The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 41.133
- Πόντοι
- 25.467
Το 1 το ανέφερα κι εγώ, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα λεφτά από την τσέπη του αφεντικού του βγαίνουν που ΔΕΝ είναι υπάλληλος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ είναι. Οπότε ορθότερον θα ήτο να λέγαμε όχι πως οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν φόρους εισοδήματος, αλλά πως οι εργοδότες τους τον πληρώνουν γι αυτούς. Αλλά αυτό ας μην το κάνουμε θέμα.
Το 2 όμως είναι ακόμα μια μπαρούφα που έχει επικρατήσει και "φοριέται" πολύ στους κύκλους που απεχθάνονται την ιδιωτική πρωτοβουλιά, ακόμα κι αυτήν της υπαίθριας καντίνας!
Όταν πας εσύ να πάρεις ένα σουβλάκι σου λέει ο σουβλατής "'Ενα ευρώ το σουβλάκι και ακόμα 35 λεπτά για τον ΦΠΑ;"
Σου λέει 1,20 το σουβλάκι και μετά κάνει ταμείο, πληρώνει τα έξοδά του και βλέπει τί του μένουν. Αν δεν του μείνουν λεφτά για να ζήσει την οικογένειά του ΔΕΝ θα δώσει στο γαμημένο το δημόσιο και ΚΑΛΑ ΘΑ KANEI!! Ας τον βάλει φυλακή!!
Δηλαδή το ίδιο το δημόσιο είναι "μάγκας" που εμένα και μου έκλεψε σε μια νύχτα 53 χιλιάρικα με το PSI και εξακολουθεί να μου χρωστάει λεφτά από προσφερθείσες υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του που δεν μου τις αποπληρώνει επειδή "Δεν έχει χρήματα"; Κι άλλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ!
Εγώ που έχω, πληρώνω ακόμα τις φορολογικές υποχρεώσεις μου σαν μαλάκας! Και δεν λένε τουλάχιστον να μου συμψηφίσουν τα "κλεμένα" του ομολόγου και τα δικά τους χρέη, που έπρεπε να είναι αυτονόητο! Μου χρωστάνε πολλά, του χρωστάω λίγώτερα, τα πατσίζουμε σιγά-σιγά. Αλλά ΔΕΝ!
Τα χρέη μου χρέη μου, τα χρέη τους "εθνική ανάγκη".
Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ!
Μέχρι να μου την βαρήσει κι εμένα και να το παίζω κι εγώ τρέλλα!
Ιατρέ μου, επιτρέψτε αλλά συγχέετε δυό διαφορετικές εκφάνσεις του ιδίου πράγματος.
Εργοδότης και εργαζόμενος συμφωνούν σε έναν μισθό. Το μόνο που επιβαρύνει τον εργοδότη, πλέον του συμφωνημένου μισθού, είναι η ασφαλιστική εισφορά εργοδότη.
Τα υπόλοιπα (Φ.Μ.Υ και ασφαλιστική εισφορά εργαζομένου) αφαιρούνται από τον συμφωνημένο μισθό.
Τώρα, αν θέλετε να πείτε ότι το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα εξοντώνει τον μικρόμεσαίο επιχειρηματία, θα συμφωνήσω μαζί σας.
Όσον αφορά τώρα την περίπτωση του Φ.Π.Α., επιμένω. Ο επιχειρηματίας υπολογίζει το κόστος, το κέρδος, και έπειτα προσθέτει σε αυτά και τον Φ.Π.Α (Βλέπετε πάντως πως αποφεύγω να αναφερθώ σε επιχειρηματίες που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μην κόβουν αποδείξεις).