Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Η καλύτερη σχολή στρατού χωρίς να είσαι στρατιωτικός είναι το ΣΣΑΣ δηλαδή το Οικονομικό τμήμα του Στρατού.Καλά λεφτά και μονιμότητα.

clk200

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Η καλύτερη σχολή στρατού χωρίς να είσαι στρατιωτικός είναι το ΣΣΑΣ δηλαδή το Οικονομικό τμήμα του Στρατού.Καλά λεφτά και μονιμότητα.

ΣΣΑΣ έχει και ιατρική, φαρμακευτική, κτλ δεν είναι μόνο οικονομικό και νομίζω "είσαι στρατιωτικός" (εκτός αν εννοείς κάτι που δεν κατάλαβα)

AnalLoverGGG

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Κριτικές
8
Like
0
Πόντοι
6
Άχρηστη η θητεία
Γιώργος Κύρτσος
10-06-2009
Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του 2004 υποσχόμενη, μεταξύ των άλλων, την άμεση μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες. Ύστερα από μία πενταετία, και αφού η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση επανέρχεται και υπόσχεται, μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκη, τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες.

Κατά την άποψή μας, η στρατιωτική θητεία πρέπει να καταργηθεί «εδώ και τώρα», γιατί έχει τεράστιο οικονομικό κόστος και συμβάλλει στη μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων σε γραφειοκρατικό, ρουσφετολογικό μηχανισμό. Η άμεση κατάργηση της στρατιωτικής θητείας θα ήταν πράξη πολιτικού και κυρίως κοινωνικού εκσυγχρονισμού.

Πολιτική «λούφα και παραλλαγή»

Η στρατιωτική θητεία δεν έχει πλέον καμία αμυντική αξία. Οι ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται άντρες και γυναίκες με σωστή επαγγελματική κατάρτιση, ικανούς να χειριστούν οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και αποφασισμένους να φέρουν σε πέρας τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Μεϊμαράκης παραδέχεται ότι η στρατιωτική θητεία έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, εφόσον την περιορίζει στο Στρατό Ξηράς. Το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας θα έχει, μόλις εφαρμοστεί η εννιάμηνη θητεία, αποκλειστικά επαγγελματικό χαρακτήρα, για να υπάρξει σωστή αξιοποίηση των σύνθετων οπλικών συστημάτων. Στην πραγματικότητα, και ο Στρατός Ξηράς έχει ανάγκη μόνο από επαγγελματικά στελέχη σωστά εκπαιδευμένα για τη δύσκολη αποστολή. Η αντίληψη σύμφωνα με την οποία οι δεκάδες χιλιάδες νέοι που κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία μπορεί να μετατραπούν σε «κρέας για τα κανόνια» σε περίπτωση πολέμου δεν έχει σχέση με τους όρους διεξαγωγής των σύγχρονων πολέμων. Δεν ψάχνουμε υπεράριθμους για να γεμίσουμε χαρακώματα ούτε μπουλούκια πεζικάριων για να επιτεθούν στους αντιπάλους, αλλά στελέχη υψηλού επιπέδου εκπαιδευμένα στις πιο σύγχρονες μορφές πολέμου, που εντάσσονται σε μικρές και ευέλικτες στρατιωτικές μονάδες.

Η διατήρηση της στρατιωτικής θητείας έστω και με μειωμένη χρονική διάρκεια είναι μια μέθοδος πολιτικού, ψηφοθηρικού ελέγχου των οικογενειών όσων υπηρετούν τη θητεία τους και μετατροπής της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων σε ένα γραφειοκρατικό, ρουσφετολογικό μηχανισμό, που εδρεύει στα μεγάλα αστικά κέντρα

πηγη:

Συμφωνω κι εγω σχετικα με το ποιοι πρεπει να συγκροτουν το στρατο και οτι οι απλοι φανταροι δεν παιρνουν καμια στρατιωτικη εκπαιδευση.
Ομως, η αποψη μου ειναι οτι μεσα σε αυτην την πουστροκοινωνια που ζουμε. που οι αξιες ενος αγοριου 18-20 χρονων ειναι το playstation και το ζελε στο μαλλι, πιστευω οτι το φανταρικο βοηθαει τελικα στο να ωριμασει καποιος κοινωνικα εστω κι αν δεν μαθει τιποτα στατιωτικο στη θητεια του.
Μεσα στο στρατο βλεπεις μια μικρογραφια της κοινωνιας, γνωριζεις την αδικια, τη διαφορα των κοινωνικων στρωματων, ανθρωπους που ειναι στην ηλικια σου αλλα σου φαινονται εξωγηινοι, τη συντροφικοτητα, τη συμπαρασταση και τελικα μαθαινεις καλυτερα ακομα και τον εαυτο σου.
Με λιγα λογια, αν και συμφωνω οτι ο στρατος δε σε κανει αξιο να πολεμησεις αν χρειαστει,  πιστευω οτι χρειαζεται να το ζει κανεις εστω για 6 μηνες.

clk200

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
πρέπει να πηγαίνουν και οι γυναίκες στο στρατό

alexalex77777

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
57
Πόντοι
6
παιδεσ οσοι κανουν ηδη 9μηνη ,ξερουμε ποσο θα παει το μαλλι???εχει πει τιποτα ο μουστακαλης η χεστηκε για αυτουσ??
μαλακια δεν ειναι τασα παιδια ,που μπηκαν τωρα με 9μηνο και οσοι ετοιμαζονται να μην ξερουν σε αντιθεση με ολουσ τουσ αλλους....ελλαδαρα

Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66
παιδεσ οσοι κανουν ηδη 9μηνη ,ξερουμε ποσο θα παει το μαλλι???εχει πει τιποτα ο μουστακαλης η χεστηκε για αυτουσ??
μαλακια δεν ειναι τασα παιδια ,που μπηκαν τωρα με 9μηνο και οσοι ετοιμαζονται να μην ξερουν σε αντιθεση με ολουσ τουσ αλλους....ελλαδαρα
φιλε δεν σε πιανω
καντο γιανα
πιο μαλλι;

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Καλα ειναι..
Πειραζει να ξερω ποσους μηνες θα κανω?
Απο νοεμβρη εισαι 9μηνο καβλιαρη  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Άντε ελπιζω να υπηρετησουμε την πατριδα σε καμια μπουρδελιαρα πολη με πολυ πουτανικο υλικο!!!!!

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Απο νοεμβρη εισαι 9μηνο καβλιαρη  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Άντε ελπιζω να υπηρετησουμε την πατριδα σε καμια μπουρδελιαρα πολη με πολυ πουτανικο υλικο!!!!!
σας βλεπω για εβρο με την μια και τους δυο.για λαγο ειστε μαγκες να ξερετε,θα σας παρακαλανε τα μουνια,δεν θα προλαβενετε να γαματε.

Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66
σας βλεπω για εβρο με την μια και τους δυο.για λαγο ειστε μαγκες να ξερετε,θα σας παρακαλανε τα μουνια,δεν θα προλαβενετε να γαματε.
το εχω ακουσει
σε παραμεθοριες περιοχες πεφτουν πολλα γαμησια
και ειδικα νησακια
το χειμωνα

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Μπουρδελοτσαρκα στον Εβρο με -15  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
ΧΥΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
  :pipa2: :pipa2: :pipa1: :pipa1: :cum: :cum: .
Εγώ δεν ξερω ποτε θα την κοψω(την αναβολη  :huh: :'( ) .
Μπορει να περιμενω να τελειωσω και τα τελευταια μαθηματα μου το σεπτεμβριο και να φυγω το 2010 στρατο......θα δω  :boobies:

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
το εχω ακουσει
σε παραμεθοριες περιοχες πεφτουν πολλα γαμησια
και ειδικα νησακια
το χειμωνα
που το ακουσες αυτο ρε φιλε?
στις παραμεθοριες και στα νησια χειμωνα ειδικα, εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να πεσεις πανω στην καρλα μπρουνι να ψαχνει για πουτσο.παρα να βρεις κανονικη γκομενα.τετοιες μαλακιες να ακουτε να χαιρεστε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom