Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Μπουρδελοτσαρκα στον Εβρο με -15  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
ΧΥΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
σε καμια υπερψωμενη σκοπια μεγαλε με -15 οχι δεν προκειτε να χυσεις θα σου φυγει και ο πουτσος σου απο το βρακι.

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
που το ακουσες αυτο ρε φιλε?
στις παραμεθοριες και στα νησια χειμωνα ειδικα, εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να πεσεις πανω στην καρλα μπρουνι να ψαχνει για πουτσο.παρα να βρεις κανονικη γκομενα.τετοιες μαλακιες να ακουτε να χαιρεστε.
Έλα ντε και εγω αυτο φανταζομαι.....
Σιγα μην βρουμε τιποτα σε νησακι ή παραμεθώριο το χειμωνα...
Θα το δαγκωσουμε απο την αγαμια αμα μας στειλουν εκει!!!Καλύτερα καμια κυπρο να φυλαμε και τα συνορα και να γαμαμε και καλα στα καμπαρε τοθς!!

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Έλα ντε και εγω αυτο φανταζομαι.....
Σιγα μην βρουμε τιποτα σε νησακι ή παραμεθώριο το χειμωνα...
Θα το δαγκωσουμε απο την αγαμια αμα μας στειλουν εκει!!!Καλύτερα καμια κυπρο να φυλαμε και τα συνορα και να γαμαμε και καλα στα καμπαρε τοθς!!
για ρωτα κανενα που εχει παει κυπρο θα σου πει.με το κυαλι τις βλεπουν τις πουτανες με τις τιμες που εχει εκει.

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
για ρωτα κανενα που εχει παει κυπρο θα σου πει.με το κυαλι τις βλεπουν τις πουτανες με τις τιμες που εχει εκει.
Ξερω τι παιζει φιλε....
Έχω παει κυπρο.Εντάξει δεν εχει εκτονωση με 20 ευρω όπως την αθηνα(ούτε στο νησι μου εχει),αλλά με 150-200 ευρω παίρνεις καλο μουνι για ολη τη βραδυά ή 3-4 ωρες το μεσημερι.....
Δεν ειναι ασχημα και εχει πληθωρα επιλογων.

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ξερω τι παιζει φιλε....
Έχω παει κυπρο.Εντάξει δεν εχει εκτονωση με 20 ευρω όπως την αθηνα(ούτε στο νησι μου εχει),αλλά με 150-200 ευρω παίρνεις καλο μουνι για ολη τη βραδυά ή 3-4 ωρες το μεσημερι.....
Δεν ειναι ασχημα και εχει πληθωρα επιλογων.
μεγαλε φανταρος θα εισαι.δεν πας στην κυπρο να τα οικονομησεις.χαλαρωσε.

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
μεγαλε φανταρος θα εισαι.δεν πας στην κυπρο να τα οικονομησεις.χαλαρωσε.
Καλα δεν ξερω πόσο ελευθερο χρονο θα σου αφηνουν και αδειες και τετοια.Αλλά όσος ελευθερος χρονος υπαρχει,θα αξιοποιηθει πληρως,το μονο σιγουρο...

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Καλα δεν ξερω πόσο ελευθερο χρονο θα σου αφηνουν και αδειες και τετοια.Αλλά όσος ελευθερος χρονος υπαρχει,θα αξιοποιηθει πληρως,το μονο σιγουρο...
αν εχεις φραγκακια θα εισαι καλα.αλλιως φραπεδακι και στο στρατοπεδο.

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Αφού έκανα τη απαραίτητη έρευνα και δεν βρήκα και πολλά στο γκογκλ υποβάλλω τις εξης ερωτησεις

1)Σε περίπτωση που έχεις μειωμένη θητεία η 9 μήνες πόσοι γίνονται?

2)Ποτε ακριβως γίνονται τον Νοεμβρη η παρουσιάσεις?

3)Ξερει κανείς τίποτα όσον αφορα τους αλεξιπτωτιστες?

Βρηκα και αυτό..αν βοηθαει κάποιους..εμένα πάντως όχι

«Ριγμένοι» από τη μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν είναι μόνον όσοι υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν  στο Ναυτικό και στην Αεροπορία, αλλά και ορισμένες κατηγορίες ήδη υπηρετούντων στον Στρατό Ξηράς  που εξαιτίας κοινωνικών λόγων υπηρετούν μικρότερη στρατιωτική θητεία.

Το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες κατηγορίες των μερικών δεκάδων νέων που υπηρετούν εναλλακτική («κοινωνική») θητεία, η οποία από 23 μειώνεται τώρα στους 17 μήνες.

Η εγκύκλιος που αφορά τη διαμόρφωση της διάρκειας της θητείας στον Στρατό Ξηράς μετά τη μείωση, υπεγράφη χθες από τον υφυπουργό Άμυνας κ. Κ. Τασούλα και αποστέλλεται στις μονάδες.

Σύμφωνα με αυτήν:

* Όσοι στρατιώτες και δόκιμοι (ΔΕΑ) κατετάγησαν το 2008 δεν θα έχουν καμία μείωση- είτε στρατιώτες (12 μήνες) είτε δόκιμοι (17) καθώς και όσοι επέλεξαν εναλλακτική θητεία (23).

* Όσοι στρατιώτες κατετάγησαν τον Φεβρουάριο του 2009 θα υπηρετήσουν αντιστοίχως: 11 αντί 12 μήνες οι της πλήρους θητείας, ενώ οι της μειωμένης θητείας δεν θα έχουν κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετήσουν 16 μήνες.

* Όσοι στρατιώτες κατετάγησαν τον Μάιο του 2009 θα υπηρετήσουν αντιστοίχως: 10 αντί 12 μήνες οι της πλήρους θητείας, ενώ οι της μειωμένης θητείας δεν θα έχουν- και αυτοί - κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετήσουν 15 μήνες.

* Όσοι στρατιώτες καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά θα υπηρετήσουν 9 αντί για 12 μήνες οι της πλήρους θητείας και οι της μειωμένης 8 αντί 9, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν θα έχουν κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετούν 14 μήνες. «Κοινωνική» θητεία
Για όσους νέους (περίπου 120) έχουν επιλέξει την κοινωνική θητεία (σε ιδρύματα, νοσοκομεία, γηροκομεία εκτός Αθηνών, Θεσσαλονίκης) και κατετάγησαν το 2008 η θητεία τους παραμένει ως έχει (23 μήνες).

Όσοι κατετάγησαν τον Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 21 αντί 23 μήνες και οι καταταγέντες τον Μάιο, 19. Όσοι εξ αυτών δικαιούνται μειωμένη θητεία (προστάτες κ.λπ.) δεν κερδίζουν τίποτε. Όσοι καταταγούν τον Αύγουστο (και μετά) θα υπηρετήσουν 17 μήνες (από 23), ενώ για τους δικαιούχους μειωμένης θητείας τα αντίστοιχα κλιμάκια διαμορφώνονται στους 15, 11 και 5 μήνες.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων ζητεί εννεάμηνο «για όλους» και υποστηρίζει ότι οι αδικημένοι έχουν αρχίσει να ζητούν εξάμηνες αναβολές.

alexalex77777

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
57
Πόντοι
6
Αφού έκανα τη απαραίτητη έρευνα και δεν βρήκα και πολλά στο γκογκλ υποβάλλω τις εξης ερωτησεις

1)Σε περίπτωση που έχεις μειωμένη θητεία η 9 μήνες πόσοι γίνονται?

2)Ποτε ακριβως γίνονται τον Νοεμβρη η παρουσιάσεις?

3)Ξερει κανείς τίποτα όσον αφορα τους αλεξιπτωτιστες?

Βρηκα και αυτό..αν βοηθαει κάποιους..εμένα πάντως όχι

«Ριγμένοι» από τη μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν είναι μόνον όσοι υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν  στο Ναυτικό και στην Αεροπορία, αλλά και ορισμένες κατηγορίες ήδη υπηρετούντων στον Στρατό Ξηράς  που εξαιτίας κοινωνικών λόγων υπηρετούν μικρότερη στρατιωτική θητεία.

Το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες κατηγορίες των μερικών δεκάδων νέων που υπηρετούν εναλλακτική («κοινωνική») θητεία, η οποία από 23 μειώνεται τώρα στους 17 μήνες.

Η εγκύκλιος που αφορά τη διαμόρφωση της διάρκειας της θητείας στον Στρατό Ξηράς μετά τη μείωση, υπεγράφη χθες από τον υφυπουργό Άμυνας κ. Κ. Τασούλα και αποστέλλεται στις μονάδες.

Σύμφωνα με αυτήν:

* Όσοι στρατιώτες και δόκιμοι (ΔΕΑ) κατετάγησαν το 2008 δεν θα έχουν καμία μείωση- είτε στρατιώτες (12 μήνες) είτε δόκιμοι (17) καθώς και όσοι επέλεξαν εναλλακτική θητεία (23).

* Όσοι στρατιώτες κατετάγησαν τον Φεβρουάριο του 2009 θα υπηρετήσουν αντιστοίχως: 11 αντί 12 μήνες οι της πλήρους θητείας, ενώ οι της μειωμένης θητείας δεν θα έχουν κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετήσουν 16 μήνες.

* Όσοι στρατιώτες κατετάγησαν τον Μάιο του 2009 θα υπηρετήσουν αντιστοίχως: 10 αντί 12 μήνες οι της πλήρους θητείας, ενώ οι της μειωμένης θητείας δεν θα έχουν- και αυτοί - κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετήσουν 15 μήνες.

* Όσοι στρατιώτες καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά θα υπηρετήσουν 9 αντί για 12 μήνες οι της πλήρους θητείας και οι της μειωμένης 8 αντί 9, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν θα έχουν κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετούν 14 μήνες. «Κοινωνική» θητεία
Για όσους νέους (περίπου 120) έχουν επιλέξει την κοινωνική θητεία (σε ιδρύματα, νοσοκομεία, γηροκομεία εκτός Αθηνών, Θεσσαλονίκης) και κατετάγησαν το 2008 η θητεία τους παραμένει ως έχει (23 μήνες).

Όσοι κατετάγησαν τον Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 21 αντί 23 μήνες και οι καταταγέντες τον Μάιο, 19. Όσοι εξ αυτών δικαιούνται μειωμένη θητεία (προστάτες κ.λπ.) δεν κερδίζουν τίποτε. Όσοι καταταγούν τον Αύγουστο (και μετά) θα υπηρετήσουν 17 μήνες (από 23), ενώ για τους δικαιούχους μειωμένης θητείας τα αντίστοιχα κλιμάκια διαμορφώνονται στους 15, 11 και 5 μήνες.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων ζητεί εννεάμηνο «για όλους» και υποστηρίζει ότι οι αδικημένοι έχουν αρχίσει να ζητούν εξάμηνες αναβολές.
αρα εαν καταλαβα καλα οσοι κανουν 9μηνο και δεν εχουν ακομη μπει θα κανουν 8μηνο...1 μηναν λιγοτερο...εαν εχουν ηδη μπει(τιποτα)
μπραβο αυτο ειναι κοινωνικη δικαιοσυνη...το 8 μηνο τουλαχιστον αφορα μονο το πεζικο, η ολα τα σωματα(αεροπορια και ναυτικο)??

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
να καταργηθει ο στρατος εντελως ειναι χασιμο χρονου μακρυααααα ουστ ουστ.... :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Εγω δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι οι δικαουχοι για τους 5 μήνες

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Παιδες σε 20 μερες παρουσιαζομαι,πλην τα απαραιτητα εντυπα που πρεπει να παρω μαζι μου(σημειωμα καταταξης,αστυνομικη ταυτοτητα,βιβλιαριο υγειας,φωτοτυπια ΑΦΜ,απολυτηρια κτλ),τι αλλο πρεπει να παρω μαζι μου,(ξυριστικα λουκετα,εσωρουχα κτλ) ξερω πολλα πολιτικα ρουχα δεν χρειαζεται να παρω σε πρωτη φαση μεχρι την  αδεια ορκωμοσιας,αλλα τι αλλο θα μου ταν απαραιτητο;

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Παιδες σε 20 μερες παρουσιαζομαι,πλην τα απαραιτητα εντυπα που πρεπει να παρω μαζι μου(σημειωμα καταταξης,αστυνομικη ταυτοτητα,βιβλιαριο υγειας,φωτοτυπια ΑΦΜ,απολυτηρια κτλ),τι αλλο πρεπει να παρω μαζι μου,(ξυριστικα λουκετα,εσωρουχα κτλ) ξερω πολλα πολιτικα ρουχα δεν χρειαζεται να παρω σε πρωτη φαση μεχρι την  αδεια ορκωμοσιας,αλλα τι αλλο θα μου ταν απαραιτητο;
Κωλόχαρτα, mp3, πολλα λουκετα

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Τι αλλο¨;΄κινητο δεν επιτρεπεται ετσι: μονο τηλεκαρτες!!

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
πορνοπεριοδικό καλά διπλωμένο μέσα στο σάκο σου.  :rockon:

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
4-5 λουκέτα : τα 2 για τα άρβυλα, το 1 για τον πολιτικό σου σάκο με τον οποίο θα μπεις, 1 για το λουκάνικο του ΕΣ και το άλλο άστο να υπάρχει. Κωλόχαρτα πάρε κανα 2, αλλά θα βρεις και στο ΚΨΜ  

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom