Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Επισης να ρωτησω αν εχει καποιος υποψιν του καποιο βιβλιο για τη συγχρονη ελληνικη ιστορια απο αντικειμενικη σκοπια ΟΠΩΣ κανει ο Howard Zinn στο "Ιστορια του λαου των Ηνωμενων Πολιτειων"...

b132196.jpg

ρεπουση :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

DRMG

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
2.275
Πόντοι
2.257
Αγαπητοί φίλοι, το βιβλίο που θα σας πρότεινα αναπιφύλακτα είναι η ελληνική ιδιαιτερότητα του Κορνηλίου Καστοριάδη.Πρόκειται περί πανεπιστημιακών διαλέξεων του ιδίου όταν ακόμα δίδασκε στην έδρα της φιλοσοφίας στη Γαλλία.Σας διαβεβαιώ πως θα αισθανθείτε σα να βρίσκεστε στο αμφιθέατρο.Δεν είναι ''βαρύ'',παρουσιάζει κάποια διαχρονικά στιγμιότυπα της ελληνικής ιστορίας.

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    4,3 KB · Εμφανίσεις: 19

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Μόλις τέλειωσα (κ συνιστώ ανεπιφύλακτα) το "1000 και 1 σταγόνες Σοφίας" (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ).

Σταχυολογώ μερικά ωραία γνωμικά για τ' αγαπημένα μας βιβλία...

Αν δίπλα στην βιβλιοθήκη σου έχεις και έναν ωραίο κήπο, ας είσαι τότε βέβαιος πως δεν σου λείπει κάτι στην ζωή!
ΚΙΚΕΡΩΝ.

Μια καλή συλλογή βιβλίων είναι το αληθινό πανεπιστήμιο της εποχής μας.
ΚΑΡΛΑΥΛ.

Τα βιβλία είναι οι πιστότεροι φίλοι μας, ούτε μας κολακεύουν, ούτε μας εξαπατούν καμιά φορά.
ΜΠΟΒΕ

Παλιά ξύλα καίγε, παλιό κρασί πίνε, παλιούς φίλους κράτα, παλιά βιβλία διάβαζε...
ΑΡΑΓΚΟΝ

Οι συγγραφείς όπως και τα νομίσματα, όσο παλιώνουν, τόσο η αξία τους αυξάνει.
Γ.ΠΩΠ

Μετά τον έρωτα, το πάθος της συλλογής βιβλίων είναι το πλέον συναρπαστικό για έναν καλλιεργημένο άνθρωπο.
ΡΟΖΕΝΜΠΑΧ

Η οβίδα και η γραφίδα φτιάχνονται από το ίδιο μέταλλο.
Μ.ΝΑΠΟΛΕΩΝ

Δεν πρέπει να μιλάς για πλήξη και ανία, όταν στην βιβλιοθήκη υπάρχει ενα αδιάβαστο βιβλίο.
ΑΝΩΝΥΜΟ

Το να έχει κανείς μια βιβλιοθήκη είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το να κάνει καλή χρήση της βιβλιοθήκης...
ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Η βιβλιοθήκη είναι η φαρμακαποθήκη της ψυχής.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Φάρμακα της διάνοιας είναι τα καλά βιβλία.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Και το μεγαλύτερο βιβλίο είναι ανίκανο να σε ωφελήσει όταν με επιπολαιότητα το μελετάς.
ΣΕΝΕΚΑΣ

Τα βιβλία αποτελούν τροφή της νεότητας, χαρά των γηρατιών, κόσμημα της ευδαιμονίας, καταφύγιο και παρηγοριά στην ατυχία, τέρψη στο σπίτι, σύντροφο κατά τη νύχτα, το ταξίδι και την εξοχή.
ΚΙΚΕΡΩΝ

Τα βιβλία είναι ταριχευμένα πνεύματα.
ΜΠΟΒΕ

Τα μυθιστορήματα είναι καλά για τους θυρωρούς και για τις καμαριέρες. Οι άνδρες πρέπει να διαβάζουν ιστορικά βιβλία.
ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ

Ο ωφελιμότερος τρόπος δια να μεταχειρίζονται ορισμένοι συγγραφείς το μελάνι των, θα ήτο να εμαύριζον δι΄αυτού τα υποδήματά των.
ΡΟΪΔΗΣ

Μη δανείζετε ποτέ βιβλία σας σε φίλους. Κανένας δεν τα επιστρέφει. Τα μοναδικά βιβλία που έχουν μείνει στη βιβλιοθήκη μου είναι όσα μου εδάνεισαν κατά καιρούς οι φίλοι μου.
ΑΝΑΤΟΛ ΦΡΑΝΣ

Στην Αμερική οι εκατομμυριούχοι είναι κάτοχοι ωραίων βιβλιοθηκών. Αλλά ένα έθνος δεν είναι αληθινά πολιτισμένο, παρά μόνο όταν οι φτωχοί του έχουν και αυτοί βιβλία.
ΜΠΟΥΛΛΙΤ

Αν τα στέμματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκονταν μπροστά στα πόδια μου δεν θα τα αντάλλαζα ποτέ με τα βιβλία μου και την αμέριστη αγάπη μου γι΄αυτά.
ΦΕΝΕΛΟΝ

Τα βιβλία είναι αποταμιευμένοι θησαυροί, από τους οποίους ο καθένας είναι δυνατόν ελεύθερα πολλά να πάρει.
ΓΟΥΟΝΤΣ ΓΟΥΟΡΘ

Ενώ οι ναοί καταρρέουν και ερειπώνονται με το πέρασμα του χρόνου, ενώ τα αγάλματα συντρίβονται και οι πίνακες ζωγραφικής ξεθωριάζουν, τα βιβλία, σαν ταμεία της γνώσης, πάντοτε επιζούν.
ΣΜΑΪΛΣ

΄Εκλεγε το συγγραφέα, καθώς εκλέγεις και το φίλο σου.
ΝΤΑΪΛΛΟΝ

Τα βιβλία δίνουν φωνή στους νεκρούς, που με το θάνατό τους έχουν πριν από πολύ καιρό σιγήσει.
ΛΟΝΓΚΦΕΛΛΟΟΥ

Δάσκαλος άνευ βιβλίων είναι ράπτης, άνευ βελόνων, ψαλιδιών και κλωστής.
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ

Τα βιβλία είναι οι κυψέλες της γνώσης.
ΖΩΡΖ ΟΝΕ

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
"Πως να σκέπτεστε σαν εκατομμυριούχος" - Charles-Albert Poissant

Eκδόσεις Βασιλείου

Ένα βιβλίο που αναλύει την δύναμη της σκέψης καθώς και το εάν και εφόσον θες να πραγματοποιήσεις έναν στόχο (όχι απαραίτητα μόνο λεφτά αλλά οτιδήποτε), θα πρέπει να ισχύουν τα εξής:

1. Να το θέλεις πάρα πολύ και να είσαι έτοιμος να δοθείς ολοκληρωτικά σε αυτό και
2. Το βασικότερο από όλα, να πιστεύεις στον εαυτό σου και να πιστεύεις ότι αξίζεις να το απολαύσεις. 

Έχω διαβάσει πολλά βιβλία για την δύναμη της θετικής σκέψης και πιστεύω ότι τα περισσότερα αν όχι όλα μιλάνε αόριστα και λένε φιλοσοφίες χωρίς επιχειρήματα. Το συγκεκριμένο όμως δεν παίζεται ....

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Συνιστω, ''ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ'' του Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ. Ενδεικτικα αναφερω τον προλογο μεσα απο το βιβλιο.....Να υπαρχεις Ελληνικος δηλωνει τεσσερες τροπους συμπεριφορας.Οτι δεχεσαι την αληθεια που ερχεται μεσα απο την φυση,οχι την αληθεια που φτιαχνει το μυαλο των ανθρωπων.Οτι ζεις συμφωνα με την ηθικη της γνωσης,οχι με την ηθικη της δεισιδαιμονιας και των προληψεων.Οτι απεθεωνεις την εμορφια,γιατι η εμορφια ειναι δυνατη σαν το νου σου και φθαρτη σαν τη σαρκα σου.Και κυριως αυτο...οτι αγαπας τον ανθρωπο.Πως αλλιως!Ο ανθρωπος ειναι το πιο τραγικο πλασμα μεσα στο συμπαν. Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Συνιστω, ''ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ'' του Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ. Ενδεικτικα αναφερω τον προλογο μεσα απο το βιβλιο.....Να υπαρχεις Ελληνικος δηλωνει τεσσερες τροπους συμπεριφορας.Οτι δεχεσαι την αληθεια που ερχεται μεσα απο την φυση,οχι την αληθεια που φτιαχνει το μυαλο των ανθρωπων.Οτι ζεις συμφωνα με την ηθικη της γνωσης,οχι με την ηθικη της δεισιδαιμονιας και των προληψεων.Οτι απεθεωνεις την εμορφια,γιατι η εμορφια ειναι δυνατη σαν το νου σου και φθαρτη σαν τη σαρκα σου.Και κυριως αυτο...οτι αγαπας τον ανθρωπο.Πως αλλιως!Ο ανθρωπος ειναι το πιο τραγικο πλασμα μεσα στο συμπαν. Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

εμενα μου τη σπαει να βλεπω τονισμενες λέξεις με μπολντ κλπ λες και δεν μπορω να διαβασω μια παραγραφο.
οσο περναει ο καιρος, ο γραφικος παικτουρας μου σπαει περισσοτερο τα νευρα επειδη γραφει σαν καθυστερημένο και σαν να απευθυνεται σε καθυστερημενα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
εμενα μου τη σπαει να βλεπω τονισμενες λέξεις με μπολντ κλπ λες και δεν μπορω να διαβασω μια παραγραφο.
οσο περναει ο καιρος, ο γραφικος παικτουρας μου σπαει περισσοτερο τα νευρα επειδη γραφει σαν καθυστερημένο και σαν να απευθυνεται σε καθυστερημενα.
συμφωνώ
αυτό ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο γράφει με τον ίδιο τρόπο.
είναι σαν να σε κατευθύνει να διαβάσεις και να δώσεις σημασία σε αυτά που θέλει αυτός.
έλεος με τα bold τις υπογραμμίσεις τα κεφαλαία και τις άλλες μαλακίες μέσα στα ποστ.
λες και γράφετε σε κανένα καθυστερημένο που δεν μπορεί να διαβάσει.
FYI δεν διαβάζω κανένα από αυτά τα ποστ.
ααα και να μην ξεχάσω... αυτοί που διαμορφώνουν χαρακτήρα εδώ μέσα, είτε στα ποστ τους είναι στην συμπεριφορά τους, καλύτερα να πάνε να αυτοκτονήσουν.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
συμφωνώ
αυτό ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο γράφει με τον ίδιο τρόπο.
είναι σαν να σε κατευθύνει να διαβάσεις και να δώσεις σημασία σε αυτά που θέλει αυτός.
έλεος με τα bold τις υπογραμμίσεις τα κεφαλαία και τις άλλες μαλακίες μέσα στα ποστ.
λες και γράφετε σε κανένα καθυστερημένο που δεν μπορεί να διαβάσει.
FYI δεν διαβάζω κανένα από αυτά τα ποστ.
ααα και να μην ξεχάσω... αυτοί που διαμορφώνουν χαρακτήρα εδώ μέσα, είτε στα ποστ τους είναι στην συμπεριφορά τους, καλύτερα να πάνε να αυτοκτονήσουν.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Και αγορασα το "Καμια Πατριδα για τους Μελλοθανατους" του Kόρμακ MακKάρθυ.
kamiabookpage.jpg

Λοιπον Απλα Αριστούργημα.....
Τι να πω και ο "Δρομος" που διαβασα λιγο καιρο πριν και αυτο τωρα ηταν απλα Τελεια!!!!!
Τρομερος Συγγραφεας....

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
kamiabookpage.jpg

Λοιπον Απλα Αριστούργημα.....
Τι να πω και ο "Δρομος" που διαβασα λιγο καιρο πριν και αυτο τωρα ηταν απλα Τελεια!!!!!
Τρομερος Συγγραφεας....
Α ρε χριστοφορε....
Ο Δρόμος είναι καταπληκτικό βιβλίο
Αν εχεις και γιο είναι ακόμα καλύτερο

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Α ρε χριστοφορε....
Ο Δρόμος είναι καταπληκτικό βιβλίο
Αν εχεις και γιο είναι ακόμα καλύτερο
Δεν εχω Γιο εχω Δυο κορες...
Πραγματικα Τρομερο Βιβλιο οπως και το "Καμια Πατριδα για τους Μελλοθανατους"
Τα ηθικα τους διδαγματα ειναι Απειρα!!!!

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Εχθες Ξεκινησα τον "Αλκοολικο" του Τζακ Λοντον.
b42719.jpg

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.757
Πόντοι
7.783
Εχθες Ξεκινησα τον "Αλκοολικο" του Τζακ Λοντον.
b42719.jpg

Είναι η αυτοβιογραφία του Jack London. Περιγράφει πως το ποτό τον τρύπησε και τον διέβρωσε σιγά-σιγά.
Κλασικό, καλό και βασικό βιβλίο.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
http://[URL unfurl="true"]www.metopo.gr/phplib/resize.php?src=/images2/3202.jpg&w=180[/img[/URL]]

[quote]Οι ευρύτε­ρες μάζες, καθοδηγούμενες από το ίδιο ένστικτο της βραχυπρόθεσμης αυ­τοσυντήρησης, έχουν βρει τη δική τους ψυχολογικά βολική λύση: το έθνος το υπηρετούν ανέξοδα περιβαλλόμενες γαλανόλευκα ράκη, οπότε το κα­λεί ή περίσταση, και έχοντας κατόπιν ήσυχη συνείδηση το κλέβουν μόνιμα με παντοειδείς τρόπους: από τη φοροδιαφυγή, την αισχροκέρδεια και τα «αυθαίρετα» ίσαμε τα ευκολοαπόκτητα πτυχία, τη χαμηλή παραγωγικό­τητα εργασίας (ούτε το 50% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης!) καί την κραυγαλέα ανισότητα ανάμεσα σ’ ό,τι παράγεται και σ’ ό,τι κατα­ναλώνεται, με αποτέλεσμα την καταχρέωση και την πολιτική εξάρτηση του τόπου.

Αν λάβουμε ύπ’ όψιν μας μόνον όσα πράττονται και αφήσου­με εντελώς στην άκρη την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους οι πράττοντες,τότε φαίνεται να βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστο­ρικής ευθανασίας, υπό τον όρο να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη, και επίσης υπό τον όρο να τεχνουργηθούν απροσμάχητες ανακουφιστικές εκλογικεύσεις («ελληνοκεντρικές» ή «έξευρωπαιστικές», αδιάφορο).

Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπο­ρούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τίς γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει καθένας, έτσι και κοιμάται.[/quote]

Γραμμένο 11 χρόνια πριν...

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
''Κεντρα Εξουσιας του Πλανητη''(Αθανασιος Κ. Στριγας).

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ειμαι στην Μεση του "Εν Ψυχρώ" του Καπότε !!!
Μεχρι τωρα δειχνει Καταπληκτικο!!

taz1975

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
6
το καλυτερο βιβλιο που διαβασα τελευταια ειναι ΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ διαβαστε το και δεν θα χασετε αντιθετως κατι θα μαθετε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom