Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
ποσο ειναι ο βασικος των δημοσιων τωρα?
750-800 για πρωτοδιοριζομενους καθηγητες .
890 για τους ΕΠΟΠ στο στρατο... μαζι με τα οδοιπορικα φτανουν τα 1000 ομως.
ποσο ειναι ο βασικος των δημοσιων τωρα?
Δύσκολα πράγματα!
Γιατί να παιδευόμαστε;
Άστα όπως είναι μωρέ, τί ψάχνεις τώρα;
tramountana,
Το κακό με σένα είναι ότι γράφεις γενικότητες.
π.χ:
"να βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών του με εξορθολογισμό των διαδικασιών και αυστηρό έλεγχο των υπαλλήλων"
Ποιός διαφωνεί?
Κανένας προφανώς.
Αλλά τέτοια έχουμε χορτάσει να ακούμε. Απ' τους πολιτικούς εννοώ.
Το να μεταφέρεις κι εσύ τον ξύλινο αυτό λόγο εδώ, δεν προσφέρεις κάτι.
εχω φιλο σε υπουργειο που επερνε 1550χ14 21700θα παει στα 900χ12 (απο 2013)10800 πανω απο 100% απωλεια εισοδηματων το συγκεκριμενο ατομο μπηκε με ασεπ, καρασπουδαγμενο, και αφησε αρκετα υποσχομενη δουλεια στον ιδιωτικο τομεα πριν 5 χρονια, τωρα χτυπαει το κεφαλι του στο τοιχο
εχω φιλο σε υπουργειο που επερνε 1550χ14 21700θα παει στα 900χ12 (απο 2013)10800 πανω απο 100% απωλεια εισοδηματων το συγκεκριμενο ατομο μπηκε με ασεπ, καρασπουδαγμενο, και αφησε αρκετα υποσχομενη δουλεια στον ιδιωτικο τομεα πριν 5 χρονια, τωρα χτυπαει το κεφαλι του στο τοιχο
έχω πολλές φορές αναφέρει συγκεκριμένες προτάσεις... να πώ και πάλι μία...
υπηρεσίες αποκομιδής δήμων...
κάθε δήμος κάνει μία κοστολογική μελέτη τι πραγματικά του στοιχίζει η αποκομιδή αποριμάτων στην περιοχή ευθύνης του (και όταν λέω πραγματικά δεν εννοώ μόνο μισθούς και απλά λειτουργικά έξοδα αλλά και κρυφά κόστη όπως αποσβέσεις κτιρίων, έξοδα απασχόλησης κεφαλαίων, οικονομική και λογιστική διαχείριση, έκδοση μισθοδοσίας προσωπικού, έξοδα διενέργειας διαγωνισμών προμηθείας κλπ)...
παράλληλα βάζει κάτω την υπηρεσία που παρέχει και καταγράφει τα χαρακτηριστικά της (πόσοι τόνοι κατά περιοχή, κάθε πότε μαζεύει τα σκουπίδια κλπ) και την επιθυμητή υπηρεσία που θέλει να παρέχει...
καλεί τους εργαζόμενους στον δήμο που ασχολούνται με την αποκομιδή αποριμάτων και τους λέει...
Σας στήνω μια εταιρεία που είσαστε όλοι μέτοχοι, σας χαρίζω ΟΛΟΝ τον εξοπλισμό που έχω και τα αποθέματα των ανταλλακτικών, λιπαντικών κλπ, σας δίνω με συμβολικό νοίκι τις εγκαταστάσεις (συνεργεία, χώρους στάθμευσης οχημάτων κλπ) για πέντε χρόνια, σας παρέχω για ένα χρόνο λογιστική και διοικητική υποστήριξη δωρεάν και μετά με το ποσό των ΨΨΨ ευρώ κατ έτος (όσο του κοστίζει η λογιστική και διοικητική υποστήριξη) και σας δίνω κάθε χρόνο το ποσό των ΧΧΧ ευρώ (το οποίο είναι 20% χαμηλώτερο από το κόστος που έχει υπολογίσει ότι του κοστίζουν) στην εταιρεία όπως επίσης και για ένα χρόνο σας βάζω σε διαθεσιμότητα με 75% των βασικών αποδοχών σας (για να έχετε ένα κεφάλαιο κίνησης). Σε αντάλαγμα εσείς θα μου παρέχετε τις υπηρεσίες αποκομιδής και καθαριότητας συμφωνα με το εξής σχήμα (όπως θέλει να παρέχονται). Η συμφωνία αυτή ισχύει για 7 χρόνια, το ποσό αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο κατά το ήμισυ του επισήμου πληθωρισμού. Μετά τα 7 χρόνια κάνω διαγωνισμό και όποιος θέλει χτυπάει και παίρνει την δουλεια...
αποτέλεσμα.. για δύο χρόνια έχει το ίδιο κόστος, μετά πέφτει κατά 20% και καλύτερες υπηρεσίες... παράλληλα απελευθερώνει διοικητικό προσωπικό και μπορεί να το μειώσει αν χρειαστεί ή μπορεί να βγάζεδι τα έξοδα του παρέχοντας υπηρεσίες..
το ίδιο μπορεί να κάνει σε πολλές υπηρεσίες του..
να τι σημαίνει εξορθολογισμός, να τι σημαίνει ελεύθερη αγορά, να τι σημαίνουν ιδιωτικοποιήσεις...
συμφωνω ας προσεχε, αλλα ειναι φιλος κολλητος τον ποναω, απλα το αναφερω για να δουν καποιοι που ισως δε γνωριζουν το μεγεθος των περικοπων δε θα ηταν καλυτερο απο την αρχη πριν 2μιση χρονια να απολησουν οπως ειπε ο μανος 300-400χιλιαδες δημοσιους (με 3 χρονια βαρβατο ταμειο ανεργειας ) και να μην κανουν περικοπες στα αξιολογα στελεχη του δημοσιου που μπηκαν με ασεπ δε θελω εναν δημοσιο υπαλληλο φτωχο θελω μικροτερο δημοσιο τομεα (αρα απολυσεις αφισοκολλητων που δε μπηκαν με ασεπ) και να παιρνουν λιγο παραπανω αυτοι που μπηκαν με την αξια τουςπροτίμησε την ασφάλεια και το αραλίκι του δημοσίου.. ας πρόσεχε...
αν φευγαν οι 300-400 χιλιαδες αφισοκολλητες του δημοσιου τουλαχιστον αντοιστιχοι στον ιδιωτικο απ τους 1 μυριο που χασαν τη δουλεια τους τα τελευταια 3 χρονια, θα σωζαν την δουλεια τους (λογω λιγοτερων φορων στη αγορα)συμφωνω ας προσεχε, αλλα ειναι φιλος κολλητος τον ποναω, απλα το αναφερω για να δουν καποιοι που ισως δε γνωριζουν το μεγεθος των περικοπων δε θα ηταν καλυτερο απο την αρχη πριν 2μιση χρονια να απολησουν οπως ειπε ο μανος 300-400χιλιαδες δημοσιους (με 3 χρονια βαρβατο ταμειο ανεργειας ) και να μην κανουν περικοπες στα αξιολογα στελεχη του δημοσιου που μπηκαν με ασεπ δε θελω ενας δημοσιο υπαλληλο φτωχο θελω μικροτερο δημοσιο τομεα (αρα απολυσεις αφισοκολλητων που δε μπηκαν με ασεπ) και να παιρνουν λιγο παραπανω αυτοι που μπηκαν με την αξια τους
Να αισθανεται και προνομιουχος ο φιλος σου.Το τι γινεται στον ιδιωτικο τομεα,και το τι εχει να γινει ακομη με την νεα ισοπεδωτικη φορολογηση δεν λεγεται.εγω εβγαζα ενα 50αρι το χρονο καθαρα και εχω πεσει στα 30 και επεται συνεχεια.εχω φιλο σε υπουργειο που επερνε 1550χ14 21700θα παει στα 900χ12 (απο 2013)10800 πανω απο 100% απωλεια εισοδηματων το συγκεκριμενο ατομο μπηκε με ασεπ, καρασπουδαγμενο, και αφησε αρκετα υποσχομενη δουλεια στον ιδιωτικο τομεα πριν 5 χρονια, τωρα χτυπαει το κεφαλι του στο τοιχο
Για στάσου ρε μάστορα.
Παραχωρεί οχήματα, εγκαταστάσεις, προσωπικό λογιστηρίου, το 80% των χρημάτων που θα δαπανούσε, το 75% της διαθεσιμότητας τον πρώτο χρόνο και θα έχει τα ίδια έξοδα?
Μήπως να εξορθολογίσεις τις παπαριές που γράφεις??
ε τωρα ρε φιλε υπερβαλεις (και μου εισαι συμπαθης) και εγω βγαζω σπυρια με τους δημοσιους υπαλληλους αλλα ημαρτον πως να ζησει ο αλλος εργενης με ενοικο στην αθηνα με 10800 μισθο? εσυ επεσες στα 30 απ τα 50 (σου ευχομαι να τα ξαναβγαλεις πολλαπλα) αλλα 30 χιλιαρικα το χρονο ειναι πολυ καλα λεφτα για να ζεις τα 10 ειναι οριακη επιβιωσηΝα αισθανεται και προνομιουχος ο φιλος σου.Το τι γινεται στον ιδιωτικο τομεα,και το τι εχει να γινει ακομη με την νεα ισοπεδωτικη φορολογηση δεν λεγεται.εγω εβγαζα ενα 50αρι το χρονο καθαρα και εχω πεσει στα 30 και επεται συνεχεια.
χαρε λεμε να φευγαν οι "αφισοκολλητες των κομματων" οχι οσοι μπηκαν με ασεπ, το 1/3 των ευρητερων δημοσιων σιγουρα δεν εχει μπει με ασεπ αλλα με μπαρμπα (βουλευτη στη κορωνη) αν θελουμε αξιοκρατια, νομιζω ειναι δικαιο να φυγουν, αλλωστε 3 χρονια με το 75% των αποδοχων (που ειχε πει ο μανος) ειναι ικανοποιητικος χρονος (αφου δε θα δουλευουν) να δουν τι καινουργιο θα κανουν στη ζωη τουςΟ συλλογισμος να πανε σπιτι τους 250 χιλιαδες δημοσιοι υπαλληλοι επειδη εχουμς 1 εκ ενεργους στον ιδιωτικο τομεα ειναι λαθος,καπου γραφατε για κατσικες του γειτονα που θελουμε να ψοφησουν το πρωι,το ιδιο ειναι και εδω,διωχτε τους δημοσιους γιατι αυτοι φταινε λενε καποιοι,οι ελευθεροι επαγγελματιες φταινε που δεν κοβαν αποδειξεις καποιοι αλλοι και καποιοι τριβουν τα χερια τους.
Αν θελουμε να δουμε το προβλημα σε σωστη βαση να το δουμε απ την αρχη και ποιοι τους βαλαν στο δημοσιο γιατι η συζητηση μου θυμιζει τον Σαμαρα στην βουλη να λεει οτι χτυπαει το συστημα.
εχω φιλο σε υπουργειο που επερνε 1550χ14 21700θα παει στα 900χ12 (απο 2013)10800 πανω απο 100% απωλεια εισοδηματων
Να αισθανεται και προνομιουχος ο φιλος σου.Το τι γινεται στον ιδιωτικο τομεα,και το τι εχει να γινει ακομη με την νεα ισοπεδωτικη φορολογηση δεν λεγεται.εγω εβγαζα ενα 50αρι το χρονο καθαρα και εχω πεσει στα 30 και επεται συνεχεια.
Ἔτσι κάμετε τοὺς ὑπολογισμοὺς καὶ διὰ τὰς χρηματιστηριακὰς συναλλαγάς;
Ρε συ ρεταλια υπαρχουν στον δημοσιο τομεα οπως παντου με τις ιστοριουλες αυτες ομως περι δημοσιου γινοντε απολυσεις γιατρων και δασκαλων,οι αφισοκολητες ειναι καλα καβατζωμενοι και δεν τους ακουμπανε.χαρε λεμε να φευγαν οι "αφισοκολλητες των κομματων" οχι οσοι μπηκαν με ασεπ, το 1/3 των ευρητερων δημοσιων σιγουρα δεν εχει μπει με ασεπ αλλα με μπαρμπα (βουλευτη στη κορωνη) αν θελουμε αξιοκρατια, νομιζω ειναι δικαιο να φυγουν, αλλωστε 3 χρονια με το 75% των αποδοχων (που ειχε πει ο μανος) ειναι ικανοποιητικος χρονος (αφου δε θα δουλευουν) να δουν τι καινουργιο θα κανουν στη ζωη τους
μας κουφανε ο βλακας.