Νέα

Ποιόν browser χρησιμοποιείτε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Galb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 443
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιόν browser χρησιμοποιείτε;

• Internet Explorer

Ψήφοι: 13 8,9%
  • Mozilla FireFox

Ψήφοι: 73 50,0%
  • Opera

Ψήφοι: 14 9,6%
  • Safari

Ψήφοι: 6 4,1%
  • Netscape

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Άλλο

Ψήφοι: 2 1,4%
  • Google Chrome

Ψήφοι: 38 26,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
θα πετάξω το pc καμιά ώρα απ'το παράθυρο...όταν ανοίγω 3+ tabs...αρχίζει κ ζορίζεται...στα 5+ μάλλον πεθαίνει...

windows 7 (x64) σε :

Athlon 64 X2 6000+ (3.00GHz)
8gb RAM (DDR2 800MHz)
ATI 4890 (1024Mb Ram - GDDR5)

Μήπως φταίει το μπρικάκι ? Να πάω να πάρω κανένα άλλο ή πάλι το ίδιο θα γίνεται ?
μια χαρα ειναι το μηχανημα.....

RevoXXX

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2010
Κριτικές
3
Like
845
Πόντοι
96
μαγκες βαλτε σαφαρι να βρειτε την υγεια σας για μενα τουλαχιστον
μετραει πολυ....εχω ακουσει καλα λογια και για οπερα αλλα δεν ασχοληθηκα

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
έχει κανείς ιδέα για το ποιός browser είναι καλύτερος (λιγότερα κολλήματα , ταχύτερος) για πολλαπλά tabs/windows με flash/shockwave/java κλπ ?

H java τα μαμαει τα προγραμματα.. εγω δεν την εχω καν στο pc.

Αν δεν εχεις βαλει δες τον opera. Δεν ειναι τελειος, αλλα πολυ καλος στη διαχειριση tabs και αντιστοιχα στη χρηση μνημης.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
θα πετάξω το pc καμιά ώρα απ'το παράθυρο...όταν ανοίγω 3+ tabs...αρχίζει κ ζορίζεται...στα 5+ μάλλον πεθαίνει...

windows 7 (x64) σε :

Μήπως φταίει το μπρικάκι ? Να πάω να πάρω κανένα άλλο ή πάλι το ίδιο θα γίνεται ?
Όχι - δε φταίει το μπρικάκι. Είμαι στην ίδια φάση περίπου (με διαφορετική σύνθεση) δηλ τρώω κολλήματα στα καλά καθούμενα και νομίζω φταίει

1. Τα κωλο Win7 64-bit με τα μισά process να είναι ούτως ή άλλως 32-bit μια και πρέπει να υπάρχει το layer που θα πρέπει να υποστηρίζει χιλιάδες εφαρμογές.
2. Ο driver της κάρτας γραφικών έχει προβλήματα.
3. Και τα δύο μαζί.

Διαλέχτε και πειτε μου κι εμένα. :headbang:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

windows 7 (x64) σε :

Athlon 64 X2 6000+ (3.00GHz)
8gb RAM (DDR2 800MHz)
ATI 4890 (1024Mb Ram - GDDR5)

έχεις φορτώσει το μχάνημά σου με πάρα πολύ ραμ χωρίς λόγο.
ελπίζω να ξέρεις ότι κάθε φορά που διπλασιάζεις το μέγεθος της ραμ πέφτει στο μισό η ταχύτητα της.
με 4 dimm, τουτέστιν  4x2 GB ram θα έχεις (λόγω dual-channel) λογικά γύρω στα 400 MHz σε κάθε ram.
όμως το 80% αυτής που έχεις δεν την χρησιμοποιείς, άρα διαβάζεις και γράφεις πιο αργά, ενώ με 1 dimm 2 GB θα ήσουν στα 800 MHz , ή καλύτερα με 2 dimm + dual channel θα ήσουν στα 4GB με 800 MHz πάλι.
για κατέβασε ένα cpu-z να δεις ποιο αποδίδει καλύτερα

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
:think: :think:  τοσα ταμπς μαζι ρε και συ;

ναι ρε. αμα ψαχνεις κατι αναγκαστικα κρατας standby τις σελιδες για συγκριση σχετικοτητας κλπ. κατι να ξεχασεις να κλεισεις κανα δυο, χαμος γινεται..  :S

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
θα πας τέρμα δεξιά πάνω στον φυλλομετρητή και θα κάνεις ένα κλικ στο γρανάζι που έχει.
θα σου ανοίξει μια καρτέλα που έχει κάπου μια επιλογή "preferences"
μετά θα σου ανοίξει το παράθυρο με τις ρυθμίσει, κάπου εκεί στη μέση λέει για homepage.
βάλε ότι θες
Safari-->Preferences--->General---> Home page

Eυχαριστω ,να στε καλα!!!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
έχει κανείς ιδέα για το ποιός browser είναι καλύτερος (λιγότερα κολλήματα , ταχύτερος) για πολλαπλά tabs/windows με flash/shockwave/java κλπ ?
IE επειδή τρέχει βιβλιοθήκες κατευθείαν από τον πυρήνα και είναι σχεδιασμένος να αξιοποιεί καλύτερα τους πόρους του συστήματος σε περιβάλλον windows.
οι υπόλοιποι φυλλομετρητές είναι πιο αργοί γιατί έχουν δικές τους βιβλιοθήκες και χρειάζεται να φωρτοθούν επιπλέον βιβλιοθήκες στην εικονική μνήμη,... μπλα μπλα μπλα...+ ο πυρήνας των windows είναι κλειστού κώδικα, όπότε η διαχείρηση εφαρμογών είναι πιο αργή.
στο λίνουξ για παράδειγμα, επειδή είναι γνωστός ο τρόπος που διαχειρίζεται το σύστημα τις αντίστοιχες εφαρμογές , όλα λειτουργούν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Επισκέπτης
έχεις φορτώσει το μχάνημά σου με πάρα πολύ ραμ χωρίς λόγο.
ελπίζω να ξέρεις ότι κάθε φορά που διπλασιάζεις το μέγεθος της ραμ πέφτει στο μισό η ταχύτητα της.
με 4 dimm, τουτέστιν  4x2 GB ram θα έχεις (λόγω dual-channel) λογικά γύρω στα 400 MHz σε κάθε ram.
όμως το 80% αυτής που έχεις δεν την χρησιμοποιείς, άρα διαβάζεις και γράφεις πιο αργά, ενώ με 1 dimm 2 GB θα ήσουν στα 800 MHz , ή καλύτερα με 2 dimm + dual channel θα ήσουν στα 4GB με 800 MHz πάλι.
για κατέβασε ένα cpu-z να δεις ποιο αποδίδει καλύτερα

ελάχιστη διαφορά υπέρ των 8gb...κ επειδή τα 4gb είναι "δώρο" απο ένα φίλο που άλλαξε σύστημα...τα άφησα επάνω παρόλο που δεν χρησίμευσαν σε κάτι...

Όχι - δε φταίει το μπρικάκι. Είμαι στην ίδια φάση περίπου (με διαφορετική σύνθεση) δηλ τρώω κολλήματα στα καλά καθούμενα και νομίζω φταίει

1. Τα κωλο Win7 64-bit με τα μισά process να είναι ούτως ή άλλως 32-bit μια και πρέπει να υπάρχει το layer που θα πρέπει να υποστηρίζει χιλιάδες εφαρμογές.
3. Και τα δύο μαζί.

Ο 10.4...είναι γάμησέ τα..κι άφησέ τα...τέτοια μαλακία driver είχα καιρό να δω από την ΑΤΙ...(η οποία έτσι κι αλλιώς είναι μία έτσι..μία γιουβέτσι στους drivers της)!

Όσο για τα win 7...είναι όμορφα..κ πολύ βολικά...:P (δεν τα βγάζω με τπτ , έχω κολλήσει μαζί τους..:P)!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μάζευε λεφτά για να πάρεις το '11 υπολογιστή.
θα βγάλει τον bulldozer η amd και θα σκίσει κώλους.
κρατήσου.. 1 χρόνος έμεινε.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86

3. Και τα δύο μαζί.

Εγω τα process της gpu ταχω σφαξει.  :grin: μονο το nvsvc32 εχω αφησει μεχρι να στραβωσω κ απο δαυτο και να φυγει.. 21 τρεχω και οτι τα αυξησει φευγει νυχτα..  :2funny: οταν αδειασω θα φυγουν κανα δυο να παω 19.

Ασε τα 7 που τρεχουν by default οτι μλκια θες.. 36 process..? :S και 400+ ΜΒ μνημη ρελαντι..?  μπααααα  :2funny:

xp και στο ρελαντι 120-150ΜΒ μνημη λεμε.. και πολυ ειναι..  :cheesy:

Επισκέπτης
μάζευε λεφτά για να πάρεις το '11 υπολογιστή.
θα βγάλει τον bulldozer η amd και θα σκίσει κώλους.
κρατήσου.. 1 χρόνος έμεινε.

πες μου ΤΙ να αγοράσω ΤΩΡΑ και ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ...και το αγοράζω ΤΩΡΑ.

δεν με απασχολεί το κόστος...το αποτέλεσμα παίζει σημαντικότατο ρόλο.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ο 10.4...είναι γάμησέ τα..κι άφησέ τα...τέτοια μαλακία driver είχα καιρό να δω από την ΑΤΙ...(η οποία έτσι κι αλλιώς είναι μία έτσι..μία γιουβέτσι στους drivers της)!

Όσο για τα win 7...είναι όμορφα..κ πολύ βολικά...:P (δεν τα βγάζω με τπτ , έχω κολλήσει μαζί τους..:P)!
Ναι - μόνο που και με Nvidia κολλάει (αλλά σε πολύ λιγότερο βαθμό). Γι' αυτό πιστεύω ότι είναι μάλλον συνδυασμός το πρόβλημα - με XP ή Ubuntu είναι solid as a rock.

Άρα αυτό που ρωτάς τι να πάρω για να μην κολλάει, δεν παίζει μια και το πρόβλημα δεν είναι το σίδερο - αλλά το softw. :rolleyes:

xp και στο ρελαντι 120-150ΜΒ μνημη λεμε.. και πολυ ειναι..  :cheesy:
XP και ξερό ψωμί easy - ήρεμη δύναμη. :rockon:

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Καλα ειναι ρε φιλε. Αλλα τα βαρεθηκα. Τοσα χρονια ταχω κανει ταναπου.. δεν μπορω να τα κολλησω πλεον..  :- :(

Χωρις ssd και 16:9 monitor δε λενε τα εφταρια αλλιως θα τα τρεχα ηδη.

(χωρις να σημαινει οτι δε θα σφαξω καμια 10ρια process και απο αυτα..  :cheesy:)

Συνημμένα

• palio_pc.png
    palio_pc.png
    32,4 KB · Εμφανίσεις: 18

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Τα SSD λένε όντως με 7άρια - έβαλα στη δουλειά σε ένα test περιβάλλον που θέλαμε ένα client με γρήγορο response στο I/O και το speedup είναι της τάξης του 50%. Ουσιαστικά δηλ μισός χρόνος καθυστέρησης στο bootup, αλλά και μέσα στην κάθε εφαρμογή. Πήραμε έναν Intel 80άρη που έχει γαμάτο controller για να είμαστε σίγουροι - αλλά ακριβός όμως.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Αρχαίο φαίνεται στη φωτο :grin: - ψάξε στο tomshardware άρθρα γιατί όλα στους SSD είναι στον controller (δηλ στον αλγόριθμο από πίσω) και όχι στα flash chips. Έπαιξα 3 μέρες μαζί του κι έπαθα ψιλοζημιά - θα πάρω κι εγώ τον ίδιο μάλλον τον 80άρη, όταν όμως καταλήξω σε λειτουργικό.

Άμα μου τη δώσει θα πάω σε Ubuntu για να τελειώνουμε - η τελευταία 10.04 γαμάει και στο boot, shutdown δε κάνει άμεσα - μπαμ κι έξω. :rockon: Το interface είναι βελτιωμένο - τα έχω στο netbook (σούταρα τα XP Home Greek που είχε πάνω) και το σκέφτομαι να τα βάλω τώρα και στο desktop.

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
779
Πόντοι
96
διαβαζω και βλεπω διαφορες αποψεις. ας ριξω και γω την δικια μου λοιπον...
εχω σχεδον ολους τους browsers στο pc και τρεχω αυτον που ειναι καλυτερος για το site που θελω. Πχ. το youtube και τα λοιπα βιντεαδικα τα ανοιγω με chrome

οταν θελω να κατεβασω και να ψαξω βαζω firefox

στα δυσκολα site, ie γιατι κολαει λιγοτερο

opera οταν θελω να ανοιξω πολλα μαζι.

Το μηχανημα που εχω ειναι laptop HP Envy (i7 στα 2,8) με 1 GB ATI Vcard 1980Χ1200 (νομιζω μπορει να κανω λαθος,δεν γραφω σ'αυτο τωρα), 8 Gb RAM εχει δυο HD (ενα SSD για το συστημα και ενα κανονικο για DATA)
Win 7 (x64)

Δεν κολλαει, δεν σπαει, δεν χαλαει.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ε, αυτό λέμε μέσες άκρες - δεν υπάρχει ένας για όλα. Το δικό μου πρόβλημα πάντως με τα 7 64-bit, δε σημαίνει ότι θα το συναντήσουν και άλλοι. Παίζει ρόλο και τι εφαρμογές τρέχεις (εγώ κάνω ripping, VHS capturing και διάφορα άλλα με browsers παράλληλα και τα κολλήματα είναι εντελώς random) - που είναι και το χειρότερο. Είτε κολλάει, είτε κάνει restart - είτε σπανιότερα και μπλε οθόνες. Σε άσχετα σημεία - κάνοντας κλείσιμο κάποιου άλλου παραθύρου ή και χωρίς να κάνω τίποτα παρά μόνο τρέχοντας το JDownloader. :headbang:

Πάω για :sleeping:

mmarios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2008
Κριτικές
9
Like
4
Πόντοι
606
Εγώ στο λάπτοπ που έχω (έχει vista) χρηστιμοποιώ google chrome. Αλλά παθαίνει κάτι κολλήματα ώρες-ώρες και δεν μου εμφανίζει βίντεο κτλ.
Τι browser θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιώ (είμαι και λίγο...άσχετος με την τεχνολογία).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom