Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dysan

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Μάγκες καλά και θεμιτά τα ιστορικά βιβλία και τα ιστορικά μυθιστορήματα, αλλά αυτό που πάντοτε εμένα με έστελνε ήταν η καθαρή μυθιστοριογραφία. Ο τρόπος που εφεύρισκε ο κάθε συγγραφέας να περιγράψει, να πλασάρει και να αναφέρει ό,τι περίεργο, σύνθετο ή άρρωστο είχε στο κεφάλι του.
τοτε φιλε  για δες και τα
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ της ELIZABETH KOSTOVA
και
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ της NEVILLE

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Από την Παρασκευή 2 Φεβρουάριου και για δέκα ημέρες έως και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιείται ένα μεγάλο Παζάρι Βιβλίου.

Σ΄ ένα τεράστιο περίπτερο (900 τ.μ) ενιαίο για όλους τους εκδότες, εκτίθενται χιλιάδες τίτλοι.

Το παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 9.45 το βράδυ.
Πέρασα από το "παζάρι" το πρωί της Τρίτης. Όντως υπάρχουν πολλά βιβλία σε καλή τιμή, αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Τα πολλά βιβλία και η χαμηλή τιμή. Γιατί μαζεύεται άπειρος κόσμος (δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που διαβάζουν, εκτός κι αν αγοράζουν τα βιβλία για να μην φαίνονται άδεια τα ράφια της βιβλιοθήκης) και υπάρχει πρόβλημα τόσο στο να δεις με την ησυχία σου όλα τα βιβλία όσο και να φτάσεις στο ταμείο για να πληρώσεις. Την Τρίτη που πήγα εγώ, έκανα τουλάχιστον 20' να φτάσω στο ταμείο. Κατά τα άλλα, αν έχεις χρόνο, υπομονή και ανασκαφική διάθεση (τα βιβλία δεν είναι τοποθετημένα και με τον καλύτερο τρόπο) μπορεί να βρεις θησαυρούς σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές.

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Επειδή πήγα ένα ταξίδι με το τραίνο, είχα χρόνο για διάβασμα και διάβασα κάποια βιβλία, θέλω να προτείνω σε όσους ενδιαφέρονται για την αστυνομική λογοτεχνία, τα βιβλία του ιταλού (από τη Σικελία-και έχει σημασία αυτό) Αντρέα Καμιλλέρι. Ο άνθρωπος είναι ειδική περίπτωση. Ξεκίνησε να γράφει στα 60 και όλα του τα βιβλία είναι ένα κι ένα. Ενδεικτικά αναφέρω τα

Ο Κλέφτης Της Μεσημβρίας
Υποχρεωτική Πορεία
Το ʼρωμα Της Νύχτας
Εκδρομή Στο Τίνταρι
Τριάντα Ημέρες Με Τον Επιθεωρητή Μονταλμπάνο
και άλλα πολλά, για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες στις τελευταίες σελίδες κάθε βιβλίου.
Οι υποψήφιοι αναγνώστες να διαλέξουν τα πιο πρόσφατα βιβλία, στα οποία έχει πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Σάλβο Μονταλμπάνο (άλλη περίπτωση κι αυτός).
Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκης

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Πέρασα από το "παζάρι" το πρωί της Τρίτης. Όντως υπάρχουν πολλά βιβλία σε καλή τιμή, αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Τα πολλά βιβλία και η χαμηλή τιμή. Γιατί μαζεύεται άπειρος κόσμος (δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που διαβάζουν, εκτός κι αν αγοράζουν τα βιβλία για να μην φαίνονται άδεια τα ράφια της βιβλιοθήκης) και υπάρχει πρόβλημα τόσο στο να δεις με την ησυχία σου όλα τα βιβλία όσο και να φτάσεις στο ταμείο για να πληρώσεις. Την Τρίτη που πήγα εγώ, έκανα τουλάχιστον 20' να φτάσω στο ταμείο. Κατά τα άλλα, αν έχεις χρόνο, υπομονή και ανασκαφική διάθεση (τα βιβλία δεν είναι τοποθετημένα και με τον καλύτερο τρόπο) μπορεί να βρεις θησαυρούς σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές.

Tα "μυστικά" με το παζάρι-που τέλειωσε- είναι τα εξής
1:Πας πάντα πρωί
2:Πας πάντα την πρώτη άντε δευτερη μέρα, γιατί κάποια εξαντλούνται γρήγορα
3:Μαζέυεις ότι σου φαίνεται καλό και όσο περιμένεις στην ουρά του ταμείου τα ξαναβλέπεις και αφήνεις ότι τελικά δεν σου γεμίζει το μάτι

Πήρα 10 βιβλία με 40 ευρώ...τα περισσότερα εξ'αυτών διαμάντια

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Έχουμε καιρό να μιλήσουμε για βιβλία. Έγιναν πολλά που κράτησαν το ενδιαφέρον μας αυτές τις μέρες, αλλά τα βιβλία είναι διαχρονική αξία. Θα σας προτείνω δυό-τρία βιβλία, για να έχετε να πορεύεστε τις επερχόμενες αργίες. Πολύ καλό το ιστορικό "Αρμαγεδδών" του Μαξ Χέιστινγκς (εκδόσεις Ψυχογιός) αλλά και πολύ μεγάλο. 800 σελίδες !!!. Επίσης το αστυνομικό "Ποιός Σκότωσε Την Κυρία Σκρούφ;" που έχει γράψει ο πολύ γνωστός από τα ιστορικά μυθιστορήματα Φινλανδός Μίκα Βάλταρι (εκδόσεις Καλέντης). Τέλος εξαιρετικό το "Για Την Καρδιά Ενός Αγγέλου" στο οποίο βασίζεται το ομώνυμο σήριαλ που προβάλεται νομίζω στην τηλεόραση του Alpha. Πολύ καλύτερο από το σήριαλ με ενδιαφέρουσα ιστορία, σχετικά με τις απαγωγές παιδιών από φτωχές χώρες, για την αφαίρεση οργάνων, τα οποία αγοράζουν πλούσιοι ασθενείς από όλη την Ευρώπη. Καλή ανάγνωση.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Για τους cybernauts, William Gibson τετραλογία Νευρομάντης, Κόμης Μηδεν, Στον Αστερισμό της Μόνα Λίζα, Εικονικό Φως. Out of space πράγματα που θα τα δούμε μπροστά μας

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66

Νόαμ Τσόμσκι "Οι  έχοντες και οι μη κατέχοντες"  και  ¨Δυνάμεις και προοπτικές"

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πάρτε του Βεργόπουλου " η αρπαγή του πλούτου"

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Το έχω ξανααναφέρει σε άλλο θρεντ νομίζω. Orlando Figes, Ο χορός της Νατάσας: Μια πολιτιστική ιστορία της Ρωσίας, Εκδόσεις Ηλέκτρα, δύο τόμοι.

Πολύ καλό!!

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Όπως έχω γράψει και παλιότερα-σιγά μη θυμάστε τώρα αλλά τέλος πάντων- όποτε κατεβαίνω Αθήνα, ταξιδεύω με το intercity και έχω αρκετή ώρα για διάβασμα. Μετά το τελευταίο μου ταξίδι λοιπόν, έχω να προτείνω "Ιερή Παγίδα"-Λεία Βιτάλη, από τον Πατάκη. Είναι μια αιρετική άποψη, για το τι "πραγματικά" οδήγησε στην ʼλωση της Κωνσταντινούπολης. Για ποιό λόγο ο εικοσάχρονος τότε σουλτάνος Μωάμεθ, ήθελε με κάθε τρόπο να κατακτήσει και να υποταξει την Πόλη. Περισσότερες προτάσεις προσεχώς.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Για τους cybernauts, William Gibson τετραλογία Νευρομάντης, Κόμης Μηδεν, Στον Αστερισμό της Μόνα Λίζα, Εικονικό Φως. Out of space πράγματα που θα τα δούμε μπροστά μας

Τα έχω διαβάσει στα αγγλικά (οι πιο πολλές αποδόσεις στα ελληνικά με χαλάνε, δεν ξέρω γι αυτήν) όντως πολύ καλά βιβλία.

XENIOS84

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
0
"Ο κοσμος ειναι επιπεδος" του Τομας Φριντμαν,εκδοσεις Ωκεανιδα.Οτι πιο επικαιρο εχω διαβασει τον τελευταιο καιρο.Περιγραφει την ισοπεδωση του κοσμου απο το ιντερνετ και τις νεες τεχνολογιες,και τον τροπο εισοδου στο παγκοσμιο οικονομικο παιχνιδι,νεων γιγαντων οπως η Ινδια και η Κινα.Και ενα παλιοτερο απο τον ιδιο:"ο Lexus και η ελια",αρκετα ενδιαφερον.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
"Γιορτή Βιβλίου", Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 3-14 Μάη.

Πάρτε μάτι και αγοράστε από το βιβλιοπωλείο που προτιμάτε. Ώρες δεν ξέρω ακόμα, συνήθως είναι κάτι σαν 6/7-10/11 τις καθημερινές, λίγο παραπάνω το Σάββατο και επί πλέον Κυριακή πρωί. Αν μάθω (και δεν τόχει γράψει κάποιος φίλος ήδη) θα επανέλθω.

Και, πέραν των άλλων, γαμάτη βόλτα και μετά ταβερνάκι/μπαράκι στο Θησείο.  :sunglasses:

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Τα βιβλία που αγόρασα τελευταίως κα διαβάζω:

1) Ο Δικέφαλος Αετός του Βυζαντίου, υπο Ι.Ν. Σβορώνου, Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 1914 ( παλιό αλλά καλό )

2) Ιστορία του ελληνικού μυθιστορήματος, Henri Tonnet, Πατάκη, 2001

3) Ελληνικός Ρωμαντισμός, Κ.Θ.Δημαράς, Ερμής, 2004

Τα προτείνω ανεπιφύλακτα ( αν και για το πρώτο δε νομίζω οτι είναι εύκολο να το βρεί κανείς. Εγώ το αγόρασα στο βιβλιοπωλείο Πατάκη σε πολύ καλή τιμή αλλα πρέπει να είχε λίγα αντίτυπα.)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Κυκλοφόρησε πριν 1 μήνα και ίσως ενδιαφέρει πολλούς. Η ποιότητα των εκδόσεων του εκδοτικού οίκου δεδομένη. Υπάρχει και σε βιβλιοπωλεία στην Αθήνα.

Λέτε η επόμενη υπερπαραγωγή του Hollywood να είναι "The Sea-battle that Saved the Western Civilization"? Η Σαλαμίνα εμπνέει...

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Ασπάζομαι το δόγμα " μία εικόνα είναι 1000 λέξεις" (κινέζικη παροιμία).

Για αθάνατες εικόνες του σινεμά, 2 σειρές της Taschen () διαθέσιμες στο net(υπάρχουν και σε ελληνικά βιβλιοπωλεία σε ανταγωνιστικές τιμές):

1. Film Posters  (30's, 40's.....etc) 

2. Movies of the... (30's, 40's.....etc)

Για διαφημίσεις που άφησαν ιστορία (έντυπες) και απεικονίζουν ΑΡΙΣΤΑ από αισθητική άποψη την εποχή:

All American Ads (eg. 30's, ....80's) της Taschen επίσης.

Δείτε και κρίνετε μόνοι σας . Και ... όχι δεν παίρνω ποσοστά.  ;)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Έκθεση Βιβλίου, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 3-14 Μάη, ώρες:

ΔΕ-ΠΕ : 18:00-22:30
ΠΑ-ΣΑ : 18:00-23:00
ΚΥ    : 10:00-14:00  & 18:00-2:30

(Πηγή: εφημερίδα "Metropolis", 2/5/2007, σελ. 11)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Φίλε Πάνο, εμένα δε μούχει έρθει ακόμα, αν και έχει "φύγει" από την ΑΜΑΖΟΝ στις 26/4. ʼρα, η κριτική δική σου.  ;)

Περιμένουμε (πολλοί φαντάζομαι, εγώ απλά ένας απ' αυτούς).  :thumbsup:

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
1) Jeremy Rifkin-?the european dream?, ?το τελος της εργασιας», ?beyond beef?, «η οικονομια του υδρογονου»
2) Philip Roth- «ο καθηγητης του ποθου»
3) Στελιος Κουλογλου- «Μαρτυριες για τον εμφυλιο»
4) Eric Schlosser- ?Fast Food Nation?
5) Όλα τα βιβλια του Σουρουνη
6) Όλα τα βιβλια του ΡΟΙΔΗ
7) Neil Strauss ?The game?
8) Καλλιτεχνικο Terry Rodgers ?The apotheosis of Pleasure?

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
"Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ" απο τον Ναγκιμπ Μαχφουζ

μιλα για μαι οικογενεια στην αιγυπτο του 1920 που χανει τον πατερα και μενουν 3 παιδια ορφανα!!πραγματικα φοβερη ιστορια με πολυ δραματικο τελος!γενικα παντως προτεινω πολυ τον μαχφουζ γιατι ενω ολα ειναι γραμμενα αναφερομενα στην αιγυπτο ολα εχουν διαφορετικη αισθηση!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom