Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 285K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ  2.5/5 Rating
SPINOZA BARUCH. DE Πραγματεια για τη διορθωση του νου 3/5 Rating


Ακόμη και οι πιο εξευγενισμενες θρησκειες, οπως του Μαρκου Αυρηλιου και του Σπινοζα, ασχολουνται με την καταπολεμηση του φοβου.
Η στωικη διδασκαλια ηταν απλη: Το μονο αγαθο ειναι η αρετη, την οποια κανενας εχθρος δεν μπορει να μου τη στερησει, συνεπως δεν υπαρχει κανενασ λογος να φοβασαι τους εχθρους. Το προβλημα ειναι οτι κανενας δεν μπορουσε να πιστεψει στ αληθεια οτι το μονο αγαθο ειναι η αρετη, ουτε ο Μαρκος Αυρηλιοσ, ο οποιος ως αυτοκρατορας προσπαθησε οχι μονο να καμει τους υπηκοους του εναρετουσ αλλα και να τους προσταταψει απο τους βαρβαρους, τους λιμους και τους λοιμουσ. Η διδασκαλια του Σπινοζα ηταν παρομοια. Συμφωνα με αυτην, το αληθως αγαθο συνισταται στην αδιαφορια εναντι καθε κακης μας τυχης. Και οι δυο φιλοσοφοι προσπαθησαν να αγνοησουν τον φοβο προσποιουμενοι οτι τα βασανα δεν ειναι στην πραγματικοτητα κατι κακο. Αυτο ειναι ενας ευγενης τροπος να παρακαμψεις τον φοβο, αλλα δεν παυει να βασιζεται σε ψευδεις πεποιθησεις. Και να γινει πραγματι αποδεκτο, θα εχει το κακο αποτελεσμα να κανει τους ανθρωπους αδιαφορους οχι μονο στα δικα τους βασανα αλλα και στα βασανα των αλλων.
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Ο μονοδιαστατος ανθρωπος  Χερμπερτ Μαρκουζε 4.5/5 Rating

Ειμαι εναντιον του Χερμπερτ Μαρκουζε , αλλα εχει γραψει ενα ομορφο βιβλιο. Ειμαι εναντιον του γιατι ξερω οτι ενας ανθρωπος εκπληρωνεται μονο οταν ειναι πολυδιαστατος, οταν απλωνεται σε ολες τις δυνατες διαστασεις και οχι σε μονοδιαστατο.
Ο μονοδιαστατος ανθρωπος ειναι η ιστορια του συγχρονου ανθρωπου.
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Αυγουστίνος Ιππώνος ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ 0/5 Rating

Ο Αυγουστίνος ήταν το πρώτο άτομο που έγραψε αυτοβιογραφία χωρίς φόβο, αλλά το πήγε στο άλλο άκρο.
Ο Αυγουστίνος ομολογεί πάρα πολλά - ακόμη και τις αμαρτίες που δεν είχε διαπράξει ποτέ! μόνο για την απόλυτη χαρά της ομολογίας. Τι χαρά!
Για την απόλυτη χαρά να πεις στον κόσμο ότι δεν υπάρχει αμαρτία που δεν έχω διαπράξει.
Έχω διαπράξει κάθε αμαρτία που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος.
Αυτό δεν είναι αλήθεια. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να διαπράξει όλες τις αμαρτίες.
Κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός για αυτό, ούτε καν ο ίδιος ο Θεός.
Τι να πω για τον Θεό, ακόμη και ο ίδιος ο διάβολος θα αρχίσει να σκέφτεται πώς να απολαμβάνει αυτά τα πράγματα που ο Αυγουστίνος ομολογεί!
Ο Αυγουστίνος γίνεται υπερβολικός!
Η υπερβολή είναι μια από τις κοινές ασθένειες των αγίων. Υπερβάλλουν στα πάντα, ακόμη και για τις αμαρτίες τους.
Τότε, φυσικά, γίνονται ικανοί να υπερβάλλουν και για τις αρετές τους. Αυτό είναι το δεύτερο μέρος της ιστορίας. Όταν υπερβάλλετε στις αμαρτίες σας, σίγουρα σε αυτό το πλαίσιο ακόμη και οι μικρές αρετές σας φαίνονται πολύ μεγάλες, πολύ φωτεινές Χωρίς αμαρτίες δεν μπορείτε να γίνετε άγιος. Όσο μεγαλύτερες είναι οι αμαρτίες, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να γίνεται άγιος - απλή αριθμητική!
Αλλά πρέπει να το διαβάζεται αυτό το βιβλίο γιατί είναι γραμμένο όμορφα. Είμαι ένας τέτοιος άντρας, παρακαλώ σημειώστε, ας το καταγράψουμε, ότι ακόμα κι αν τα ψέματα είναι όμορφα θα τα εκτιμήσω για την ομορφιά τους.
Όχι γιατί είναι ψέμα - ποιος νοιάζεται αν είναι ψέμα ή όχι! Η ομορφιά του  αξίζει να το απολαύσετε, να το εκτιμήσετε. Οι εξομολογησεις είναι ένα αριστούργημα ψεμάτων. Είναι γεμάτο ψέματα.
Αλλά ο Αυγουστίνος Ιππώνος έκανε τη δουλειά του σχεδόν τέλεια. Λέω σχεδόν γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να κάνει τη δουλειά ακόμα καλύτερα. Αλλά το έχει κάνει σχεδόν ενενήντα εννέα τοις εκατό τέλεια. δεν υπάρχει πολύ περιθώριο για κανέναν άλλον.
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Πατέρες και γιοι Ιβάν Τουργκένιεφ 5/5  Rating

Αυτό είναι ένα απο τά αγαπημένα μου.Μου άρεσαν πολλά βιβλία, αλλά κανένα δεν μου είναι όπως το Πατέρες και γιοι!
Συνήθιζα να αναγκάζω τον φτωχό πατέρα μου να το διαβάσει. Είναι νεκρός, αλλιώς θα του ζητούσα να με συγχωρήσει. Γιατί τον ανάγκασα να διαβάσει το βιβλίο; Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να καταλάβει το χάσμα ανάμεσα σε αυτόν και σε μένα. Αλλά ήταν πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος. Συνήθιζε να διαβάζει το βιβλίο ξανά και ξανά μόνο και μόνο επειδή του το είπα εγώ. Δεν ήταν μόνο μια φορά που το διάβασε, αλλά πολλές φορές. Και όχι μόνο διάβασε το βιβλίο, αλλά τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτόν και εμένα γεφυρώθηκε το κενό. Δεν ήμασταν πλέον πατέρας και υιός. Αυτή η άσχημη σχέση πατέρα και γιου, μητέρας και κόρης, και ούτω καθεξής ... τουλάχιστον μαζί μου ο πατέρας έγινε φίλος μου. Είναι δύσκολο να είσαι φίλος με τον πατέρα σου ή τον δικό σου υιό. Το βιβλίο του Τουργκένιεφ Πατέρες και γιοι πρέπει να διαβαστεί από όλους, γιατί όλοι είναι εμπλεγμένοι σε κάποιο είδος σχέσης - πατέρας και γιος, άντρας και σύζυγος, αδελφός και αδερφή..
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Τάο Τε Κινγκ Λάο Τσε 1/5 Rating

Ο Κινέζος φιλόσοφος Λάο Τσε, που έζησε γύρω στο 600 π.χ, θεωρούσε τους δρόμους, τις γέφυρες και τις βάρκες πράγματα αφύσικα τελικά απηύδησε με αυτές τις μηχανιστικές εφευρέσεις, έφυγε από την Κίνα και πήγε να ζήσει με τους βαρβάρουσ. Κάθε πρόοδος του πολιτισμού αποκηρύχθηκε ως "αφύσικη" όταν ήταν πρόσφατη.
 

leondardos

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2019
Μηνύματα
114
Like
53
Πόντοι
1
Αν εννοεις ποιο βιβλιο προτιμαω μολις ολοκληρωσω στα μουτρα καποιας τανας θα διαλεγα κατι απο Ρωσσους συγγραφεις για να νιωσω την τιμωρια του πιθανου εγκληματος μου.

Αν το χυσι δε βγηκε καλα συνηθως διαβαζω συγκεκριμενα σημεια απο το αγαπημενο ''Ο Αγων Μου'' και προς στιγμην ταυτιζομαι τολμω να πω.
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Έρμαν Έσσε Σιντάρτα 5/5 Rating

Ο Σιντάρτα είναι το πραγματικo όνομα του Γκαουτάμα του Βούδα, που του δόθηκε από τους γονείς του. Έγινε γνωστός ως Gautam Buddha. Γκαουτάμα ήταν το οικογενειακό του όνομα. Ο Βούδας σημαίνει απλά «o αφυπνισμένος».Σιντάρτα ήταν το πραγματικό όνομα που έδωσαν οι γονείς του σε συνεννόηση με τους αστρολόγους. Είναι ένα όμορφο όνομα. Ο Σιντάρτα σημαίνει επίσης «αυτός που έχει φτάσει στο νόημα». Σίντα σημαίνει «αυτός που έχει επιτύχει». artha σημαίνει «το νόημα». Σε συνδυασμό μαζί η Σιντάρτα σημαίνει «αυτός που έχει φτάσει στο νόημα της ζωής». Οι αστρολόγοι, οι γονείς, οι άνθρωποι που του έδωσαν αυτό το όνομα πρέπει να ήταν σοφοί άνθρωποι - αν όχι φωτισμένοι, τουλάχιστον σοφοί ... τουλάχιστον κοσμικοί. Το βιβλίο Σιντάρτα του Έρμαν Έσσε επαναλαμβάνει την ιστορία του Βούδα με διαφορετικό τρόπο, αλλά στην ίδια διάσταση, με το ίδιο νόημα. Είναι απίστευτο ότι ο Έρμαν Έσσε μπορούσε να το γράψει, αλλά δεν μπορούσε να γίνει ο ίδιος ο Σίντα. Έμεινε φτωχός συγγραφέας - ναι, βραβευμένος με Νόμπελ, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Δεν μπορείτε να δώσετε ένα βραβείο Νόμπελ σε έναν Βούδα. θα γελάσει και θα το πετάξει. Αλλά το βιβλίο είναι εξαιρετικά όμορφο.
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Η θέληση για δύναμη Φρίντριχ Νίτσε 5/5 Rating

Δεν το δημοσίευσε ποτέ όσο ήταν ζωντανός. Δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατο, και εν τω μεταξύ, πριν από τη δημοσίευσή του, πολλοί από τους λεγόμενους μεγάλους "άντρες" είχαν ήδη κλέψει από το χειρόγραφο.
Ο Άλφρεντ Άντλερ ήταν ένας από τους «μεγαλύτερους» ψυχολόγους. Είναι μια από την τριάδα των ψυχολόγων που έκλεψαν από τον Νίτσε: Φρόυντ,Γιουνγκ και Άντλερ. Είναι απλώς κλέφτες. Ο Άλφρεντ Άντλερ έχει κλέψει ολόκληρη την ψυχολογία του από τον Φρίντριχ Νίτσε. Ο  Άντλερ λέει: Το βασικό ένστικτο του ανθρώπου είναι η «θέληση στην δύναμη». Εξαιρετικά! Ποιος προσπαθούσε να εξαπατήσει; Ωστόσο, εκατομμύρια ανόητοι έχουν εξαπατηθεί. Ο Άντλερ εξακολουθεί να θεωρείται μεγάλος άνθρωπος. Είναι απλώς πυγμαίος.

Ακόμα και ο λεγόμενος μεγάλος Ινδός άγιος δεν ήταν πολύ πίσω από τον Άντλερ. Το όνομά του είναι Σρι Ωρομπίντο. Λατρεύεται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ως ο μεγαλύτερος σοφός της εποχής του. Έκλεψε την ιδέα του σούπερμαν από το χειρόγραφο του Νίτσε Η θέληση για δύναμη. Ο Σρι Ωρομπίντο ήταν μόνο ένας μέτριος λόγιος, τίποτα για να καυχηθείς.

Το βιβλίο του Νίτσε δεν εκδόθηκε παρά πολλά χρόνια μετά το θάνατό του. Η αδερφή του το εμπόδισε. Ήταν μια μεγάλη επιχειρηματίας. Πουλούσε άλλα βιβλία που είχαν ήδη δημοσιευτεί και περίμενε τη σωστή στιγμή που θα μπορούσε να πουληθεί καλύτερα το συγκεκριμένο. Δεν ανησυχούσε για τον Νίτσε, τη φιλοσοφία του ή τη συμβολή του στην ανθρωπότητα.

Γιατί ο ίδιος ο Νίτσε δεν δημοσίευσε το βιβλίο ενώ ήταν ζωντανός; Ήταν πάρα πολύ ακόμη και γι 'αυτόν. Φοβόταν, φοβόταν τι επρόκειτο να του συμβεί αν το δημοσίευε. Και το βιβλίο είναι καθαρός δυναμίτης! Το κρατούσε πάντα κάτω από το μαξιλάρι του, ακόμα και όταν κοιμόταν. Φοβόταν ότι μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια. Δεν ήταν γενναίος άνθρωπος, όπως συνήθως τον σκέφτονται οι άνθρωποι, ήταν δειλός. Αλλά περίεργοι είναι οι τρόποι ύπαρξης: μερικές φορές ακόμη και ένας δειλός πλημμυρίζει αστέρια, και αυτό συνέβη στον Νίτσε.

 

Sadam Pussein

Νέο Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3
Like
0
Πόντοι
0
Προτείνω το titan είναι η βιβλιογραφία του παππού Rockfeller.Ηταν ενδιαφέρον γιατί πέρα από αυτά που έκανε γραφονται και για το περιβάλλον που επικρατούσε τότε στην Αμερική Σκλάβοι,Εμφύλιος κτλ...
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Άννα Καρένινα Λέων Τολστόι 5/5Rating


Ενα μικρό αλλά εξαιρετικά όμορφο μυθιστόρημα. Πρέπει να αναρωτιέστε γιατί δεν το ειχα  συμπεριλάβη στην λιστα μου με τα αγαπημενα βιβλια μου(σελ236)! Ακριβώς επειδή το ξέχασα! Η Άννα Καρένινα είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Πόσες φορές το διάβασα δεν θυμάμαι.
Αν πνιγόμουν στον ωκεανό και έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα μυθιστόρημα από όλα τα εκατομμύρια μυθιστορήματα στον κόσμο, θα επέλεγα την Άννα Καρένινα. Θα ήταν υπέροχο να είσαι με αυτό το όμορφο βιβλίο. Πρέπει να διαβαστεί και να διαβαστεί ξανά. μόνο τότε μπορείτε να το αισθανθείτε, να το μυρίσετε και να δοκιμάσετε τη γεύση. Δεν είναι συνηθισμένο βιβλίο.

Ο Λέων Τολστόι απέτυχε ως άγιος, όπως και ο Μαχάτμα Γκάντι απέτυχε ως άγιος, αλλά ο Λέων Τολστόι ήταν σπουδαίος μυθιστοριογράφος.
Ο Λέων Τολστόι ήθελε να είναι θρησκευτικός, αλλά δεν μπορούσε να είναι. Προσπάθησε σκληρά. Νιώθω μεγάλη συμπάθεια με την προσπάθειά του, αλλά δεν ήταν θρησκευτικό πρόσωπο. Πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μερικές ακόμη ζωές!. Κατά κάποιο τρόπο είναι καλό που δεν ήταν θρησκευτικός άνθρωπος όπως οι υποτιθεμένη ψευδό άγιοι που υπάρχουν σήμερα ,αλλιώς θα είχαμε χάσει την Ανάσταση, Πόλεμος και Ειρήνη, Άννα Καρένινα, και δεκάδες άλλα όμορφα, πάρα πολύ όμορφα βιβλία του.
 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
ένα βήμα πιο πέρα τον πήγε ο καζαντζάκης πάντως.
τον προτιμώ...
(όχι ότι και οι δύο δεν αποτελούν "ιερά τέρατα")
Θα συμφωνήσω ο Νίκος Καζαντζάκης το πήγε ένα βήμα πιο πέρα.


Ο Λέων Τολστόι θεωρεί το κάπνισμα τόσο κακό όσο και το σεξ, σε κάποιο μυθιστόρημα του ένα άντρας που σχεδιάζει ένα έγκλημα, καπνίζει πρώτα ένα τσιγάρο για να διεγείρει την αναγκαία φονική μανία. Πολυ φοβάμαι αν το ήξερε αυτό ο άγιος Πέτρος θα το απαγόρευε :)! O Τολστόι και ο Μαχάτμα Γκάντι στα γεράματα τους χαρακτήρισαν κάθε σεξουαλική πράξη άνομη, ακόμη και εντός του γάμου και με πρόθεση την τεκνοποιία.

Ωστόσο δεν είναι ιερά τέρατα άλλα έχουν γράψει όμορφα βιβλία.
 

pipinoskistis

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Σεπ 2009
Μηνύματα
22.181
Κριτικές
12
Like
2.724
Πόντοι
2.811

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ BOWLES PAUL 5/5 Rating 

«Ξέρεις», είπε ο Πορτ και η φωνή του ακούστηκε σαν μέσα σε όνειρο, όπως ηχούν οι φωνές έπειτα από μια μεγάλη παύση, μια εντελώς σιωπηλή στιγμή.«ο ουρανός εδώ είναι πολύ παράξενος.Όταν τον βλέπω, μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι είναι ένα στερεό πράγμα εκεί πάνω, που μας προστατεύει από ό,τι βρίσκεται πίσω του».
Η Κιτ ρίγησε καθώς ρωτούσε:«Από ό,τι βρίσκεται πίσω του;»
«Ναι»
«Μα,τι βρίσκεται πίσω του;» Η φωνή της μόλις ακούστηκε.
«Τίποτε,υποθέτω.Μονό σκοτάδι.Απολυτή νύχτα.»


ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Πολ Μποουλς και το πιο γνωστό μυθιστόρημα του. Ήταν το βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας παρουσίασε εκείνα τα θέματα που θα ακολουθούσε σε όλη την υπόλοιπη μυθοπλασία του με σχεδόν εμμονή. Η ιστορία ακολουθεί ένα αμερικανικό ζευγάρι, τον Πορτ και την Κιτ  που έχουν ταξιδέψει στο Μαρόκο για να αναζητήσουν τον εαυτό τους και να αναζωογονήσουν τον γάμο τους μετά από χρόνια αδιαφορίας. Το ζευγάρι εμφανίζεται στο Οράν λίγο μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και εκεί βιώνει μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που τελικά σκοτώνουν τον Πορτ και καταστρέφουν την ψυχική σταθερότητα της γυναίκας του, Κιτ.

 

ΑΤΛΑΣ

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
Τζωρτζ Όργουελ 1984  Αριστούργημα Rating

Ορισμένοι άνθρωποι είναι ικανοί να ασκούν κάποιον έλεγχο στην πίστη τους και να επιλέγουν να πιστεύουν σε ό,τι θεωρούν πως τους κάνει καλούς ή ευτυχείς, ωστόσο η απόφαση να πιστεύουμε ή να μην πιστεύουμε δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.

Ο ήρωας, ο Ουίνστον Σμιθ, είχε γράψει στο ημερολόγιο του ότι ελευθερία είναι η ελευθερία να λες ότι δύο και δύο κάνουν τέσσερα. Ο ανακριτής Ο΄Μπράιεν το θεωρεί πρόκληση και πιέζει τον Σμιθ να αλλάξει γνώμη. Έπειτα από βασανιστήρια, ο Σμιθ είναι πλέον πρόθυμος να δηλώσει οτι δύο και δύο κάνουν πέντε, αλλά δεν είναι αυτό που θέλει ο Ο΄Μπραιεν. Τελικά, ο πόνος γίνεται τόσο αφόρητος ώστε ο Σμιθ, για να τον αποφύγει, κατορθώνει να πείσει προς στιγμήν τον εαυτό του ότι δύο και δύο κάνουν πέντε. Ο΄Μπραιεν ικανοποιείται για λίγο και τα βασανιστήρια διακόπτονται.

Η ιστορία ξεκινά με έναν άνθρωπο που ονομάζεται Ουίνστον Σμιθ που βιάζεται να πάει στο σπίτι του σε μια κρύα, θυελλώδη ημέρα του Απριλίου καθώς τα ρολόγια χτυπούν δεκατρία. Με αυτήν την δυσοίωνη αρχή, ο αναγνώστης βυθίζεται γρήγορα σε έναν,αποσυντιθέμενο κόσμο όπου η πολιτική τάξη κυριαρχεί τόσο καθημερινά στην ζωή που η ανεξάρτητη σκέψη είναι έγκλημα, η αγάπη απαγορεύεται και η γλώσσα φαίνεται να λέει το αντίθετο από αυτό που συνήθως κανείς περιμένει. Καθώς η καθημερινή ζωή του Ουίνστον ξεδιπλώνεται, ο αναγνώστης μαθαίνει γρήγορα ότι ολόκληρος ο κόσμος έχει χωριστεί σε τρεις γεωγραφικές περιοχές: Ωκεανία, Ευρασία και Ανατολική Ασία. Όλοι ασχολούνται με  πόλεμους όχι για εδαφικούς ή θρησκευτικούς λόγους αλλά κυρίως για τον κοινωνικό έλεγχο. Σε κάποιο σημείο, ο ατομικός πόλεμος είχε καταστήσει αδιανόητο τον ολικό πόλεμο, ωστόσο ταιριάζει στους πολιτικούς ηγέτες της Ωκεανίας (το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο πολιτικούς τομείς) για να κρατήσουν τον πληθυσμό σε μια γενική κατάσταση άγχους για ξένες επιθέσεις. Με το πρόσχημα της εθνικής ανησυχίας, οι ηγέτες της Ωκεανίας απομονώνουν την μαζική δράση με τη χρήση προπαγάνδας (από το Υπουργείο Αλήθειας), με απόλυτα, βάναυσα εφαρμοσμένη δύναμη (από το Υπουργείο Αγάπης), και με τη διεξαγωγή διαρκούς πολέμους (Υπουργείο Ειρήνης). Η ελίτ, που ονομάζεται Εσωτερικό Κόμμα, αποτελεί μόνο το δυο τοις εκατό του πληθυσμού. το Εξωτερικό Κόμμα, το επόμενο δεκατρία τοις εκατό. Το υπόλοιπο, περίπου ογδόντα τοις εκατό του πληθυσμού, ονομάζεται,καταπιεσμένες μάζες.

 

matakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2005
Μηνύματα
129
Κριτικές
1
Like
145
Πόντοι
1
Έγκλημα στο Νείλο. Κλασική Αγκάθα Κρίστι στα καλύτερά της. Το είχα διαβάσει χρόνια πριν. Τώρα το έπιασα ξανά. Συχνά διαβάζω ξανά ένα βιβλίο μετά από χρόνια και η εμπειρία πάντα είναι λίγο διαφορετική. Ίσως επειδή έχω αλλάξει στο μεταξύ.
 

matakias

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2005
Μηνύματα
129
Κριτικές
1
Like
145
Πόντοι
1
Mo Hayder, ο λύκος. Εκδόσεις Διόπτρα. Πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα με 2 παράλληλες υποθέσεις.
 

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Μηνύματα
32.896
Like
12.904
Πόντοι
2.606
Κουρδιστό πορτοκαλι απογοητευτική η ταινία του Κιούμπρικ χρυσή μετριότητα το βιβλίο του αντονυ μπρεντζες
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom