Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
151
Like
5.830
Πόντοι
37.127
Ονομάζομαι Δάμος Χαρμάνης και θα σας διηγηθώ τη ζωή μου ξεκινώντας δωδεκάχρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη του 1970, όπου ένα γεγονός πάγωσε μέσα μου κάθε συναίσθημα και με μετέβαλε αργότερα σε «μάτι του βοριά», που σάρωσε ζωές και κρεβάτια πολλών γυναικών.

Πέρα από αυτό, θα αναφερθώ σε πολιτικά σκάνδαλα, στη σκοτεινή πλευρά της νύχτας και των ναρκωτικών, στον πόλεμο των νυχτερινών κέντρων, όπως τον έζησα, στη μάστιγα του αιώνα, το aids, στις άγριες νύχτες μου τη δεκαετία 1980-1990 στη Μύκονο, τότε που το νησί ήταν ο απόλυτος παράδεισος και υπήρχαν μόνο χρυσαφένια άμμος, θάλασσα, ουρανός και γυμνοί άνθρωποι.

Η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι πολύ σκληρή και στις σκηνές που περιγράφω, κυρίως πάνω στο κρεβάτι μου, υπάρχει ωμός ρεαλισμός, έτσι ακριβώς όπως τα έκανα, χωρίς κανένα απαγορευτικό και χωρίς τον λυρισμό που ίσως απαιτεί ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν είμαι συγγραφέας. Είμαι ένας άντρας που βίωσα με πάθος τα λάθη μου.

Αν το μετάνιωσα; Αν καταστράφηκα; Αν δικαιώθηκα; Θα το μάθετε στο τέλος. Ένα είναι σίγουρο. Για να διαβάσεις τη ζωή μου, πρέπει να μπορείς και να την αντέξεις…

Συνημμένα

• 9786180111767.jpg
    9786180111767.jpg
    46 KB · Εμφανίσεις: 18

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
αν και το χω ηδη αγορασει το βιβλιο, ειναι σε δυο τομους, και δεν ξερω τον μεταφραστη, θα το κοιταξω
:hi:

Βαρύ κείμενο που μπαλαντζάρει μεταξύ συμβολισμου και ρεαλισμου, πάνω σε ένα ειρωνικό υπόβαθρο χαρακτηριστικό του Man.
Δεν το συνηθίζεις και εύκολα.

Ο ίδιος ο Man κάποτε είπε ότι είναι πολυ δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν το διαβάσεις 2 φορές.
Εγώ δεν τα κατάφερα, είναι και δυο τόμοι.  :2funny: :2funny:

Ο θάνατος στη Βενετία του Man πάλι θεωρείται πρόδρομος του Μαγικού Βούνού.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.760
Πόντοι
2.606
Βαρύ κείμενο που μπαλαντζάρει μεταξύ συμβολισμου και ρεαλισμου, πάνω σε ένα ειρωνικό υπόβαθρο χαρακτηριστικό του Man.
Δεν το συνηθίζεις και εύκολα.

Ο ίδιος ο Man κάποτε είπε ότι είναι πολυ δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν το διαβάσεις 2 φορές.
Εγώ δεν τα κατάφερα, είναι και δυο τόμοι.  :2funny: :2funny:

Ο θάνατος στη Βενετία του Man πάλι θεωρείται πρόδρομος του Μαγικού Βούνού.
μεσα στα 10 αγαπημενα μου τεραστιος ψυχογραφος  ο μαν

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
εχω διαβασει το θανατο στη βενετια....πολυ πρωτοποριακο για την εποχη του (και τις τοτε συνθηκες)....με επιρροοες απο φρόυντ και νιτσε.... οταν θα το τελειωσω θα ανεβασω κριτικη  :)

την καλημερα σε αμτζικο και mindreader  :hi:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
εχω διαβασει το θανατο στη βενετια....πολυ πρωτοποριακο για την εποχη του (και τις τοτε συνθηκες)....με επιρροοες απο φρόυντ και νιτσε.... οταν θα το τελειωσω θα ανεβασω κριτικη  :)

την καλημερα σε αμτζικο και mindreader  :hi:
Αρα είσαι σε καλή φάση για το Μαγικό Βουνό.

Την καλημέρα μου επίσης !!

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
μεσα στα 10 αγαπημενα μου τεραστιος ψυχογραφος  ο μαν

:rockon: :rockon:
Τεράστια διεισδυτικότητα και γερμανική ακρίβεια.

Στο χιούμορ λίγο τα χαλάει αλλά έτσι είναι οι Γερμανοί  :2funny: :2funny:

Αν είχε και λίγο ελληνικό ( αντε και αγγλικο )  χιουμορ  θα ήταν τέλειος. :2funny: :2funny:

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Επίσης πολύ καλό βιβλίο του ίδιου συγγραφέα είναι "Ο βασιλιάς των αρουραίων" από εκδόσεις BELL, αυτοβιογραφικό από την εποχή που αυτός ο τύπος ήταν αιχμάλωτος σε γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.760
Πόντοι
2.606
γυναικες δεν διαβαζω συχνα δεν μ αρεσουν αλλα η αρουντατι ροι το αξιζει ο θεος των μικρων πραγματων  ;)

chandler2121

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2015
Like
1
Πόντοι
1
Ένα βιβλίο σχετικό με τη θεματολογία του σάιτ είναι το ''Η άλλη όψη της αρχαιότητας, ο υπόκοσμος''. Αναφέρεται στην πορνεία, στα όργια που γίνονταν στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, ποιες ήταν γνωστές εταίρες της εποχής κλπ. Αν θέλετε μπορώ να βάλω αποσπάσματα. Πολύ καλό βιβλίο!

Συνημμένα

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    84,9 KB · Εμφανίσεις: 66

jevjev

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Μόλις ολοκλήρωσα το βιβλίο του Δοξιάδη, 'Το αόρατο ρήγμα'.
Αξίζει !

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
ρε παιδιά γιατί λέτε όλοι για τον παίχτη ?

το βρήκα ψιλομαλακία σε σχέση με τα άλλα του ντοστογιέφσκι πχ καραμαζώφ , έγκλημα και τιμωρία, δαιμονισμένοι ή υπόγειο

μια κωλόγρια που πήγε στο καζίνο και έχασε , μια υστερική καριόλα παίχτρια και ο συγγραφέας ...σιγά τα ωά , το παράτησα λίγο πριν το τέλος

έγινε τιποτα συνταρακτικό στο τέλος και το χασα ?

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
19
Πόντοι
16

Όλοι οι παίκτες (χαρτιά, στοίχημα, ιππόδρομος κλπ) το οφείλουν στον εαυτό τους να το διαβάσουν. Θα καταλάβουν πολλά ακόμα και για τον τρόπο που σκέφτονται οι ίδιοι  :woldman:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Όλοι οι παίκτες (χαρτιά, στοίχημα, ιππόδρομος κλπ) το οφείλουν στον εαυτό τους να το διαβάσουν. Θα καταλάβουν πολλά ακόμα και για τον τρόπο που σκέφτονται οι ίδιοι  :woldman:

για πείτε και σε μένα ρε παιδιά τα νοήματα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
γυναικες δεν διαβαζω συχνα δεν μ αρεσουν αλλα η αρουντατι ροι το αξιζει ο θεος των μικρων πραγματων  ;)
Τύπε τωρα το μονο που μενει ειναι να γραψει βιβλιο η Ερη  ;)
Ειμαι βεβαιος οτι θα ειχες πελωρια αναγκη να το διαβασεις  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom