Εγω θεωρω οτι πολεμος δε θα γινει γιατι η Ελλαδα δεν ειναι ουτε Συρια ουτε Ιρακ ουτε Αφγανισταν και κανεις δε θα επιτρεψει σε κανεναν να ξεκινησει πολεμο σε ανεπτυγμενη χωρα μελος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Κάνεις μια προσωπική εκτίμηση. Η οποία διαφέρει απο τη δική μου. Η δική μου εκτίμηση είναι οτι ο τουρκος θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο οποίο
θα υποχρεωθούμε να απαντήσουμε. Πως θα εξελιχθεί το επεισόδιο είναι κάτι για το οποίο δε μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση.
Οσο για τη φράση σου "
κανεις δε θα επιτρεψει σε κανεναν να ξεκινησει πολεμο σε ανεπτυγμενη χωρα μελος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ", ελπίζω και ο ίδιος να καταλαβαίνεις οτι είναι κενή περιεχομένου, ίσως και λάθος. Ο "κανένας" πέθανε, τη θέση του έχουν πάρει άλλοι. Η ΕΕ έχει ψοφήσει και κανείς δεν της δίνει σημασία, το ίδιο ισχύει και για το ΝΑΤΟ. Ενας υποανάπτυκτος αλήτης τραμπουκίζει "χωρα μελος της ΕΕ και του νατο", απειλεί ανοιχτά και παριστάνει το νταβατζή της περιοχής (και της χώρας μας) με την ανοχή (αρα στήριξη) του ρώσου, αμερικάνου, γερμανού.
Κάπως αφελής λοιπόν η φράση σου.
Οι Τουρκοι διεκδικουν, προβλημα τους.
Λάθος. Διεκδικούν κάτι που είναι δικό μας, με τη στηριξη όλων. Αρα πρόβλημά δικό μας. Γιατι λές οτι είναι δικό τους το πρόβλημα;
Μαθηματικα ομως καποια στιγμη, αν πουμε οτι εχει φραγκα κατω απο τη θαλασσα θα πρεπει να βρουμε μια λυση.
Δεν έχουν σχέση τα Μαθηματική με την πολιτική.
Τι εννοείς "να βρούμε λύση"; Εξήγησέ το
Και η λυση αυτη δεν θα ειναι πολεμικη, αυτο ξεχνα το.
Που στηρίζεις τη βεβαιότητά σου;
Η λυση θα ειναι διπλωματικη, και για να ειναι αυτη η διπλωματικη λυση υπερ μας θα πρεπει να επικεντρωθουμε στο να μεγιστοποιησουμε τη διπλωματικη επιρροη μας.
Θεωρητικολογίες, καλές για την τηλεόραση και για μάθημα στο σχολείο.
Κατ'αρχάς, όρισε τι εννοείς ως "λύση".
Κατα δεύτερον, ποιος σου είπε οτι εσυ μπορεις να ορίσεις ποια θα είναι η λύση. Εσυ = εσυ προσωπικά, ή εσυ = η Ελλάδα. Αλλοι τα ορίζουν αυτά, η Ελλάδα δεν ορίζει τίποτα, εκτός απο την αντίδραση των Ελλήνων. Και η αντίδραση αυτή θα πρέπει να είναι υπερ της Ελλάδος και της εδαφική της ακεραιότητος. Ο,τιδήποτε άλλο (συνεκμετάλευση) είνα πράξη δειλίας και προδοσίας