να σου απαντησω εγω.
Δεν θα ειχαμε 450 Δισ χρεως, συμφωνεις;
Χωρες μετα την καταρευση των κομμουνιστικων καθεστωτων ειναι σημερα σε καλληετρη οικονομικη θεση καλλητερα απο την Ελλαδα , εξαιρεση μονο η Βουλγαρια, αρα θα πιθανοτατα θα ημασταν καλλητερα.
Εσυ πες μου γιατι νομιζεις οτι θα ημασταν χειροτερα, εχεις καποια μαγικη σφαιρα;
Ημασταν εμεις στην ΕΣΣΔ και δεν το ξερω;
Εννοώ το βιωτικό επίπεδο των πολλών και την οικονομία (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) της χώρας.
Μπορείς να μου πεις που θα ήταν αυτά χωρίς το ευρώ?
Να σας απαντησω
Το αν θα διαπρεπαμε δε μπορουμε να το ξερουμε αλλα τουλαχιστον ο κοσμος θα ειχε λεφτα να παιρνει τα βασικα, να κανει τις διακοπες του και τις εξοδους του οπως παντα ειχε.
Σημερα δεν εχουμε ουτε κιαυτο. Ο κοσμος δεν εχει να παρει γαλα. Οι τιμες στο σουπερμαρκετ ειναι ακριβοτερες απο Γερμανια και οι μισθοι δεν εχουν αυξηθει απο το 90.
Στηριζομαι στα ιστορικα στοιχεια της Ελλαδας πριν την ΕΕ. Οι μικρομεσαιες επιχειρησεις μια χαρα θα πηγαιναν οπως και πριν.
Το βασικο εσοδο της Ελλαδας ουτως η αλλως παντα ηταν ο τουρισμος. Και στον τουρισμο οταν εχεις δικο σου νομισμα καθοριζεις το συναλλαγμα και βγαζεις πολυ περισσοτερα.
Το iphone πιθανως να ηταν ακριβοτερο αλλα παρα πολλες εταιριες πλεον κανουν ειδικες τιμες ανα χωρα οποτε ουτε εκει θα χαναμε πλην ελαχιστων εταιριων που δεν κανουν τιμες ανα χωρα γιατι εχουν exclusive προϊοντα.
Για να συνοψισω, για τους λιγους (λεφταδες) ειναι καλυτερα τωρα αλλα για τους πολλους θα ηταν καλυτερα αν δεν μπαιναμε στην ΕΕ και επειδη οι λιγοι κανουν κουμαντο και οχι οι πολλοι γιαυτο και μπηκαμε.