Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Α. Γ. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ    Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Α. Γ. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ  Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ  ΚΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Α. Γ. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ  Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ   Η άγνωστη αρχαιολογία των Ελλήνων
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ   H Διαθήκη του Προμηθέα
ΛΙΑΤΙΝΗΣ  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Πολλά απόκρυφα μου διαβάζεις εσύ  ;) :grin:

brdlust

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Κριτικές
36
Like
12
Πόντοι
5.760
Το πιο πρόσφατο που ολοκλήρωσα πριν καμιά 10αριά μέρες ήταν το "Παλιά, πολύ παλιά" του Μάρκαρη... Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα...

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Τι παλιο ρε πουλακι μου, θες να με τρελανεις?  :headbang:Σε τετοιου βεληνεκους αριστουργηματα δεν υπάρχει παλιο και καινουριο. Καλα, ποσο χρονων εισαι?

Ε καλά, κόψε κάτι κι εσύ! σε καμμία περίπτωση δεν θα το κατέτασα μέσα στα 100 καλύτερα, παρότι είναι εμπνευσμένο!  :)

Το συγκεκριμένο βιβλίο το άνοιγα, και το ανοίγω καμμιά φορά ακόμα, σε τυχαία σελίδα και σχεδόν πάντα πέφτει μέσα σε αυτό που θέλω να διαβάσω. Είναι μαγικό.  :crazy:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.004
Πόντοι
22.785
Ε καλά, κόψε κάτι κι εσύ! σε καμμία περίπτωση δεν θα το κατέτασα μέσα στα 100 καλύτερα, παρότι είναι εμπνευσμένο!  :)

Το συγκεκριμένο βιβλίο το άνοιγα, και το ανοίγω καμμιά φορά ακόμα, σε τυχαία σελίδα και σχεδόν πάντα πέφτει μέσα σε αυτό που θέλω να διαβάσω. Είναι μαγικό.  :crazy:
Οποτε μην γκρινιαζης κοριτσαρα..............αφου σε καλυπτη.

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
Αν ανοίγοντας ενα βιβλιο τυχαία σε καποια σελιδα μετα απο χρονια καιπέφτεις παντα σ αυτο που θέλεις η σε ευχαριστεί όταν το διαβάζεις, γιατι δεν το κατατασσεις στα 100 κορυφαία?

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Το πιο πρόσφατο που ολοκλήρωσα πριν καμιά 10αριά μέρες ήταν το "Παλιά, πολύ παλιά" του Μάρκαρη... Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα...

Και εγώ αυτό διάβασα. Χαρίτος και πάσης Ελλάδος! Εβγαλε και ένα τελευταίο, ψιλο-αυτοβιογραφικό, το οποίο έχω ακόμα στα προς ανάγνωση μια και δεν έχει ιδιαίτερη πλοκή.

Επίσης ξαναδιαβάζω (μετά από 10 χρονια +) τα βιβλία του Μαρή που βάζει το βήμα. Μιάς χρίσης, διαβάζεις, ξαναθυμάσαι και πετάς :boobies:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.004
Πόντοι
22.785
Αν ανοίγοντας ενα βιβλιο τυχαία σε καποια σελιδα μετα απο χρονια καιπέφτεις παντα σ αυτο που θέλεις η σε ευχαριστεί όταν το διαβάζεις, γιατι δεν το κατατασσεις στα 100 κορυφαία?
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Επίσης ξαναδιαβάζω (μετά από 10 χρονια +) τα βιβλία του Μαρή που βάζει το βήμα. Μιάς χρίσης, διαβάζεις, ξαναθυμάσαι και πετάς :boobies:

Κράτα τα στη βιβλιοθήκη σου, συνεπώς.
Μπορεί την επόμενη δεκαετία που θα σούρθει να τα ξαναδιαβάσεις να μην τα δίνει προσφορά το ΒΗΜΑ τότε.      :booty:

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
Μπορεί την επόμενη δεκαετία που θα σούρθει να τα ξαναδιαβάσεις να μην τα δίνει προσφορά το ΒΗΜΑ τότε.      :booty:

Βιβλίο δε μου έρχεται καλά να πετάξω ποτέ και έχω γεμίσει. Μάλλον η λύση είναι να τα χαρίζει κανείς.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Βιβλίο δε μου έρχεται καλά να πετάξω ποτέ και έχω γεμίσει. Μάλλον η λύση είναι να τα χαρίζει κανείς.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Όσο χώρο και αν πιάνουν, τα βιβλία ΔΕΝ φεύγουν απο το σπίτι.      :)

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Όσο χώρο και αν πιάνουν, τα βιβλία ΔΕΝ φεύγουν απο το σπίτι.      :)

Παιδιά, οι φτηνοεκδώσεις των εφημερίδων είναι τόσο ευτελείς που το πετάς άνετα. Ηδη μετα το διάβασμα, οι μισές σελίδες έχουν αποκολληθεί.

σαφώς και τα βιβλία ΔΕΝ πετιόνται.

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Και ολα του ΛΙΑΚΟ ? εκει ειναι το φαει.

present

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
οι εναρετοι του Σαμ Μπορν.

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1

Διότι τα βιβλία τα κατατάσσω διαφορετικά, κι όχι βάσει των ψυχοθεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Με ενδιαφέρει πάνω από όλα ο ίδιος ο Λόγος και η έκφρασή του κι υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που είναι πραγματικοί τεχνίτες του λόγου. Γι' αυτό καλό είναι να προσέχουμε τις μεταφράσεις.

Επισκέπτης

Ακριβώς φίλοι, τα βιβλία δεν τα πετάμε ποτέ - καλύτερα να τα χαρίζουμε.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Διότι τα βιβλία τα κατατάσσω διαφορετικά, κι όχι βάσει των ψυχοθεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Με ενδιαφέρει πάνω από όλα ο ίδιος ο Λόγος και η έκφρασή του κι υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που είναι πραγματικοί τεχνίτες του λόγου. Γι' αυτό καλό είναι να προσέχουμε τις μεταφράσεις.
Oi μεταφρασεις ειναι σαν τις γυναικες.
Οταν ειναι ωραιες δεν ειναι πιστες και οταν ειναι πιστες δεν ειναι ωραιες

Επισκέπτης
Μόλις ολοκλήρωσα: Το κορίτσι με τα πορτοκάλια του Jostein Gaarder.
Απλά καταπληκτικό :rockon: :rockon:
Ο ίδιος συγγραφέας έχει γράψει και το βιβλίο: Ο κόσμος της Σοφίας επίσης εξαιρετικό, έχει γυριστεί και σε ταινία ;)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ένα από τα τέσσερα που διάβασα στις διακοπές μου και το μόνο για το οποίο τρελάθηκα να κρατω σημειώσεις. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

http://[URL unfurl="true"]www.perizitito.gr/images/T/b120882.jpg[/img[/URL]]

[quote][i]Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει τις διαλέξεις του Κορνήλιου Καστοριάδη τους πέντε πρώτους μήνες διδασκαλίας του στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (EHESS) το ακαδημαϊκό έτος 1982-1983. [b]Αναλύονται  ζητήματα, όπως η πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει τη διπλή ελληνική δημιουργία, η δημοκρατία και η φιλοσοφία, η θέση του ατόμου και η εμπειρία του θανάτου στον ομηρικό κόσμο, η φύση της ελληνικής θρησκείας και μυθολογίας και η γένεση των φιλοσοφικών ερωτημάτων από τους προσωκρατικούς όπως ο Αναξίμανδρος και ο Ηράκλειτος.[/b]
Τα ζητήματα αυτά αναλύονται με άξονα ένα από τα βασικά αντικείμενα στοχασμού του Κορνήλιου Καστοριάδη: την εμφάνιση κοινωνιών ικανών να θέτουν σε αμφισβήτηση τα ίδια τους τα θεμέλια.
[/i][/quote]

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
εγω ξεθαψα απο την ντουλαπα κατι βιβλιαρακια που διαβαζα στο γυμνασιο το σωφερακι κατι ο μπομπος και η τροτεζα κα λεμε τελεια και με εικονογραφηση..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom