Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

Επισκέπτης
υπομονη λοιπον σ'αυτον που ειναι στη θεση μου....

m8829

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
19
Πόντοι
1
ʼποψη δικιά μου είναι πως αν δε γίνει κάτι με το θέμα των υπηρεσιών, σίγουρα κάποια στιγμή η θητεία θα αυξηθεί, οχι άμεσα, κάποια στιγμή, διότι οι ΕΠΟΠ βαριούνται κ την κοπανάνε, φαντάροι είναι λίγοι, βύσματα πολλά, οπότε δε βγαίνουν οι υπηρεσίες.Ίσως άμα βάζαν τίποτα κάμερες στις σκοπιές, περιπολίες τζιπ με σύχρονα μέσα, ίσως να άλλαζε κάτι,λεφτά έχει ο στρατός, αλλά αυτά θα μου πεις είναι για να τα τρώνε οι μόνιμοι.. Τώρα όσον αφορά τις θητείες, πιστεύω δεν έχει σχέση το σώμα, αλλά το βύσμα.. Εγώ είχα το βύσμα να με βάλει Π.Α., αλλά μετά γίναν αλλαγές κ το χασα απο βύσμα με αποτέλεσμα να απολυθώ με 1200 περίπου ώρες σκοπιάς..! Δε λέω ήμουν καλύτερα απο κάτι πεζικάριους κ κάτι μαυροσκούφηδες στον Έβρο, απλά το θέμα είναι οτι μπήκα μαζί με κάτι φίλους οι οποίοι ήταν πεζικό και λόγω βύζματος αυτοί περνούσαν χύμα κ εγω μερικές φορές εκεί που καθόμουν στο κρυο κάνοντας 4ωρα σκοπέτα, έλεγα "τι το θελα το βύσμα ο μαλάκας?"...!!
'Οσον αφορά το αν πρέπει να κάνει κανείς θητεία ή οχι, αυτό πιστεύω είναι ενα ζήτημα που εχει πολλά ναι κ οχι και πρέπει να συζητηθεί σε ξεχωριστό topic, κ οχι εδω..  ;)   

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Στα πλαίσια της λογικής μου και με αφορμή το ποστ του Mclein θυμήθηκα άλλη μία σκηνή από μία από τις αγαπημένες που πολεμικές ταινίες , παρότι σύγχρονη (Black Hawk Down) :

Είμαστε 5 λεπτά πριν το τέλος, η σφαγή στο Μογκαντίσου έχει τελειώσει και οι διασωθέντες Αμερικανοί στρατιώτες, όσοι ήταν Rangers συγκεκριμένα και είχαν αποξενωθεί στην πόλη ξεχωριστά από το convoy των αρμάτων, έχουν μόλις φτάσει στο στρατόπεδο του ΟΗΕ και τους περιποιούνται κάτι Πακιστανοί. Οπότε ένας από τους κεντρικούς ήρωες, Delta αν θυμάμαι καλά και όχι Ranger (Eric Bana) , ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές στη μεριά των Αμερικανών, λέει το εξής (πάλι σε ελεύθερη απόδοση) :
"Με ρωτούν γιατί το κάνω. Πώς γίνεται κάποιος να είναι τόσο πολεμοχαρής, να χαίρεται τόσο τη μάχη και τον σκοτωμό. Και σε όσους με ρωτάνε, τους απαντάω το ίδιο πράγμα : Δεν είναι για τα kills, δεν είναι για τη μάχη.. είναι για τον άνδρα δίπλα σου, αριστερά σου και δεξιά σου".

Εγώ αυτό μάγκες το σέβομαι. Και λογικές σαν αυτές του mclein εμένα προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο, γιατί είναι καθημερινές, και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μπορεί απλά αυτός το θεωρεί.. ξεχωριστό, το ότι βγαίνει και το λέει.

Επισκέπτης
απαντησα απλα επιθετικα γιατι υπηρξαν καποια σχολια που δν μου αρεσαν κ νομιζω οτι ηταν αδικως επιθετικα απεναντι μου...επισης,δν νομιζω να ειναι κακο να ειναι καποιος ατομιστης....τωρα το αν ειμαι εγω υπερ-ατομιστης κ εγωιστης δν νομιζω οτι θα λυθει στο φορουμ...τελος...καθε ''φυσιολογικο'' ατομο κ υγειως σκεπτομενο δν νομιζω να ηθελε να υπηρετησει σε κανεναν κ ειδικοτερα καποιον (πατριδα) που δν του το ξεπληρωνει με τπτ...(π.χ εδω οι ελληνες ντρεπονται να πανε να δουλεψουν οικοδομη η λενε δν παω με 30 ευρω κ μενουν αεργοι....θα θελουν να υπηρετησουν ?????).....εχω αδικο ????

Υ.Γ...ρε συ fkmenace....δν με νοιαζει να γραψω μια αποψη ξεχωριστη για να τη δουν τα ματακια σου....την αποψη μου την γραφω απλα κ χωρις να νοιαζομαι αν ειναι ξεχωριστη η οχι....ειναι ΑΠΛΑ η αποψη μου...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
.....οταν με γαμανε δν λεω ευχαριστω κ επειδη μ'εμαθαν να ειμαι περηφανος για τον εαυτο μου δν θα απολογηθω επειδη γαμαω κ δερνω σε μια χωρα που το ανεχεται....

Χμμμ, δεν νομίζω ατομι[κι]στής.

Με το συμπάθειο, μάλλον έχει φάει πολλά γαμήσια και έχει πει και πολλά ευχαριστώ (και ας ισχυρίζεται το αντίθετο) και το έχει χωνέψει ότι το ίδιο θα συμβεί και πολλές φορές ακόμη.

Γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι πιο περήφανος και πιο γαμιάς και δάρτης από αυτόν.

Εκεί να δεις υπομονή...και φαντάζομαι δεν θα αντιδράει και καθόλου. Τουμπεκί και αρεά και που θα ξεστομίζει και κανένα "ευχαριστώ γαμιά μου" ...

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Ναι, τουλάχιστο μαθαίνει κάτι σε εκείνη την σκοπιά που φιλα για σένα. Ότι πρέπει να πατήσει ότι βρεί μπροστά του στη ζωή για να μην πάθει ο γιός του το ίδιο. Να γίνει απάρτ χάιτ, να έχει και να κατέχει και να εξαγοράζει και να εξαιρείται.
Γιατί εδώ είναι Ελληνιστάν. Ή και να πάρει καμμιά περίεργη στροφή μετά την καθιερωμένη μαλακία με το απόκομα απο το penthouse ανάμεσα στα περίπολα στο τριεθνές και να πεί στον ευατό του...γάματα! στην πίπα είμαι, αλλά μια μικρή απόλαυση σε φέρνει πίσω στη ζωή. Και το πρωϊ στην αναφορά να δεί και άλλους σαν κι αυτόν πολλόυς και να νιώσει φιλία και συντροφικότητα για κάποιους. Και να ΜΑΘΕΙ να είναι στα συγκαλά του στη δύσκολη. Αυτό δεν αγοράζεται!

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Πώς γίνεται κάποιος να είναι τόσο πολεμοχαρής, να χαίρεται τόσο τη μάχη και τον σκοτωμό. Και σε όσους με ρωτάνε, τους απαντάω το ίδιο πράγμα : Δεν είναι για τα kills, δεν είναι για τη μάχη.. είναι για τον άνδρα δίπλα σου, αριστερά σου και δεξιά σου".

Αυτό λέγεται 'brothers in arms' και είναι το επίσημο σύστημα του Ισραηλινού στρατού όπου υπηρετούν όλη τους την θητεία και μετατίθονται σε πόλεμο μαζί με τα παιδιά που κατατάχτηκαν.

sakoulas

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
την θητεια δεν την κανεις για το κρατος.
σκεψου να γινει πολεμος και οι τουρκοι να βιαζουν μαναδες,αδερφες και γυναικες.
για την παρτη σου φυλας τα συνορα!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ. το αντιθετο μαλιστα.
μισω τον στρατο. ηταν οι χειροτεροι 18 μηνες στην ζωη μου.
9 μηνες στο εβρο με πανω απο 1500 ωρες σκοπια μονο στο 9μηνο και οι περισσοτερες απεναντι απο τον τουρκο (στα 10 μετρα) χωρις ποταμι η θαλασσα η εστω συρματα αναμεσα....
οι σφαιρες επιτρεποταν και οι γεμιστηρες δεν ειχαν ασφαλεια με ταινια. για να παω στην σκοπια περπατουσα 2 χλμ πηγαινε και αλλα 2 ελα επι τρια νουμερα μας κανουν 12 χλμ ημερησιως. και σκεψου να το κανεις αυτο με χιονι!!!!
ειχαμε τοσο στρατοκαυλους διοικητες που το πρωι καναμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρωινη γυμναστικη, και τα βραδυα εδιναν συναγερμους και πεφταμε στα χαρακωματα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ετσι για την καυλα τους.
θυμαμαι ενα πασχα ειχαμε σχηματισει με πετρες ενα ''ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ'' και ο διοικητης μας εβαλε να τις βαψουμε κοκκινες για να του θυμιζει το αιμα των τουρκων!  :idiot:
οταν εβγαινε περιπολια με το τζιπακι τραβαγε το τιμονι του οδηγου του για να πατησει το τζιπακι τουρκικο εδαφος!!!!
καθε 2 μερες ο στρατηγος ηταν στο φυλακια μιας και το φυλακιο ηταν επιδειξεως (πηδηξεως το λεγαμε εμεις) και ερχοταν για να δει τουρκικες κινησεις.

το κακο ειναι οτι εκει στο φυλακιο ειμασταν 20 ατομα ενω χωρουσε παραπανω.(καποιοι ντοπιοι επαιρναν εξοδο, μια - μια οταν εμας μας πηγαινε στην καλυτερη 7 μεσα - 1 εξω)
εχω δει σειρα να εχει σκοπια το πρωι και το μεσημερι να παιρνει την ροζαλια!

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Το ξέρω αυτό που λες Ροπαλοφόρε, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αντί για αυτήν την ταινία θα μπορούσα να αναφέρω και την σειρά τηλεταινιών Brothers In Arms που περιγράφει την ιστορία της 101ης Airborne. Αλλά anyway, you get me I believe

Panosmpos, και ξέρεις και γιατί ξεκίνησαν να το κάνουν.. Οι στρατιώτες υποτίθεται δεν άντεχαν το θέαμα νεκρών γυναικών..

Υ.Γ. Και αυτό που είπα mclein δεν είναι ότι είναι ξεχωριστή η άποψη, αλλά ότι μπορεί να θεωρείς ξεχωριστό το ότι βγαίνεις και την λες..

Επισκέπτης
την θητεια δεν την κανεις για το κρατος.
σκεψου να γινει πολεμος και οι τουρκοι να βιαζουν μαναδες,αδερφες και γυναικες.
για την παρτη σου φυλας τα συνορα!

τι λες ρε φιλε....κοιταχτε να δειτε τι κακα πραγματα κανουν τα κακα παιδια οι τουρκοι.....πωπωπω.....οι Ελληνες δν θα κανουν τπτ ???

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
κοιτάξτε μυνηματάκι του μάγκα....

Ενοχλήθηκες αγόρι μου?

Δεν πειράζει μαθαίνεις...διάβασε καλά τι γράφεις, τι σου απάντησα και θα καταλάβεις γιατί σε κράζουν όλοι που υπερηφανεύεσαι που την εξαγόρασες.

mclein
Προχωρημένος
**
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Προφίλ WWW Προσωπικό μήνυμα (Σε σύνδεση)

(Χωρίς τίτλο)
« Εστάλη στον/στην: Yorgos στις: Σήμερα στις 01:39:28 »
Απάντηση με παράθεσηΠαράθεση ΑπάντησηΑπάντηση Διαγραφή μηνύματοςΔιαγραφή
φοβερο το μνματακι σου........ τι ειπες ρε μαγκα ????
τωρα με εχεις στειλει κ αποστομωσει ......
κ που ξερεις εσυ ρε μαγκα τι κ ποσα γαμησια εχω φαει εγω  κ αν ειπα ευχαριστω ????
τι νομιζεις δλδ,οτι εισαι εξυπνος με τη μαλακια που εγραψες ????
ρε πουστη μου...γιατι ολοι οι μαλακες οι ελληνες να ζηλευουν κ να φθονουν αυτο που δν κατεχουν ????
γιατι ρε μαγκα μου λες γιατι ????

ξερεις πολλους που να ειναι κορυφη ????
με ξερεις κ απο χτες ??? κ νομιζεις οτι μπορει να υπαρχει καποιος καλυτερο απο μενα ???
αντε καληνυχτα κ τρεχα να δεις τι κανει η γκομενα σου τωρα που γραφεις εδω μεσα...(αν εχεις γκομενα)...

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.096
Πόντοι
17.085
Ναι, τουλάχιστο μαθαίνει κάτι σε εκείνη την σκοπιά που φιλα για σένα. Ότι πρέπει να πατήσει ότι βρεί μπροστά του στη ζωή για να μην πάθει ο γιός του το ίδιο. Να γίνει απάρτ χάιτ, να έχει και να κατέχει και να εξαγοράζει και να εξαιρείται.
Γιατί εδώ είναι Ελληνιστάν. Ή και να πάρει καμμιά περίεργη στροφή μετά την καθιερωμένη μαλακία με το απόκομα απο το penthouse ανάμεσα στα περίπολα στο τριεθνές και να πεί στον ευατό του...γάματα! στην πίπα είμαι, αλλά μια μικρή απόλαυση σε φέρνει πίσω στη ζωή. Και το πρωϊ στην αναφορά να δεί και άλλους σαν κι αυτόν πολλόυς και να νιώσει φιλία και συντροφικότητα για κάποιους. Και να ΜΑΘΕΙ να είναι στα συγκαλά του στη δύσκολη. Αυτό δεν αγοράζεται!

Και μια (προβοκατόρικη ίσως) ερώτηση φίλε Ropaloforos: δηλαδή όσοι δεν έχουν πάει στρατό δεν έχουν νιώσει φιλία και συντροφικότητα; Η πλειοψηφία των ʼγγλων, των Γάλλων ή των Ολλανδών δεν έχουν μάθει να "είναι στα συγκαλά τους στη δύσκολη";

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Το ξέρω αυτό που λες Ροπαλοφόρε, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αντί για αυτήν την ταινία θα μπορούσα να αναφέρω και την σειρά τηλεταινιών Brothers In Arms που περιγράφει την ιστορία της 101ης Airborne. Αλλά anyway, you get me I believe

Panosmpos, και ξέρεις και γιατί ξεκίνησαν να το κάνουν.. Οι στρατιώτες υποτίθεται δεν άντεχαν το θέαμα νεκρών γυναικών..

Αυτό που κατάλαβε ο Αμερικάνος για τον εαυτό του στην ταινία, ο Ισραηλινός το εφαρμόζει ώς concept. Αυτό ήθελα να αναφέρω ώς έξτρα πληροφόρηση.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
foul Yorgos, μεγάλο foul..

Υ.Γ. χεχε σωστός Ροπαλοφόρε, σωστός as most of the times  ;)

Επισκέπτης
που ειδες ρε yorgos να υπερηφανευομαι????????????????
μηπως απ το μηνυμα μου---->εγω την εξαγορασααα ααααααααααα ααα........ ..χχααχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!??????????

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δε ξέρω τι λέτε μάγκες, εγώ πάντως (ναύτης), ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πέρασα.
Ιδού και η απόδειξη.

Διευκρινίζω:

Η φωτό είναι απ την Κρήτη. Τα μάτια τα μαύρισα για λόγους ανωνυμίας, παρ' ότι οι κυρίες ήταν τουρίστριες.

Τα ρούχα του ναύτη δεν είναι τόσο... κανονικά, γιατί όταν ντύθηκε δε θυμόταν πως τα φοράνε (ρακί πάνω από 5% στο αίμα). Οι κυρίες τον υποβαστάζουν (αυτές οι Γερμανίδες άντεχαν).

Α, και κάτι ακόμα: Πρεώτη φορά ανεβάζω φωτογραφία στο νέο forum, και δε ξέρω αν θα πετύχει. Θα δούμε, θα το πολεμήσω.

Συνημμένα

• DSCN5068.JPG
    DSCN5068.JPG
    76,8 KB · Εμφανίσεις: 57

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Και μια (προβοκατόρικη ίσως) ερώτηση φίλε Ropaloforos: δηλαδή όσοι δεν έχουν πάει στρατό δεν έχουν νιώσει φιλία και συντροφικότητα; Η πλειοψηφία των ʼγγλων, των Γάλλων ή των Ολλανδών δεν έχουν μάθει να "είναι στα συγκαλά τους στη δύσκολη";

Οχι, απλά είναι στην διακριτική τους ευχέρια να το μάθουν στη ζωή, ενώ οι περισσότεροι Έλληνες το συνηδειτοποιούν ευκολότερα εκ των πραγμάτων στο στρατό.  ʼλλες κοινωνίες άλλες ανάγκες άλλες πρακτικές. Εκεί τους το μαθαίνει ο ταξισμός. Poverty keeps you sane λένε στο Merseyside.

sakoulas

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
τι λες ρε φιλε....κοιταχτε να δειτε τι κακα πραγματα κανουν τα κακα παιδια οι τουρκοι.....πωπωπω.....οι Ελληνες δν θα κανουν τπτ ???

η ιστορια αυτο εχει αποδειξει

δεν θελω να το συνεχισω γιατι ακουγομαι σαν εθνικιστης και πιστεψε με ουδεμια σχεση εχω με αυτον τον ορο

απλως διαβασε αυτο :

Η λεπτομερής περιγραφή βρίσκεται στο Γαλλικό Grand Dictionnaire: «To βασανιστήριο του διοβελισμού ένα από τα φοβερότερα εφευρήματα της ανθρώπινης θηριωδίας, είναι το σούβλισμα του κατάδικου σε ξύλινο πάσσαλο. Ξαπλώνουν το θύμα καταγής μπρούμυτα με τα πόδια πολύ ανοικτά και τα χέρια δεμένα στην ράχη. Για να ακινητοποιηθεί εντελώς και να μη διαταράσσεται η εργασία του δημίου στερεώνεται στη ράχη του μελλοθάνατου ένα σαμάρι επάνω στο οποίο κάθεται ένας από τους βοηθούς του. Ο δήμιος, αφού προετοιμάσει την είσοδο με λίπος, πιάνει το παλούκι με τα δύο του χέρια και το μπήγει όσο βαθύτερα μπορεί και ύστερα το χτυπάει με κόπανο ώστε να εισχωρήσει πενήντα ή εξήντα εκατοστά. Ανασηκώνει τότε τον σουβλισμένο και το στερεώνει στο χώμα αφήνοντας το θύμα να ξεψυχήσει καρφωμένο. Καθώς ο δύστυχος δεν μπορεί να κρατηθεί από πουθενά το παλούκι βυθίζεται , εξαιτίας του βάρους του σώματος , όλο και πιο πολύ και τελικά βγαίνει ή από τη μασχάλη ή από το στήθος ή από το στομάχι. Κι ο θάνατος που θα τερματίσει το αποτρόπαιο μαρτύριο αργεί. Αναφέρονται περιπτώσεις παλουκωμένων που έζησαν τρεις ημέρες σ αυτή την θέση. Η διάρκεια του βασανισμού εξαρτάται από την σωματική διάπλαση του ατόμου και την κατεύθυνση που δίνεται στον πάσαλο. Αυτό εξηγείται εύκολα. Από έναν εκλεπτυσμό της φρικαλέας θηριωδίας τους φροντίζουν μα μην είναι αιχμηρό το παλούκι αλλά αμβλύ και κάπως στρογγυλεμένο στην άκρη. Γιατί η αιχμή θα περνούσε τα όργανα κατά την διολίσθηση του παλουκιού και θα προκαλούσε τον άμεσο θάνατο. Η στρογγυλεμένη όμως απόληξη του πασσάλου παραμερίζει τα σπλάχνα, τα μετακινεί χωρίς να εισχωρεί στους ευαίσθητους ιστούς? παρά τους εφιαλτικούς πόνους που προκαλεί η συμπίεση των νεύρων η ζωή παραμένει για ορισμένο χρόνο. Γιατί είναι προφανές ότι αν το παλούκι, αντί να ακολουθήσει τον άξονα του σώματος, εισχωρήσει λοξά δεν θα βγει από το στέρνο ή την μασχάλη αλλά θα τρυπήσει το υπογάστριο. Κι έτσι αφού παραμείνει άθικτη η θωρακική χώρα και δεν πλήττονται βασικά όργανα η ζωή θα παραταθεί περισσότερο».

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.096
Πόντοι
17.085
η ιστορια αυτο εχει αποδειξει

δεν θελω να το συνεχισω γιατι ακουγομαι σαν εθνικιστης και πιστεψε με ουδεμια σχεση εχω με αυτον τον ορο

απλως διαβασε αυτο :

Η λεπτομερής περιγραφή βρίσκεται στο Γαλλικό Grand Dictionnaire: «To βασανιστήριο του διοβελισμού ένα από τα φοβερότερα εφευρήματα της ανθρώπινης θηριωδίας, είναι το σούβλισμα του κατάδικου σε ξύλινο πάσσαλο. Ξαπλώνουν το θύμα καταγής μπρούμυτα με τα πόδια πολύ ανοικτά και τα χέρια δεμένα στην ράχη. Για να ακινητοποιηθεί εντελώς και να μη διαταράσσεται η εργασία του δημίου στερεώνεται στη ράχη του μελλοθάνατου ένα σαμάρι επάνω στο οποίο κάθεται ένας από τους βοηθούς του. Ο δήμιος, αφού προετοιμάσει την είσοδο με λίπος, πιάνει το παλούκι με τα δύο του χέρια και το μπήγει όσο βαθύτερα μπορεί και ύστερα το χτυπάει με κόπανο ώστε να εισχωρήσει πενήντα ή εξήντα εκατοστά. Ανασηκώνει τότε τον σουβλισμένο και το στερεώνει στο χώμα αφήνοντας το θύμα να ξεψυχήσει καρφωμένο. Καθώς ο δύστυχος δεν μπορεί να κρατηθεί από πουθενά το παλούκι βυθίζεται , εξαιτίας του βάρους του σώματος , όλο και πιο πολύ και τελικά βγαίνει ή από τη μασχάλη ή από το στήθος ή από το στομάχι. Κι ο θάνατος που θα τερματίσει το αποτρόπαιο μαρτύριο αργεί. Αναφέρονται περιπτώσεις παλουκωμένων που έζησαν τρεις ημέρες σ αυτή την θέση. Η διάρκεια του βασανισμού εξαρτάται από την σωματική διάπλαση του ατόμου και την κατεύθυνση που δίνεται στον πάσαλο. Αυτό εξηγείται εύκολα. Από έναν εκλεπτυσμό της φρικαλέας θηριωδίας τους φροντίζουν μα μην είναι αιχμηρό το παλούκι αλλά αμβλύ και κάπως στρογγυλεμένο στην άκρη. Γιατί η αιχμή θα περνούσε τα όργανα κατά την διολίσθηση του παλουκιού και θα προκαλούσε τον άμεσο θάνατο. Η στρογγυλεμένη όμως απόληξη του πασσάλου παραμερίζει τα σπλάχνα, τα μετακινεί χωρίς να εισχωρεί στους ευαίσθητους ιστούς? παρά τους εφιαλτικούς πόνους που προκαλεί η συμπίεση των νεύρων η ζωή παραμένει για ορισμένο χρόνο. Γιατί είναι προφανές ότι αν το παλούκι, αντί να ακολουθήσει τον άξονα του σώματος, εισχωρήσει λοξά δεν θα βγει από το στέρνο ή την μασχάλη αλλά θα τρυπήσει το υπογάστριο. Κι έτσι αφού παραμείνει άθικτη η θωρακική χώρα και δεν πλήττονται βασικά όργανα η ζωή θα παραταθεί περισσότερο».

α) μάλλον πρέπει να (ξανα)διαβάσεις την Ιστορία
β) προς τί η λεπτομερής περιγραφή του παλουκώματος;

Y.Γ. Απ' τον φίλο Ropaloforos ακόμα δεν πήρα απάντηση...

sakoulas

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom