Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
ναι αυτό είναι μια γραφειοκρατική μαλακία που κύρια οφείλεται σε έλλειψη διασύνδεσης μεταξύ υπηρεσιών.βέβαια το να βγάλεις πινακίδες σε ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι το κυκλοφορείς κιόλας.
να σου δώσω παράδειγμα από την Γερμανία και μάλιστα το 1989, πολύ πριν γίνει της πόπης με διασύνδεση κλπ.
Απλά πραγματάκια....
Πας να βγάλεις πινακίδες, σου ζητούσαν τότε (γιατί τώρα με ένα κλικ....τα ξερνάει το σύστημα μπροστά τους, τουλάχιστον τα περισσότερα)
- βεβαίωση δ/νσης κατοικίας (όχι με λογαριασμό κλπ, αλλά από το δημαρχείο, επίσημα που μένεις το οποίο από πίσω του συμπαρασύρει άλλους ελέγχους)
- βεβαίωση ασφάλισης
- τίτλο ιδιοκτησίας αυτοκινήτου, τίτλο ιδιοκτησίας, όχι άδεια κυκλοφορίας! (άλλο κουφό εδώ στην ελλάδα....)
- ΚΤΕΟ
4 χαρτάκια. Τίποτα άλλο. Δεν τα είχες? Τον πούλο... Τα είχες? Σε 15 λεπτά είχες πινακίδες.
Το ίδιο έτος, συνέβη το ακόλουθο αξιοσημείωτο. Από τραπεζικό λάθος, δεν φαίνεται στην ασφάλεια ότι έχω πληρώσει τα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητό μου. edit: για την συνέχιση του δεύτερου εξαμήνου ασφάλισης.
Φοιτητής τότε, κινητά δεν υπήρχαν...σιγά μην με έβρισκαν οι ασφαλιστικές στο τηλέφωνο να με ενημερώσουν (τα πρωινά κοιμόμουν χαχαχαχα).
Χτυπάει το κουδούνι...καλώς τα στρουμφάκια...
τι έκανα μάγκες?
"που είναι το αυτοκίνητό σας?" ,
γιατί?
"γιατί δεν έχετε πληρώσει ασφάλεια και ήρθαμε να σας αφαιρέσουμε πινακίδες"
(ουσιαστικά ξύνουν τον θυρεό της πόλης και είναι άκυρες).
Τι λετε ρε μάγκες?
Με την τσίμπλα στο ματι, τους λέω ότι έχω πληρώσει κλπ κλπ κλπ, πάμε στο τμήμα...ο αστυνομικός τηλεφωνεί ασφάλεια....τηλεφωνεί τράπεζα....φαίνεται που είναι το λάθος....μου ζητάει συγγνώμη και ετοίμασε ένα λογαριασμό προς την τράπεζα (το είδα γιατί έπρεπε να συνυπογράψω) όπου τους χρέωναν έξοδα κινητοποίησης της αστυνομίας χωρίς λόγο και με ευθύνη της τράπεζας. Και όλα αυτά....ένας αστυνομικός που 1000% ο παππούς του ήταν SS και απευθυνόταν σε έναν αξύριστο, αχαΐρευτο, μελαχρινό γρεκό που προσπαθούσε να βρει το δίκιο του.
Τι συμπεραίνουμε....
- διασύνδεση και αρχίδια μάντολες....
- εάν οι υπάλληλοι (όποιοι και να είναι αυτοί) κάνουν καλά την δουλειά τους...όλα πάνε ρολόι
- το σύστημα είναι στημένο με βάση την λογική και όχι την μαλακία...δεν έχεις ασφάλεια? δεν έχει πινακίδες. Δεν πληρώνεις την ασφάλεια? Είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στην αστυνομία ότι κυκλοφορείς ακάποτος! Και αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.
- κάνει μαλακία η τράπεζα ή η ασφαλιστική? τότε οι μπάτσοι δεν μασάνε και θα χρεώσουν έξοδα κινητοποίησης. (γενικά δεν μασάνε...το έχω γευτεί πολλές φορές εκεί)
απλά πραγματάκια, την εποχή του fax και των περιστεριών, χωρίς email, Wifi, LANs, πύλες κλπ κλπ κλπ
Απλά...πολύ απλά....εκτός του ότι είναι ευσυνείδητοι, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ κιόλας, μία ενέργεια που εδώ την έχουμε ξεχάσει παντελώς.