Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 465K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Εχει ζου, καθως και μ109, ρμ70, μ110, μ48α5μολφ, λεωνιδας, στιγκερ, ρχ202, ρυμουλκουμενα των 155, των 105, γαμησε τα μιλαμε για πολυ πραγμα. Οι αποθηκες γεματες, τα οπλα καινουργια στα κουτια, τα λουκανικα γεματα για τους επιστρατους. Εχεις κανει σε νησι πουλι, γιατι εγω εχω κανει.
ξεχασες τα hummer και τα vbl

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96

πουλί επειδη  εισαι ηττοπαθής με τα μεμετια , εαν γινει πόλεμος θα σε καθαρίσουμε πρωτα εμεις
Φόβου τους ελληνες πουλί , αυτοι θα σε καθαρίσουν πρώτοι

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
πουλί επειδη  εισαι ηττοπαθής με τα μεμετια , εαν γινει πόλεμος θα σε καθαρίσουμε πρωτα εμεις
Φόβου τους ελληνες πουλί , αυτοι θα σε καθαρίσουν πρώτοι
εσυ εαν θυμαμαι καλα εισαι αναρχοαπλυτος
μου εγινες και ελληναρας τωρα;
το πολυ πολυ να καθαρισεις κανενα μηλο σταρκιν για να το φας
απο οποια τρυπα σε γλυκαινει περισσοτερο

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
οταν εγραψα πριν οτι σε περιπτωση πολεμου θα παρουμε τον πουλο δεν εννοουσα οτι θα γινει κανενας πελοποννησιακος πολεμος για 27 χρονια
εαν διαβασεις πιο προσεκτικα συμπληρωνω μετα "θα χασουμε οχι μονο ΑΟΖ αλλα και νησια"
ενας ενδεχομενος ελληνοτουρκικος πολεμος (εαν γινει) θα κρατησει για λιγες μερες η το πολυ πολυ 1-2 βδομαδες και θα εχει επικεντρο θαλασσιες ζωνες και νησια
κανεις δεν ενδιαφερεται ουτε για την αλεξανδρουπολη ουτε για την ανδριανουπολη
το ζουμι ειναι ο διαμοιρασμος των υδρογονανθρακων της ανατολικης μεσογειου
εκει λοιπον εχει σαφες πλεονεκτημα η τουρκια καθαρα και μονο λογω γεωγραφιας
εαν προσθεσεις και την μεγαλη υπεροχη της σε στρατιωτικες δυναμεις, τοτε το συμπερασμα στο οποιο θα κατεληγε καθε λογικος ανθρωπος ειναι οτι η ηττα μας μοιαζει απο εξαιρετικα πιθανη εως δεδομενη
το γεγονος οτι μπορουμε για αντιποινα να ριξουμε κανεναν scalp στην τουρκικη ενδοχωρα η να ριξουμε κανενα δικο τους αεροπλανο δεν αλλαζει την κατασταση του ποιος μπορει ευκολοτερα να ελεγχει το terrain
Όταν υπάρχει θάλασσα στη μέση το τερραιν το ελέγχει η αεροναυτική υπεροχή. Τουρκική αεροναυτική υπεροχή δεν υπάρχει. Ισορροπία και ειδικά στον αέρα και στο βυθό ελληνική υπεροχή. Υπεροχή σε πεζικάριους δε σημαίνει τίποτα για κάθε νοήμονα και λογικό, εκτός κι αν μιλάμε για τίποτα θαυματουργους που περπατάνε στο νερό. Πόλεμος μίας εβδομάδας είναι αρκετός για προέλαση στη Θράκη, εκτός αν εννοείς ότι θα καθόμαστε στις όχθες του Έβρου και απλά θα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον για όσο διαρκέσει η σύρραξη. Είναι δεδομένο ότι θα κατακτήσεις ότι μπορείς για να το ανταλλάξεις με ότι χάσεις. Και ευτυχώς αυτό το θεωρούν αυτονόητο στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ. Λογικά συμπεράσματα σε πολέμους δεν υπάρχουν εκ των προτέρων γιατί υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες πλην των αριθμών. Ως γνώστης της ιστορίας το έχεις διαβάσει και το έχεις μελετήσει πολλάκις.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326

Εγω πουλι τα ξερω ολα οτι εχουμε και εκει και αλλου. Τωρα εσυ νομίζεις οτι οι τουρκοι θα αποκλεισουν μεγαλο νησι οταν θα πετανε cap τα f16 και τα mirage φορτωμενα vbr, η θαλασσα θα εχει γεμισει αγκυστρωμενα fac φορτωμενα exocet mm40bl3 και το πρωτο κυμα (???) θα εχει να αντιμετωπισει μπαραζ πυροβολικου και αν χρειαστεί και αρματα. Καλη τυχη, τι να πω... Νομιζεις οτι καθε νησι εχρι πολλες παραλιες για μεγαλη αποβαση; ολα ειναι ηδη στοχοποιημενα αλλα οκ, οι τουρκοι θα κανουν περίπατο, θα φορτωσουν τους πεζοναυτες στις rib, οπως κανουν στην efes και θα ερθουν να μας κανουν αερα...

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Εγω πουλι τα ξερω ολα οτι εχουμε και εκει και αλλου. Τωρα εσυ νομίζεις οτι οι τουρκοι θα αποκλεισουν μεγαλο νησι οταν θα πετανε cap τα f16 και τα mirage φορτωμενα vbr, η θαλασσα θα εχει γεμισει αγκυστρωμενα fac φορτωμενα exocet mm40bl3 και το πρωτο κυμα (???) θα εχει να αντιμετωπισει μπαραζ πυροβολικου και αν χρειαστεί και αρματα. Καλη τυχη, τι να πω... Νομιζεις οτι καθε νησι εχρι πολλες παραλιες για μεγαλη αποβαση; ολα ειναι ηδη στοχοποιημενα αλλα οκ, οι τουρκοι θα κανουν περίπατο, θα φορτωσουν τηλους πεζοναυτες στις rib, οπως κανουν στην efes και θα ερθουν να μας κανουν αερα...
θα περιμενω να γραψεις ολα τα οπλα που ξερεις με ξενη ορολογια για να ψαρωσω και μετα θα τα πουμε

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Εγω πουλι τα ξερω ολα οτι εχουμε και εκει και αλλου. Τωρα εσυ νομίζεις οτι οι τουρκοι θα αποκλεισουν μεγαλο νησι οταν θα πετανε cap τα f16 και τα mirage φορτωμενα vbr, η θαλασσα θα εχει γεμισει αγκυστρωμενα fac φορτωμενα exocet mm40bl3 και το πρωτο κυμα (???) θα εχει να αντιμετωπισει μπαραζ πυροβολικου και αν χρειαστεί και αρματα. Καλη τυχη, τι να πω... Νομιζεις οτι καθε νησι εχρι πολλες παραλιες για μεγαλη αποβαση; ολα ειναι ηδη στοχοποιημενα αλλα οκ, οι τουρκοι θα κανουν περίπατο, θα φορτωσουν τηλους πεζοναυτες στις rib, οπως κανουν στην efes και θα ερθουν να μας κανουν αερα...
κι εμείς δε θα πάρουμε μυρωδιά ότι ετοιμάζουν την αποβαση και τα 214 θα τα έχουμε όλα στο ναύσταθμο.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
θα περιμενω να γραψεις ολα τα οπλα που ξερεις με ξενη ορολογια για να ψαρωσω και μετα θα τα πουμε
Αν δε καταλαβαίνεις κατι δεν ειναι κακο να ρωτησεις, όπως και το να παραδεχτεις οτι εχεις κάνει λάθος. Η ορολογια ειναι απλη, αν δεν την ξερεις λυπαμαι αλλα δε μπορεις να εχεις γνωμη για την έκβαση πιθανου πολεμου.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Αν δε καταλαβαίνεις κατι δεν ειναι κακο να ρωτησεις, όπως και το να παραδεχτεις οτι εχεις κάνει λάθος. Η ορολογια ειναι απλη, αν δεν την ξερεις λυπαμαι αλλα δε μπορεις να εχεις γνωμη για την έκβαση πιθανου πολεμου.
τυπε ο πουλις λεει δεν θα γινει πελοποννησιακος αλλα θα παρουν νησι σε 1-2 εβδομαδες οι τουρκοι,δεν ειναι γαματος? :grin:  βεβαια οχι τοσο γαματος οσο ο τυπος που λέει οτι οι τουρκοι θα εχουν τρομερες απωλειες αλλα τελικα θα πάρουν νησι :boobies:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
δεν ισχυει αυτο
μετα την επεμβαση του ιμπραημ στην πελοποννησο και την ανασυνταξη του κιουταχη στη στερεα ελλαδα, η επανασταση ειχε καταπνιγει σχεδον στο 100% και οι μονοι που ηλεγχαν τον ελλαδικο χωρο ηταν οι τουρκο-αιγυπτιοι

Οχι. Τη στιγμη που εγινε η ναυμαχια του Ναυαρινου η Αργολιδα, η Μανη, τα νησια του Σαρωνικου, Υδρα Σπετσες κλπ ηταν ελευθερα. Επισης πολλα μερη της Στερας, παρολο που ειχε πεσει το Μεσολογγι και η Αττικη στον Κιουταχη.
Ωστοσο αυτο που ειπα ηταν οτι δεν ειχε αποκατασταθει η Οθωμανικη κυριαρχια ακομη τελειως. Τα στρατευματα των Ιμπραημ, Κιουταχη ναι μεν προελαυναν εκκαθαριζοντας τους επαναστατες, πλην ομως, δεν ολοκληρωσαν την αποστολη τους και η περιοχη παρεμενε επαναστατημενη- εμπολεμη, δεν ειχε επελθει οριστικη ειρηνευση.
 Ηταν υπο στρατιωτικη κατοχη, οπως πχ η Μικρα ασια περα της Σμυρνης το 19-22 ηταν απλα υπο στρατιωτικη κατοχη και δεν ειχε περασει στην κυριαρχια της Ελλαδας.
Δεν ασκουσε κυριαρχια η Οθωμανικη Αυτοκρατορια και ο Σουλτανος, αλλα υπηρχε στρατιωτικη κατοχη των δυναμεων του Ιμπραημ.
Και ακομη και να μην επενεβαιναν ποτε οι δυτικες δυναμεις, η ελλαδικη περιοχη ποτε μαλλον δε θα επεστρεφε στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια, αλλιως θα επρεπε να βρισκονται στην περιοχη συνεχως τεραστια στρατευματα, πραγμα αδυνατο.
Με τον ενα η τον αλλο τροπο η Οθωμανικη κυριαρχια στην περιοχη κατα πασα πιθανοτητα θα ειχε τερματιστει οριστικα και με τον ενα η τον αλλο τροπο θα ειχε εγκαθιδρυθει μια καποια ελληνικη κρατικη οντοτητα.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
νωρις το εληξες
επρεπε να μου γραψεις πρωτα οτι θα σηκωσουμε τα f16 block 52+ advance με τα conformal fuel tanks για εξτρα ωρες πτησης και το συστημα αυτοπροστασιας ΑΣΠΙΣ ΙΙ, απροσβλητο απο καθε τουρκικη απειλη, μαζι με τους λεβεντες πιλοτους μας με τα JHMCS κρανη που θα λοκαρουν τα τουρκικα με το βλεμμα ετοιμους να ξερασουν τους AIM 120 AMRAAM με ενα πατημα
και για τα δελταπτερυγα γερακια μας τα 2000-5 mk2 φορτωμενα γαλλικα exocet που θα βυθισουν και τις 14 φρεγατες των μουχαμεντηδων (εδω κανονικα θελει αναφορα και στον πολεμο των φωκλαντς και στις απωλειες που ειχαν οι εγγλεζοι)
και για τα γερικα αλλα αξιοπιστα 2000 EGM μας και τα υποστρατηγικα scalp που ειναι ετοιμα να ριξουν τη γεφυρα του βοσπορου
και για τις φρεγατες κλασης S poy εχουν ηδη παρει αναβαθμιση μεσης ζωης και για τις MEKO 200 που δεν προλαβανε αλλα με τα harpoon και τα sparrow θα γαμησουν καθε αντισταση
ε μετα μενουν μονο τα 214 με τη μυθικη αναεροβια προωση που ισοσταθμιζει λιγο οτι ακομα δεν εχουνε νεες τορπιλες αλλα οσωνουπω οι γερμαναραδες θα μας δωσουνε  τις seahake mod.4 και θα τους γαμησουμε τα ραμματα
και μετα ολοι ζησανε καλα κι εμεις καλυτερα

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
νωρις το εληξες
επρεπε να μου γραψεις πρωτα οτι θα σηκωσουμε τα f16 block 52+ advance με τα conformal fuel tanks για εξτρα ωρες πτησης και το συστημα αυτοπροστασιας ΑΣΠΙΣ ΙΙ, απροσβλητο απο καθε τουρκικη απειλη, μαζι με τους λεβεντες πιλοτους μας με τα JHMCS κρανη που θα λοκαρουν τα τουρκικα με το βλεμμα ετοιμους να ξερασουν τους AIM 120 AMRAAM με ενα πατημα
και για τα δελταπτερυγα γερακια μας τα 2000-5 mk2 φορτωμενα γαλλικα exocet που θα βυθισουν και τις 14 φρεγατες των μουχαμεντηδων (εδω κανονικα θελει αναφορα και στον πολεμο των φωκλαντς και στις απωλειες που ειχαν οι εγγλεζοι)
και για τα γερικα αλλα αξιοπιστα 2000 EGM μας και τα υποστρατηγικα scalp που ειναι ετοιμα να ριξουν τη γεφυρα του βοσπορου
και για τις φρεγατες κλασης S poy εχουν ηδη παρει αναβαθμιση μεσης ζωης και για τις MEKO 200 που δεν προλαβανε αλλα με τα harpoon και τα sparrow θα γαμησουν καθε αντισταση
ε μετα μενουν μονο τα 214 με τη μυθικη αναεροβια προωση που ισοσταθμιζει λιγο οτι ακομα δεν εχουνε νεες τορπιλες αλλα οσωνουπω οι γερμαναραδες θα μας δωσουνε  τις seahake mod.4 και θα τους γαμησουμε τα ραμματα
και μετα ολοι ζησανε καλα κι εμεις καλυτερα

Ωραιος ο πουλίς. Τα jhms, είναι για wvr, οπότε για τους iris-t οχι τους amraam. Τα 2000 φερουν εξοσετ, τα -5 φερουν σκαλπ. Οι μεκο essm. Οι μουχαμεντηδες εχουν 16 φρεγατες, 8 μεκο και 8 περυ. Θες λιγο φροντιστηριο ακόμα

peoplayer41

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2019
Like
76
Πόντοι
0
τυπε ο πουλις λεει δεν θα γινει πελοποννησιακος αλλα θα παρουν νησι σε 1-2 εβδομαδες οι τουρκοι,δεν ειναι γαματος? :grin:  βεβαια οχι τοσο γαματος οσο ο τυπος που λέει οτι οι τουρκοι θα εχουν τρομερες απωλειες αλλα τελικα θα πάρουν νησι :boobies:
Δε μου λες ρε μαστορα τι ηλικια εχεις γιατι εγω ειμαι 46 ετων  και υπηρετησα στη Λεσβο το 1994 στην 98Μ.Ε.Θ. ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΑΝΤΙΑΒΑΚΙΚΑ και τα οπλα του 40 BOFORS ΕΞΑΛΙΒΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ 50ΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ.Και οσο για καποιον που ειπε για στιγκερ αυτα ειναι φιλε μου αποθηκευμενα στο δοξατο της δραμας σε αποθηκες ειδικεσ για υγρασια αυτα μας ειχαν πει οι αξιωματικοι οταν ρωτησαμε οι φανταροι.ζησε μαη μου να φας τριφυλλι.και δε καταλαβα το υφακι σου.για πες μου στη παγκοσμια ιστορια οταν εκκανε καποιος επιτιθεμενος αποβαση οπουδηποτε δε πετυχε το στοχο του εστω και με τρομερες απωλειες.Προσφατο παραδειγμα ΚΥΠΡΟΣ

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.839
Πόντοι
4.180
ΟΚ
δεν εχει νοημα καθε περαιτερω συζητηση

Τι θες και προσπαθεις να αναλυσεις τα αυτονοητα σε φαντασιοπληκτους στρατοκαβλους που νομιζουν οτι ενας πολεμος 3 ημερων θα εχει ως αποτελεσμα να παρουμε ανδριανουπολη την πρωτη μερα, και κωνσταντινουπολη την επομενη? Και που θα τις ανταλλαξουμε την τριτη μερα με ενα νησι, ισως και κανενα, που θα χασουμε καθοτι ο στοκαδουρας θα παιξει μια μαλακια και τα ιπταμενα φλοκια θα προσδωσουν αεροναυτικη υπεροχη στους απογονους του Δια  :wanker:? εδω δεν καταλαβαινει τι σημαινει επιθετικα drones, νομιζει οτι ειναι camera toys που θα περασει ενα f16 απο διπλα και θα πεσουν ολα στο κεφαλι του ερντογαν. Πληρης αγνοια για το ρολο καθε μοναδας  :uglystupid:. Αυτα παθαινει οποιος διαβαζει pentapostagma και τιποτε αλλο. Παλι καλα που ακομα δεν εγραψε οτι πλεον εχουμε και f35  :headbaning2:

peoplayer41

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2019
Like
76
Πόντοι
0
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ.Αυτοι νομιζουν οτι μονο εμεις θα ριχνουμε και οι Τουρκοι θα παιζουν τα πουλακια τους

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Δε μου λες ρε μαστορα τι ηλικια εχεις γιατι εγω ειμαι 46 ετων  και υπηρετησα στη Λεσβο το 1994 στην 98Μ.Ε.Θ. ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΑΝΤΙΑΒΑΚΙΚΑ και τα οπλα του 40 BOFORS ΕΞΑΛΙΒΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ 50ΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ.Και οσο για καποιον που ειπε για στιγκερ αυτα ειναι φιλε μου αποθηκευμενα στο δοξατο της δραμας σε αποθηκες ειδικεσ για υγρασια αυτα μας ειχαν πει οι αξιωματικοι οταν ρωτησαμε οι φανταροι.ζησε μαη μου να φας τριφυλλι.και δε καταλαβα το υφακι σου.για πες μου στη παγκοσμια ιστορια οταν εκκανε καποιος επιτιθεμενος αποβαση οπουδηποτε δε πετυχε το στοχο του εστω και με τρομερες απωλειες.Προσφατο παραδειγμα ΚΥΠΡΟΣ

Επειδη ημουν κι εγω σε μεααπ το 96, φιλε μου, η πρωτη πυροβολαρχια ειχε στιγκερ και μαλιστα εκαναν και εκπαιδευση με το εκπαιδευτικό στο πολιτικο αεροδρόμιο του νησιου. Οι υπολοιπες πυροβολαρχιες ειχαν rx202 των 20mm. Τα αντιαβακικα που σωστα γραφεις, κατι αρχαια εξαλιβρα και 40αρια ηταν σε φύλακια σε παραλίες και μικρονησια. Τετράδυμο ειδα μονο σε νησακι, οχι στη μοιρα...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Τι θες και προσπαθεις να αναλυσεις τα αυτονοητα σε φαντασιοπληκτους στρατοκαβλους που νομιζουν οτι ενας πολεμος 3 ημερων θα εχει ως αποτελεσμα να παρουμε ανδριανουπολη την πρωτη μερα, και κωνσταντινουπολη την επομενη? Και που θα τις ανταλλαξουμε την τριτη μερα με ενα νησι, ισως και κανενα, που θα χασουμε καθοτι ο στοκαδουρας θα παιξει μια μαλακια και τα ιπταμενα φλοκια θα προσδωσουν αεροναυτικη υπεροχη στους απογονους του Δια  :wanker:? εδω δεν καταλαβαινει τι σημαινει επιθετικα drones, νομιζει οτι ειναι camera toys που θα περασει ενα f16 απο διπλα και θα πεσουν ολα στο κεφαλι του ερντογαν. Πληρης αγνοια για το ρολο καθε μοναδας  :uglystupid:. Αυτα παθαινει οποιος διαβαζει pentapostagma και τιποτε αλλο. Παλι καλα που ακομα δεν εγραψε οτι πλεον εχουμε και f35  :headbaning2:

Διαβασες τι εγραψε ο στοκαδουρας?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom