Από το 87 έχουν περάσει τρίαντα χρόνια φίλε. Η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας και προ κρίσης βεβαίως αλλά και μετά απο αυτήν δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες τις Ε.Δ.
Κομμάτι της κοινωνίας είναι και οι Ε.Δ και κ κομμάτι του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού.
Το ότι λειτουργούν αρκετά καλύτερα από τον υπόλοιπο, ολότελα διαλυμμένο, κρατικό μηχανισμό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς πια στην αποστολή τους.
Και αυτό ακριβώς είναι που φοβάται και η πολιτική ηγεσία. Το πλήρες ξεβράκωμα.
Το να πλημμυρίσει η Μάνδρα και να σκοτωθούν δεκάδες άτομα από την βροχόπτωση και τα μπαζωμένα ρεύματα δεν είναι ίδιου επιπέδου μέγεθος με το να διαπιστωθεί με νεκρά στρατευμένα παιδιά η πλήρης απαξίωση την οποία επιφύλλασε η πολιτική ηγεσία για το στράτευμα.
Όταν θα αρχίσουν να αναρωτιούντα πχ οι συγγενείς των θυμάτων γιατί σταλθήκαν ως πρόβατα επί σφαγή δίχως εξοπλισμό προσωπικής προστασίας (σύγχρονα αντιβαλλιστικά κράνη, αλεξίσφαιρα κτλ)
Στην τελική από ένα κράτος που δεν μπορεί να προφυλάξει τον βανδαλισμό καταστημάτων στην Ερμού και την Πατησίων αποτελεσματικά δεν έχουμε καμμία εμπιστοσύνη ότι μπορεί να προφυλάξει και οτιδήποτε άλλο.
Ε γιατι η Τουρκια τι ειναι σαμπως? Εκει ο κρατικος μηχανισμος λειτουργει αψογα? Η μηπως δεν υπαρχει διαφθορα, κακοδιαχειριση κλπ?
Αναφερονται μια σειρα παθογενειες για την Ελλαδα, που στην Τουρκια υπαρχουν επι δεκα.
Οσο για τα πολεμικα μεσα, να αναφερω προχειρα τα εξης επιγραμματικα.
Πρωτον στερειται σοβαρης αντιαεροπορικης καλυψης, απο τα κυριοτερα σημερα πολεμικα μεσα αμυνας .
Στο επιπεδο των ναυτικων δυναμεων η Ελλαδ εχει πιο συγχρονες φρεγατες και υποβρυχια και σε αριθμο δεν εουν μεγαλη διαφορα.
Σε επιπεδο πολεμικης αεροποριας, η Τουρκια εχει λιγο μεγαλυτερο αριθμο σκαφων, εκ των οποιων ωστοσο, σχεδον τα μισα ειναι πεπαλαιωμενα φαντομ.
Υπαρχει διαχυτη βεβαια μια δυσαρεσκεια στην ελληνικη κοινωνια για " διαλυση , παρακμη κλπ". Υπαρχουν συγκεκριμενα κοινωνικα και οικονομικα προβληματα, αλλα απο την αλλη τετοιες γκρινιες υπαρχουν σχεδον σε καθε χωρα.
Απλα να τα βαζουμε στη σωστη τους διασταση τα πραγματα.
Επισης και ετσι ναναι ποτε στην ιστορια οι στρατοκρατικες αυταρχικες κοινωνιες δεν επικρατησαν των πιο φιελελευθερων.