Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε το ενδεχόμενο η χώρα μας να συμμετάσχει με τέσσερα F-16 που θα κάνουν αναγνωριστικές μόνο πτήσεις, ένα αεροσκάφος εναερίου ελέγχου (τύπου ERIEYE), μια φρεγάτα και ένα με δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ σημαντικό ρόλο προβλέπεται να διαδραματίσουν οι στρατιωτικές βάσεις Σούδας και Ακτίου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσςα, οι Υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Πάνος Μπεγλίτη, και ο ΑΓΕΕΘΑ πτεράρχος Ιωάννης Γιάγκος
"Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προσθέτοντας «Η υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στέλνει, πρώτα απ' όλα, ένα ισχυρό μήνυμα αλλά και μια σαφή προειδοποίηση: ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός. Οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού πρέπει να πάψουν άμεσα. Συνιστούν κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Όπως έγινε γνωστό οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία στιν περιοχή για την περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης, ενώ από τους ευρωπαίους, πέραν της Γαλλίας και της Αγγλίας εκτιμάται πως δυνάμεις θα στείλουν οι Δανία, Ισπανία, Βέλγιο και Νορβηγία. Από τις άλλες χώρες θα συμμετάσχουν Καναδάς και Κατάρ.