Νέα

ποιο πτυχιο αγγλικων ειναι το πιο ευκολο????

• Μέλος που άνοιξε το νήμα raopau
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 171
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Σε ποσες χωρες μπορεις να το κανεις αυτο με τα γερμανικα και σε ποσες με αγγλικα;

Η υπεροχή στην οποία αναφέρομαι αναφορικά με τα Γερμανικά, περιορίζεται εντός Ευρώπης και μόνο.

Έξω απ την Ευρώπη, τα Γερμανικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Μέσα όμως, τείνουν αν γίνουν πλέον σχεδόν υποχρεωτική γλώσσα, για κάποιον που θέλει να κινηθεί επαγγελματικά σε επίπεδα καριέρας.

Πχ αν ένα παιδάκι έχει κλίση και σκοπεύει να γίνει γιατρός, και θέλει να κινηθεί εντός Ευρώπης για σπουδές, δουλειά, ενδιάμεσους σταθμούς καριέρας, κλπ είναι υποχρεωτικό σχεδόν να μάθει Γερμανικά.

Φυσικά υπάρχει η επιλογή των αγγλόφωνων χωρών, αλλά εκεί μιλάμε για αλλαγή Ηπείρου και πραγματική μετανάστευση (ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)

Η Αγγλία είναι μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση και χρειάζεται ξεχωριστή μελέτη.

Καλώς η κακώς, η ιδιότητα μας ως μέλος της ΕΕ μας δίνει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα στις χώρες της ΕΕ. Όποιος έχει βιώσει τον Γολγοθά της visas για Αυστραλία, Καναδά ή ΗΠΑ, ξέρει πολύ καλά τι εννοώ. Επίσης, εγώ προσωπικά δε θεωρώ την μετακίνηση σε χώρα της ΕΕ, καν μετανάστευση. Έχω γνωστούς που ζουν Γαλλία και Γερμανία και είναι πολύ πιο συχνά στην πόλη καταγωγής τους απ ότι ένας πχ Καβαλιώτης ή Φλωρινιώτης που ζει Αθήνα.

Το θέμα είναι πολύπλοκο και σίγουρα δεν εξαντλείται σε 10 σελίδες ενός φόρουμ.

Σίγουρα η Αγγλική είναι η παγκόσμια γλώσσα, και η γλώσσα του internet. Ωστόσο για κάποιον Ευρωπαίο που έχει αποφασίσει αυτός ή το παιδί του να κινηθούν αποκλειστικά εντός Ευρώπης για δουλειά, πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεγάλες Ευρωπαικές γλώσσες.

Φυσικά όλα αυτά που λέμε δεν αφορούν αυτούς που βλέπουν το εξωτερικό μόνο για τουρισμό και είναι βολεμένοι στην Ψωροκώσταινα...

blooddead

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2012
Κριτικές
18
Like
139
Πόντοι
396
Η υπεροχή στην οποία αναφέρομαι αναφορικά με τα Γερμανικά, περιορίζεται εντός Ευρώπης και μόνο.

Έξω απ την Ευρώπη, τα Γερμανικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Μέσα όμως, τείνουν αν γίνουν πλέον σχεδόν υποχρεωτική γλώσσα, για κάποιον που θέλει να κινηθεί επαγγελματικά σε επίπεδα καριέρας.

Πχ αν ένα παιδάκι έχει κλίση και σκοπεύει να γίνει γιατρός, και θέλει να κινηθεί εντός Ευρώπης για σπουδές, δουλειά, ενδιάμεσους σταθμούς καριέρας, κλπ είναι υποχρεωτικό σχεδόν να μάθει Γερμανικά.

Φυσικά υπάρχει η επιλογή των αγγλόφωνων χωρών, αλλά εκεί μιλάμε για αλλαγή Ηπείρου και πραγματική μετανάστευση (ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)

Η Αγγλία είναι μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση και χρειάζεται ξεχωριστή μελέτη.

Καλώς η κακώς, η ιδιότητα μας ως μέλος της ΕΕ μας δίνει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα στις χώρες της ΕΕ. Όποιος έχει βιώσει τον Γολγοθά της visas για Αυστραλία, Καναδά ή ΗΠΑ, ξέρει πολύ καλά τι εννοώ. Επίσης, εγώ προσωπικά δε θεωρώ την μετακίνηση σε χώρα της ΕΕ, καν μετανάστευση. Έχω γνωστούς που ζουν Γαλλία και Γερμανία και είναι πολύ πιο συχνά στην πόλη καταγωγής τους απ ότι ένας πχ Καβαλιώτης ή Φλωρινιώτης που ζει Αθήνα.

Το θέμα είναι πολύπλοκο και σίγουρα δεν εξαντλείται σε 10 σελίδες ενός φόρουμ.

Σίγουρα η Αγγλική είναι η παγκόσμια γλώσσα, και η γλώσσα του internet. Ωστόσο για κάποιον Ευρωπαίο που έχει αποφασίσει αυτός ή το παιδί του να κινηθούν αποκλειστικά εντός Ευρώπης για δουλειά, πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεγάλες Ευρωπαικές γλώσσες.

Φυσικά όλα αυτά που λέμε δεν αφορούν αυτούς που βλέπουν το εξωτερικό μόνο για τουρισμό και είναι βολεμένοι στην Ψωροκώσταινα...

Αυτο το εντος Ευρωπης πως το εννοεις ρε φιλε..Γιατι να ξερεις Γερμανικα για να κινηθεις εντος Ευρωπης? Αν θες να πας σε γερμανοφωνη χωρα ναι. Αν θες Ιταλια γιατί? Αν θες Ισπανια γιατι? Αν θες  Γαλλια γιατι? Αν θες Ηνωμενο Βασιλειο γιατι? Αν θες Σκανδιναβικες χώρες γιατι? Αν θες Βαλκανικες γιατί? Αν θες πρωην γιουγκοσλαβικες γιατι? Οι μονες χωρες που θα σου χρειαστουν απαραιτητα ειναι Γερμανια, Ελβετια, Αυστρια, Λιχτενσταιν και γενικα αυτες που μιλανε γερμανικα...Γιατι τα βαζεις τωρα εσυ ολα σε ενα σακουλι δεν σε καταλαβαινω... :dunno:

Επισκέπτης
Αυτο το εντος Ευρωπης πως το εννοεις ρε φιλε..Γιατι να ξερεις Γερμανικα για να κινηθεις εντος Ευρωπης? Αν θες να πας σε γερμανοφωνη χωρα ναι. Αν θες Ιταλια γιατί? Αν θες Ισπανια γιατι? Αν θες  Γαλλια γιατι? Αν θες Ηνωμενο Βασιλειο γιατι? Αν θες Σκανδιναβικες χώρες γιατι? Αν θες Βαλκανικες γιατί? Αν θες πρωην γιουγκοσλαβικες γιατι? Οι μονες χωρες που θα σου χρειαστουν απαραιτητα ειναι Γερμανια, Ελβετια, Αυστρια, Λιχτενσταιν και γενικα αυτες που μιλανε γερμανικα...Γιατι τα βαζεις τωρα εσυ ολα σε ενα σακουλι δεν σε καταλαβαινω... :dunno:

κυρίως λόγο αυτού:

URL]]

blooddead

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2012
Κριτικές
18
Like
139
Πόντοι
396
κυρίως λόγο αυτού:

http://[URL unfurl="true"]www.enikos.gr/data/photos/2f671d2ab5435794564f780dcbaf8f72.jpeg[/img[/URL]]
[/quote]

εσυ τωρα μου λες ποιες χωρες εχουν ανεργια. οκ. σημαινει αυτο οτι πρεπει να παει καποιος να δουλεψει στην χωρα με την λιγοτερη ανεργια? και παλι σκανδιναβικες χωρες, ηνωμενο βασιλειο, ολλανδια ( για να τα πηγαινουμε καλα με την φυλλαδα εδω) δεν νομιζω να χρειαζονται γερμανικα...
τωρα αν μια χωρα εχει 7% ανεργια η 10% δεν νομιζω οτι θα παιξει(η οτι θα πρεπει να παιξει) ρολο για το αν θα παει καποιος να ζησει και να δουλεψει εκει.
γενικα εγω πιστευω τα γερμανικα ειναι μια δυνατη γλωσσα η οποια ομως σαφως και δεν ειναι απαραιτητη για "εντος ευρωπης"..τουλαχιστον κατα την γνωμη μου

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.198
Πόντοι
1.706
κυρίως λόγο αυτού:

http://[URL unfurl="true"]www.enikos.gr/data/photos/2f671d2ab5435794564f780dcbaf8f72.jpeg[/img[/URL]]
[/quote]
Και τωρα επιβεβαιωνεις και επισημα αυτο που σου ελεγα, οτι δεν εχεις δει τη γερμανια ουτε σε φωτογραφιες.
Ολες αυτες οι περιοχες της χαμηλης ανεργιας (τιπινγκεν, φραιμπουργκ, καρλσρουη, στουτγκαρδη) ειναι εργατοπεριοχες. Αν παροτρυνεις τον κοσμο να μαθει γερμανικα για να παει να δουλεψει εργατακος σε εργοστασια και κατασκευαστικα εργα σε βιομηχανικες περιοχες γεματες μεταναστες, τοτε γελανε μαζι σου μεχρι και οι πετρες. Ουτε ελληνες του '60 ειμαστε, ουτε αλβανοι του '90.

Επισκέπτης
1. Και τωρα επιβεβαιωνεις και επισημα αυτο που σου ελεγα, οτι δεν εχεις δει τη γερμανια ουτε σε φωτογραφιες.
2. Ολες αυτες οι περιοχες της χαμηλης ανεργιας (τιπινγκεν, φραιμπουργκ, καρλσρουη, στουτγκαρδη) ειναι εργατοπεριοχες. Αν παροτρυνεις τον κοσμο να μαθει γερμανικα για να παει να δουλεψει εργατακος σε εργοστασια και κατασκευαστικα εργα σε βιομηχανικες περιοχες γεματες μεταναστες, τοτε γελανε μαζι σου μεχρι και οι πετρες. Ουτε ελληνες του '60 ειμαστε, ουτε αλβανοι του '90.

1. Αν προσκομίσω αποδεικτικά ότι έχω πάει Γερμανία, θα σταθείς 1 ώρα ανάμεσα απ τους τσολιάδες στο Σύνταγμα με τα βρακιά κατεβασμένα;

2. Όποιος θέλει (ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ) πάει Μανχάταν, Σίτι ή Ντουμπάι, δεν κρατάμε κανέναν δεμένο. Αν πάλι θέλεις μένεις Μύκονο που χει ωραία κλαμπ...

stallion23cm

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2014
Like
0
Πόντοι
0
εχω lower και ενδιαφερομαι για κατι ανωτερο....απο αυτα που ειδα στο ιντερνετ (και γινονται αποδεκτα και στον ασεπ) εχω χασει την μπαλα...υπαρχουν αρκετα πτυχια,αλλα δεν γνωριζω ποιο ειναι το πιο ευκολο να δωσω....σημειωτεον οτι στο lower του μισιγκαν μου φανηκε πολυ πιο ευκολο απο του cambrigde....
παρτε και μια λιστα που βρηκα στο ιντερνετ :
Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1):
• CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
• BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
• INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 6 έως 7.
• BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – HIGHER (BEC HIGHER) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).
• LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL.
• CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON.
• CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) - EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) - EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL - EXPERT - (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης).
• ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Manchester, ΝΗ- USA) και της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.
• ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.
• EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1).
• OCNW Certificate in ESOL International at Level 2 (Common European Framework equivalent level C1).
• ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1).
• Test of Interactive English, C1 + Level.
• Test of Interactive English, C1 Level.

michi - gun  :grin:

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.575
Πόντοι
456
Καλό είναι αν πας σε κάποια χώρα να ξέρεις και την τοπική γλώσσα. Τι να τα κάνεις τα αγγλικά πχ αν έχει σκοπό να ζήσεις στη Γερμανία????
Πάντως τα αγγλικά προσφέρουν μία βάση να μάθεις εύκολα μία άλλα ξένη γλώσσα. Για παράδειγμα τα αγγλικά έχουν πολλά κοινά με τα ολλανδικά και τα νορβηγικά... δεν ειναι τυχαίο που οι κάτοικοι αυτών των χωρών γνωρίζουν άπταστα αγγλικά.

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.198
Πόντοι
2.456
Τελειοποιηστε τα Αγγλικα σας κι αφήστε τα Γερμανικά κ τις μαλκιες..
Το να ζητάει πχ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Γερμανικά (και Αγγλικα) η Λιδλ Ελλάδας για μια θεση των 1200ευρω μικτά που δεν τα χρησιμοποιείς κιολας συντελεί στην αναπαραγομενη φουσκα

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
Καλό είναι αν πας σε κάποια χώρα να ξέρεις και την τοπική γλώσσα. Τι να τα κάνεις τα αγγλικά πχ αν έχει σκοπό να ζήσεις στη Γερμανία????
Πάντως τα αγγλικά προσφέρουν μία βάση να μάθεις εύκολα μία άλλα ξένη γλώσσα. Για παράδειγμα τα αγγλικά έχουν πολλά κοινά με τα ολλανδικά και τα νορβηγικά... δεν ειναι τυχαίο που οι κάτοικοι αυτών των χωρών γνωρίζουν άπταστα αγγλικά.

Τα Ολλανδικά είναι σα να βήχεις φτύνοντας λέω εγώ με πλήθος από σύμφωνα που δεν τα προφέρουν λόγω Φλαμανδικής προέλευσης για αυτό και μιλάνε τέλεια Αγγλικά όλοι

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Καλησπέρα σας,

είμαι κάτοχος Cambridge Lower στα αγγλικά αλλά λόγω μακράς τριβής με τη γλώσσα θεωρώ ότι το επίπεδό μου είναι τουλάχιστον Advanced, ίσως και Proficiency (πχ έχω γράψει άρθρα στα αγγλικά, έχω διαβάσει λογοτεχνία, βλέπω ταινίες χωρίς υποτίτλους κλπ). Έχω ακούσει για διάφορους οργανισμούς (πέρα από Cambridge, Michigan, ΚΠΓ) οι οποίοι δίνουν πτυχία αγγλικών με πλήρη αναγνώριση στο ελληνικό δημόσιο των οποίων η εξέταση είναι πολύ ευκολότερη από το Γολγοθά των γνωστών οργανισμών (εκθέσεις, προφορικά, listening, 5-6 ώρες κλπ) -- νομίζω ότι υπάρχουν πτυχία τα οποία τα παίρνεις απαντώντας σε μια σειρά από multiple choice ερωτήσεις.

Έχει κάποιος φίλος ασχοληθεί τώρα τελευταία με το θέμα για να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες; Το βασικό είναι ότι δε μπορώ να μπω σε διαδικασία διαβάσματος/παρακολούθησης μαθημάτων κλπ αλλά θέλω να πάω κατευθείαν και να δώσω με αυτά που ξέρω. Το κόστος της εξέτασης δεν είναι πρόβλημα.

Ευχαριστώ!

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
φιλαρακι ειχα ανοιξει παρομοιο θεμα παλιοτερα....δες το, μπορει να σε βοηθησει....εγω παντως ειχα καταληξει σε toeic

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ !

Μπορείς να γράψεις λίγο τι ακριβώς προετοιμασία έκανες για το TOEIC; Από ότι κατάλαβα δε πήγες σε φροντιστήριο. Αγόρασες κάποιο βιβλίο; Το TOEIC είναι επιπέδου Advanced; Το συνολικό κόστος / ώρες που ασχολήθηκες πόσο ήταν; Η εξέταση τι περιλαμβάνει;

Προς mods: Μπορεί να γίνει merge το θέμα ετούτο με το άλλο που ανέφερε ο φίλος ;

Ευχαριστώ

OP
OP
raopau

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.155
Πόντοι
5.006
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ !

Μπορείς να γράψεις λίγο τι ακριβώς προετοιμασία έκανες για το TOEIC; Από ότι κατάλαβα δε πήγες σε φροντιστήριο. Αγόρασες κάποιο βιβλίο; Το TOEIC είναι επιπέδου Advanced; Το συνολικό κόστος / ώρες που ασχολήθηκες πόσο ήταν; Η εξέταση τι περιλαμβάνει;

Προς mods: Μπορεί να γίνει merge το θέμα ετούτο με το άλλο που ανέφερε ο φίλος ;

Ευχαριστώ
μεσω ιντερνετ εψαξα...εχει και βιβλια να κατεβασεις μεσω τορρεντς και σαιτ...τα εχω συγκεντρωσει και σε ενα φακελο στο pc και διαβαζω απο εκει,...γενικα κατα την γνωμη μου ειναι το πιο ευκολο,ιδιως για το advanced level που θελω να παρω εγω..

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
31
Like
9
Πόντοι
2.007
Με την ευκαιρία αυτή που ρωτάει ο φίλος να ρωτήσω καί εγώ εάν γνωρίζει κάποιος γιά την Γερμανική γλώσσα για αρχάριο παιδί 16 ετών κάποια βιβλία αλλά αμιγώς γερμανικά .Οχι μέθοδο άνευ διδασκάλου ( που κυκλοφορούσαν παλιά.) Φυσικά υπάρχει το Ινστιτούτο Γκαίτε άλλα τσιμπάει εκεί. Ευχαριστώ.SERAPIS.

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
μεσω ιντερνετ εψαξα...εχει και βιβλια να κατεβασεις μεσω τορρεντς και σαιτ...τα εχω συγκεντρωσει και σε ενα φακελο στο pc και διαβαζω απο εκει,...γενικα κατα την γνωμη μου ειναι το πιο ευκολο,ιδιως για το advanced level που θελω να παρω εγω..

Δοκίμασα από περιέργεια ένα τεστ στο ιντερνετ για το TOEIC από εδώ
Μου φάνηκε πολύ εύκολο γενικά και πήρα τα εξής αποτελέσματα:
Right answers: 183
Wrong answers: 17
Empty answers: 0

Your score:
Listening: 550
Reading: 358
Complete: 908

Αυτό σημαίνει ότι θα περάσω εύκολα αν το δοκιμάσω;

Slavyanka Delicatessen

Ενεργό Μέλος