Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 147K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

Επισκέπτης
λαλάκη... πότε θα κόψεις επιτέλους την καραμέλλα περί της δήθεν υπερβολικής φορολογησης των ελευθέρων επαγγελματιών σε σχέση με τους μισθωτούς...

είπαμε και η μαλακία σου έχει τα όρια της...

ρε τραμού,
το καταλάβαμε ότι ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,
δεν χρειάζεται να γκαρίζεις .....

Ρε παπάρες, όταν ένας άχρηστος, μηδενικών προσόντων,
προσλαμβάνεται ΣΕ ΜΙΑ "ΘΕΣΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,
ακόμη και τα μισά να του "παίρνει" η εφορία,
από αυτά που του δίνει το δημόσιο ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙ,
δικαιούται να παραπονιέται ;;;;;;;;;

Αν ήταν όπως τα λέτε, ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΔΗΛ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ,
δεν θα έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΓΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,
αφού ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ;;;;;;;

Υπήρξε ποτέ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 που να το έπραξε αυτό ;;;;;;;;;;;;

ΠΟΤΕ !!!!!!!!!
ΚΑΝΕΙΣ !!!!!
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ !!!!!!!!!!!
Οπότε λέτε ΜΑΛΑΚΙΕΣ !!!!!!!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
ρε τραμού,

δεν θα έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΓΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,

ΠΟΤΕ !!!!!!!!!
ΚΑΝΕΙΣ !!!!!
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ !!!!!!!!!!!
Το αν πληρωνουν φορους οι ελευθεροι επαγγελματιες Λακη, ειναι γνωστο...
Το 60% των φορων το πληρωνουν οι μισθωτοι...
Αρα?

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
ρε τραμού,

ΠΟΤΕ !!!!!!!!!
ΚΑΝΕΙΣ !!!!!
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ !!!!!!!!!!!
δεν βλεπω χεσιμο ταφων, αρχηζω και φοβαμαι..
δεν εισαι εσυ ο λακης που ξερουμε  :grin:

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
Αρα σημερα ο μεσος μισθος δεν ειναι 3.500.
Σωστα?
Με δικηγορο εμπλεξες, δεν θα ξεμπλεξεις ετσι ευκολα.

εχεις θεμα αντιληψης δεν πειραζει κανεις δεν ειναι τελειος

1) ποσταρισμα  Λαθος ρε παιδια η μερκελ φταιει οι γερμανοι η κατοχη και ο παπας της ενοριας.
ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

2)ΑΝΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Προυπολογισμος μισθοδοσιας Δ.Υ+ ΔΕΚΟ 54 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
αντι των 26.000.000.000 + ρεμουλες επιπεδου ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ΟΣΕ και ΔΗΜΩΝ
ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ

3)Μεσος ορος μισθων του δημοσιου 45.000 ετησιως πλην των καταπληκτικων τυπων
του ΟΣΕ που φθανουν 57.000 ρε ΟΥΣΤ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΘΕΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ
ΜΕΣΑ ΣΕ 1 Η 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΕΠΙ 20ΕΤΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Επισκέπτης
Αρα?

Οι ποιοί ;;;;;;;;
ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ....

Μάθε λίγο μπάλα ρε ....

Και οι Δημόσιοι , όσα κι αν δίνουν από αυτά που παίρνουν
ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ,
λίγα είναι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
εχεις θεμα αντιληψης δεν πειραζει κανεις δεν ειναι τελειος

1) ποσταρισμα  Λαθος ρε παιδια η μερκελ φταιει οι γερμανοι η κατοχη και ο παπας της ενοριας.
ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

2)ΑΝΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Προυπολογισμος μισθοδοσιας Δ.Υ+ ΔΕΚΟ 54 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
αντι των 26.000.000.000 + ρεμουλες επιπεδου ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ΟΣΕ και ΔΗΜΩΝ
ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ

3)Μεσος ορος μισθων του δημοσιου 45.000 ετησιως πλην των καταπληκτικων τυπων
του ΟΣΕ που φθανουν 57.000 ρε ΟΥΣΤ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΘΕΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ
ΜΕΣΑ ΣΕ 1 Η 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΕΠΙ 20ΕΤΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ
Σημερα ποσος ειναι ο μεσος μηνιαιος μισθος ενος ΔΥ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
τι σημασία έχει ο μέσος όρος ;;;;;;;

μέσος όρος του ΕΠΟΠ των 600€
και του μηχανοδηγού του ΗΣΑΠ των 3500€ ;;;;;;;;;;;

τι νόημα έχει ;;;;;;;;;
Δεν εχει.
Τον ρωτω αν ξερει να μου πει. Απλα ρωταω να μου πει.

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
Δεν εχει.
Τον ρωτω αν ξερει να μου πει. Απλα ρωταω να μου πει.

Στα αρχιδια μου  ποιος ειναι σημερα η μεθαυριο η ζημια εγινε και
πανω απο χυμενο γαλα κλαινε οι μωρες παρθενες.
Αφηησμε τους τσογλαναραδες να ρημαξουν τον τοπο
τωρα ας περασουν στην ανεργια και στην κινητικοτητα του κωλου τους.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ρε τραμού,

γάτα με πέταλα είσαι ρε τραλαλάκη... βουλωμένο γράμμα διαβάζεις βρε παιδάκι μου  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Αρα?

Ρε μπαγάσα τί μπαρούφα πέταξες τώρα κι εσύ; Ποιοί είναι οι μισθωτοί που πληρώνουν φόρους και πως τους πληρώνουν, εκτός αν κάνουν δύο δουλειές. Ο εργοδότης τους τους πληρώνει κι αν είναι ιδιώτης πάει στο διάολο, κάποια λεφτά τα παίρνει το δημόσιο ποιος ακριβώς τα δίνει δεν το ενδιαφέρει.

ΑΛΛΑ αν είναι υψηλόμισθος και αργόμισθος Δ.Υ. ή υπάλληλος ΔΕΚΟ από αυτούς των 80.000 το χρόνο χωρίς τυπικά προσόντα καν, τί ακριβώς πληρώνει και ΠΟΙΟΣ; Αυτός βάζει 5 χιλιαρικάκια στην τσέπη του, χωρίς να δουλεύει συχνά και σε κάθε περίπτωση χωρίς να κουράζεται και ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ, ο εργοδότης του που είναι το δημόσιο, δίνει άλλα 20 χιλιάρικα ΠΑΛΙ στο δημόσιο! Συνεπώς αρχίδια φόρους πληρώνει ακόμα και ο υψηλόμισθος Δ.Υ. (ή συνταξιούχος). Από την τσέπη του δεν βγάζει ΤΙΠΟΤΑ!

Να σου πω εγώ τώρα ένα δύστυχο επαγγελματία που έχει καντίνα και πουλάει σουβλάκια. Αυτός αν έχει ετήσιο τζίρο 50.000 (150 ευρώ τη μέρα επί 330 μέρες το χρόνο) δίνει (έδινε μέχρι τώρα) μόνο για ΦΠΑ 11.500 ευρώ!!
Βάλε κόστος υλικών, νοίκια, ΔΕΗ, ΤΕΒΕ κλπ κατά πάσαν πιθανότητα του μένει κέρδος (προ φόρων) 20.000 το χρόνο. Από αυτά τα περισσότερα από τα μισά τα πληρώνει για ΦΠΑ, αλλά και από τα υπόλιπα 8.500 ΠΑΛΙ φορολογείται λόγω καταρήσεως του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες επειδή όπως λέει ο αστικός μύθος που επέβαλαν οι δημοσιοκάφροι με την συνεχή επανάλληψη "οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν!" (Φυσικά και φοροδιαφεύγει κάποιος όσο μπορεί, που πολύ λίγο μπορεί πλέον, αν η φοροδιαφυγή είναι όρος επιβίωσης του ιδίου και της οικογένειάς του!)
Οπότε ο εν λόγω με 10-12 ώρες δουλειά τη μέρα, σχεδόν καθημερινά μένει με 7.000 το χρόνο!! Πάει να πει με 20 ευρώ τη μέρα! Λιγώτερα από τους Πάκηδες.
Δηλαδή πόσο παράλογο είναι να έχει βάλει στην άκρη ακόμα ένα εικοσάρι αδήλωτο μπας και καταφέρει να επιβιώσει;

Κι έχεις τον κάθε γελοίο και άχρηστο Δ.Υ. να κατακρίνει την φοροδιαφυγή των ελευθεροεπαγγελματιών για να έχει το κράτος λεφτά να παίρνει αυτός την αργομοσθία του βέβαια! Ή τον κάθε μεγαλοσυνταξιούχο του δημοσίου επίσης, ή ακόμα καλύτερα της ΔΕΗ, του ΟΣΕ κλπ που κάνει παράπονο πως έπαιρνε 2.300 (κι άλλα τόσα η γυναίκα του!) καί τώρα παίρνουν μόνο 1.600 το μήνα έκαστος! Τί σκατά να τα κάνουν δυό γέροι άνθρωποι τα παραπάνω από 3.200 το μήνα.
Ο άλλος όμως να ζήσει οικογένεια με 580 το μήνα και χαρακτηρίζεται και φοροφυγάς, αν "ξεχάσει" να χτυπήσει κάποια απόδειξη.

Και καλά να τα λένε άλλοι αυτά, να τα λες κι εσύ ρε γαμώ το;

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.147
Πόντοι
25.467
Ρε μπαγάσα τί μπαρούφα πέταξες τώρα κι εσύ; Ποιοί είναι οι μισθωτοί που πληρώνουν φόρους και πως τους πληρώνουν, εκτός αν κάνουν δύο δουλειές. Ο εργοδότης τους τους πληρώνει κι αν είναι ιδιώτης πάει στο διάολο, κάποια λεφτά τα παίρνει το δημόσιο ποιος ακριβώς τα δίνει δεν το ενδιαφέρει.

ΑΛΛΑ αν είναι υψηλόμισθος και αργόμισθος Δ.Υ. ή υπάλληλος ΔΕΚΟ από αυτούς των 80.000 το χρόνο χωρίς τυπικά προσόντα καν, τί ακριβώς πληρώνει και ΠΟΙΟΣ; Αυτός βάζει 5 χιλιαρικάκια στην τσέπη του, χωρίς να δουλεύει συχνά και σε κάθε περίπτωση χωρίς να κουράζεται και ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ, ο εργοδότης του που είναι το δημόσιο, δίνει άλλα 20 χιλιάρικα ΠΑΛΙ στο δημόσιο! Συνεπώς αρχίδια φόρους πληρώνει ακόμα και ο υψηλόμισθος Δ.Υ. (ή συνταξιούχος). Από την τσέπη του δεν βγάζει ΤΙΠΟΤΑ!

Να σου πω εγώ τώρα ένα δύστυχο επαγγελματία που έχει καντίνα και πουλάει σουβλάκια. Αυτός αν έχει ετήσιο τζίρο 50.000 (150 ευρώ τη μέρα επί 330 μέρες το χρόνο) δίνει (έδινε μέχρι τώρα) μόνο για ΦΠΑ 11.500 ευρώ!!
Βάλε κόστος υλικών, νοίκια, ΔΕΗ, ΤΕΒΕ κλπ κατά πάσαν πιθανότητα του μένει κέρδος (προ φόρων) 20.000 το χρόνο. Από αυτά τα περισσότερα από τα μισά τα πληρώνει για ΦΠΑ, αλλά και από τα υπόλιπα 8.500 ΠΑΛΙ φορολογείται λόγω καταρήσεως του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες επειδή όπως λέει ο αστικός μύθος που επέβαλαν οι δημοσιοκάφροι με την συνεχή επανάλληψη "οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν!" (Φυσικά και φοροδιαφεύγει κάποιος όσο μπορεί, που πολύ λίγο μπορεί πλέον, αν η φοροδιαφυγή είναι όρος επιβίωσης του ιδίου και της οικογένειάς του!)
Οπότε ο εν λόγω με 10-12 ώρες δουλειά τη μέρα, σχεδόν καθημερινά μένει με 7.000 το χρόνο!! Πάει να πει με 20 ευρώ τη μέρα! Λιγώτερα από τους Πάκηδες.
Δηλαδή πόσο παράλογο είναι να έχει βάλει στην άκρη ακόμα ένα εικοσάρι αδήλωτο μπας και καταφέρει να επιβιώσει;

Κι έχεις τον κάθε γελοίο και άχρηστο Δ.Υ. να κατακρίνει την φοροδιαφυγή των ελευθεροεπαγγελματιών για να έχει το κράτος λεφτά να παίρνει αυτός την αργομοσθία του βέβαια! Ή τον κάθε μεγαλοσυνταξιούχο του δημοσίου επίσης, ή ακόμα καλύτερα της ΔΕΗ, του ΟΣΕ κλπ που κάνει παράπονο πως έπαιρνε 2.300 (κι άλλα τόσα η γυναίκα του!) καί τώρα παίρνουν μόνο 1.600 το μήνα έκαστος! Τί σκατά να τα κάνουν δυό γέροι άνθρωποι τα παραπάνω από 3.200 το μήνα.
Ο άλλος όμως να ζήσει οικογένεια με 580 το μήνα και χαρακτηρίζεται και φοροφυγάς, αν "ξεχάσει" να χτυπήσει κάποια απόδειξη.

Αν μου επιτρέπετε ιατρέ μου, έχω δύο παρατηρήσεις.

-Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, (γιατι υπάρχουν και αυτοί και ίσως είναι περισσότεροι από τους μισθωτούς του δημοσίου) πληρώνουν Φ.Μ.Υ τον οποίο παρακρατά ο εργοδότης τους από τον μισθό τους προκειμένου να τον αποδώσει στο κράτος.

-Τον Φ.Π.Α τον πληρώνει ο καταναλωτής και όχι ο ελεύθερος επαγγελματίας. Ο ελεύθερος επαγγελματίας τον παρακρατά και τον αποδίδει στο κράτος.

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
386
Πόντοι
36
δεν υπαρχουν Δ.Υ. με 80.000 ετήσιο ειναι ψέμα αυτο ούτε καν με 30.000 πλέον και ελάχιστοι να ξεπερναν τις 20.000 πλέον

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

ντοκ πάψε τις πρωινές παπαριές... αφού δεν το κατέχεις το λογιστικό μην εκτίθεσαι...

πάμε το παράδειγμα του σουβλατζή που φαγώθηκατε όλοι...

λοιπόν σουβλάκι τιμή λιανικής πώλησης 1 ευρώ ... από αυτά ας πούμε ότι το 23% είναι ο ΦΠΑ δηλαδή 0.187 ευρώ στο σουβλακι...

πουλάει ο τύπος το 12ωρο πχ 400 σουβλάκια ... αρα έχει τον εξής τζίρο 400 ευρώ μικτό από τον οποίο 75 ευρώ είναι ο ΦΠΑ και 325 είναι το μικτό κέρδος του...

ας πούμε τώρα ότι τα σουβλάκια τα αγοράζει 3 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ 13%... κάθε κιλό βγάζει πχ 8 σουβλάκια αρα θα χρειαστεί 50 κιλά που θα του κοστίσουν 150 ευρώ και ΦΠΑ 19.5 ευρώ...

αρα έχει μικτό κέρδος 175 ευρώ... αν πούμε ότι δουλεύει 300 μέρες τον χρόνο τότε βγάζει μικτό κέρδος της τάξης των 52.500 ευρώ (οι ΦΠΑ είναι έξω διότι τελικά θα εισπράξει 75*300, θα πληρώσει 19.5*300 και θα δώσει στο δημόσιο (75-19.5)*300 )

από κει και πέρα το θέμα των εξόδων είναι δικό του πρόβλημα...

το ΤΕΒΕ για παράδειγμα είναι η ανωτάτη κλάση γύρω στα 6.000 τον χρόνο...
τα νοίκια σήμερα είναι τζάμπα ...
ρεύμα ας βάλει και καμμιά οικονομική λάμπα...
να πούμε ότι τα λοιπά έξοδα είναι το μισό του κόστους της πρώτης ύλης ??? δηλαδή 75 ευρώ την μέρα αρα έχει ένα κόστος 22.500 ευρώ (τον ΦΠΑ δεν τον βάζω γιατί ότι πληρώσει το αφαιρεί από αυτά που θα δώσει από τις εισπράξεις του)...

τελικά φτάνει σε ένα καθαρό κέρδος 30.000 τον χρόνο... εκεί θα φορολογηθεί σύμφωνα με την ενιαία κλίμακα που ισχύει για όλο τον κόσμο...

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
386
Πόντοι
36
παιδες ζουμε σε μια διαλυμενη χωρα, όλους τους δ.υ. να απολύσουν σημερα το οφελος απο μισθους κλπ ειναι αμελητεο.. αντιθετα αυτο θα συμπαρασύρει νεα λουκετα και ανεργια στον ιδιωτικο τομεα και θα οξυνει την εξαθλιωση εφοσον θα μειωθει και αλλο η καταναλωση

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
τελικά φτάνει σε ένα καθαρό κέρδος 30.000 τον χρόνο... εκεί θα φορολογηθεί σύμφωνα με την ενιαία κλίμακα που ισχύει για όλο τον κόσμο...

πως τα καταφερατε ετσι  :2funny: :2funny: :2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Αν μου επιτρέπετε ιατρέ μου, έχω δύο παρατηρήσεις.

1. -Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, (γιατι υπάρχουν και αυτοί και ίσως είναι περισσότεροι από τους μισθωτούς του δημοσίου) πληρώνουν Φ.Μ.Υ τον οποίο παρακρατά ο εργοδότης τους από τον μισθό τους προκειμένου να τον αποδώσει στο κράτος.

2. -Τον Φ.Π.Α τον πληρώνει ο καταναλωτής και όχι ο ελεύθερος επαγγελματίας. Ο ελεύθερος επαγγελματίας τον παρακρατά και τον αποδίδει στο κράτος.

Το 1 το ανέφερα κι εγώ, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα λεφτά από την τσέπη του αφεντικού του βγαίνουν που ΔΕΝ είναι υπάλληλος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ είναι. Οπότε ορθότερον θα ήτο να λέγαμε όχι πως οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν φόρους εισοδήματος, αλλά πως οι εργοδότες τους τον πληρώνουν γι αυτούς. Αλλά αυτό ας μην το κάνουμε θέμα.  

Το 2 όμως είναι ακόμα μια μπαρούφα που έχει επικρατήσει και "φοριέται" πολύ στους κύκλους που απεχθάνονται την ιδιωτική πρωτοβουλιά, ακόμα κι αυτήν της υπαίθριας καντίνας!
Όταν πας εσύ να πάρεις ένα σουβλάκι σου λέει ο σουβλατής "'Ενα ευρώ το σουβλάκι και ακόμα 35 λεπτά για τον ΦΠΑ;"
Σου λέει 1,20 το σουβλάκι και μετά κάνει ταμείο, πληρώνει τα έξοδά του και βλέπει τί του μένουν. Αν δεν του μείνουν λεφτά για να ζήσει την οικογένειά του ΔΕΝ θα δώσει στο γαμημένο το δημόσιο και ΚΑΛΑ ΘΑ KANEI!! Ας τον βάλει φυλακή!!

Δηλαδή το ίδιο το δημόσιο είναι "μάγκας" που εμένα και μου έκλεψε σε μια νύχτα 53 χιλιάρικα με το PSI και εξακολουθεί να μου χρωστάει λεφτά από προσφερθείσες υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του που δεν μου τις αποπληρώνει  επειδή "Δεν έχει χρήματα"; Κι άλλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Εγώ που έχω, πληρώνω ακόμα τις φορολογικές υποχρεώσεις μου σαν μαλάκας! Και δεν λένε τουλάχιστον να μου συμψηφίσουν τα "κλεμένα" του ομολόγου και τα δικά τους χρέη, που έπρεπε να είναι αυτονόητο! Μου χρωστάνε πολλά, του χρωστάω λίγώτερα, τα πατσίζουμε σιγά-σιγά. Αλλά ΔΕΝ!
Τα χρέη μου χρέη μου, τα χρέη τους "εθνική ανάγκη".
Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ!

Μέχρι να μου την βαρήσει κι εμένα και να το παίζω κι εγώ τρέλλα!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
ντοκ πάψε τις πρωινές παπαριές... αφού δεν το κατέχεις το λογιστικό μην εκτίθεσαι...

πάμε το παράδειγμα του σουβλατζή που φαγώθηκατε όλοι...

λοιπόν σουβλάκι τιμή λιανικής πώλησης 1 ευρώ ... από αυτά ας πούμε ότι το 23% είναι ο ΦΠΑ δηλαδή 0.187 ευρώ στο σουβλακι...

πουλάει ο τύπος το 12ωρο πχ 400 σουβλάκια ... αρα έχει τον εξής τζίρο 400 ευρώ μικτό από τον οποίο 75 ευρώ είναι ο ΦΠΑ και 325 είναι το μικτό κέρδος του...

ας πούμε τώρα ότι τα σουβλάκια τα αγοράζει 3 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ 13%... κάθε κιλό βγάζει πχ 8 σουβλάκια αρα θα χρειαστεί 50 κιλά που θα του κοστίσουν 150 ευρώ και ΦΠΑ 19.5 ευρώ...

αρα έχει μικτό κέρδος 175 ευρώ... αν πούμε ότι δουλεύει 300 μέρες τον χρόνο τότε βγάζει μικτό κέρδος της τάξης των 52.500 ευρώ (οι ΦΠΑ είναι έξω διότι τελικά θα εισπράξει 75*300, θα πληρώσει 19.5*300 και θα δώσει στο δημόσιο (75-19.5)*300 )

από κει και πέρα το θέμα των εξόδων είναι δικό του πρόβλημα...

το ΤΕΒΕ για παράδειγμα είναι η ανωτάτη κλάση γύρω στα 6.000 τον χρόνο...
τα νοίκια σήμερα είναι τζάμπα ...
ρεύμα ας βάλει και καμμιά οικονομική λάμπα...
να πούμε ότι τα λοιπά έξοδα είναι το μισό του κόστους της πρώτης ύλης ??? δηλαδή 75 ευρώ την μέρα αρα έχει ένα κόστος 22.500 ευρώ (τον ΦΠΑ δεν τον βάζω γιατί ότι πληρώσει το αφαιρεί από αυτά που θα δώσει από τις εισπράξεις του)...

Μόνο που η θεωρεία σου ξεκινάει από την υπόθεση πως η καντίνα έχει 400 ευρώ τζίρο τη μέρα!
Ενώ εγώ σου λέω πως και 150 να έχει ικανοποιημένος θα είναι. Για μικροκαντίνα σου μιλάω, δεν αναφέρομαι στον Μπαϊρακτάρη!

Επίσης να μου πεις που βρίσκεις εσύ κρέας με 3 ευρώ το κιλό να πάω να ψωνίσω κι εγώ. Για χοιρινό μιλάμε υποθέτω, όχι για γάτας!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom