Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 463K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Antebellum

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Like
489
Πόντοι
36
Στο νήμα έχει αναλυθεί επαρκώς τι διαθέτουμε εμείς και τι οι απέναντι. Είτε το πιστεύεις είτε όχι τα ίδια όπλα εχουμε στο μέτωπο. Σαπάκια 30ετιας και οι δύο μας λοιπόν. Εμείς υπερτερουμε σε κάποια όπλα, αυτοί σε αριθμούς.

ισχυε πριν 10 χρονια, δεν ισχυει πλεον

Τα περί αεροπλανοφόρων και drones είναι ωραία σαν έκθεση ιδεών αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, που δυστυχώς για τους γείτονες είναι πικρή.

Πεταει πανω απο την κατεχομενη Κυπρο. Συχνα πυκνα αμολανε και στο Αιγαιο, και εμεις αναγκαζομαστε να στειλουμε F16 να το αναχαιτησει. Και γελαει ο κοσμος.

Παραδιδεται τελος του 20

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
194
Like
25.364
Πόντοι
33.818

Πεταει πανω απο την κατεχομενη Κυπρο. Συχνα πυκνα αμολανε και στο Αιγαιο, και εμεις αναγκαζομαστε να στειλουμε F16 να το αναχαιτησει. Και γελαει ο κοσμος.

Παραδιδεται τελος του 20

Και τί έγινε ρε παίχτη; Τί έχουν να το φορτώσουν πέρα από χαρταετούς; Και μη μου πεις για ελικόπτερα....

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

Παραδιδεται τελος του 20

1. Εξακολουθεί να ισχύει ότι ίσχυε πριν 10 χρόνια.

2. Έχει 150 χιλιόμετρα εμβέλεια από το σταθμό βάσης και φέρει τα πυραυλάκια ΜΑΜ C&L της Roketsan με ακτίνα 8 χιλιόμετρα. Καλά για να χτυπάς Κούρδους στα βουνά άντε και κανένα θωρακισμένο όχημα. Άλλωστε και οι ίδιοι δε λένε ότι κάνει κάτι περισσότερο.
Από τα 22 που παρέδωσαν στον Σάρατζ τα 19 έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις του Χαφτάρ. Τόσο αποτελεσματικά.

3. Είναι το ισπανικό ελικοπτεροφόρο Juan Carlos I, της Navantia. Οι Τούρκοι άλλαξαν το σχεδιασμό του στην πορεία και προσέθεσαν ράμπα απονήωσης ώστε να μεταφέρει και αεροσκάφη εκτός απο ελικόπτερα. Σύμφωνα με τους Τούρκους οι δοκιμές εν όρμω θα ξεκινήσουν το 3ο τρίμηνο του 2020 οπότε αναμένεται να είναι πλήρως επιχειρησιακό το 2021.
Αλλά..... υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν αεροσκάφη για να το εξοπλίσουν.  

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Και τί έγινε ρε παίχτη; Τί έχουν να το φορτώσουν πέρα από χαρταετούς; Και μη μου πεις για ελικόπτερα....

Μπορείς να γίνεις περισσότερο συγκεκριμένος και λιγότερο εξυπνάκιας;

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
194
Like
25.364
Πόντοι
33.818
Μπορείς να γίνεις περισσότερο συγκεκριμένος και λιγότερο εξυπνάκιας;

:think: :think: :think:
Αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα....τί παραπάνω θέλεις να γράψω χωρίς να γίνω εξυπνάκιας;

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
Αν γίνει καμιά φάση στο Καστελόριζο?
Τους έχουμε?

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
194
Like
25.364
Πόντοι
33.818
Μπορει και να είμαι αυτό που γράφεις. Για βρες μου την απάντησή σου.
Την παλεύεις;
Γράφει ο άλλος ότι έχουν φτιάξει οι απέναντι αεροπλανοφόρο, εγώ του απαντάω και τί έγινε; Αφού μόνο χαρταετούς έχουν για να του βάλουν, τί δεν καταλαβαίνεις;

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Την παλεύεις;
Γράφει ο άλλος ότι έχουν φτιάξει οι απέναντι αεροπλανοφόρο, εγώ του απαντάω και τί έγινε; Αφού μόνο χαρταετούς έχουν για να του βάλουν, τί δεν καταλαβαίνεις;

Μάστορα δεν είπες οτι δεν έχουν αεροπλάνα και μου φάνηκε κουφό το οτι δεν έχουν αεροπλάνα. Νόμισα οτι έκανες πλάκα γι αυτό και στην έπεσα οτι λες εξυπνάδες. Σορυ!

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
194
Like
25.364
Πόντοι
33.818
Μάστορα δεν είπες οτι δεν έχουν αεροπλάνα και μου φάνηκε κουφό το οτι δεν έχουν αεροπλάνα. Νόμισα οτι έκανες πλάκα γι αυτό και στην έπεσα οτι λες εξυπνάδες. Σορυ!
Είχα την εντύπωση ότι είναι ευρέως γνωστό ότι αν δεν πάρουν τα F35B το συγκεκριμένο πλοίο θα το έχουν μόνο για δεξιώσεις, οπότε ήμουν και εγώ λίγο απότομος...

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Είχα την εντύπωση ότι είναι ευρέως γνωστό ότι αν δεν πάρουν τα F35B το συγκεκριμένο πλοίο θα το έχουν μόνο για δεξιώσεις, οπότε ήμουν και εγώ λίγο απότομος...

Δεν είχα ιδέα φιλαράκο. Δεν παρακολουθώ τα των εξοπλισμών γι αυτό και αποφεύγω να εκφράσω άποψη. Οκ, να'σαι καλά.

Antebellum

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Like
489
Πόντοι
36

εγω παλι θεωρω οτι o Τουρκος ποτε δεν ειχε καουρα για το F35. Να κλεψει οτι τεχνολογια μπορουσε για την εγχωρια αεροβιομηχανια του ηθελε, δε νομιζω οτι εχει να διαθεσει τα κοντα 15δις που θα κοστιζαν τα F35 που και καλα "παραγγειλε"

Τι θα βαλει στο αεροπλανοφορο ... ιδεα δεν εχω. Παντως οι Ρωσοι γλυφωνται www.defensenews.com/industry/2019/07/18/russia-to-turkey-while-youre-at-it-would-you-like-some-jets/]να του πουλησουν οτι θελει[/url] οχι γιατι τον αγαπανε, γιατι νομιζουν οτι η ματαιοδοξια του Ερντογαν μπορει να παιξει το ρολο δουρειου ιππου στο ΝΑΤΟ.

Παντως newbuild πλοιο για δεξιωσεις δε νομιζω. Επαιρνε κανα σαπακι πρωην Ρωσικο η το βραζιλιανικο αν ειναι και το εβαφε αν ηθελε απλα να λεει οτι εχει αεροπλανοφορο. Ο Ερντογαν θελει να παιξει ρολο και στη ΝΑ Μεσογειο, και πιο κατω, γιαυτο το φτιαξε.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εγω παλι θεωρω οτι o Τουρκος ποτε δεν ειχε καουρα για το F35. Να κλεψει οτι τεχνολογια μπορουσε για την εγχωρια αεροβιομηχανια του ηθελε, δε νομιζω οτι εχει να διαθεσει τα κοντα 15δις που θα κοστιζαν τα F35 που και καλα "παραγγειλε"

Τι θα βαλει στο αεροπλανοφορο ... ιδεα δεν εχω. Παντως οι Ρωσοι γλυφωνται www.defensenews.com/industry/2019/07/18/russia-to-turkey-while-youre-at-it-would-you-like-some-jets/]να του πουλησουν οτι θελει[/url] οχι γιατι τον αγαπανε, γιατι νομιζουν οτι η ματαιοδοξια του Ερντογαν μπορει να παιξει το ρολο δουρειου ιππου στο ΝΑΤΟ.

Παντως newbuild πλοιο για δεξιωσεις δε νομιζω. Επαιρνε κανα σαπακι πρωην Ρωσικο η το βραζιλιανικο αν ειναι και το εβαφε αν ηθελε απλα να λεει οτι εχει αεροπλανοφορο. Ο Ερντογαν θελει να παιξει ρολο και στη ΝΑ Μεσογειο, και πιο κατω, γιαυτο το φτιαξε.

Οι Τούρκοι είναι μεγαλομανης και επιμονος λαος και πραγματικα νομιζουν οτι ειναι υπερδύναμη και αυτοκρατορια. Μερικοι εδω νομιζουν οτι εχουν ψυχολογια σαν εμας και για αυτό "θα τα βρουμε"

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
194
Like
25.364
Πόντοι
33.818
Οι Τούρκοι είναι μεγαλομανης και επιμονος λαος και πραγματικα νομιζουν οτι ειναι υπερδύναμη και αυτοκρατορια. Μερικοι εδω νομιζουν οτι εχουν ψυχολογια σαν εμας και για αυτό "θα τα βρουμε"

Εγώ πάντως πραγματικά απορώ με την ηττοπάθεια του πολιτικού κόσμου, αλλά και με την αντίληψη που εκτρέφουν τα μμε της Ελλάδας για την πολεμική ικανότητα της Τουρκίας.
Με εξαίρεση την αεροπορία στρατού, τις μονάδες uav και ορισμένες μονάδες του στρατου ξηράς τους, δεν δικαιολογείται η φοβία που μας διαπερνάει σαν λαός να "πατήσει κάποιος το γαμημένο το κουμπί" κάποια μέρα να τελειώνουμε. Μετά τις διώξεις για το πραξικόπημα υπάρχει για 2-3 χρόνια ακόμη το παράθυρο να φάει τέτοια πούτσα που δεν θα το πιστεύει ο σουλτάνος.

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
194
Like
25.364
Πόντοι
33.818
Η Μπακογιάννη ειπε να το δώσουμε το καςτελοριζο (την αοζ )
Οποτε συμφωνα με την ντορα ΟΧΙ
Η Μπακογιάννη αν θέλει να δώσει κανα μέτρο από τον κήπο της, το Καστελόριζο δεν της ανήκει, ούτε είναι μέλος της κυβέρνησης. Και οφείλουν όλοι να της το θυμήσουν αυτό.

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Η Μπακογιάννη αν θέλει να δώσει κανα μέτρο από τον κήπο της, το Καστελόριζο δεν της ανήκει, ούτε είναι μέλος της κυβέρνησης. Και οφείλουν όλοι να της το θυμήσουν αυτό.

Ετσι ειπε σε συνάντηση στο ΕΛΙΑΜΕΠ, υπάρχουν μάρτυρες
Το ιδιο πιστεύει κ ο κουλης

Στο ΕΛΙΑΜΕΠ γνωρίζεις ποιους εβαλε ο Κουλης;
Ψαξου

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
Εγώ πάντως πραγματικά απορώ με την ηττοπάθεια του πολιτικού κόσμου, αλλά και με την αντίληψη που εκτρέφουν τα μμε της Ελλάδας για την πολεμική ικανότητα της Τουρκίας.
Με εξαίρεση την αεροπορία στρατού, τις μονάδες uav και ορισμένες μονάδες του στρατου ξηράς τους, δεν δικαιολογείται η φοβία που μας διαπερνάει σαν λαός να "πατήσει κάποιος το γαμημένο το κουμπί" κάποια μέρα να τελειώνουμε. Μετά τις διώξεις για το πραξικόπημα υπάρχει για 2-3 χρόνια ακόμη το παράθυρο να φάει τέτοια πούτσα που δεν θα το πιστεύει ο σουλτάνος.
Συμφωνω απολυτα πιστευω οτι εχουμε τους Μογγολους για πλακα ακομη και σημερα. Μετα απο 12 χρονια μνημονιων και συνεχομενης στρατιωτικης τους ενισχυσης απο τους δηθεν Ευρωπαιους συμμαχους μας τους Γερμανους. Ειναι φιλοτουρκοι και ποτε δεν θα μας συγχωρησουνε οτι στην ουσια απο εμας χασανε στον β παγκοσμιο πολεμο. Εαν την ημερα των Ιμιων υπηρχε εστω και ενας πατριωτης πολιτικος τωρα θα κανανε βολτες με βαρκουλες σε λιμνες στις στεπες απο εκει που ηρθανε. Δεν θα ξαναβγαινανε στο Αιγαιο ουτε σε 100 χρονια. Σημερα εκτος οτι ολοι ειναι προδοτες και ηττοπαθεις δεν τους αφηνουνε οι Ε.Ε. και οι Αμερικανοι ουτε να κουνηθουνε. Ενας θα μπορουσε να σταματησει τον απιστο μωαμεθανο. Μονο Ο Πουτιν. Ποιος τολμαει να κανει ραντεβου μαζι του να κλεισει συμφωνιες? Κανενας. Αν ειχανε παει εκει δεν θα γλειφανε τον κωλο των Γαλλων  και των Αμερικανων παιρνωντας τιποτα απο οπλα , Η Σαπακια που ειναι για πεταμα. Ηδη θα ειχε ενισχυθει ο στρατος μας σε ολα τα επιπεδα με πολυ μικροτερα ανταλλαγματα απο αυτα που δινουμε στους Αμερικανους και σε ολους με μηδενικο αντικρισμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom