων.

δεν καταλάβα τους όρους που χρησιμοποιείς

αλλά ποιος καθορίζει τι είναι νόμιμο και τι όχι?

θα απαντήσω εγώ :

η κοινωνική μόδα , που αλλάζει απο χώρο σε χώρο και απο εποχή σε εποχή
και απλά οι δικηγόροι παπαγαλίζουν και επιβάλλουν αυτό το αυθαίρετο εφήμερο και αναπόδεικτο πράγμα
αυτό πχ δεν συμβαίνει στα μαθηματικά...

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
Νομολογια είναι οι αποφασεις των δικαστηρίων.

πιστευα ότι είναι η επιστήμη που μελετά την λογική πίσω απο τους νόμους

καλά μου φαίνεται αδιανόητο να παπαγαλίζετε κάτι χωρίς μαθηματική απόδειξη
πως προκύπτουν οι νόμοι ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom