σόρρυ αλλά εγώ έχω σταματήσει να πιστεύω σε ότι ακούω στις ειδήσεις.δε λέω ότι δεν υπάρχουν υπερβολές στο δημόσιο με τους μισθούς, αλλά βρίσκουν για να κανουν θεμα τα λαμογια οι δημοσιογράφοι , τη μία περίπτωση ας πουμε της παρατυπίας και την ανάγουν σε κανόνα. όπως έλεγαν παλιότερα για τους εκπαιδευτικούς ότι παίρνουν 3.000 το μήνα. επειδή είμαι εκπαιδευτικός γνωρίζω ότι που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω (μαθηματικά αποδεδειγμένο) πάνω απο 1600-1700 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πάρεις. και αυτά θα τα πάρεις, στα 30+ χρόνια υπηρεσίας, με 2 διδακτορικα, και αν εισαι διευθυντης όχι σε σχολείο , αλλά στο Γραφείο Πρωτοβάθμιας ή στην Διεύθυνση. Και τελικά ρώτησα φίλο δημοσιογράφο και μου είπε οτι για το 3.000 εννοούσαν ΜΕΙΚΤΑ, πόσα παίρνει ενας καθηγητής πανεπιστημίου! Ε αντε και γαμηθείτε ρε σεις! Τα 3.000 μεικτά σημαίνουν 2.000 καθαρά στον καθηγητή. Και όχι στο λέκτορα ή στον επίκουρο. Στον Καθηγητή.
Απλα τα έλεγαν όπως ήθελαν ώστε να προκαλέσουν την κοινή δυσαρεσκεια, να φαγωθούμε οι μεν με τους δεν , ώστε να μας περάσουν εύκολα τα μέτρα. Ετσι ο κόσμος δεν αντέδρασε όταν έκοψαν λεφτα και επιδόματα απο τους Δ.Υ.(δε λεω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έπρεπε να κοπούν αρκετά ΠΑΡΑΛΟΓΑ επιδόματα.Υπάρχει επίδομα στους οδηγούς τρόλει "Τοποθέτησης Κεραίας". Σόρρυ αλλά εγώ όταν κουβαλάω θρανία στην τάξη μου δεν παίρνω ειδικό επίδομα.Ούτε όταν πλένω το σφουγγαρι από τις κιμωλίες). Περάσανε λοιπόν στον κόσμο οτι ΟΛΟ το δημόσιο είναι σάπιο οπότε όταν κοπήκαν τα λεφτά , όλοι έλεγαν "Καλά τους έκαναν". Και τώρα που θα κοπούν ή κόβονται ήδη χρήματα, θέσεις, γίνονται απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα, πάλι δεν αντιδρά κανένας γιατί ο Δημοσιος τώρα λέει "πάρτα πούστη που χαιρόσουν πριν μαζί μου".
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι μόνοι κερδισμένοι είναι αυτοί.Πετύχανε να δημιουργήσουν έναν μικρό εμφύλιο μεταξύ των εργαζομένων και τώρα ΟΛΟΙ μαζί απολαμβάνουμε το αγγουράκι στον κώλο μας.
Σας ευχαριστώ και καλησπέρα σας.