Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Αμορφωτε μπουλη Λακις33 ,αν θελεις να μαθεις περι ομοφυλοφιλιας ,διαβασε το επιστημονικο συγγραμμα του Bailey ,
The man who would be queen ,the science of gender bending του 2003 ,που αναφερει ολη την σχετικη επιστημονικη βιβλιογραφια ,καθως και δικες του μελετες σε ομοζυγωτικους διδυμους ,οπου τεκμηριωνει οτι η ομοφυλοφιλια ειναι ΓΕΝΕΤΙΚΗ .
Οι ενωσεις ομοφυλοφιλων διαφωνουν με το συγγραφεα ,αλλα δεν μπορουν να τον ανατρεψουν επιστημονικα ,γιατι κανει πληρη επιστημονικη αναλυση ,απο καθε αποψη .Το βιβλιο του Πλευρη ειναι επιστημονικα ΦΑΙΔΡΟ .Αλλα και σαν αναγνωσμα ειναι για γελια.Οι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι "ανηθικοι και παρηκμασμενοι" ,αλλα εχουν εκ γενετης διαφορετικη  νευροενδοκρινολογικη δομη και λειτουργια του εγκεφαλου τους ,απο τα ατομα του ιδιου φαινοτυπικα φυλου.Ακομα και αν τους θεωρεις "αναπηρους εκ γενετης " ,παντως δεν εγιναν ομοφυλοφιλοι λογω...ανηθικοτητας ,οπως υποστηριζει ο Πλευρης
που δεν ειναι ουτε βιολογος ,ουτε κλινικος ψυχολογος.

Επισκέπτης
Αμορφωτε μπουλη Λακις33 ,αν θελεις να μαθεις περι ομοφυλοφιλιας ,διαβασε το επιστημονικο συγγραμμα του Bailey ,
The man who would be queen ,the science of gender bending του 2003 ,που αναφερει ολη την σχετικη επιστημονικη βιβλιογραφια ,καθως και δικες του μελετες σε ομοζυγωτικους διδυμους ,οπου τεκμηριωνει οτι η ομοφυλοφιλια ειναι ΓΕΝΕΤΙΚΗ .

Ακομα και αν τους θεωρεις "αναπηρους εκ γενετης " ,παντως δεν εγιναν ομοφυλοφιλοι λογω...ανηθικοτητας ,οπως υποστηριζει ο Πλευρης
που δεν ειναι ουτε βιολογος ,ουτε κλινικος ψυχολογος.

Καλά εδω δεν ξέρεις τι είναι κουνιαδα ....

Το βιβλίο του Πλευρη δεν είναι εγχειρίδιο για να μάθει κάποιος περί ομοφυλοφιλίας ....

Εξετάζει το φαινόμενο στην νεοελληνική πραγματικότητα,
από κοινωνιολογικής πλευράς , οικονομικής κα.

Αν υποστηρίζεις ότι κάτι από όσα γράφει μέσα είναι λάθος,ψέμμα ή ανακριβές , πρέπει να το γράψεις . ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
Αλλιώς είσαι πουστάρα που κατηγορεί βιβλία που δεν έχει διαβασει,
κάτι σύνηθες στους αριστερούς ......

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Σε μια τυχαία αναζήτηση που έκανα για Ρουμί και Περσική ποίηση μου εμφανίστηκε σαν δεύτερη απάντηση αυτό το post.
Δεν έχω σχέση με το site, αμφίβολο αν θα συμμετέχω ιδιαίτερα, αλλά με εξέπληξες πραγματικά και δεν συμβαίνει συχνά.
Αδιάφορο, θα μου πεις (και δίκιο θα'χεις), απλά σου εύχομαι να ξεχωρίζεις πάντα από την μάζα.

Οι δικές μου σύντομες προτάσεις για να συνεισφέρω λίγο στην συζήτητη:
*για όσους έχουν υπαρξιακές ανησυχίες είναι ο Λουί Φερντινάν Σελίν και ο Αλμπέρ Καμύ. Εξαιρετικοί και οι δύο, ίσως ο πρώτος με περισσότερο συγκινησιακό ύφος -κατ'εμέ, ιδιοφυής!
*για όσους θέλουν αλήθεια χωρίς στολίδια, χωρίς φτιασιδώματα, χωρίς καλούπια καθωσπρεπισμού και ευγένειας, να ψάξουν Τσαρλς Μπουκόφσκι. Τολμώ να πω ότι είναι ένας συγγραφέας που υποσυνείδητα φαντάζει ερωτεύσιμος.
Περί έρωτα ο λόγος και κάποιος ανέφερε Εμπειρίκο και Μέγα Ανατολικό -τελειώνω το έκτο μέρος, εύχομαι να ανήκω σύντομα στους λίγους που θα καταφέρουν να φτάσουν στο τέλος.
Ευχαριστώ επίσης τον φίλο που πρότεινε Ρόμβο, δεν τον γνώριζα και σίγουρα θα τον ψάξω.

Τέλος, αν και αντιφατικό με τον τίτλο του θέματος, μια αποτροπή:
Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα. Θα έλεγα απογοητευτικό, ίσως ο Έκο στο χειρότερό του.

Να'στε όλοι καλά!  :)

Γκουγκλαρισα  Ρουμι  ποιηση    και    επειτα  περσικη  ποιηση    και  δεν  εμφανιστηκε    το  μπου .
Εκτος  αν  εβαλες  άλλη  μηχανη  αναζητησης  .
Επειτα  γραφτηκες  πριν  2  ωρες  , ποτε  διαβασες  ολες  τις  σελιδες ?
Βεβαια  μπορει  να  τις  ειχες    διαβασει  ως  επισκεπτης  .
Τωρα  βλεπω  ότι  ξεθαψες  ένα  άλλο  θρεντ    και  πριν  ειπες  ότι  δεν  εχεις  σκοπο  να  συμετασχεις  ιδιετερα
.

Ποιανου  κλωνος  εισαι  ?

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
ο πλευρης προσπαθεί να μας πείσει το πόσο κακοί είναι οι εβραίοι με αυτή τη φώτο στο βιβλίο του

απάντηση: στα αρχίδια ρε πλεύρη το άγαλμα την Παναγιάς, εμείς είμαστε ορθόδοξοι, μόνο εικόνες προσκυνάμε...  :cheesy:

Συνημμένα

• Noname.jpg
    Noname.jpg
    26,1 KB · Εμφανίσεις: 17

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Καλά εδω δεν ξέρεις τι είναι κουνιαδα ....

Το βιβλίο του Πλευρη δεν είναι εγχειρίδιο για να μάθει κάποιος περί ομοφυλοφιλίας ....

Εξετάζει το φαινόμενο στην νεοελληνική πραγματικότητα,
από κοινωνιολογικής πλευράς , οικονομικής κα.

Αν υποστηρίζεις ότι κάτι από όσα γράφει μέσα είναι λάθος,ψέμμα ή ανακριβές , πρέπει να το γράψεις . ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
Αλλιώς είσαι πουστάρα που κατηγορεί βιβλία που δεν έχει διαβασει,
κάτι σύνηθες στους αριστερούς ......
Το εχω διαβασει το βιβλιο ,και ειναι για γελια .Η αναλυση του ειναι παιδαριωδης .Αναφερεται σε πραγματα που τα ξερουν ολοι ,οτι δλδ καποιοι ομοφυλοφιλοι κανουν κλικες και κυριαρχουν στην τηλεοραση ,τραγουδι και γενικα στην υποκουλτουρα.
Χαιρω πολυ.Αυτα ειναι γνωστα.Το θεμα ομως της ομοφυλοφιλιας απο επιστημονικης αποψεως δεν εχει δυνατοτητα να το αναλυσει ο Πλευρης .Ουτε ολοι οι ομοφυλοφιλοι ανηκουν στις κλικες που αναφερει.Ειναι για αμορφωτους μπουληδες η αναλυση που κανει.

Επισκέπτης
ο πλευρης προσπαθεί να μας πείσει το πόσο κακοί είναι οι εβραίοι με αυτή τη φώτο στο βιβλίο του απάντηση: στα αρχίδια ρε πλεύρη το άγαλμα την Παναγιάς, εμείς είμαστε ορθόδοξοι, μόνο εικόνες προσκυνάμε...

Οπότε ειναι ηθικό και ορθό τα τανκς να πυροβολούν αγάλματα ...
Βέβαια όσοι υποστηρίζουν ότι τα τάνκς πρέπει να πατάνε πολίτες των δικών τους χωρών
(Βουδαπέστη , Πράγα , Κίνα) τι να πουν ....

Και σε ποιά σελίδα ρε γελοίο κουμμούνι είναι αυτή η φωτό στο βιβλί του Πλεύρη;;;

κατηγορουν βιβλία που δε τα έχουν διαβάσει τα κουμμούνια και θέλουν να τα πάρουμε στα σοβαρά ....

Επισκέπτης
Το εχω διαβασει το βιβλιο ,και ειναι για γελια .Η αναλυση του ειναι παιδαριωδης .Αναφερεται σε πραγματα που τα ξερουν ολοι ,οτι δλδ καποιοι ομοφυλοφιλοι κανουν κλικες και κυριαρχουν στην τηλεοραση ,τραγουδι και γενικα στην υποκουλτουρα.
Χαιρω πολυ.Αυτα ειναι γνωστα.

Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει.
Το βιβλίο δεν το έχεις διαβάσει.
Το ότι η Μελίνα Μερκούρη
ως υπουργός πολιτισμού είχε δώσει επιχορήγηση στο σύλλογο ομοφυλοφίλων
για την ... "προώθηση των σκοπών του" δεν είναι και τόσο γνωστό ....

Αξίζει να αναφέρεται !!!

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
Βέβαια όσοι υποστηρίζουν ότι τα τάνκς πρέπει να πατάνε πολίτες των δικών τους χωρών

Και σε ποιά σελίδα ρε γελοίο κουμμούνι είναι αυτή η φωτό στο βιβλί του Πλεύρη;;;

κατηγορουν βιβλία που δε τα έχουν διαβάσει τα κουμμούνια και θέλουν να τα πάρουμε στα σοβαρά ....
άσε τα τανκς είναι πονεμένη ιστορία όπως σε συμφέρει, πότε καλά πότε κακά, κατάλαβες...
Τι υπονοείς ότι δεν υπάρχει αυτή η φώτο στο βιβλίο?...
και δεν είμαι κουμουνιστής... αντιφασίστας ναι

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

Φιλαρακο Μπουλη Λακις33 ,στη Σελιδα 54 ανφερεται στο βιβλιο "ΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ " οτι ο Αλαβανος ειναι υπερ του γαμου των ομοφυλοφιλων.Στην σελιδα 61 γραφει για τον Στ. Μανο ,οτι επιχορηγησε "την ημερα τη ομοφυλοφιλης υπερηφανειας" .Κ.Τ.Λ.
Αυτα ειναι μικροπολιτικες ειδησεις ,κουτσομπολια δλδ.
Δεν ειναι για να γραφονται σε επιστημονικα βιβλια.
Ενα κουτσομπολιστικο βιβλιο ειναι ,για να γελας.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506

Dalila

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
0
 Ευχαριστω για τα καλα σου λογια
 Η γλωσσα της ποιησης ειναι οντως η Αραβικη,ειδικα των "σουφι"
 Διαβαζοντας Ρουμι,πραγματικα κανεις μια βουτια στον εσωτερικο σου κοσμο,σου
 παρουσιαζονται μπροστα στα ματια σου οι αδυναμιες σου,και βελτιωνεσαι μεσω του θειου
 ερωτα (κατα τον μεβλανά Ρουμι..)σε εναν καλυτερο ανθρωπο....
 Το παλευω παντως,το διαβασμα ειναι ευκολο,το να εξαγεις νοημα ειναι δυσκολο και εκει
 εγκειται η μαγεια του Ρουμι,και των αλλων σουφι

Να εισαι παντα καλα
Η μύησή μου στο είδος είναι πρόσφατη αλλά με ειλικρίνεια ομολογώ πως η πρώτη επαφή ήταν συγκλονιστική. Δεν έχω συναντήσει πολλά γραπτά που να φωτίζουν μέρη που ίσως αφήνεις εσκεμμένα σκοτεινά, ήταν έκπληξη η ανακάλυψη.
Συμφωνώ λοιπόν σε ό,τι έγραψες και πραγματικά στις δύο τελευταίες προτάσεις σου βρίσκεται όλο το νόημα. Δύσκολη η ερμηνεία αλλά η ομορφιά βρίσκεται ακριβώς στην ποικιλία και ποικιλομορφία των συμπερασμάτων.
(Δεν περίμενα καν απάντηση για να είμαι ειλικρινής και τολμώ να πω ότι δικαιώνεις την αρχική μου εκτίμηση. Σ'ευχαριστώ!)

Γκουγκλαρισα   Ρουμι   ποιηση    και     επειτα  περσικη   ποιηση    και  δεν   εμφανιστηκε    το   μπου .
Εκτος   αν  εβαλες   άλλη  μηχανη   αναζητησης  .
Επειτα   γραφτηκες   πριν   2  ωρες  , ποτε   διαβασες   ολες   τις   σελιδες ?
Βεβαια   μπορει   να   τις   ειχες    διαβασει   ως   επισκεπτης  .
Τωρα  βλεπω   ότι   ξεθαψες   ένα  άλλο   θρεντ    και  πριν  ειπες   ότι   δεν   εχεις   σκοπο  να   συμετασχεις   ιδιετερα
.

Ποιανου   κλωνος   εισαι  ?
Αν θεωρείς ότι τα 3 posts είναι τρομερή συμμετοχή, το δέχομαι αλλά, προφανώς έχουμε διαφορετικά κριτήρια. Τα υπόλοιπα επίτρεψέ μου να μην τα σχολιάσω διότι γράφτηκα καλοπροαίρετα με αφορμή το post του gabadoo και δεν μπορώ να συνεισφέρω παρά μόνο σε πολύ λιγες συζητήσεις (πέραν των δύο που συμμετείχα) έτσι κι αλλιώς.
Από την αντίδρασή σου συμπεραίνω πως θα έχεις δει πολλά αλλά η καχυποψία δεν είναι πάντα καλός γνώμονας. Καλή συνέχεια!

Επισκέπτης
Φιλαρακο Μπουλη Λακις33 ,στη Σελιδα 54 ανφερεται στο βιβλιο "ΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ " οτι ο Αλαβανος ειναι υπερ του γαμου των ομοφυλοφιλων.Στην σελιδα 61 γραφει για τον Στ. Μανο ,οτι επιχορηγησε "την ημερα τη ομοφυλοφιλης υπερηφανειας" .Κ.Τ.Λ.
Αυτα ειναι μικροπολιτικες ειδησεις ,κουτσομπολια δλδ.
Δεν ειναι για να γραφονται σε επιστημονικα βιβλια.

Ρε γελοίε ....
που δεν ξέρεις τι είναι "κουνιάδα" ....
ποιός είπε ότι είναι επιστημονικό βιβλίο;;;

Και όποιο δεν είναι "επιστημονικό βιλίο" είναι γελοίο , γελοίε;

Γιατί και η Ιλιάδα του Ομήρου , δεν είναι επιστημονικό βιβλίο γελοίε ....

Είναι γελοία μήπως η Ιλιάδα μαλάκα τεράστιε;;;

Αντιθέτως υποτίθεται ότι είναι επιστημονικά βιβλία τα βιβλία που έγραψαν
καργιόλες καθηγήτριες πανεπιστημίων και διαδάσκονται στους ατυχείς φοιτητές τους.
Αλλά αυτά είναι ο ορισμός της γελοιότητος -ω τεράστιε μαλάκα- επειδή όλοι ξέρουν ότι οι καργιόλες έγιναν καθηγήτριες επειδή κολλούσαν αφίσσες , εκαναν πίπες ή και τα δύο.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Φιλαρακο Μπουλη Λακις33 ,συγκρινεις την Ιλιαδα με τα βιβλια του...Πλευρη ?
Αυτο δεν το κανει ουτε ο ιδιος.
Φιλαρακο ,αν δεν το εχεις καταλαβει ,ζουμε στον 21ο αιωνα .Δεν μπορουμε να ακουμε φανατισμενους αγραμματους να το παιζουν φωστηρες.Καταλαβε το ,εστω και αργα.Στρωσε κωλο και διαβαζε ,
Λουγκρα Λακης 33 .Διαβαζε Λακη ,και μην παιζεις συνεχεια το Πουλακι.Και κανε ΚΑΜΑΚΙ σε τουριστριες να βελτιωσεις τα Αγγλικα σου ,οχι να πηγαινεις μονο στα μπουρδελα .

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Αν θεωρείς ότι τα 3 posts είναι τρομερή συμμετοχή, το δέχομαι αλλά, προφανώς έχουμε διαφορετικά κριτήρια. Τα υπόλοιπα επίτρεψέ μου να μην τα σχολιάσω διότι γράφτηκα καλοπροαίρετα με αφορμή το post του gabadoo και δεν μπορώ να συνεισφέρω παρά μόνο σε πολύ λιγες συζητήσεις (πέραν των δύο που συμμετείχα) έτσι κι αλλιώς.
Από την αντίδρασή σου συμπεραίνω πως θα έχεις δει πολλά αλλά η καχυποψία δεν είναι πάντα καλός γνώμονας. Καλή συνέχεια!

Ενταξει   πες   οτι  ειμαι   καχυποπτος , μπορεις   να   μου  πεις   σε  ποια   μηχανη  αναζητησης   βρηκες   να εμφανιζεται   το  μπου ? Επειτα  αν  και  νεος   βλεπω  ξερεις   να   κανεις   διπλες  παραθεσεις .Επειτα  δεν   εξηγεις   πως   ξεθαψες   το   αλλο  θρεντ (για  καποιον  που   υποτιθεται   οτι  ειναι   περαστικος ). Επισης    στο  ενα  σου   το   ποστ  φαινεται   σαν  να   μιλαει   αντρας   και  στο  αλλο  μας   εμφανιζεσαι   σαν   γυναικα .

Dalila

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Ενταξει   πες   οτι  ειμαι   καχυποπτος , μπορεις   να   μου  πεις   σε  ποια   μηχανη  αναζητησης   βρηκες   να εμφανιζεται   το  μπου ? Επειτα  αν  και  νεος   βλεπω  ξερεις   να   κανεις   διπλες  παραθεσεις .Επειτα  δεν   εξηγεις   πως   ξεθαψες   το   αλλο  θρεντ (για  καποιον  που   υποτιθεται   οτι  ειναι   περαστικος ). Επισης    στο  ενα  σου   το   ποστ  φαινεται   σαν  να   μιλαει   αντρας   και  στο  αλλο  μας   εμφανιζεσαι   σαν   γυναικα .
Μηχανή αναζήτησης: google από Mozilla Firefox με έδρα εκτός Ελλάδας. Αν δεν σε ικανοποεί η απάντησή μου, μπορείς να ζητήσεις από τους admins να σου πουν αν η ip μου είναι από Ελλάδα ή εξωτερικό. Με περνάς για κανένα 15χρονο προφανώς αλλά απορώ από που εξήγαγες πως είμαι άντρας. Γυναίκα είμαι εξ ου και εξέφερα άποψη για κάτι που αφορά την ανατομία του φύλου μου. Τώρα θα μου πεις ότι δεν έχω καμία δουλειά στο site αλλά ήδη σε πρόλαβα και το είπα εξ αρχής. Εκτός των άλλων, πιστεύεις ειλικρινά ότι σαν άντρας θα έκανα πρώτη απάντηση σε ένα σχόλιο περί ποίησης;
Ποτέ δεν είχα σκοπό να διαπληκτιστώ, προσπαθώ να σεβαστώ (και αν μπορώ να συμβάλλω σε) έναν χώρο που δεν είχα επισκεφτεί και προφανώς ήρθε η ώρα να αποχωρήσω -μόνο προσωρινή θα μπορούσε να είναι η παρουσία μου, εξάλλου.
Καλή συνέχεια εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς και ελαφρώς λιγότερη καχυποψία γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακόβουλοι ούτε κουτοπόνηροι.

ΥΓ.: Η πολλαπλή παράθεση δεν είναι θέμα εμπειρίας αλλά στοιχειώδους IQ.  :)

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Δεν  ειναι  καχυποψια ,απλως    ζουμε    στην  Ελλαδα .
Καλυτερα  παντως  να  μεινεις    και  σε  αυτό  το  σαιτ  και    μετα  από  καιρο  θα  δεις    ο,τι  αυτά  είναι  συνηθισμενα  φαινομενα .
Το  καλο  με  αυτό  το  σαιτ  είναι  ο,τι  υπαρχει  ελευθερια  και  δεν  είναι  ένα  αποστειρωμενο    περιβαλλον  , οποτε  εκτιθεσαι  σε  αντιθεσεις    και  διαπληκτισμους  που  τελικα    σε  οφελουν .
Τελοσπαντων    η  επιλογη  είναι  δικια  σου .
Καλη  συνεχεια

Υ.Γ  Μην  προσβαλεις  τους  αντρες  ο,τι  δεν  ασχολουνται  με  την  ποιηση , αλλωστε  αντρες  ειναι  οι  καλυτεροι  ποιητες . 

Yiannis12345

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Βιβλίο ανάλαφρο χωρίς να χρεαιάζεται να κάψεις φλάτζα για να γυρίσεις τη σελίδα είναι οι "Αγώνες Πείνας".

Dalila

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Μην   προσβαλεις   τους   αντρες  ο,τι   δεν   ασχολουνται   με   την   ποιηση , αλλωστε  αντρες   ειναι   οι  καλυτεροι   ποιητες . 
Mην με παρεξηγείς, φίλε μου, είπα απλά ότι δεν είναι σύνηθες γιατί η άποψή μου για το αντρικό φύλο ειδικά και γενικά είναι άριστη.
(Περισσότερη ανάλυση αρμόζει σε θέματα Πολιτικής/Φιλοσοφίας/Θρησκείας. Ίσως τα πούμε εκεί.  :))

Στο θέμα, μισώ Κούντερα. Μισώ, χωρίς υπερβολές, για τις στερεοτυπικές αντιλήψεις του.
Διαβάζω τους κωμικούς έρωτες αυτό τον καιρό κι εκεί που έλεγα ότι θα έβλεπα απλά αφηγήσεις (τραγικοκωμικές καταστάσεις και όχι αυστηρά κωμικές), μου πετάει ξαφνικά τα πορίσματά του και με αποσυντονίζει.
Ίσως είμαι προκατειλημμένη από τα προηγούμενα βιβλία του αλλά, όσο κι αν προσμονώ να με κάνει να αναθεωρήσω δεν το καταφέρνει. Αναγνωρίζω ασφαλώς ότι το περιβάλλον της φτωχής και αυστηρής Τσεχίας διαμόρφωσε τον ίδιο και την γραφή του, αλλά ουσιαστικά συνεχίζω να τον θεωρώ υπερεκτιμημένο.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Στο θέμα, μισώ Κούντερα. Μισώ, χωρίς υπερβολές, για τις στερεοτυπικές αντιλήψεις του.
Διαβάζω τους κωμικούς έρωτες αυτό τον καιρό κι εκεί που έλεγα ότι θα έβλεπα απλά αφηγήσεις (τραγικοκωμικές καταστάσεις και όχι αυστηρά κωμικές), μου πετάει ξαφνικά τα πορίσματά του και με αποσυντονίζει.
Ίσως είμαι προκατειλημμένη από τα προηγούμενα βιβλία του αλλά, όσο κι αν προσμονώ να με κάνει να αναθεωρήσω δεν το καταφέρνει. Αναγνωρίζω ασφαλώς ότι το περιβάλλον της φτωχής και αυστηρής Τσεχίας διαμόρφωσε τον ίδιο και την γραφή του, αλλά ουσιαστικά συνεχίζω να τον θεωρώ υπερεκτιμημένο.

To μεγάλο αρνητικό του Κούντερα ειναι πραγματι το "διδακτικο" υφος του αλλα εξακολουθει να μ αρεσει. Το αγαπημένο μου εργο του ειναι "το αστείο"

Στο συγκεκριμενο θεμα συμφωνω με  την προσέγγιση του Σελιν: "Το μόνο που έχω είναι το ύφος, τίποτε άλλο. Δεν υπάρχουν μηνύματα στο βιβλίο μου, αυτά είναι υπόθεση της εκκλησίας"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom