Νέα

Πεθανε ο Παυλος Ψωμιαδης (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα silverdragon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 418
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
δώσε μια απάντηση και στη δική μου ερώτηση στην προηγούμενη σελίδα...
θα τα πάρεις είτε απ το επικουρικό που παίρνει τ αποθεματικά κάθε εταιρίας, είτε...το πιό πιθανό απ την νέα εταιρία που θα πάρειτο χαρτοφυλάκιο ζωής.....συνήθως ο κλάδος ζωής πηγαίνει σε άλλες εταιριες....

Facial_Freak

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Κριτικές
8
Like
2
Πόντοι
1
είσαι κακός ρε......

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
μη τσακωνεστε ρε παιδια.... Η αληθεια παντως ειναι οτι Ταλε μου, κα 100% σιγουρος να μουλεγες πως εισαι, εγω κ παλι θα φοβομουνα... Με ολα τα μουνοπανολαμογια πουχουμε μπλεξει!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
σου απάντησε ο τάλος.....
ακόμα και κει υπάρχει εύνοια εις βάρος κάποιου.

Το σίγουρο είναι ότι έμμεσα ή άμεσα οι ασφαλισμένοι δεν θα μείνουν ακάλυπτοι...

οταν αγοραζεις ασφαλεια αυτοκινητου στην μιση τιμη απο οτι θα σου κοστιζε σε μια σοβαρη εταιρια εισαι μαγκας η βλακας;
και εγω εχω Σκουρτη,που κλεινει και αυτη, αλλα γνωριζα οτι απο μερα σε μερα θα κλεισει
πηρα το ρισκο γιατι ηταν μισοτιμης και βγηκα τελικα κερδισμενος γιατι ληγει το Οκτωμβρη η ασφαλεια μου
αλλα εαν ειχε βαρεσει κανονι πριν δεν θα μου εφταιγε το κρατος,ο αναδρομος Ερμης ή η μοιρα μου για αυτο
εγω θα εφταιγα

Μάλλον θα συμφωνήσω...
Η επιλογή ασφαλιστικής εταρείας δεν πρέπει να γίνεται με κριτήριο μόνο το χαμηλό ασφάλιστρο...

ισιος;;;;;;;;;;;;;;

απάντηση

Καλή ερώτηση...
Το επικουρικό καλύπτει μόνο τροχαία...
Το συνεγγυητικό κεφάλαιο είναι μόνο για το χρηματιστήριο...

Για ασφάλεια ζωής, ομολογώ δεν ξέρω τί γίνεται...
Αν μάλιστα είναι κανά πρόγραμμα βασισμένο σε αμοιβαία κεφάλαια, ο ασφαλισμένος θα πάρει τα αρχίδια του...

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
μη τσακωνεστε ρε παιδια.... Η αληθεια παντως ειναι οτι Ταλε μου, κα 100% σιγουρος να μουλεγες πως εισαι, εγω κ παλι θα φοβομουνα... Με ολα τα μουνοπανολαμογια πουχουμε μπλεξει!!
αυτό ξαναπέστο....στον χώρο μας κυκλοφορούν πολ΄λα λαμόγια.....η απατεωνιά πάει σύννεφο....τους ζω 27 χρόνια και ξέρω......

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Βασικά η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής γράφει για Ασφαλιστική Εκκαθάριση και όχι για Πτώχευση, Φαλιμέντο, Ενυπόθηκους δανειστές ή το Δημόσιο. Συνεπώς (με επιφύλαξη πάντα), αυτά που γράφηκαν περί σειράς ικανοποιήσης των δανειστών (στον πλειστηριασμό) παίζει να μην ισχύουν. Θα δω αν μπορέσω να βρω το ΝΔ (LOL) 400/1970 (α ρε χούντα, ακόμα τους νόμους σου εφαρμόζουμε) γιατί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την διαδικασία.

Υπενθυμίζω πάντως ότι ο νόμος Παπαθανασίου είχε και προηγούμενα θύματα (να ένα case study), ενώ σε κάποια δημοσιεύματα γινόταν λόγος και για άλλες 5 ασφαλιστικές που έπονται...

Πάντως, να σημειώσω ότι:

α. η απόφαση είναι διοικητική πράξη και άρα προσβάλλεται δικαστικά (και φυσικά αναστέλλεται)
β. εκκαθαριστές έχουν διοριστεί ήδη (άρα μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους - τους λυπάμαι ήδη)
γ. ο Ψωμιάδης (όχι ο αγαπούλας) αναφέρθηκε ότι έχει ήδη συλληφθεί
δ. το καλύτερο προς το παρόν είναι η επικοινωνία πρώτα με τον ασφαλιστή μας και μετά με τον δικηγόρο μας

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Αν μάλιστα είναι κανά πρόγραμμα βασισμένο σε αμοιβαία κεφάλαια, ο ασφαλισμένος θα πάρει τα αρχίδια του...
Εγώ τι είπα πιο πάνω - το όλο θέμα είναι στον κλάδο ζωής και όχι στο αυτοκίνητο. :headbang:

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
Εγώ τι είπα πιο πάνω - το όλο θέμα είναι στον κλάδο ζωής και όχι στο αυτοκίνητο. :headbang:
σωστά και στα χρηματοοικονομικά......εκεί είναι τα δύσκολα....στις γενικές ασφάλειες είναι σχετικά πιό απλά....

xistis

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
1.240
θα ξανατσεκαριστεί ο φάκελλος αλλά 99% θα πάρεις όσα είχε βγάλει η εταιρία....

αν μιλας για μια μικροζημια 1000-2000 ευρω μαλλον θα παρεις οσα σου ειχαν βγαλει αν ειναι μεγαλυτερη η ζημια π.χ. 7000ευρω μπορει να σου πει 6000 τωρα τα θες ναι η οχι ; χωρις πολλα πολλα

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
εισαι τόσο μαλάκας όσο γράφεις.
σταμάτα να αποπροσανατολίζεις.
σε περιόδους εκκαθάρισης προτεραιότητα έχουν
1.
το δημόσιο εάν χρωστάς
2.
στους λοιπούς που χρωστάς
3.
στα χρεωστούμενα σε υπαλλήλους
4.
σε αποζημιώσεις λόγω κλεισίματος σε υπαλλήλους
5.
σε αποζημιώσεις αυτών που εκκρεμούν.

με αυτή τη σειρά.

που ρε καραγκιόζη έχεις δει σε εταιρεία υπό εκκαθάριση να περισσεύουν λεφτά για επιστροφή απο συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτων;

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΗΜΙΜΑΘΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Ψάχνω τόση ώρα να βρώ τον ν.400/1970 αλλά δεν...

Α)Χρωστάει?
Για περίμενε να το δούμε στην πορεία. Να δούμε και πόσοι θα ψάχνουν τα χρεωστούμενα.
Και με τι σειρά θα γίνουν οι αποπληρωμές. Μην βιάζεσαι λοιπόν, γιατί η συγκεκριμένη είχε απαλλαγεί πέρυσι απο τους περρισότερους υπαλλήλους της.
Άλλοι είναι οι λόγοι που κλείνουν οι ασφαλιστικές αυτές παπαρίδη, κατάλαβε το.
Οπότε πάμε στο β
Β)Για άλλη μια φορά, τι σκούζεις μωρή κάρια?
Η εποπτική αρχή έκλεισε τις εταιρείες, οχι η αγορά.
Εφαρμόζοντας αυτά που λένε οι σημερινοί νόμοι. Για την εγγύηση του δημοσίου που ψάχνεις, αν και δεν συμφωνώ, άντε και γαμήσου. Ο Παπαθανασίου ήθελε αυτό το καλοκαίρι να κάνει κάτι αλλά δεν πρόλαβε. Χρειάζεται όμως η συγκεκριμένη αγορά τέτοια παρέμβαση? Οχι, άντε και ξαναματαγαμήσου το λοιπόν.

Δεν περιγράφω άλλο, άντε τώρα να γαμηθείς.

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
αλλο ενα θαυμα της ιδιωτικης πρωτοβουλιας.....ελευθερη οικονομια,νομος της αγορας,ανταγωνισμος,ιδιωτικοποιησεις.....ασφαλισμενοι της ΑΣΠΙΣ....φατε ενα  :pipa3:

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Μόνο οι εταιρείες που θα κρατικοποιηθούν, ή παραμείνουν κρατικές θεωρώ ότι θα γλιτώσουν το κάζο.

1. Προτείνεις κρατικοποίηση της ΑΣΠΙΣ και των άλλων προβληματικών ασφαλιστικών εταιρειών? :think:
2. Αν κρατικοποιηθούν οι προβληματικές ασφαλιστικές εταιρείες, ποιος θα χρηματοδοτεί τα ελλείμματά τους??? Μήπως τελικά εμείς οι φορολογούμενοι ??? :think:
3. Πως θα σας φαινόταν η ανασύσταση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων που επί ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80 αγόραζε όλες τις προβληματικές εταιρείες ??? Ήταν επιτυχής αυτή η πολιτική (για όσους γνωρίζουν)??? :think:         

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
παιδια εγω εβαλα το τουτου στην ιντερσαλονικα
τι λετε?
ανα εξαμηνο φυσικα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
θα τα πάρεις είτε απ το επικουρικό που παίρνει τ αποθεματικά κάθε εταιρίας, είτε...το πιό πιθανό απ την νέα εταιρία που θα πάρειτο χαρτοφυλάκιο ζωής.....συνήθως ο κλάδος ζωής πηγαίνει σε άλλες εταιριες....
τι λες βρε συ. σόρρυ κιόλας, μακάρι να είναι έτσι. Αλλά να σου υπενθυμίσω τι είπα. Έχει αποπληρωθεί το συμβόλαιο. Αρα δεν πουλιέται - μεταβιβάζεται σε άλλη εταιρία.
Από το επικουρικό μπορεί να τα πάρω ας πούμε. ΝΟΜΙΚΑ φαντάζομαι.
πες μου τώρα πόσο χρόνο θα πάρει και σε ποιον θα απευθυνθώ.

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.152
Πόντοι
456
(Κατ'αρχην πολυ μαλακια πεφτει για ενα πολυ σοβαρο θεμα
και μιλαω οχι τοσο για τ'αμαξια αλλα για ατις ασφαλειες ζωης)

Θελω να σε ρωτησω ,εαν ξερεις, η ασφαλεια ζωης μου ηταν βασισμενη
σε μετοχες ανα τον κοσμο μεσω επενδυτικου προγραμματος.
Αυτες  μου ανηκουν η  αυτο το κεφαλαιο ανηκει στον ομιλο
και θα ρευστοποιηθει?

Παρακαλω μονο σοβαρες απαντησεις απ'αυτους που ξερουν!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

και θα ρευστοποιηθει?

Προφανώς μιλάς για αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού πάνω στα οποια έχει στηριχθεί η ασφάλεια ζωής σου...
Με κάθε επιφύλαξη, το ασφαλιστήριο ζωής δεν σημαίνει ιδιοκτησία επί των αμοβαίων κεφαλαίων...
Πχ μπορεί η ασφαλιστική να τα πάει μια χαρά αλλά το αμοιβαίο κεφάλαιο να πάει κατά διαβόλου και στο τέλος να πάρεις ως ασφάλισμα τ' @@ σου...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66

και θα ρευστοποιηθει?

"Για τον Κλάδο Ζωής, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζόμενους."
Κοινώς το ασφαλιστήριο σου θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αύριο.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
τι λες βρε συ. σόρρυ κιόλας, μακάρι να είναι έτσι. Αλλά να σου υπενθυμίσω τι είπα. Έχει αποπληρωθεί το συμβόλαιο. Αρα δεν πουλιέται - μεταβιβάζεται σε άλλη εταιρία.
Από το επικουρικό μπορεί να τα πάρω ας πούμε. ΝΟΜΙΚΑ φαντάζομαι.
πες μου τώρα πόσο χρόνο θα πάρει και σε ποιον θα απευθυνθώ.
επειδή στον κλάδο ζωής δεν είμαι τόσο ειδήμων όσο στις γενικές θα το ψάξω και θα σουπω.....δεν κάνει να λέμε μαλακίες για τόσο σοβαρά πράγματα.....είμεθα και υπεύθυνα άτομα ως ..βάζελοι.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

νομίζω ότι ισχύει ότι γ΄ραφει ο σύντεκνος απο πάνω......θα πληρωθούν τα ληγμένα συμβόλαια....

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
νομίζω ότι ισχύει ότι γ΄ραφει ο σύντεκνος απο πάνω......θα πληρωθούν τα ληγμένα συμβόλαια....
Φαντάσου τι θα πάρουν όλοι οι άλλοι με τα συνταξιοδοτικά κλπ που πλήρωναν για δεκαετίες. :headbang: :helpplea:

Είχε μεγάλο χαρτοφυλάκιο η Ασπίς? Ξέρει κανείς? :rolleyes:

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
κάπου κοντά στΑ 60-70.000.000 ΝΟΜΊΖΩ

Stories

Νέο!