Νέα

Ποιός είναι ο κ. Τhe Saint;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67K
  • Εμφανίσεις 921K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.114
Κριτικές
40
Like
25.989
Πόντοι
26.096
Σωστά.
Άλλωστε οι οnline: 1832 επισκέπτες και 217 μέλη, δεσμεύονται από το απόρρητο του μυστηρίου της εξομολογησεως.  :)
Η σιωπή της συνενοχής, κύριε, είναι πολύ ισχυρός δεσμός.
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.114
Κριτικές
40
Like
25.989
Πόντοι
26.096
URL]]
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.114
Κριτικές
40
Like
25.989
Πόντοι
26.096
Αυτό ήταν δοκιμή. Μη το λαμβάνετε υπόψη.
Βελτιώνομαι, κ. brabus67.
N' est-ce pas?
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Καλημέρα.  :grin:

Υ.Γ δεν μπορώ να τον διώξω τόσο εύκολα ξέρει τα πιο ενδόμυχα μυστικά μου.  :sunglasses:
θα τον αναλαβω εγω κανα βραδυ οταν δεν θα ειναι ονλινε ο αρχηγος.....θα φανει σαν εξαφανιση
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.114
Κριτικές
40
Like
25.989
Πόντοι
26.096
Για το μοσχάρι μπρεζέ

Αλατίζουμε τα μοσχαρίσια κομμάτια από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C. Σουρώνουμε τον ζωμό, πετάμε τα λαχανικά και κρατάμε στην άκρη το κρέας.

Τοποθετούμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, τα λαχανικά που έχουμε μαγειρέψει χωριστά και το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε να χρειάζεται.
Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το 1/3 του ελαιόλαδου και ιδρώνουμε το καρότο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη σελινόριζα και το πράσο.
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Μηνύματα
9.446
Like
3
Πόντοι
66
Για το μοσχάρι μπρεζέ

Αλατίζουμε τα μοσχαρίσια κομμάτια από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας. Φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C. Σουρώνουμε τον ζωμό, πετάμε τα λαχανικά και κρατάμε στην άκρη το κρέας.

Τοποθετούμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, τα λαχανικά που έχουμε μαγειρέψει χωριστά και το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε να χρειάζεται.
Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το 1/3 του ελαιόλαδου και ιδρώνουμε το καρότο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη σελινόριζα και το πράσο.
σχετικά με το λάδι έτσι όπως είναι διατυπωμένο μπορεί και να θέλουμε κανά πυθάρι λάδι  :rolleyes: ;) :rockon:

στην αρχή λές το μισό ,μετά προσθέτεις το υπόλοιπο,μετα ζητάς το 1/3 για να ιδρώσεις το καρότο άλλά έχεις και αλλα δυο ζαρζαβατικά που χρειάζεσαι παλί από 1/3 χ2 φορές ,είπαμε να τρώμε ...αλλά να μην πτωχεύσουμε ..από το λάδι  :rockon: :2funny:
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
loytso μπρεζε θελουμε,κανουμε διαιτα
 
OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
82.114
Κριτικές
40
Like
25.989
Πόντοι
26.096
σχετικά με το λάδι έτσι όπως είναι διατυπωμένο μπορεί και να θέλουμε κανά πυθάρι λάδι  :rolleyes: ;) :rockon:

στην αρχή λές το μισό ,μετά προσθέτεις το υπόλοιπο,μετα ζητάς το 1/3 για να ιδρώσεις το καρότο άλλά έχεις και αλλα δυο ζαρζαβατικά που χρειάζεσαι παλί από 1/3 χ2 φορές ,είπαμε να τρώμε ...αλλά να μην πτωχεύσουμε ..από το λάδι  :rockon: :2funny:
:2funny: :2funny: :2funny:
Τα σχόλιά σας είναι απολύτως εύστοχα.
Θέλετε να αναλάβετε το ρόλο του σεφ του νήματος;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom