vlachodeutsch
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2008
- Μηνύματα
- 6.218
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
?μερίδων φιλε οχι μεριδών
?μερίδων φιλε οχι μεριδών
μπα...και τότε γινόντουσαν...αλλά ήταν άλλοι οι λόγοιεπειδη δεν ειμαστε η ΕΣΥΕ ολοι μας κρινουμε απο το περιβαλον μας
α)φιλος βρηκε ρετιρε στο παγκρατι 80 τμ,25ετιας με καινουργια κουφωματα και ανακατασκευασμενο 400 ευρω
β)συναδελφος βρηκε στα σεπολια νεοδμητο με γκαραζ,αποθηκη τζακι κτλ 4αρι με 490 ευρω
γ)στο μαγαζι που δουλευει ο αδερφος μου το νοικι ηταν 15000 ευρω και επεσε ο ιδιοκτητης στα 10000
αυτα πριν 3 χρονια ουτε στην φαντασια μας δεν θα γινοταν
Ετσι ακριβως !!!!!!!!Και το αλλο...........
Πριν 3 χρονια διαπραγματευομουν με εναν Ελληνα Βορειοηπειρώτη, να μου φτιαξει ενα μαντροτοιχο σε ενα χωραφι που εχω. Ακατεβατα 55 ευρω μου ζητουσε στο τρεχον μετρο.
Τωρα με παρακαλαει για 25 ευρω το μετρο. Μαλλον θα του δωσω τη δουλεια, αλλα με 3 επιταγες 3-6-9 μηνων.
Κτιζω σπιτι τωρα. Κατι υδραυλικους και πλακατζιδες που μου ειχανε πιει το μεδουλι σε κατι μερεμετια που εκανα στο πατρικο μου, θα τους χορεψω στο ταψι τωρα.
Δεν ζηταω να μου δουλεψει κανεις τσαμπα, αλλα απο που και που κυριε υδραυλικε (π.χ) σου εβγαινε 200 ευρω μεροκαματο? Δηλαδη εμεις που κατσαμε 20 χρονια στα θρανια, τι θα πρεπει να βγαζουμε?
Ασε και θα δειτε. πριν 3 χρονια τους παρακαλαγα. Τωρα με παρακαλανε αυτοι. Βαζουνε και μεσον... Τον αδελφο μου, τον μπατζανακι μου, τον θειο μου..........
και που εισαι ακομη...................μπα...και τότε γινόντουσαν...αλλά ήταν άλλοι οι λόγοι
όπως έχω ξαναπεί...ευκαιρίες υπήρχανε πάντα - τώρα όμως είναι περισσότερες λόγω κρίσης
για τα επαγγελματικά σαφώς και έχουνε πέσει οι τιμές...αδειάζουνε τα μαγαζιά φίλε μου
λογικά στα ακίνητα και στα ενοίκια θα γίνει διόρθωση αντίστοιχη με τη διόρθωση των μισθών και συντάξεων.
Δεδομένης δε της έλλειψης ρευστότητας και της υπερπροσφοράς πλέον ακινήτων προς πώληση οι τιμές ενδέχεται σε πολλές περιπτώσεις να πέσω κάτω του μισού.
ο άλλος δηλώνει 340 απούλητα και 350 προς κατασκευή, δε μας λέει όπως πόσο τρέχει η δόση από την τράπεζα και πότε θα λάβει μπαγιόκο από πωλήσεις....
μισθοί τρέχουν, ασφαλιστικές εισφορές τρέχουν δάνεια τρέχουν και ο μέγας κατασκευαστής μας δηλώνει ότι εχει 340 απούλητα και δεν αντιμετωπίζει κανλενα οικονομικό πρόβλημα...
πρόχειρα με μέσο όρο 100 χιλιάρια κόστος το απούλητο ο κύριος έχει 34 μύρια ευρώ αδιάθετα, και άλλα 350 ημιτελή με 50 χιλιάρια μας κάνουν άλλα 17 μύρια αδιάθετα.
Ο εν λόγω κύριος λοιπόν έχει αυτή τη στιγμή στην παρούσα φάση με την παρούσα ρευστότητα γύρω στα 50 μύρια ευρώ αδιάθετα και μας δηλώνει ότι ΔΕΝ έχει πρόβλημα.
ΠΑ ΜΑΛ.
Γιατί αγαπητέ φίλε πρέπει να χρωστάνε τα ακίνητα μας? Αν το 90% των Ελλήνων αντιμετωπίζει πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπίζει και η δική μας εταιρία? Σε προκαλώ εσένα και όλους αυτούς που πετάνε λάσπη να πάτε να ελέγξέτε ένα από τα ακίνητα μας που θα βρείτε στο site μας στο υποθηκοφυλάκειο και μετά να έρθετε να μας πείτε ποιος χρωστάει.Δεν μπορείς να γράφεις ότι σου έρχεται και να ονομάζεις εταιρίες καλέ μου φίλε......
Δυστυχώς υπάρχουν δημοσιογράφοι που πέτανε λάσπη σε αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν κάποιο θέμα όταν έχουν στερέψει από ιδέες. Η επιχείρηση είναι 43 χρόνια στην κατασκευή ακινήτων και ποτέ δεν έχει αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα. Η επιχείρηση δεν είχε ποτέ συνεργασία με την Eurobank όπως κάποιος γράφει παρακάτω. Τα διαμερίσματα μας είναι 330 κλειδωμένα και άλλα 350 που τελειώνουν το πολύ σε 6 μήνες. Άρα δεν ήταν ποτέ 240. Αν υπήρχε κατασκευαστής που μπορούσε να φτίαξει 300 διαμερίσματα τον χρόνο στην Ελλάδα, όπως εμείς σίγουρα θα μπορούσε να εξασφαλίσει καλές τιμές και να μειώσει το κόστος κατασκευής. Το να δίνει μια επιχείρηση φθηνά σπίτια είναι πρός όφελος των αγοραστών και βοηθάει ανθρώπους που τα οικονομικά τους δεν είναι καλά να πάρουν σπίτι. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά για την εταιρία. Δυστυχώς δεν αρέσει σε πολλούς συναδέλφους που ειδικά αυτή την περίοδο δεν έχουν περιθώριο να κατεβάσουν τιμές και δεν μπορούν να πουλήσουν τίποτα. ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ
sory αλλα το 43 χρονια ελενγχετε , γνωριζω προσοπικα οτι ξεκινησε τελη 80 στη Βουλα . Για τα υπολοιπα δεν γνωριζω
Σε προσκαλώ στα γραφεία μας από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00-21.00 να έρθεις και να σου δείξουμε φακέλους πολυκατοικιών που έχουμε από το 1968. Διεύθυνση Γρ. Λαμπράκη 26-28 Νίκαια. Πολύ σωστά λές ότι τέλη του 80 φτιάχναμε σπίτια στα νότια προάστια, αλλά εμείς ξεκινήσαμε από το 1968 στα Δυτικά Προάστια. Χρηστος Ρουσσουνέλος
Λίγο παλιό πλέον το post, αλλά για να βοηθήσω. Παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρεις επαρκώς το πρόβλημα σου:
- ο δικηγόρος που παρίσταται σε συμβόλαιο (υποχρεωτικά σύμφωνα με τον νόμο, από ένα ποσό και πάνω), έχει δύο κύριες υποχρεώσεις.
α. να ελέγξει ότι ο τίτλος είναι καθαρός στο υποθηκοφυλάκειο, δηλαδή όντως ότι είναι του πωλητή και ότι έχει ή δεν έχει βάρη (υποθήκες, διεκδικήσεις κτλ)
β. να ελέγξει την ορθότητα του συμβολαίου και κατά πόσο εξασφαλίζονται τα συμφέροντα αυτού που αντιπροσωπεύει.
Ο δικηγόρος του αγοραστή έχει και τις δύο υποχρεώσεις, ο δικηγόρος του πωλητή μόνο την δεύτερη.
Στην πρώτη περίπτωση, ο δικηγόρος ελέγχει τα βιβλία των μεριδών και τους τόμους των μεταγραφών. Κρίσιμα στοιχεία που προσδιορίζουν φυσικά και την ευθύνη του είναι δύο: η ορθότητα της τήρησης των βιβλίων από το υποθηκοφυλάκειο και φυσικά ο χρόνος ελέγχου. Στην πρώτη περίπτωση, αν δεν έχουν περαστεί η σωστές εγγραφές στην μερίδα του ελεγχόμενου, ο δικηγόρος δεν μπορεί να φέρει ευθύνη. Αν δηλαδή ένα ακίνητο έχει περαστεί κατά λάθος σε άλλο άτομο ή αν δεν έχει καταγραφεί σε μερίδα παραπομπή σε βιβλίο υποθηκών (τα έχω δει και τα δύο), ο δικηγόρος του αγοραστή δεν μπορεί να το γνωρίζει, αντιθέτως η ευθύνη βαραίνει τον υποθηκοφύλακα. Ομοίως αν ο δικηγόρος κάνει τον έλεγχο συγκεκριμένη ημερομηνία και εγγραφεί υποθήκη την επομένη, πάλι δεν μπορεί να φέρει την ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση, ο αγοραστής μπορεί να ζητήσει, αφενός μια έγγραφη βεβαίωση από τον δικηγόρο για τον έλεγχο που έκανε, αφετέρου, να προβεί σε έλεγχο την ίδια την ημέρα που θα γίνει το συμβόλαιο και να κάνει την μεταγραφή την ίδια ή την επόμενη ημέρα (ακριβώς για να κλείσει αυτό το παράθυρο που μπορούν να περάσουν εγγραφές).
Στην δεύτερη περίπτωση, ο δικηγόρος πρέπει να ελέγξει, αφενός ότι το συμβόλαιο είναι έγκυρο (την ευθύνη για αυτό την έχει ο συμβολαιογράφος), αφετέρου ότι προστατεύει επαρκώς τα δικαιώματα του πελάτη του (πχ. τον διακανονισμό πληρωμής). Οποιοδήποτε σημείο τριβής (πχ. χρέη ιδιοκτήτη σε ΔΕΚΟ ή κοινόχρηστα, ύπαρξη ενοικιαστή κτλ) πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν την υπογραφή, και το καλύτερο είναι η επίλυση να αναφέρεται στο συμβόλαιο. Ομοίως - σε συνεργασία βέβαια με τον συμβολαιογράφο - πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει, αν υπάρχουν, πιο σύνθετα νομικά θέματα (πχ. απαλλοτριώσεις, ρυμοτομίες, προσκυρώσεις κτλ). Ένα πράγμα που ακούγεται αστείο, αλλά θέλει προσοχή, είναι η ταυτότητα του ακινήτου. Και σε αυτό το σημείο η ευθύνη είναι του δικηγόρου και θέλει πολύ προσοχή εκ μέρους του αγοραστή, γνωρίζω περίπτωση που πουλήθηκε στα σχέδια θέση στάθμευσης στην πυλωτή και στο συμβόλαιο στον ακάλυπτο.
Σε περίπτωση που ο δικηγόρος έχει σύμφωνα με τα ανωτέρω ευθύνη, ενέχει αστικές και πειθαρχικές κυρώσεις, ποινικές ωστόσο μόνο στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι είχε δόλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ή ότι υπήρξε παράβαση του καθήκοντος του (πχ συνεργασία με τους αντισυμβαλλομένους σε βάρος το πελάτη του).
- ο υποθηκοφύλακας έχει ευθύνη (μάλιστα είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις αστικής ευθύνης δημοσίου υπαλλήλου, υπάρχει και σχετική διάταξη στον ΑΚ), για την ορθότητα των εγγραφών στα βιβλία, βάσει των οποίων γίνεται ο έλεγχος από τον δικηγόρο. Σπάνιο αλλά συμβαίνει. Κατά μια άποψη, οφείλει να ελέγξει και την ορθότητα των συμβολαίων πριν την μεταγραφή, κυρίως ως προς την τήρηση των διατάξεων του νόμου (πχ ακυρότητα συμβολαίου λόγω πολεοδομικών διατάξεων, ας πούμε κάθετη ιδιοκτησία σε εκτός σχεδίου) και στην περίπτωση αυτή να επιστρέψει το συμβόλαιο, αν δε μεταγράψει ενέχει ευθύνη όπως και ο συμβολαιογράφος. Σημειώνω ότι στα μεγάλα υποθηκοφυλάκεια η εργασία γίνεται από υπαλλήλους και όχι από τον ίδιο που απλώς ελέγχει, οι υπάλληλοι αυτοί φυσικά καλύπτονται από την ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων (δηλαδή το τίποτα).
- ο συμβολαιογράφος ευθύνεται για την σωστή και σύννομη σύνταξη του συμβολαίου, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα και των δυο πλευρών. Βέβαια αν λάβουμε υπόψη τις συναλλακτικές συνήθειες (όπως τα εικονικά τιμήματα και τους ημί) δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ορθά συμβόλαια, αλλά τέλος πάντων , υπάρχει ένα σκόντο στην έννοια του νόμιμου. Τα συμφέροντα των δύο πλευρών εκφράζονται κυρίως από τους δικηγόρους. Αν το συμβόλαιο είναι άκυρο λόγω παράβασης κάποιας διάταξης νόμου, και το επιστρέψει ο υποθηκοφύλακας, έχει υποχρέωση διόρθωσης ή επανάληψης. Ομοίως ο συμβολαιογράφος έχει την ευθύνη της σύνταξης των δηλώσεων για την εφορία, ως προς την ορθότητα τους βέβαια και όχι ως προς την ορθότητα των στοιχείων, η οποία βαραίνει τους αντισυμβαλλόμενους (πχ. αν δηλώθηκε αντικείμενο μεταβίβασης αποθήκη και μεταβιβάστηκε βίλλα με πισίνα). Επίσης έχει την υποχρέωση ανάγνωσης όλου του κειμένου του συμβολαίου προ της υπογραφής, κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσουν βάση οι αντισυμβαλλόμενοι και ειδικά ο αγοραστής (και όχι να τα μπαλαμουτιάζει ή ακόμα καλύτερα να κοιμάται).
- ο πωλητής είναι συνυπεύθυνος στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το συμβολαιογραφικό υπόδειγμα "ο πωλητής δηλώνει ότι έχει στην αποκλειστική του κυριότητα, νομή και κατοχή... (το ακίνητο)... το οποίο εγγυάται ελεύθερο και απαλλαγμένο από κάθε γενικά βάρος, χρέος, υποθήκη, διεκδίκηση κτλ". Αυτό σημαίνει ότι αν υφίσταται κάποιο βάρος ή αν το ακίνητο δεν είναι δικό του, έχει υποχρέωση, αφενός διόρθωσης της κατάστασης (πχ να πληρώσει κάποιο χρέος και να κάνει εξάλειψη υποθήκης), αφετέρου επιστροφής του τιμήματος και αποζημίωσης για κάθε ζημία του αγοραστή σε περίπτωση που η κατάσταση είναι ανίατη. Η κύρια αγωγή θα πρέπει να σταφεί κατ' αυτού.
Ειδικές περιπτώσεις πωλητών είναι οι οικοπεδούχοι (με τους κατασκευαστές) αλλά εκεί υπάρχουν πολλές (και πικρές) ιστορίες...
Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι ακόλουθες περιπτώσεις πωλητών:
1. κατασκευαστές: συνήθως επιβάλλουν δικό τους συμβολαιογράφο, για να καλύπτουν νομικές μπινιές.
Σε αυτή την περίπτωση θέλει καλή επιλογή δικηγόρου.
2. έμποροι/εταιρίες: πιο επιρρεπείς σε χρέη και άρα στο να τσιμπήσει το ακίνητο κάποιο βάρος.
3. κληρονόμοι: λόγω της φύσης του κληρονομικού δικαίου που μπορεί να προκαλέσει υποχρεωτικές αλλαγές ιδιοκτησίας.
Το καλύτερο είναι προ της αγοράς η έκδοση κληρονομητηρίου - θα κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
4. άτομα που εκποιούν το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο: οπότε άντε μετά να βρεις λεφτά ακόμα και αν η αγωγή ευσταθεί.
τους κατασκευαστες μην τους κλαιτε! αν δεν καναν τα κουμαντα τους να διαχειριστουν τα υπερκερδη που εβγαζαν μεχρι πριν 3 χρονια δεν τους φταιει κανεις! τους μαλακες (πλεον φουκαραδες) δημοσιους και ιδιωτικους υπαλληλους που πριν 4-5 χρονια οταν οι τιμες ηταν στα υψη πηγαιναν και επερναν 100τμ στην αγια παρασκευη αντι 420 χιλιαρικων![]()
![]()
αυτους ναι! κλαψτε τους! αν ειχαν και κυμαινομενο επιτοκιο (και σε ελβετικο φραγκο παρακαλω
) τοτε γα
τα οι δημοσιοι με περικοπες 20% (μεχρι στιγμης, ερχονται κι αλλες
) το χρονο! πως θα τα βγαλουν περα θελω να δω? οι ιδιωτικοι που θα μεινουν ανεργοι??? λετε να δουμε τιποτα καταστασεις αμερικης του 2006-7 που αυτοι που δεν μπορουσαν να δωσουν τη δοση τους, παρατουσαν τα σπιτια και μεναν σε τροχοσπιτα
![]()
απο το 2002 λογω ευρω,(και τις πλατες της ΕΚΤ) οι ελληνικες τραπεζες ανοιξαν τις κανουλες, και οι 30αρηδες ελληνες-ιδες ζησαν το μεγαλοαστικο τους ονειρο 250-400 χιλιαδες διαμερισμα και 40 χιλιαρικα αυτοκινητο και αυτα χωρις να βγαζουν ουτε 2 χιλιαρικα και οι 2 το μηνα μαζιρε φίλε τους είπε κανένας να πάνε να αγοράσουνε? με το ζόρι το αγοράσανε ?
όταν απλώνεις τα πόδια σου έξω από την κουβέρτα σου έχεις τον κίνδυνο να πάθεις πούντα...
Με 2000 ευρω το μηνα καμια τραπεζα δε σου εδινε 300.000 δανειο.απο το 2002 λογω ευρω,(και τις πλατες της ΕΚΤ) οι ελληνικες τραπεζες ανοιξαν τις κανουλες, και οι 30αρηδες ελληνες-ιδες ζησαν το μεγαλοαστικο τους ονειρο 250-400 χιλιαδες διαμερισμα και 40 χιλιαρικα αυτοκινητο και αυτα χωρις να βγαζουν ουτε 2 χιλιαρικα και οι 2 το μηνα μαζια ρε μα
κα ελληνα, μια ζωη θυμα θα εισαι το 99 στο χρηματιστηριο, το 2002 και μετα με το ριαλ εστειτ τωρα σου κοψαν και το μισθο, σε απολυουν και εσυ τους ψηφιζεις ακομα για την μικροεκδουλευση σου
![]()
Με 2000 ευρω το μηνα καμια τραπεζα δε σου εδινε 300.000 δανειο.
Εδίνε σε πολλά τεμάχια - σπασμένο σε διάφορες μορφές
Εδώ έχεις κάποιο δίκιο.
Πράγματι, το στεγαστικό δεν μπορούσε να είναι πιο πάνω από αυτό του οποίου η δόση αντιστοιχούσε στα 3/5 του εισοδήματος των δανειοληπτών...
Για αυτό και ελάχιστοι έπεσαν έξω μόνο εξαιτίας ενός στεγαστικού.
Την καταστροφή έφερναν τα ανεξέλεγκτα έως πρόσφατα καταναλωτικά δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες, δεδομένου ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, αν δεν έσκαγε κάποιο από αυτά δεν φαινόσουν στον τειρεσία και οι τράπεζες δεν μπορούσαν να δουν τί οφειλές, έστω ενήμερες, έχεις αλλού.
Εδώ έχεις κάποιο δίκιο.
Πράγματι, το στεγαστικό δεν μπορούσε να είναι πιο πάνω από αυτό του οποίου η δόση αντιστοιχούσε στα 3/5 του εισοδήματος των δανειοληπτών...
Για αυτό και ελάχιστοι έπεσαν έξω μόνο εξαιτίας ενός στεγαστικού.
Την καταστροφή έφερναν τα ανεξέλεγκτα έως πρόσφατα καταναλωτικά δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες, δεδομένου ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, αν δεν έσκαγε κάποιο από αυτά δεν φαινόσουν στον τειρεσία και οι τράπεζες δεν μπορούσαν να δουν τί οφειλές, έστω ενήμερες, έχεις αλλού.
επαναλαμβάνω ... εξω πέφτουν όσοι απλώσανε τα ποδάρια τους έξω απο την κουβέρτα τους...
ενας νοικοκύρης ποτέ δεν υπερεκτιμα τις δυνατότητες του και το κυριώτερο ποτέ δεν φτάνει τις υποχρεώσεις του στα όρια τους.. πάντα κρατά λίγο πισινή για τυχόν δύσκολες μέρες..
οι άλλοι ας προσέχανε.. δεν τους έβαλε κανένας με το ζόρι μέσα στην τράπεζα ούτε τους επέβαλλε να βάλουν υπογραφές για να πάρουν δάνεια..
Καλά τα λες και κανεις δεν λέει το αντίθετο ;)
αυτό μην το λές.. για ψάξε λίγο στον μικρόκοσμο του σάιτ να δείς πόσοι φωνάζουν και λένε ότι φταίνε οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί για την υπερχρέωση των πολιτών διότι "καλλιέργησαν κλίμα"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()