Νέα

Περί δημοσίων υπαλλήλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mabillon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 146K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο?τι λετε?

• τωρα αμεσωσ!οθστ να απολιονται οι αχρηστοι τεμπελιδεσ!

Ψήφοι: 215 74,9%
  • οχι ποτε!να ριζωσοθν

Ψήφοι: 72 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    287

tsilibourditsas

Μέγας
Εγγρ.
4 Σεπ 2007
Κριτικές
17
Like
97
Πόντοι
4.165
εαν την επενδυαν οπως εχουν και αλλες επενδυσεις βλεπε ΕΘΝΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα τελειωνε ποτε??
αν την νοικιαζε θα τελειωνε ποτε??
τα εκατομυρια φορους που πληρωνουν ειναι απο ενοικια και μετοχες.

Ε; :think: Δώσανε κάτι και τους αποπληρώθηκε σε δόσεις για πάνω από μισό αιώνα λίγο πολύ. Δε την νοικιάσανε στο κράτος, την δώσανε. Και το "τι θα γινότανε αν" δεν έχει καμία αξία γιατί είναι υποθετική ερώτηση, ποιος σου λέει ότι και να την αξιοποιούσαν θα έβγαζαν όσο χρήμα τους έδωσε το κράτος τόσα χρόνια;

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Ε; :think: Δώσανε κάτι και τους αποπληρώθηκε σε δόσεις για πάνω από μισό αιώνα λίγο πολύ. Δε την νοικιάσανε στο κράτος, την δώσανε. Και το "τι θα γινότανε αν" δεν έχει καμία αξία γιατί είναι υποθετική ερώτηση, ποιος σου λέει ότι και να την αξιοποιούσαν θα έβγαζαν όσο χρήμα τους έδωσε το κράτος τόσα χρόνια;

ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΧΡΥΣΟ ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΓΗ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.237
Πόντοι
2.310
τα στοιχεια ειναι επισημα απο ΟΣΕ
ολα τα ταυτοσημα πληθυσμιακα κρατη εχουν 250.000 εως 400.000 ΔΥ για ευρωπη μιλαμε
οχι για ζιμπαμπουε

Κουίζ:
-Πόσους ΔΥ έχει η Νορβηγία με πληθυσμό 4,5 εκ.?

-Πόσους ΔΥ έχει η Ζιμπαμπουε με πληθυσμό 13,5 εκ?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κουίζ:
-Πόσους ΔΥ έχει η Νορβηγία με πληθυσμό 4,5 εκ.?

-Πόσους ΔΥ έχει η Ζιμπαμπουε με πληθυσμό 13,5 εκ?

Αμα εχουν παραπανω ειναι αδιαφορο .Το θεμα ειναι πως υπαρχουν χωρες με λιγοτερους και λειτουργουν μια χαρα. Αρα ειναι εφικτο να υπαρχουν λιγοτεροι.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.237
Πόντοι
2.310
Η εκκλησία πώς έγινε ιδιοκτήτης της περιουσίας? Πλήρωσε φόρους για να την αποκτήσει? Δεν θέλω να το συνεχίσω, αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη, που μπορεί να πάει μακριά η βαλίτσα.

Και όταν ψάχνουμε να μειώσουμε το κόστος, αρχίζουν να επικρατούν λογιστικά κριτήρια. Τί δίνω ως αμοιβή και εάν ρεφάρω με αυτό που παίρνω. Ιδιωτικοποιήσεις όπου με παίρνει δηλ.

Όσο για την περιουσία κουρευεται όπως κουρεύτηκαν 75-80% οι ιδιώτες ομολογιούχοι, όπως οι οριζόντιες μειώσεις, όπως οι απολύσεις των ΙδΥ, όπως οι απολύσεις των ΔΥ που έρχονται (κούρεμα είναι όλα αυτά).

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Aπόλυση όλων τους.
Επανέλεγχος δικαιολογητικών για πρόσληψη ενδελεχής και αν καλύπτουν τα τυπικά κ ουσιαστικά προσόντα επαναπρόσληψη.
Αν όχι, δήμευση περιουσίας στο ύψος των αμοιβών που έχουν εισπράξει καταχρηστικά προσλαμβανόμενοι στην θέση κάποιου άλλου εκτός αν υποδείξουν τον άνθρωπο που μεσολάβησε για την πρόσληψη τους, στην περίπτωση αυτή δήμευση της δικιάς του περιουσίας.
Όποιος προσλαμβάνει άχρηστους υπάλληλους στο όνομα του ελληνικού λαού που τον διόρισε για να εκτελεί αυτήν την υπηρεσία δίχως να παρανομεί οφείλει και να πληρώσει.
Επίσης ενδελεχής έλεγχος όλων των περιουσιακών στοιχείων των ιδίων και των συγγενών τους α βαθμού. Αν δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα στην εφορία δήμευση.
Τέλος! Η δήμευση στην Ελλάδα πρέπει να γίνει κάτι ακόμη πιο συνηθισμένο και από την ηλιοφάνεια.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.237
Πόντοι
2.310
Αμα εχουν παραπανω ειναι αδιαφορο .Το θεμα ειναι πως υπαρχουν χωρες με λιγοτερους και λειτουργουν μια χαρα. Αρα ειναι εφικτο να υπαρχουν λιγοτεροι.

1) διαβάζεται και ανάποδα αυτό που λες.

2) Δεν είμαι σίγουρος για την τλοσο ευρεία ισχύ του επιχειρήματος.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
1) διαβάζεται και ανάποδα αυτό που λες.

2) Δεν είμαι σίγουρος για την τλοσο ευρεία ισχύ του επιχειρήματος.

Τι διαβαζεται και αναποδα ρε αδερφε? Ετσι μονο διαβαζεται. Για να λειτουργει μια χωρα μια χαρα με ενα ορισμενο αριθμο ητοι αναλογικα τον πλυθησμο το 1/4 των υπαλληλων παει να πει πως γινεται και ειναι εφικτο.
Αρα αυτοι πως το κανουν και εμεις οχι? Πως ο Καναδας λειτουργει με 700 συνολικα για πλυθησμο 40 εκατομμυριων περιπου και στην Ελλαδα δε φτανουν?

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Τι διαβαζεται και αναποδα ρε αδερφε? Ετσι μονο διαβαζεται. Για να λειτουργει μια χωρα μια χαρα με ενα ορισμενο αριθμο ητοι αναλογικα τον πλυθησμο το 1/4 των υπαλληλων παει να πει πως γινεται και ειναι εφικτο.
Αρα αυτοι πως το κανουν και εμεις οχι? Πως ο Καναδας λειτουργει με 700 συνολικα για πλυθησμο 40 εκατομμυριων περιπου και στην Ελλαδα δε φτανουν?

αυτο ειναι το μεγαλο παραμυθι στην Ελλαδα αν ψαξεις θα ανακαλυψεις οτι υπαρχουν επιτροπες ,οργανισμοι,εταιρεις
που βαρυνουν το δημοσιο με αντικειμενο που δεν υπαρχει εδω και δεκαετιες
δεκο κλπ κλπ 1.200.000 μισθοδοτουμενα απο το δημοσιο ταμειο.

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί παράνομα με τη μορφή αποζημιώσεων για συμμετοχή σε επιτροπές, υπερωριών και εκτός έδρας θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στο δημόσιο σε ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Εως τώρα, με άλλοθι την προέγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο,κανείς δεν μπορούσε να τα ζητήσει πίσω ακόμη και στην περίπτωση που μετά τους σχετικούς ελέγχους διαπιστωνόταν πως είχαν καταβληθεί παρανόμως.

Ομως, από εδώ και πέρα, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενεργοποιείται η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του νόμου 4071/2012 ενός από τους τελευταίους που ψήφισε η κυβέρνηση Παπαδήμου που κλείνει… πόρτες και παράθυρα για την παράνομη είσπραξη παρόμοιων αμοιβών.

Εως τώρα, παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι διαπίστωναν συνεχείς παραβάσεις το Ελεγκτικό Συνέδριο εμπόδιζε το Κράτος να ανακτήσει χρήματα που του ανήκουν, με βάση νομολογία που θεωρούσε πως όταν ο Πάρεδρος ή Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προεγκρίνει τις συγκεκριμένες δαπάνες, αυτές έχουν a priori το τεκμήριο της νομιμότητας και δεν μπορούν να υποστούν κατασταλτικό έλεγχο.

Τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη

Εως τώρα, σε τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις παράνομων πληρωμών τις οποίες είχε στείλει στη Δικαιοσύνη ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορούσε να πάρει πίσω τα χρήματα που είχαν αχρεωστήτως καταβληθεί -έστω και αν αποδεδειγμένα δεν έπρεπε να τα έχει πληρώσει ποτέ- γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρούσε εξ ορισμού νόμιμη τη δαπάνη που είχε προεγκρίνει.

Πλέον,με βάση το νέο νόμο ο οποίος ενεργοποιήθηκε ήδη, επιτρέπεται η αναθεώρηση των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής δαπανών, έστω και αν έχουν εγκριθεί από Πάρεδρο ή Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη φάση του «προληπτικού ελέγχου» που διενεργεί το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Γίνεται δηλαδή δεκτό ότι η κατ΄ αρχήν έγκριση νομιμότητος της δαπάνης που γίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να ανατραπεί ύστερα από αίτηση του υπουργού Οικονομικών, εάν επικαλεστεί π.χ. «πλάνη περί το νόμο» ή μετά από εντοπισμό νέων στοιχείων κατά τη διενέργεια διοικητικών ελέγχων, που στοιχειοθετούν αντικειμενικά την απόρριψη της θεωρημένης δαπάνης.

Κάθε χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο προεγκρίνει εντάλματα πληρωμής του δημοσίου ύψους 140 δισ. ευρώ (διάφορες πληρωμές για μισθούς, συμβάσεις κλπ). Πρόκειται για συναλλαγές και πληρωμές υπουργείων, ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων, ΝΠΙΔ κ.λπ.

Μετά από προληπτικό έλεγχο συνήθως απορρίπτει ετησίως -για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους- δαπάνες περίπου 1 δισ. ευρώ και επιστρέφει αθεώρητα τα εντάλματα. Ολα τα υπόλοιπα προεγκρίνονται. Μετά την αρχική έγκριση, μόνο ένα μικρό μέρος από τον πακτωλό των 140 δισ. υπόκειται πλέον σε δειγματοληπτικό κατασταλτικό έλεγχο.

Οπως επισημαίνουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος κίνησε την υπόθεση με επιστολές του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αποβαίνουν ανώφελοι οι έλεγχοι που ασκούνταν, εφόσον τελικά στερούνταν της δυνατότητας διενέργειας καταλογισμού χρημάτων.

Οι υπάλληλοι απλώς αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα, υποστηρίζοντας πως οι αμοιβές τους ήταν τυπικά νόμιμες, εφόσον εξοφλήθηκαν με χρηματικό ένταλμα που θεωρήθηκε από τον αρμόδιο επίτροπο ή πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Απίστευτες υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ

Οι περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί ότι έχει δοθεί παρανόμως δημόσιο χρήμα είναι εκατοντάδες.

Οι χαρακτηριστικότερες, που οδήγησαν και στην αλλαγή της νομοθεσίας, είναι οι εξής:

Στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Παιδείας μοιράστηκαν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις σε υπαλλήλους. Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μια ντουζίνα υπάλληλοι αποσπασμένοι στο εξωτερικό (σε Καναδά και Βρυξέλλες), εισέπρατταν το αυξημένο ποσό της αποζημίωσης EUROCONTROL (ανέρχεται και στα 1.500 ευρώ μηνιαίως) ενώ παράλληλα ορισμένοι υπέγραφαν «παρών» στις μονάδες τους στην Ελλάδα για να εισπράττουν το επίδομα, ενώ πολλοί υπάλληλοι πληρώνονταν για «μαϊμού» υπερωρίες. Στο ΝΑΤ ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και η γενική διευθύντρια είχαν εισπράξει «πάγια γραφικά έξοδα» χιλιάδων ευρώ, χωρίς να τα δικαιούνται. Στο υπουργείο Υγείας μοιράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πλασματικές υπερωρίες και επιτροπές «μαϊμού».

Τα έπαιρναν και οι ελεγκτές

Αυτό το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για να γίνει κατανοητό το πως είχε στηθεί η «μηχανή» είναι το ότι αφού συχνά διαπιστωνόταν πως ακόμα και στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή δημοσιονομικοί ελεγκτές λάμβαναν και αυτοί παρατύπως αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης ή τα ειδικά επιδόματα του υπουργείου στο οποίο τοποθετούνταν ελεγκτές (πέραν των ΔΙΒΕΕΤ που έπαιρναν ούτως ή άλλως από το υπουργείο Οικονομικών και ήταν άλλος ένα μισθός).

Για παράδειγμα, στο υπουργείο Υποδομών και στην περίπτωση της ΥΠΑ, έξι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δώδεκα της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στο υπουργείο έπαιρναν παρατύπως υπερωρίες και επιδόματα όπως οι κανονικοί υπάλληλοι της ΥΠΑ. Το ίδιο και στο Υπουργείο Υγείας, αναφέρει η iefimerida.gr

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί παράνομα με τη μορφή

Halcon,

Νομίζεις ότι υπάρχει περίπτωση να φτιάξει ποτέ το πράμα?

Οι ίδιοι που τά παιρναν, οι ίδιοι θα δικάσουν τους εαυτούς τους, οι ίδιοι θα τα κουκουλώσουν.

Αυτό νομίζω εγώ.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.359
Πόντοι
786
πρόκειται για το άρθρο 45§11 ν. 4071/2012:
Επιτρέπεται η αναθεώρηση χρηματικών ενταλ−
μάτων πληρωμής δαπανών, που έχουν θεωρηθεί από
Πάρεδρο ή Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.),
στο πλαίσιο του διενεργούμενου από αυτό προληπτικού
ελέγχου των δαπανών του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ., καθώς
και πράξεων του αρμόδιου Τμήματος του Ε.Σ., με τις
οποίες επιλύθηκε διαφωνία υπέρ της θεώρησης χρημα−
τικού εντάλματος ή πράξεως επί λογαριασμών, κατόπιν
αιτήσεως του Υπουργού Οικονομικών ή των κατά νόμο
εξουσιοδοτημένων από αυτόν οργάνων.
Στην περίπτωση αυτή ως λόγοι αναθεώρησης των
ανωτέρω πράξεων δύναται να προβάλλονται, πέραν
των αναφερομένων στην παρ. 3 του άρθρου 29 του
π.δ. 774/1980 (Α΄ 189), και οι ακόλουθοι: α) πλάνη περί το
νόμο, β) εντοπισμός, κατά τη διενέργεια επιγενόμενων
διοικητικών ελέγχων νέων κρίσιμων εγγράφων (στοιχεί−
ων) που στοιχειοθετούν εξ αντικειμένου την απόρριψη
της θεωρηθείσας δαπάνης.
Οι διατάξεις των παραγράφων 7 και 9 του ανωτέρω
άρθρου εφαρμόζονται και εν προκειμένω.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της παρούσας
παραγράφου.

Αλλά το άρθρο 29 του πδ 774/1980 προβλέπει ούτως ή άλλως την αναθεώρηση λόγω πραγματικής πλάνης και νέων κρίσιμων εγγράφων.
Η νέα διάταξη προσθέτει και την νομική πλάνη.
Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Κατευθυνόμενα τα δημοσιεύματα για αποπροσανατολισμό. Υπάρχει κάνας επίτροπος του ΕΣ στο μπου για να μας διαφωτίσει;

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Halcon,

Νομίζεις ότι υπάρχει περίπτωση να φτιάξει ποτέ το πράμα?

Οι ίδιοι που τά παιρναν, οι ίδιοι θα δικάσουν τους εαυτούς τους, οι ίδιοι θα τα κουκουλώσουν.

Αυτό νομίζω εγώ.

φιλε θελουν δεν θελουν κομβικο σημειο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 και μεχρι
τι τελος του χρονου η τα εχεις τελειωσει η εχεις 2 νομισματα.
απλα και ωραια

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.237
Πόντοι
2.310
Το ΔΙΒΕΕΤ (εάν το γραφω σωστά δεν το ξέρω) δεν νομίζω ότι ήταν παράνομο. Ούτε τα επιδόματα του EUrocontrol. Πολύ θα μού άρεζε να τα παίρνω κι εγώ, αλλά βλέπεις δεν ήμουν ΔΥ, ούτε και σε αυτές τις θέσεις... . Αφού το μαγαζί που λέγεται Ελλάδα δεν έχει, πρέπει να κοπούν. (Το επίδομα από Εurocotrol βεβαια δεν νομίζω να είναι και τόσο ελληνικά λεφτα.). Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα και τόσα άλλα ήταν αποτέλεσμα πίεσης συντεχνιών, ισχυρών ομάδων κτλ., αλλά ήταν νόμιμα και διαφανή.

Τωρα, το βασικό είναι να μη γίνονται λαμογιές. ΑΥτές είναι άλλο καπέλλο. Και απότι διαβάζουμε άλλες φορές είναι μόνο μεσα στο Δημ τομέα και άλλες φορες είναι Δημ-Ιδιωτικός τομέας. Σε κάθε περίπτωση οφελούνται ατομικά διάφοροι πονηροί εις βάρους του συνόλου.

Εάν η κατάσταση στην Ελλάδα θα φτιάξει ή όχι, η πρόβλεψη μου είναι ΟΧΙ! Ο λόγος διοτι δεν είναι θέμα μόνο ΔΥ (αυτό είναι επικοινωνιακό επιχείρημα που φυσικά ΔΕΝ στερείται ουσίας, αλλά δεν είναι η αιτία του κακού). Το πρόβλημα βρίσκεται σχεδόν στον κάθε Έλληνα. Βγαίνεις το πρωί να πας στη δουλειά και μέχρι να γυρίσεις δεν προλαβαίνεις να σημειώσεις τα στραβά κι ανάποδα. Από τα πιό ...αθώα μέχρι τα πολύ βαρειά. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλ. Πού να κάτσω να γράψω ιστορίες! Είναι ανώφελο. Καθενας με καθαρό μυαλό και χωρίς ιδεολογικούς δογματισμούς είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει.

Τί θα γίνει με τις εκλογές? ΔΙαλέγουμε μεταξύ Βουλγαρίας και Κούβας.

Το μέλλον? Μαύρο για 1 γενιά τουλάχιστον.

Εκτίμηση? Ο αποπληθωρισμός θα πάει 80% κατά πλειοψηφία και για ό,τι εξαιρεθεί 30-50%. Εξού και κάποιοι που τους άγγιξε πρώτους και που μπορούσαν έχουν μεταναστευσει.

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Το ΔΙΒΕΕΤ (εάν το γραφω σωστά δεν το ξέρω) δεν νομίζω ότι ήταν παράνομο. Ούτε τα επιδόματα του EUrocontrol. Πολύ θα μού άρεζε να τα παίρνω κι εγώ, αλλά βλέπεις δεν ήμουν ΔΥ, ούτε και σε αυτές τις θέσεις... . Αφού το μαγαζί που λέγεται Ελλάδα δεν έχει, πρέπει να κοπούν. (Το επίδομα από Εurocotrol βεβαια δεν νομίζω να είναι και τόσο ελληνικά λεφτα.). Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα και τόσα άλλα ήταν αποτέλεσμα πίεσης συντεχνιών, ισχυρών ομάδων κτλ., αλλά ήταν νόμιμα και διαφανή.

Τωρα, το βασικό είναι να μη γίνονται λαμογιές. ΑΥτές είναι άλλο καπέλλο. Και απότι διαβάζουμε άλλες φορές είναι μόνο μεσα στο Δημ τομέα και άλλες φορες είναι Δημ-Ιδιωτικός τομέας. Σε κάθε περίπτωση οφελούνται ατομικά διάφοροι πονηροί εις βάρους του συνόλου.

Εάν η κατάσταση στην Ελλάδα θα φτιάξει ή όχι, η πρόβλεψη μου είναι ΟΧΙ! Ο λόγος διοτι δεν είναι θέμα μόνο ΔΥ (αυτό είναι επικοινωνιακό επιχείρημα που φυσικά ΔΕΝ στερείται ουσίας, αλλά δεν είναι η αιτία του κακού). Το πρόβλημα βρίσκεται σχεδόν στον κάθε Έλληνα. Βγαίνεις το πρωί να πας στη δουλειά και μέχρι να γυρίσεις δεν προλαβαίνεις να σημειώσεις τα στραβά κι ανάποδα. Από τα πιό ...αθώα μέχρι τα πολύ βαρειά. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλ. Πού να κάτσω να γράψω ιστορίες! Είναι ανώφελο. Καθενας με καθαρό μυαλό και χωρίς ιδεολογικούς δογματισμούς είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει.

Εκτίμηση? Ο αποπληθωρισμός θα πάει 80% κατά πλειοψηφία και για ό,τι εξαιρεθεί 30-50%. Εξού και κάποιοι που τους άγγιξε πρώτους και που μπορούσαν έχουν μεταναστευσει.

θα φτιαξει η με το καλο _600.00 Δ.Υ σωστη φορολογηση και δημοσια διοικηση
η με το αγριο παντου ευρωπαιος επιτροπος και σκληρη οικονομικη πολιτικη.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.237
Πόντοι
2.310
Εάν δεν αλλάξει νοοτροπία ο ΚΑΘΕ Έλληνας (το τονίζω ΚΑΘΕ) δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Για να μην κοροιδευόμαστε δηλ.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Αυτά γίνονταν πάντα τώρα όμως είναι η χρεοκωπία.Γιατί τώρα και όχι πριν είναι κάτι που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι μαλακοπίτουρες.

Cmagisian

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Nαι το διορθωσα ηδη. Αλλοι 350 000 ειναι ολων των πολιτειων. Παλι λιγο ειναι το νουμερο.

Μιλαμε βεβαια για μια χωρα με 37 000 000 κατοικους.

Χωρις να σημαινει οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι το Καναδα εχουν καμια σχεση με της Ελλαδας, τα νουμερα ειναι πολυ διαφορετικα απο αυτα που παραθετεις...

Καμια σχεση εννοειται με μονιμοτητα, προνομοια, υψηλους μισθους και ξυσιμο αρχιδιων...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom