Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

210BILLARAS

Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2006
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
10
Παιδες σε 20 μερες παρουσιαζομαι,πλην τα απαραιτητα εντυπα που πρεπει να παρω μαζι μου(σημειωμα καταταξης,αστυνομικη ταυτοτητα,βιβλιαριο υγειας,φωτοτυπια ΑΦΜ,απολυτηρια κτλ),τι αλλο πρεπει να παρω μαζι μου,(ξυριστικα λουκετα,εσωρουχα κτλ) ξερω πολλα πολιτικα ρουχα δεν χρειαζεται να παρω σε πρωτη φαση μεχρι την  αδεια ορκωμοσιας,αλλα τι αλλο θα μου ταν απαραιτητο;

Υποθέτω στρατό ξηράς. Πάρε και κάνα μωρομάντιλο τσέπης για ώρα ανάγκης και θα σου πω ένα κόλπο. Άπο το χαρτί υγειας να βγάζεις το χαρτόνι απο τη μεση και να το έχεις στην πλαινή τσέπη. Ποτέ δεν ξέρεις...
Αν έχεις κάνα μικρό φακό (μικρό όμως δεν πας για κομάντο) χρήσιμος μπορεί να είναι. Γενικά λίγα πράγματα και αφού ορκιστείς και γυρίσεις σπίτι σου θα έχεις μία εμπειρία του τι χρειάζεσαι...
Άντε και καλή θητεία.... Η πρώτη σειρά με 9μηνο έτσι;

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Παιδες σε 20 μερες παρουσιαζομαι,πλην τα απαραιτητα εντυπα που πρεπει να παρω μαζι μου(σημειωμα καταταξης,αστυνομικη ταυτοτητα,βιβλιαριο υγειας,φωτοτυπια ΑΦΜ,απολυτηρια κτλ),τι αλλο πρεπει να παρω μαζι μου,(ξυριστικα λουκετα,εσωρουχα κτλ) ξερω πολλα πολιτικα ρουχα δεν χρειαζεται να παρω σε πρωτη φαση μεχρι την  αδεια ορκωμοσιας,αλλα τι αλλο θα μου ταν απαραιτητο;
φιλε το κινητο καλυτερα να στο πασαρουν οι δικοι σου στο πρωτο επισκεπτηριο..να μην τρεχεις με αλλα..λουκετα θες αρκετα για το οπλο ,την βαλιτσα το λουκανικο,τον φοριαμο,ντουλαπα κλπ ψιλα να παρεις καμποσα για να χεις να δινεις σε ΚΨΜ και μηχανηματα με αναψυκτικα,κανα γαντακι για τις βρωμικες...αγγαρειες αν και δινουν,κανα αυτογυαλιστο για τα αρβυλα μην ασχολεισαι με λουστρα και μαλακιες...παρε τηλεκαρτες...καλτσες στρατιωτικου τυπου αρκετες και εσωρουχα καμποσα αλλα ρουχα πλην αυτων που θα φορας δεν πολυχρειαζεται για αρχη...αν εχεις αμαξι και το παρεις αστο καπου σε ασφαλες μερος οχι ακριβως εξω απο το στρατοπεδο γιατι υπαρχουν κρουσματα απο ντοπια αληταρια,κατα τα αλλα θα σου χρησιμευσει ως αποθηκη ρουχων και αλλων...φορμες,αθλητικα και παντοφλες δινουν εκει...συμβουλη να μπεις νωρις να ντυθεις να ξεμπερδευεις γιατι αλλιως σε βλεπω να περιφερεσαι απο ουρα σε ουρα μεχρι τις 4 το βραδυ..

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Υποθέτω στρατό ξηράς. Πάρε και κάνα μωρομάντιλο τσέπης για ώρα ανάγκης και θα σου πω ένα κόλπο. Άπο το χαρτί υγειας να βγάζεις το χαρτόνι απο τη μεση και να το έχεις στην πλαινή τσέπη. Ποτέ δεν ξέρεις...
Αν έχεις κάνα μικρό φακό (μικρό όμως δεν πας για κομάντο) χρήσιμος μπορεί να είναι. Γενικά λίγα πράγματα και αφού ορκιστείς και γυρίσεις σπίτι σου θα έχεις μία εμπειρία του τι χρειάζεσαι...
Άντε και καλή θητεία.... Η πρώτη σειρά με 9μηνο έτσι;
Ναι 9μηνη θητεια θα υπηρετησω,Μεσολλογγι εξ αρχης στο ΚΕΝ,για 40 περιπου μερες μετα δεν ξερω,καπου παραμεθωρια μαλλον.

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
φιλε το κινητο καλυτερα να στο πασαρουν οι δικοι σου στο πρωτο επισκεπτηριο..να μην τρεχεις με αλλα..λουκετα θες αρκετα για το οπλο ,την βαλιτσα το λουκανικο,τον φοριαμο,ντουλαπα κλπ ψιλα να παρεις καμποσα για να χεις να δινεις σε ΚΨΜ και μηχανηματα με αναψυκτικα,κανα γαντακι για τις βρωμικες...αγγαρειες αν και δινουν,κανα αυτογυαλιστο για τα αρβυλα μην ασχολεισαι με λουστρα και μαλακιες...παρε τηλεκαρτες...καλτσες στρατιωτικου τυπου αρκετες και εσωρουχα καμποσα αλλα ρουχα πλην αυτων που θα φορας δεν πολυχρειαζεται για αρχη...αν εχεις αμαξι και το παρεις αστο καπου σε ασφαλες μερος οχι ακριβως εξω απο το στρατοπεδο γιατι υπαρχουν κρουσματα απο ντοπια αληταρια,κατα τα αλλα θα σου χρησιμευσει ως αποθηκη ρουχων και αλλων...φορμες,αθλητικα και παντοφλες δινουν εκει...συμβουλη να μπεις νωρις να ντυθεις να ξεμπερδευεις γιατι αλλιως σε βλεπω να περιφερεσαι απο ουρα σε ουρα μεχρι τις 4 το βραδυ..
:thumbsup: :thumbsup:

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ναι 9μηνη θητεια θα υπηρετησω,Μεσολλογγι εξ αρχης στο ΚΕΝ,για 40 περιπου μερες μετα δεν ξερω,καπου παραμεθωρια μαλλον.
Καλή φάση μάγκα - μετά το 12μηνο είναι η πίκρα (για όλους εμάς που πήγαμε 18).

Άντε καλός φαντάρος. ;)

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Λοιπον εχουμε και λεμε τι θα παρω μαζι μου

1)5 λουκετα
2)εσωρουχα (4 χακι καλτσες 5 χακι φανελες,και  2-3 σλιπ
3)ειδη υγιενης και καθαριοτητας(,σαμπουαν,σαπουνι,σφουγγαρι,2 πετσετες,
οδοντοβουρτσα και οδοντοκρεμα,κολονια,ζελε)
5)ξυριστικα(αφρο και ξυραφακι)
6)κλωστη χακι για το σημα
7)mp3 η walkman
8)χαρτι υγειας 3 ρολα
9)2 τηλεκαρτες
10)αυτογυαλιστο για αρβυλα.
11)κινητο στο επισκεπτηριο( χωρις καμερα)
12)1 πακετα χαρτομαντηλα !!

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906

1)5 λουκετα
7)mp3 η walkman
8)χαρτι υγειας 3 ρολα
9)2 τηλεκαρτες
και πετσετες σας δινουν αλλα αν θες παρε ...εγω λεω λιγο περισσοτερα εσωρουχα γιατι μεχρι να ορκιστειτε που θα πλυνεις;αν χρειαστει;

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
42.988
Πόντοι
22.785

1)5 λουκετα
7)mp3 η walkman
8)χαρτι υγειας 3 ρολα
9)2 τηλεκαρτες

παρε και ένα στριγκάκι μαζί........

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
και πετσετες σας δινουν αλλα αν θες παρε ...εγω λεω λιγο περισσοτερα εσωρουχα γιατι μεχρι να ορκιστειτε που θα πλυνεις;αν χρειαστει;
Nαι σωστα οποτε γυρω στις 10 αλλαξιες θα παρω, η το πολυ πολυ να παρω και κανα  TIDE για πλυσιμο στο χερι!!

arcans31

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
6

1)5 λουκετα
7)mp3 η walkman
8)χαρτι υγειας 3 ρολα
9)2 τηλεκαρτες
επισης μπορεις να παρεις τηλεφωνο στο στρατοπεδο που θα παρουσιαστης,και να κλεισεις μονοκλινο,η δικλινο δωματιο.επισης να ζητησεις το πρωινο να σου ερχετε στο δωματιο σου.

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
επισης μπορεις να παρεις τηλεφωνο στο στρατοπεδο που θα παρουσιαστης,και να κλεισεις μονοκλινο,η δικλινο δωματιο.επισης να ζητησεις το πρωινο να σου ερχετε στο δωματιο σου.
Καλα θα τανε,αλλα που τετοιες ανεσεις στον στρατο !!!

bixlas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Like
4
Πόντοι
1

1)5 λουκετα
7)mp3 η walkman
8)χαρτι υγειας 3 ρολα
9)2 τηλεκαρτες

μη γελασεις αλλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ παρε ψαλιδακι καμπουρωτο για τις παρανυχιδες!
Θα σε ΠΕΘΑΝΟΥΝ στον πονο οταν αρχισουν να σου μπαινουν μεσα στο κρεας μετα τις αγγαρειες

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
μη γελασεις αλλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ παρε ψαλιδακι καμπουρωτο για τις παρανυχιδες!
Θα σε ΠΕΘΑΝΟΥΝ στον πονο οταν αρχισουν να σου μπαινουν μεσα στο κρεας μετα τις αγγαρειες
Eνας νυχοκοπτης ειναι αρκετος!!

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Ρε παιδια να ρωτησω και κατι αλλο;΄

Αν τυχει και αρρωστησω στον στρατο και παθω (να χτυπησω ξυλο) καμια πνευμονια η χρονια βρογχιτιδα και χρειαστει να νοσηλευτω στο στρατιωτικο νοσοκομειο,αυτες οι μερες που θα μαι μεσα θα ναι μεσα στην 9μηνη θητεια η προστιθετε επιπλεον;

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Ρε παιδια να ρωτησω και κατι αλλο;΄

Αν τυχει και αρρωστησω στον στρατο και παθω (να χτυπησω ξυλο) καμια πνευμονια η χρονια βρογχιτιδα και χρειαστει να νοσηλευτω στο στρατιωτικο νοσοκομειο,αυτες οι μερες που θα μαι μεσα θα ναι μεσα στην 9μηνη θητεια η προστιθετε επιπλεον;
Έχεις αρχίσει να ψάχνεσαι,ε? :grin:
Κανονικά μετράει στην θητεία...και μετά  την παραμονή σου στο νοσοκομείο σου δίνουν και αναρρωτική άδεια!

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
14 σωβρακα
14 ζευγη καλτσες
4 χαρτια υγειας

arturos

Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2007
Κριτικές
1
Like
50
Πόντοι
1

Φίλε francesco, welcome to Greek Army, αν και μέχρι να παρουσιαστείς εγώ θα έχω απολυθεί (Απολύομαι στις 10 αυγούστου).

Κι εγώ Μεσολόγγι είχα παρουσιαστεί, σχετικά καλά είναι, η πόλη συμπαθητική, με αρκετό "νεαρό" κόσμο. Αν ακούσεις 4ο Λόχο περίμενε λίγο ζόρι, ελέω Λγού κ. Ξενώφου, στους υπόλοιπους λόχους τα πράγματα είναι πιο χαλαρά.

Μετά τις 40 μέρες του Μεσολογγίου θα πας ή Έβρο ή σε νησί του ανατολικόυ Αιγαίου (π.χ. Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως, Ρόδος, Μυτιλήνη κτλ.) Στη δική μου σειρά, με δεδομένο ότι η θητεία ήταν 12μηνη, όσοι έκαναν 9μηνο, όπως κι εγώ, όταν έφυγαν από το Μεσολόγιι όπου κι αν πήγαν έμειναν αμετάθετοι, πλην βυσμάτων. Με εσάς που η θητεία σας είναι 9μηνο δεν ξέρω τι παίζει στο θέμα της μετάθεσης.

Όσο για το κινητό, στο Μεσολόγγι επιτρέπεται κινητό, αλλά όχι με κάμερα (και καλά). Στην μονάδα που θα πας στη συνέχεια "λογικά" δεν θα έχεις πρόβλημα να πάρεις κινητό με κάμερα

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
ζωη και κοτα που λεμε...και κλαιγονται κιολας...κινητο με καμερα..  Ι.Χ στο στρατοπεδο...ζελεδακι ...Το βυσμα τηλεφωνο κατευθειαν αν τον ενοχλησει κανενας κλπ κλπ  αχουτα τα γλυκουλια.. :s&m_1:

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16

1)5 λουκετα
7)mp3 η walkman
8)χαρτι υγειας 3 ρολα
9)2 τηλεκαρτες

Τα: Κολώνια και Ζελέ μου άρεσαν

Α ρε πούτσα και στρατιωτικός περίπατος που σας χρειάζεται κωλόψαρα

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
τι ωραια ομως που περναγα στο στρατο!!!
σηκωνομουν το πρωι 7 και εκανα την τουαλετα μου,
μετα πηγαινα για γυμναστικη,
κατοπιν τσάι με βουτηματα,
αραγμα με καφεδακι μεχρι το μεσημεριανο,
δεκατιανο δεν ετρωγα επερνα σοκολατες...
και το απογευμα, φωτια και κιθαρουλα μεχρι το βραδυνο...
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom