Νέα

Περί απελευθέρωσης ταξί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 40DDD
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Εν τω μεταξυ οι ΛΑΟΤζηδες την ειδαν βουρ στηριξη στους ταριφες...Λογικο ειναι.

Μικροιδιοκτητες που λειτουργουν σε ενα ειδος"νομικου κενου"-εννοω την μαυρη αγορα των αδειων.

Ενιοτε και μικροαφεντικα πληρως ασυδοτα ως προς τους υπαλληλους τους.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ετσι θα ΗΤΑΝ το σωστο να ειχε γινει απο την αρχη.

Αλλα,το κρατος τοτε,εν πληρει γνωση του τι θα συνεβαινε,προτιμησε να δωσει την"αδεια-που-εχει-μαυρη-αξια"για να δημιουργησει κοινωνικα στρωματα που θα του ηταν πιστα.

Οσο για τα πλυθησμιακα κριτηρια,ο αριθμος των ταριφαδικων στην Αθηνα ηδη υπερβαινει τις αναλογιες στας Ευρωπας.

Εδώ έχεις κάποιο δίκιο αν και δεν το βλέπω τόσο από την άποψη της δημιουργίας κοινωνικών στρωμάτων (στην τελική και στους ταρίφες υπάρχουν πατρικιοι και πλήβειοι) αλλά στην αύξηση της εκλογικής πελατείας...
Μην ξεχνάς ότι για τον έλληνα πολιτικάντη, ο ταρίφας είναι opinion maker.
Φυσικα΄η κατάσταση με τις άδειες συνεχίστηκε και πολύ μετά το 1977.

Επισκέπτης
Εδώ έχεις κάποιο δίκιο αν και δεν το βλέπω τόσο από την άποψη της δημιουργίας κοινωνικών στρωμάτων (στην τελική και στους ταρίφες υπάρχουν πατρικιοι και πλήβειοι) αλλά στην αύξηση της εκλογικής πελατείας...
Μην ξεχνάς ότι για τον έλληνα πολιτικάντη, ο ταρίφας είναι opinion maker.
Φυσικα΄η κατάσταση με τις άδειες συνεχίστηκε και πολύ μετά το 1977.
Λαθος κανεις,το μεγαλο ανοιγμα με τις αδειες το εκανε η χουντα,που δεν την πολυεκαιγε το ζητημα εκλογικη πελατεια.

Το ιδιο κολπο εχει γινει και με ενα σωρο αλλες αδειες για ΕΕ,πχ περιπτερα-αναφερομαι στην 25ετια '49-'74 ΚΥΡΙΩΣ.

ΥΓ πληροφοριακα,ΠΡΙΝ τη χουντα οι εχοντες αδειες ταξι ηταν σε φαση ξερεις ποιος ειμ'εγω κι ετσι να 'ουμ.

OP
OP
40DDD

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Άντε πάλι με τη χούντα. :jerking: Ρε μεγάλε, από τότε οι άδειες έχουν αλλάξει χέρια εκατό φορές η κάθε μία με το μαύρο χρήμα να κυκλοφορεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η μπόμπα θα έσκαγε κάποια στιγμή - θα μπορούσε να είχε σκάσει το 97 ή το 07. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου - απλά.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Λαθος κανεις,το μεγαλο ανοιγμα με τις αδειες το εκανε η χουντα,που δεν την πολυεκαιγε το ζητημα εκλογικη πελατεια.

Το ιδιο κολπο εχει γινει και με ενα σωρο αλλες αδειες για ΕΕ,πχ περιπτερα.

ΥΓ πληροφοριακα,ΠΡΙΝ τη χουντα οι εχοντες αδειες ταξι ηταν σε φαση ξερεις ποιος ειμ'εγω κι ετσι να 'ουμ.

Τη φάση με τις άδειες την ξεκίνησε μεν η χούντα (εκλογική πελατεία εν στενή εννοία ίσως να μην ήθελε αλλά ερείσματα στην κοινή γνώμη και επιρροή αναζητούσε) αλλά το πρόβλημα ξεκίνησε το 1977 όταν επί καραμανλή α' οι άδειες έγιναν μεταβιβάσιμες και κατά συνέπεια εμπορεύσιμο περιουσιακό αγαθό. Εκεί είναι η πηγή του προβλήματος κατ΄εμέ. Φυσικά το πασοκ δεν κοίταξε να αλλάξει το νοσηρό καθεστώς που διαμορφωνόταν, αντίθετα το επιδείνωσε, προς ιδίαν ωφελεία βεβαίως- βεβαίως.

Επισκέπτης
Άντε πάλι με τη χούντα. :jerking: Ρε μεγάλε, από τότε οι άδειες έχουν αλλάξει χέρια εκατό φορές η κάθε μία με το μαύρο χρήμα να κυκλοφορεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η μπόμπα θα έσκαγε κάποια στιγμή - θα μπορούσε να είχε σκάσει το 97 ή το 07. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου - απλά.
Γενικα το λεω,δεν λεω οτι οι ταξιτζηδες ειναι ΤΑ ΙΔΙΑ ατομα που πηραν την αδεια επι χουντας.
Τη φάση με τις άδειες την ξεκίνησε μεν η χούντα (εκλογική πελατεία εν στενή εννοία ίσως να μην ήθελε αλλά ερείσματα στην κοινή γνώμη και επιρροή αναζητούσε) αλλά το πρόβλημα ξεκίνησε το 1977 όταν επί καραμανλή α' οι άδειες έγιναν μεταβιβάσιμες και κατά συνέπεια εμπορεύσιμο περιουσιακό αγαθό. Εκεί είναι η πηγή του προβλήματος κατ΄εμέ. Φυσικά το πασοκ δεν κοίταξε να αλλάξει το νοσηρό καθεστώς που διαμορφωνόταν, αντίθετα το επιδείνωσε, προς ιδίαν ωφελεία βεβαίως- βεβαίως.
Η κινηση του φρυδια μπορει να ιδωθει και σαν αποπειρα"αποχουντοποιησης",οχι μονο ως ψαρεμα ψηφων αναμεσα στους ταριφες.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.817
Πόντοι
496
Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες του κλάδου, τις οποίες δε ξέρω κιόλας,αναρωτιέμαι το εξής:
Εγώ π.χ που είμαι πολιτικός μηχανικός και είχα συνηθίσει να βγάζω 50.000 - 100.000ε το
χρόνο, όπως και άλλοι κλάδοι της ελεύθερης οικονομίας, και ξαφνικά βρεθήκαμε να βγάζουμε
5.000ε και αυτά με το ζόρι, και δε μιλάμε, δε κλείνουμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια,δηλ.
τι είμαστε?? :think: :think:
Προφανώς, με βάση τους ταρίφες εμείς είμαστε οι  :jerking: :jerking: :jerking: της υπόθεσης.... :rolleyes:
Κύριοι, χωνέψτε το, η ελληνική κοινωνία θα φτωχοποιηθεί αγρίως τα επόμενα χρόνια...
Και κυρίως να το χωνέψουν αυτοί, που με τσαμπουκάδες, νομίζουν ότι θα το αποτρέψουν για πάρτι τους...

OP
OP
40DDD

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Κύριοι, χωνέψτε το, η ελληνική κοινωνία θα φτωχοποιηθεί αγρίως τα επόμενα χρόνια...
Εγώ τρέμω την ανεργία περισσότερο, που ανεβαίνει όπως κάποτε ανέβαινε ο πληθωρισμός. :helpplea: Αν δεν κάνω λάθος, μόνο η Ισπανία έχει χειρότερα νούμερα στην Ευρώπη.

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες του κλάδου, τις οποίες δε ξέρω κιόλας,αναρωτιέμαι το εξής:
Εγώ π.χ που είμαι πολιτικός μηχανικός και είχα συνηθίσει να βγάζω 50.000 - 100.000ε το
χρόνο, όπως και άλλοι κλάδοι της ελεύθερης οικονομίας, και ξαφνικά βρεθήκαμε να βγάζουμε
5.000ε και αυτά με το ζόρι, και δε μιλάμε, δε κλείνουμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια,δηλ.
Προφανώς, με βάση τους ταρίφες εμείς είμαστε οι  :jerking: :jerking: :jerking: της υπόθεσης.... :rolleyes:
Και κυρίως να το χωνέψουν αυτοί, που με τσαμπουκάδες, νομίζουν ότι θα το αποτρέψουν για πάρτι τους...
αυτο λες μονο.οτι καθε χρονο βγαινουν καινουριοι,οτι σπουδασες,οτι πρεπει να φτιαξεις ονομα,οτι εχεις ευθυνη,οτι μπορει να χασεις τα λεφτα σου,μπορω να σου λεω ωρες.και βγαινει ο ταξιτζης που το μονο κριτηριο ειναι να εχει 200.000 και εχει και παραπονο.εχει μειωθει κατα 90% η οικοδομη που ειναι βασικο εσοδο του κρατους και του ικα και ασχολουμαστε τωρα με τα ταξι που μεχρι πριν 2 χρονια πληρωναν εφορια αποκοπη και εκαναν μεταβιβασεις κατω απο το τραπεζι να μας πει οτι θιγεται.και συμφωνω εν μερη οτι θιγεται αφου χανει το βολεμα αλλα τι σου φταινε οι υπολοιποι ρε φιλε

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
κάπως έτσι,
να το χωνέψουν δεν πρόκειται
δεν καταλαβαίνουν με τίποτα

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
:pipa2:
Εγώ τρέμω την ανεργία περισσότερο, που ανεβαίνει όπως κάποτε ανέβαινε ο πληθωρισμός. :helpplea: Αν δεν κάνω λάθος, μόνο η Ισπανία έχει χειρότερα νούμερα στην Ευρώπη.
μη στενοχωριεσαι για την ανεργια.θα δωσουν λυση ολοι αυτοι που πιστευουν οτι δεν πρεπει να δουλευουν για να βγαζει λεφτα η επιχειρηση επειδη αυτοι παιρνουν ενα μισθο και κονομαει ο επιχειρηματιας.σε λιγο που στην ελλδα θα υπαρχουν η πολυεθνικες που θα δινουν 400 ευρω για να δουλευεις σαν ρομποτ η οικογενειακες επιχειρησεις να δω που θα βρουν δουλεια με τα μυαλα που κουβαλανε.θα τους δινει μισθο το παμε για να κατεβαινουν στις πορειες

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.817
Πόντοι
496
αυτο λες μονο.οτι καθε χρονο βγαινουν καινουριοι,οτι σπουδασες,οτι πρεπει να φτιαξεις ονομα,οτι εχεις ευθυνη,οτι μπορει να χασεις τα λεφτα σου,μπορω να σου λεω ωρες.και βγαινει ο ταξιτζης που το μονο κριτηριο ειναι να εχει 200.000 και εχει και παραπονο.εχει μειωθει κατα 90% η οικοδομη που ειναι βασικο εσοδο του κρατους και του ικα και ασχολουμαστε τωρα με τα ταξι που μεχρι πριν 2 χρονια πληρωναν εφορια αποκοπη και εκαναν μεταβιβασεις κατω απο το τραπεζι να μας πει οτι θιγεται.και συμφωνω εν μερη οτι θιγεται αφου χανει το βολεμα αλλα τι σου φταινε οι υπολοιποι ρε φιλε

Ρε φίλε δεν τα βάζω με τους ταρίφες. Απλά με ενοχλεί που με τζάμπα μαγκιές νομίζουν ότι θα αποφύγουν τα αναπόφευκτα... :jerking: :jerking:
Και εγώ, π.χ γιατί δεν κατεβάζω τα μηχανήματά μου (φορτηγά, jcb, grader, τσάπες, κλπ) να κλείσω δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια?,
Επαναλαμβάνω, είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης?? :headbang: :headbang:
Ε, μάλλον σ'αυτη΄τη χώρα είμαι...

on92

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2011
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Ρε, μπάς και έχει δίκιο ο Θύμιος;
Από factorx στις 03/08/2011
Έχω πολλά να γράψω εναντίον των ταξιτζήδων, όπως παράδειγμα για την αντι-επαγγελματική τους συμπεριφορά, για την επιλογή κούρσας, για τις πολλαπλές διαδρομές, για τα μαύρα  και για πολλά άλλα. Όμως, δεν είναι του παρόντος.
Προσπαθώ, όμως, να καταλάβω που το πάει ο Ραγκούσης καλοκαιριάτικα και αναστάτωσε την χώρα, τον τουρισμό και την οικονομία μας.
Κατ’ αρχήν … ραγκούσεια απελευθέρωση δεν ξέρω να ισχύει πουθενά και καλόν θα ήταν να μας δώσει ένα παράδειγμα.
Πάμε παρακάτω…
Ας δεχτώ ότι νόμος γίνεται το γινάτι του Ραγκούση.
Αν, ήμουν, ο manager της «Μ. Βρετανίας»,  θα αγόραζα καμιά δεκαριά βανάκια  (για αρχή) , θα προσλάμβανε και μερικούς οδηγούς με 600 ευρώ το μήνα και θα πήγαινα όπου ήθελα τους πελάτες μου!
Θα το χρέωνα και στις υπηρεσίες που παρέχω.
Θα είχα και κέρδος!
Βάζω στοίχημα ότι το ίδιο θα σκέφτονται όλα τα Ξενοδοχεία.
Αν, ήμουν ο διαχειριστής της «Χόχτιφ» που διοικεί το ΕΛ. Βενιζέλος, θα πήγαινα, τυχαία σε μια τράπεζα, όλες οι τράπεζες σε λίγο θα ανοίξουν μάντρες, θα έπαιρνα με leasing καμιά εκατοστή, σχεδόν καινούργια αυτοκίνητα, θα προσλάμβανα πάλι οδηγούς των 600 ευρώ, και θα παρείχα υπηρεσίες αεροδρομίου!
Αν ήμουν τουριστικός πράκτορας, θα πήγαινα σε μια άλλη Τράπεζα (όχι σ΄εκείνη που πήγε το αεροδρόμιο) και θα έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Επειδή κάποια στιγμή οι Τράπεζες θα το έπαιρναν χαμπάρι τι  γίνεται, ούτως ή άλλως ρευστό δεν έχουν, δάνεια δεν δίνουν, τα αυτοκίνητα τους περισσεύουν, θα τους κακόπεφτε να έμπαιναν και στις …μεταφορές; Καθόλου κακή ιδέα!
Και πάει λέγοντας….
Στην αρχή, για να πάρουν μερίδιο της αγοράς, θα έριχναν τις τιμές!
Οι αυτοκινητιστές  μη αντέχοντας, θα παρέδιδαν τα κλειδιά στου Μαξίμου.
Αφού  τους  έβγαζαν  εκτός δουλειάς,  θα μου ερχόταν κατακέφαλα  και μια ωραιότατη εναρμονισμένη πολιτική στις τιμές!!! 5 ευρώ η σημαία!
Ρε, μπάς και ο Θύμιος έχει δίκιο;

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
ακριβώς έτσι είναι
αυτό που δέν έχουν καταλάβει πολλοι είναι ότι οί ελεύθεροι επαγγελματίες  έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από τούς εργαζόμενους και εγώ στό ίδιο χωρο μέ σένα είμαι στίς πωλήσεις ...είμαι κτηματομεσίτης..
δηλαδή εμείς πρέπει νά ορμήξουμε στόυς τουρίστες ...επειδή ΄τό κράτος έχει ανεβάσει τους φόρους στά ακίνητα???

OP
OP
40DDD

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
:pipa2:μη στενοχωριεσαι για την ανεργια.θα δωσουν λυση ολοι αυτοι που πιστευουν οτι δεν πρεπει να δουλευουν για να βγαζει λεφτα η επιχειρηση επειδη αυτοι παιρνουν ενα μισθο και κονομαει ο επιχειρηματιας.σε λιγο που στην ελλδα θα υπαρχουν η πολυεθνικες που θα δινουν 400 ευρω για να δουλευεις σαν ρομποτ η οικογενειακες επιχειρησεις να δω που θα βρουν δουλεια με τα μυαλα που κουβαλανε.θα τους δινει μισθο το παμε για να κατεβαινουν στις πορειες
Ναι, όπως στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Οι άνθρωποι έχουν να πληρωθούν μήνες και το ΠΑΜΕ λέει κάτω τα χέρια από το 8ωρο. :jerking: Θα τους πληρώσει ο Περισσός τα δεδουλευμένα; :rolleyes:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εγώ π.χ που είμαι πολιτικός μηχανικός και είχα συνηθίσει να κλεβω τοσα χρονια το κρατος βγαζοντας50.000 - 100.000ε το
χρόνο, και ζητημα αν δηλωνα απο αυτα τα μισα στην εφορια όπως και άλλοι κλάδοι της ελεύθερης οικονομίας, και ξαφνικά βρεθήκαμε να βγάζουμε
5.000ε και αυτά με το ζόρι,επειδη καποια στιγμη επρεπε να μας κοψουν τον κωλο και δε μιλάμε, δε κλείνουμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια,δηλ.
τι είμαστε??
  :think: :think:

μας κανεις και χαρη φιλε  :2funny: :2funny:
εισαι ωραιος μπραβο.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ναι, όπως στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Οι άνθρωποι έχουν να πληρωθούν μήνες και το ΠΑΜΕ λέει κάτω τα χέρια από το 8ωρο. :jerking: Θα τους πληρώσει ο Περισσός τα δεδουλευμένα; :rolleyes:

νομος ειναι το δικιο του παμε

αληθεια που πανε;

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
ΚΛΑΨΤΕ...

ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ.. :rockon: :rockon:

ΚΛΑΨΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ..

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΑΣ , ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ  :birdman: :birdman: :birdman:

TAFTAAR

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
13
Like
202
Πόντοι
4.525
ΚΛΑΨΤΕ...

ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ.. :rockon: :rockon:

ΚΛΑΨΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ..

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΑΣ , ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ  :birdman: :birdman: :birdman:
Παραφέρεσαι   :birdman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom