Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 234K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
το λενε Μ.Υ.Κ νομίζω πλέον εκτός και αν το μετονόμασαν πάλι!

...δεν ετυχε να ακουσω κατι για αλλαγη ονομασιας...

Με την ένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ το 1953, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα Αμερικανικά πρότυπα (Underwater Demolition Teams), η πρώτη ομάδα αμφιβίων αναγνωρίσεων με αποστολή την υποστήριξη των πλοίων αποβάσεως του ΠΝ. Ακολούθησε η αποστολή Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών στις ΗΠΑ, στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών με σκοπό τη δημιουργία ενός πρώτου πυρήνα Ελλήνων εκπαιδευτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάμβαναν και την οργάνωση της Σχολής Υ/ΚΤ στην Ελλάδα. Αυτή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1957 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κανελλόπουλος (ΚΕΚΑΝ) υπό τη διοίκηση του Πλοιάρχου Κ. Εγκολφόπουλου. Για τα επόμενα δέκα χρόνια η σχολή Υ/ΚΤ συνεχίζει να λειτουργεί στο ΚΕΚΑΝ, τροφοδοτώντας με κατώτερο μόνο προσωπικό - υπαξιωματικούς και ναυτοδιόπους τις ομάδες Υ/ΚΤ του Στόλου, χωρίς φυσικά να διακοπεί η η τακτική αποστολή και εκπαίδευση αξιωματικών στις ΗΠΑ. Το 1968 είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, μια και από την αλλαγή στην οργάνωση του Ναυτικού δημιουργείται η Διοίκηση Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (Δ/ΟΥΚ), με έδρα τον Σκαραμαγκά υπό τη διοίκηση του Αντιπλοιάρχου Γ. Στεφανάδη. Έκτοτε τόσο η ίδια η σχολή Υ/ΚΤ όσο και οι ομάδες υποβρυχίων αναγνωρίσεων θα ενταχθούν στη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαιδεύσεως. Η μετονομασία της Δ/ΟΥΚ σε ΜΥΚ θα γίνει την επόμενη χρονιά, το 1969, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των επιχειρησιακών ομάδων, των οποίων η τελική μορφή θα έρθει το 1976. Με την πάροδο των ετών η ΜΥΚ εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο και τον Απρίλιο του 2002 μετονομάστηκε σε ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Ακολούθησε η αποστολή Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών στις ΗΠΑ, στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών
Εκ των οποίων κατάφερε να αποφοιτήσει μόνο ένας, ο (τότε) δίοπος Νίκος Καρτελιάς, ο οποίος και οργάνωσε τα Σχολεία όταν επέστρεψε στην Ελλάδα. Ελλείψει πτυχιούχων αξιωματικών, ο Ν. Καρτελιάς, διετέλεσε Σχόλαρχος στην Ελλάδα κι επειδή ακολούθησε την "Αμερικανική σχολή" και δεν χαριζόταν, περάσαν αρκετά σχολεία για να μπορέσει η μονάδα να έχει έστω έναν αρχικό πυρήνα και μόνο κατόπιν "εξ άνωθεν" πιέσεων ο Ν. Καρτελιάς αποφάσισε να γίνει λίιιγο πιο μαλακός και ανεκτικός στο σκληρότατο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, ώστε να αποφοιτήσουν έστω κάποιοι.

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ  FRANCESCOO

Χθες πηρα Μεταθεση στο 625 ΤΠ Ιωανιινων.

Μιλαμε ΖΩΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Στην μπαντα ,στην μπαντα περνανε τα κομαντα!!
Στην μπαντα στην μπαντα περνανε τα κομαντα!!
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Mήπως τα φοβάσαι και στην πραγματικότητα τα όπλα;
Μήπως βλέπεις αεροβόλο και σου κόβονται τα ήπατα;
Μήπως τη νύχτα φοράς μπεμπιλίνο γιατί κατουριέσαι πάνω σου;

Βρε παιδι,βρε παιδι νομιζεις οτι στην πραγματικοτητα εχω οπλοφοβια,
:2funny: :2funny: :2funny:απλα το δηλωσα εδω για να απαλλαχτω απο την τεραστια
ευθυνη που φερει το οπλο  κ απο το οποιο προερχονται οι περισσοτερες καμπανες στον στρατο!!!

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
απο ποτε ρε τα Ι τα αοπλα γινανε και κομαντα?  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
Δηλαδη οι αοπλοι δεν ειναι κομαντα,νομιζα ολοι οι στρατιωτες
Τελος παντων εγω εξαλλου πηρα ειδικοτητα Οδηγος για  Σταγκερ.καναδεζες κτλ.

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Κομμαντο  είναι όποιος παρουσιάζεται  κσι συμπεριλαμβάνεται στις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού  ήτοι  Αλεξιπτωτιστές Καταδρομείς Πεζοναύτες Βατράχια (+ του Ναυτικού)
Δηλαδή σε όσους έχουν ψυχή και κουράγιο να τους βγαίνει το λάδι για μιά ιδέα!!!
Τι μου έβαλες να θυμηθώ τώρα :headbang:
Για να έρθουν μετά οι 300 της Πλατείας Συντάγματος μετα καμώμματα τους και να ξεφτυλίσουν όλα :headbang:

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Παντως εχει ζωαρα εδω στα Γιαννινα,Ζωαρα
οποιος ερθει εδω στο 625 ΤΠ θα ευχεται να περασει
ολη του την θητεια εδω!!

dokimazo

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Κριτικές
31
Like
773
Πόντοι
4.535
ολη του την θητεια εδω!!

Ε τότε δήλωσε αμετάθετο και μείνε εκεί πάνω αφού είναι τόσο ωραία...

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
ολη του την θητεια εδω!!

μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.

δεν αυτοξεφτιλιζονται ολοι για να λουφαρουν.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66

πας καλά ρε κωλόψαρο?

και πρόσεχε τι γραφεις εδώ μέσα μη σου έρθει εκεί που δεν το περιμένεις και βρεθείς με απόσπαση κουφόβουνο

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Like
16
Πόντοι
6
Τελος παντων εγω εξαλλου πηρα ειδικοτητα Οδηγος για  Σταγκερ.καναδεζες κτλ.
λες και ψεμματα.εισαι αοπλο Ι4 και σου δωσανε ειδικοτητα οδηγος? μας λες και μαλακιες.
επειδη μαγκες ημουνα και εγω στο 625 ο ποντικαρας αυτος ειναι εστιατορας.ολα τα Ι4 και οι κομμενοι οδηγοι,τους κανουν εστιατορες.

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
λες και ψεμματα.εισαι αοπλο Ι4 και σου δωσανε ειδικοτητα οδηγος? μας λες και μαλακιες.
επειδη μαγκες ημουνα και εγω στο 625 ο ποντικαρας αυτος ειναι εστιατορας.ολα τα Ι4 και οι κομμενοι οδηγοι,τους κανουν εστιατορες.
Ι3(Αοπλος)ειμαι φιλε οχι Ι4 ,με βγαλανε και επισημα στο 414 ΣΝΕΝ στην Πεντελη,και δεν ειμαι εστιατορας, προς το παρον ειμαι για Οδηγος ,δεν ξερω αν με απορριψουν στην συνεχεια και με κανουν εστιατορα, προς το παρον λαμβανω εκπαιδευση οδηγου!!!
Τωρα ειμαι εξοδουχος γι αυτο γραφω  εξαλλου!!

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
ευθυνη που φερει το οπλο  κ απο το οποιο προερχονται οι περισσοτερες καμπανες στον στρατο!!!
Ωραίος, κατάλαβα.
Όποτε στη ζωή σου θα σου έρθουν μεγάλες και πραγματικές ευθύνες(όχι ένα γαμωόπλο...) θα την κάνεις με ελαφρά....

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
Ι3(Αοπλος)ειμαι φιλε οχι Ι4 ,με βγαλανε και επισημα στο 414 ΣΝΕΝ στην Πεντελη,και δεν ειμαι εστιατορας, προς το παρον ειμαι για Οδηγος ,δεν ξερω αν με απορριψουν στην συνεχεια και με κανουν εστιατορα, προς το παρον λαμβανω εκπαιδευση οδηγου!!!
Τωρα ειμαι εξοδουχος γι αυτο γραφω  εξαλλου!!
Στο Πέραμα  είσαι πουλάκι μου????και Ι3 οδηγός???? :think:

Θα περάσεις "ζωάρα"... :s&m_3:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

ποιοι μαλάκες βγάζουνε αυτές τις μαλακίες φήμες  :headbang: :headbang:

πρέπει να είσαι πολύυυυυυυυ καθυστερημένος ο φίλος που σε συμβούλεψε  :idiot:

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Παντως προς το παρον δεν εχω παρει ουτε μια κρατηση,ουτε εχω βγει αναφερομενος τωρα 1 μηνα που υπηρετω(Ελπιζω και οχι στο μελλον),αν ειχα οπλο σιγουρα θα ημουν μεσα,αφου δεν ξερω να το λυσω ουτε να το συντηρησω δεν ειναι καραμπινα τα G3A3),5 συναδελφοι μου φαγανε 4ημερη κρατηση επειδη του ενος επεσε το οπλο,ο αλλος  δεν το ειχε ασφαλισει,αλλος ξεχασε τις ωτοασπιδες στην βολη,σε ενος ι ξιφολογχη επεσε στα χορτα κατα το ερπινγκ,,και  στην πρωινη αναφορα του λοχου η ποινη αυξηθηκε απο τον λοχαγο,επειδη η εξαρτησυ τους ηταν αναρμοστη,η δεν χαιρετισαν οπως επρεπε,ειναι..... ΓΑΜΙΣΕ ΤΑ!!!

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
Παντως προς το παρον δεν εχω παρει ουτε μια κρατηση,ουτε εχω βγει αναφερομενος τωρα 1 μηνα που υπηρετω(Ελπιζω και οχι στο μελλον),αν ειχα οπλο σιγουρα θα ημουν μεσα,αφου δεν ξερω να το λυσω ουτε να το συντηρησω δεν ειναι καραμπινα τα G3A3),5 συναδελφοι μου φαγανε 4ημερη κρατηση επειδη του ενος επεσε το οπλο,ο αλλος  δεν το ειχε ασφαλισει,αλλος ξεχασε τις ωτοασπιδες στην βολη,σε ενος ι ξιφολογχη επεσε στα χορτα κατα το ερπινγκ,,και  στην πρωινη αναφορα του λοχου η ποινη αυξηθηκε απο τον λοχαγο,επειδη η εξαρτησυ τους ηταν αναρμοστη,η δεν χαιρετισαν οπως επρεπε,ειναι..... ΓΑΜΙΣΕ ΤΑ!!!

ολα τα μπαζα εχετε μαζυτει εκει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom