Νέα

Παζάρι για νέο διαμέρισμα με κατασκευαστή γίνεται;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα bordelman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 207K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

silverdragon

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2008
Μηνύματα
655
Like
2
Πόντοι
6
Πρόεδροι και μέλη του γνωστού σωματείου θεωρούν ότι οι αδίστακτοι, αιμοδιψείς, ευρωφάγοι εργολάβοι κερδίζουν άνω του 100% οπότε το 10% δεν τους κάνει και μεγάλη ζημιά.
.        :bigdick:  :2funny:  :2funny: :2funny:    Πολυ ωραία μαλακια!!!!!    Η τιμή ενός ακινήτου περιλαμβάνει: το κόστος γης,το κόστος κατασκευής,το εργολαβικο ωφελος και το επιχειρηματικό κέρδος. Για να έχει λοιπόν κάποιος 100% κέρδος πρέπει όχι μόνο να πάρει τσάμπα το οικόπεδο αλλά να του δώσουν και λεφτά οι οικοπεδουχοι για να χτίσει!!!!    Λέμε,λέμε,λέμε  :idiot: λίγο λογική ρε παιδιά!!!!!!
 

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Μηνύματα
6.236
Like
1
Πόντοι
66
ο free μαλλον ειρωνικα το ειπε ωρε παιδες!
 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Aπο


09/01/10 17:26   
Μεταβιβάσεις με αγοραίες αξίες
Σενάρια για αντικειμενικές αξίες «δύο ταχυτήτων» στα ακίνητα

ΑΠΕ

Αθήνα
 



Aντικειμενικές αξίες «δύο ταχυτήτων» φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Oικονομικών, με άλλες τιμές να ισχύουν για τον υπολογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων και άλλες χαμηλότερες τιμές για τον υπολογισμό του Φόρου Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, το υπουργείο Oικονομικών, εξετάζει πρόταση για αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ένα σύστημα που θα στηρίζεται στις εμπορικές τιμές των ακινήτων.

Η πρόταση αυτή προβλέπει:

1) Tην αντικατάσταση του συστήματος των αντικειμενικών τιμών με τη δημιουργία μιας «Tράπεζας Tρεχουσών Tιμών», που θα ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά με στοιχεία για την πορεία και την εξέλιξη των εμπορικών τιμών των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Oι τιμές αυτές, που θα λαμβάνονται υπόψη για τη φορολογία, θα αναρτώνται διαρκώς στο Διαδίκτυο και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ' όλους τους ενδιαφερόμενους για τον υπολογισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Έτσι, οι τιμές με βάση τις οποίες η Eφορία θα προσδιορίζει τις φορολογητέες αξίες των ακινήτων δεν θα αναπροσαρμόζονται μαζικά με απόφαση του υπουργού Oικονομικών, ανά δύο ή τρία έτη, όπως γίνεται με τις αντικειμενικές αξίες, αλλά πιο συχνά, ακόμη και κάθε μήνα, τρίμηνο ή εξάμηνο, ανάλογα με τις μεταβολές της αγοράς.

2) Oι τιμές αυτές θα λαμβάνονται υπόψη στις μεταβιβάσεις, κληρονομιές και γονικές παροχές, για τον υπολογισμό της αξίας ανέγερσης οικοδομών, για τον καθορισμό του ποσού της δαπάνης που πρέπει να δικαιολογήσει στην Eφορία ο αγοραστής ακινήτου σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» και για τον καθορισμό του ύψους των αποζημιώσεων που θα καταβάλλονται στους ιδιοκτήτες σε περιπτώσεις απαλλοτριώσεων.

3) Kάθε φορά που οι τιμές θα μεταβάλλονται, η «Tράπεζα Tρεχουσών Tιμών» θα ενημερώνεται άμεσα με τα στοιχεία για τις νέες τιμές.

Mε το προτεινόμενο σύστημα, η Eφορία για να προσδιορίζει τη φορολογητέα αξία και να επιβάλλει τους φόρους μεταβίβασης δεν θα λαμβάνει υπόψη τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τις τιμές της αγοράς, αλλά κάποιες άλλες, υψηλότερες των αντικειμενικών.

Oι τιμές, αυτές θα «ανανεώνονται» συνεχώς, δηλαδή θα ακολουθούν τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά των ακινήτων και ουσιαστικά θα προσεγγίζουν ή ακόμη και θα φθάνουν τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Aπό το νέο σύστημα θα εξαιρείται η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Για την επιβολή του ΦΜΑΠ, οι Eφορίες θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ισχύον σύστημα των αντικειμενικών αξιών, δηλαδή των τιμών ζώνης για τα εντός σχεδίου, των τιμών εκκίνησης και των αρχικών αξιών γης για τα εκτός σχεδίου.



 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Απο


Σε φορολογικό κλοιό μπαίνει το 2010 η ακίνητη περιουσία

Eurokinissi
Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έχουν να αυξηθούν από το 2007
Αθήνα


Νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα προβλέπονται εντός του 2010, μετά την προαναγγελία αύξησης των φορολογικών συντελεστών στις γονικές παροχές.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, όσες δωρεές και γονικές παροχές γίνουν στο εξής θα φορολογούνται με βάση τη νέα κλίμακα, η οποία σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα είναι προοδευτική και θα έχει υψηλό αφορολόγητο.

Σήμερα το αφορολόγητο όριο είναι 95.000 ευρώ και από εκεί και πάνω επιβάλλεται συντελεστής 1%. Στο εξής θα υπάρχει ένα υψηλό αφορολόγητο (300 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις) και το υπόλοιπο θα φορολογείται με συντελεστές που θα αυξάνονται σταδιακά, όσο μεγαλύτερη είναι η περιουσία.

Και επειδή ο νέος φορολογικός νόμος είναι ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης και δεν προβλέπεται να ψηφιστεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου ή Μαρτίου, η τροπολογία ορίζει πως όσοι κάνουν τώρα γονικές παροχές θα φορολογούνται προσωρινά με 1% και στη συνέχεια θα γίνει η εκκαθάριση του φόρου τους με βάση το νέο μέτρο.

Δείτε την τροπολογία
Στους χαμένους της απόφασης περιλαμβάνονται όσοι δεν πρόλαβαν το προηγούμενο διάστημα να μεταβιβάσουν ακίνητα με γονική παροχή των οποίων η αντικειμενική αξία είναι άνω των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Βήμα του Σαββάτου, η νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει σχεδόν στο σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων μεγάλες επιβαρύνσεις καθώς οι τιμές ζώνης θα επηρεάσουν τόσο τον προσδιορισμό του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Κερδισμένοι των μέτρων αναμένεται να είναι οι πολίτες που θα αποκτήσουν ακίνητο χαμηλής αντικειμενικής αξίας, δηλαδή κάτω από 200.000 ευρώ.

Αυτό με την προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση για αύξηση του αφορολογήτου από τις 95.000 ευρώ που είναι σήμερα στα επίπεδα των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα Νέα του Σαββάτου, επιπλέον επιβάρυνση έρχεται και για τους ιδιώτες που χτίζουν σπίτια με αυτεπιστασία, όπως και για τους επαγγελματίες των διάφορων κλάδων της οικοδομής, λόγω της αύξησης του Ελάχιστου Κατασκευαστικού Κόστους Οικοδομής (ΕΚΚΟ)

Για τους ιδιώτες, η αύξηση του ΕΚΚΟ συνεπάγεται καταβολή περισσότερου ΦΠΑ, ενώ για τους επαγγελματίες σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο εισοδήματος, αφού θα πρέπει να εμφανίσουν υψηλότερα τιμολόγια από ό,τι πέρυσι.

Η αύξηση του ΕΚΚΟ αυξάνει και το εισόδημα που πρέπει να δηλώσουν στην Εφορία οι επαγγελματίες της οικοδομής (κτίστες, εργολάβοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλουμινάδες κ.λπ.).

Αναλογικά με το ύψος της αύξησης του ΕΚΚΟ, θα πρέπει και εκείνοι να εκδώσουν υψηλότερα τιμολόγια και άρα να εμφανίσουν μεγαλύτερο εισόδημα στη φορολογική τους δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο.

Newsroom ΔΟΛ

 

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.165
Κριτικές
150
Like
2.918
Πόντοι
6.925
Η ιδιοκτησία θα γίνει η πλέον ασύμφορη κίνηση, νοικιάστε γιατί χανόμαστε ... μέχρι να έρθει η σειρά των ενοικιαστών για ξέσκισμα. Ουδείς θα γλυτώσει ... εκτός από τους υπαίτιους.

Η κυβέρνηση έχει ένα τρύπιο δοχείο που χάνει νερά συνέχεια. Αντί να το ταπώσει αποφασισε να ρίχνει όλο και πιο πολύ νερό ώστε να μην ... αδειάζει  :jerking: :jerking: :jerking:
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Η ιδιοκτησία θα γίνει η πλέον ασύμφορη κίνηση, νοικιάστε γιατί χανόμαστε ... μέχρι να έρθει η σειρά των ενοικιαστών για ξέσκισμα. Ουδείς θα γλυτώσει ... εκτός από τους υπαίτιους.

Η κυβέρνηση έχει ένα τρύπιο δοχείο που χάνει νερά συνέχεια. Αντί να το ταπώσει αποφασισε να ρίχνει όλο και πιο πολύ νερό ώστε να μην ... αδειάζει  :jerking: :jerking: :jerking:
Oποιος έχει ενα 2 σπίτι την γάμησε.Δεν μιλάμε να το εφτιαξε ισως του περισευουν.Αυτος ομως που το βρήκε απο τον πατερα του παππου του θειο του τι γινετε?Η λύση ειναι να το πουλήσουν.Αλλα γεννιεται ενα αλλο προβλημα ποιος θα το αγοράσει.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Θα μετονομάσουμε το θέμα σε "παζάρι για αγοραστή γίνεται?"
Γαμισέτα οσο υπάρχει αυτη η φοροεπιδρομή και αυτη η καταστροφολογια απο τα ΜΜΕ δεν βλεπουμε ασπρη μερα.Ολα ειναι ψυχωλογικα
 

palias4

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2008
Μηνύματα
675
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
βρε παλιομλκ 3@@ 2010 εχουμε, ακομη δεν βαρεθηκες?
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.479
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αν οι εργολαβοι ειχαν κερδος ανω του 100%, τοτε 11 εκατ. Ελληνες δεν θα εκαναν αλλη δουλεια.
Ωραια τα παραμυθια αλλα οταν δεν εχουν δρακο, υπαρχει προβλημα.
κι αν δεν ειχαν τρελά κέρδη, τότε δεν θα ήταν τόσο πολλοί που θα έκαναν τη δουλειά αυτή ούτε θα κυκλοφορούσαν όλοι τους με πορσάκια, φεραρικά και SUV.

Η αλήθεια είναι πάντοτε κάπου στη μέση αλλά να τη λέμε, έτσι;
και στην προκειμένη, η αλήθεια είναι πως οι κατασκευαστές έβγαζαν για πολλά χρόνια πολλά λεφτά αέρα, ενώ φορολογούνταν απίστευτα λίγο για αυτά που έβγαζαν (αφού άλλη τιμή δήλωναν πως πουλούσαν (αντικειμενική αξία) και άλλη ήταν στην πραγματικότητα).

Διευκρινίζω πως μιλάω πάντα για κατασκευαστές κατοικιών και δη πολυκατοικιών στην Ελλάδα.
δεν μιλάω για κατασκευαστές δημοσίων έργων, εκκλησιών, μαγαζιών, πολυκαταστημάτων και ό,τι άλλο υπάρχει. Όχι γιατί αυτοί δεν βγάζουνε μαύρο χρήμα, αλλά γιατί δεν είναι το θέμα μας εδώ.

Και για να τελειώνει η ιστορία που ξεκίνησε με ένα ερώτημα. Παζάρι πάντα γινότανε ανάλογα την κατάσταση της αγοράς, άλλοτε ήταν εύκαμπτη η τιμή και άλλοτε ανελαστική.
Το 2009 ήταν αρκετά ελαστική, κανείς δεν το παραδεχότανε για να μην του αρχίσει παζάρια και αο επόμενος πελάτης, αλλα αυτό δεν σημαίνει πως δεν γινότανε. Και ο αγοραστής είχε γερό χαρτί, γιατί μπορούσε να πάρει 2ετίας, 3ετίας έως 5ετίας διαμέρισμα σε πολύ καλή τιμή αντί να πάρει νεόκτιστο που να του βγάλει και τα προβλήματα τα παιδικά.

Καταρράκωση της αγοράς αποκλείεται, δεν παίζει.
και τώρα που αυξάνονται οι αντικειμενικές...όσοι έπαιξαν το 2009 ήταν τυχεροί.
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το "Ενεργειακό Πιστοποιητικό" για όλα τα υφιστάμενα κτίρια προκειμένου να ενοικιασθούν ή να πωληθούν !!!

Κτίρια και διαμερίσματα με πράσινο διαβατήριο, που για να το αποκτήσει κανείς  θα πρέπει να καταβάλει πράσινα τέλη ακαθόριστου ακόμη ύψους, πρόκειται να  κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους στην κτηματαγορά από τον προσεχή Απρίλιο.
Τότε αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων που εξήγγειλε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, παρουσιάζοντας τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (γνωστό ως ΚΕΝΑΚ).
Το νέο καθεστώς, που αποτελεί στην ουσία την εφαρμογή στην Ελλάδα παλαιότερης Κοινοτικής Οδηγίας, προβλέπει υποχρεωτικές ενεργειακές επιθεωρήσεις για όλα τα καινούργια κτίρια, αλλά και τα παλαιά εφόσον αυτά πωλούνται ή ενοικιάζονται, καθώς επίσης και τη θέσπιση μελέτης ενεργειακής αποδοτικότητας που θα είναι απαραίτητη για την έκδοση οικοδομικών αδειών.
Τα πράσινα τέλη για την απόκτηση του πιστοποιητικού θα αποφασιστούν μετά τη λήξη της διαβούλευσης, που θα διαρκέσει 20 ημέρες (μετά θα εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση), ωστόσο σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, ως βάση συζήτησης θα αποτελέσει το όριο του 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση. Εφόσον το όριο αυτό παραμείνει, αυτό σημαίνει ότι για ένα διαμέρισμα, για παράδειγμα 150 τ.μ. ανεξαρτήτως περιοχής, το κόστος για την απόκτηση του ενεργειακού πιστοποιητικού θα ανέλθει στα 150 ευρώ.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί μαζί με ένα πλέγμα κινήτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, τα οποία θα ανακοινωθούν σε περίπου 20 ημέρες και που σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη θα συνδυάζουν φοροαπαλλαγές, επιδότηση των ενεργειακών επιθεωρήσεων, καθώς και επιδότηση των δαπανών για παρεμβάσεις (το περιβόητο πρόγραμμα για την Εξοικονόμηση στα Κτίρια που είχε παγώσει).

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας καταναλώνει κατά μέσο όρο 156 έως 375 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο, κατανάλωση που είναι κατά μέσον όρο 20%-25% πάνω από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό, ενώ αν συγκριθεί με κάποιες χώρες φθάνει να είναι μέχρι και τριπλάσια. Σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, οι επενδύσεις για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αποσβένονται σε διάστημα 5- 8 ετών, μετά την πάροδο των οποίων ο χρήστης έχει καθαρό όφελος από τη μείωση των λογαριασμών θέρμανσης- ψύξης.
Το παρακάτω παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό: ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. σε τετραώροφη πολυκατοικία στην Αθήνα με έτος κατασκευής το 1970 μπορεί να αλλάξει «κατηγορία» ενεργειακά με κόστος 9.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος αναλογούν 3.500 ευρώ για μόνωση εξωτερικών τοίχων, 3.000 ευρώ για αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση διπλών τζαμιών, 750 ευρώ για αντικατάσταση λέβητα-καυστήρα πετρελαίου με φυσικού αερίου, 1.600 ευρώ για αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών με νέας τεχνολογίας και 200 ευρώ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόσβεση του κόστους υπολογίζεται ότι θα έχει γίνει σε 8 χρόνια.

Αμέσως μετά την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον ΚΕΝΑΚ, θα ακολουθήσει το περιβόητο πρόγραμμα ενίσχυσης των ιδιωτών για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων (με αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις τοίχων, κ.λπ.) που παραμένει εδώ και μήνες σε εκκρεμότητα. Τα κίνητρα, όπως ανέφερε η κ. Μπιριμπίλη, εξετάζεται να περιλαμβάνουν επιδοτήσεις των παρεμβάσεων, φοροαπαλλαγές ή επιδότηση του κόστους δανεισμού κ.ά. «Σήμερα έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ», είπε η κ. Μπιρμπίλη, προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί να συγκεντρωθεί ακόμη μεγαλύτερο ποσό. «Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει προσδοκίες στους πολίτες χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα θεμέλια», δήλωσε ο υφυπουργός Ι. Μανιάτης. «Ακόμη και αν διατίθετο το κονδύλι των 400 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πρόγραμμα δεν θα εντάσσονταν περισσότερα από 15.000- 20.000 σπίτια», πρόσθεσε.

Οι ενεργειακές επιθεωρήσεις θα είναι υποχρεωτικές για όλα τα υφιστάμενα κτίρια προκειμένου να ενοικιασθούν ή να πωληθούν. Ο επιθεωρητές (ένα ειδικό σώμα μηχανικών που θα πιστοποιηθεί από το ΤΕΕ) θα βαθμολογούν τρία κυρίως σημεία: τη χωροθέτηση του κτιρίου βάσει του βιοκλιματικού σχεδιασμού του (προσανατολισμός, χωροθέτηση των ανοιγμάτων κ.λπ.), το κέλυφος του κτιρίου (ύπαρξη θερμομόνωσης, ποιότητα κουφωμάτων κ.λπ.) και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (καυστήρες-λέβητες, κλιματιστικά, θερμαντικά σώματα κ.λπ.). Βάσει των επιθεωρήσεων αυτών, τα κτίρια θα βαθμολογούνται για την ενεργειακή απόδοσή τους και θα κατατάσσονται στην ανάλογη βαθμίδα (καθορίζονται 10 ενεργειακές κατηγορίες) κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που ισχύει τώρα για τις ηλεκτρικές συσκευές.
Υποχρεωτικές θα είναι οι επιθεωρήσεις και για όλα τα νέα κτίρια, όσα δηλαδή θα κατασκευαστούν με οικοδομικές άδειες που θα εκδοθούν μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης. Για την έκδοση οικοδομικών αδειών θα απαιτείται πλέον μελέτη ενεργειακής απόδοσης, αντί για μελέτη θερμομόνωσης η οποία καταργείται (το κόστος δεν αλλάζει, αναμένεται να είναι το ίδιο).
Ενεργειακές επιθεωρήσεις θα γίνονται και σε υφιστάμενα κτίρια άνω των 1.000 τετραγωνικών, όταν αυτά υφίστανται ριζική ανακαίνιση (από ποιο ποσοστό ανακατασκευής και πάνω ένα κτίριο θα θεωρείται ότι υφίσταται ριζική ανακαίνιση θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της διαβούλευσης).

Το "πράσινο" αυτό πιστοποιητικό θα πρέπει να ανανεώνεται μία φορά κάθε δέκα χρόνια, ενώ πιο συχνές πρέπει να είναι οι επιθεωρήσεις για τους λέβητες και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού που θα διενεργούνται κάθε τέσσερα χρόνια
.

Παράλληλα με το σώμα των ιδιωτών επιθεωρητών, θα δημιουργηθεί και ένα δεύτερο σώμα ελεγκτών, αυτή τη φορά από το υπουργείο, που θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους και ουσιαστικά θα λειτουργεί ως ελεγκτικός μηχανισμός για τους επιθεωρητές...


 

Συνημμένα

  • NEA-ENERGIAKA_KTIRIA2.jpg
    NEA-ENERGIAKA_KTIRIA2.jpg
    38,8 KB · Εμφανίσεις: 23
  • NEA-ENERGIAKA_KTIRIA.jpg
    NEA-ENERGIAKA_KTIRIA.jpg
    199 KB · Εμφανίσεις: 14

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.658
Like
528
Πόντοι
36
Μείωση 40% στις άδειες το 2009
Σε 30.000 υπολογίζονται τα αδιάθετα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη

Το Βήμα
Στην τετραετία 2006-2009, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο νομό Θεσσαλονίκης ξεπέρασε το 60%
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Λιγότερες αγοραπωλησίες, συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, εκτίναξη της ανεργίας στους οικοδόμους, καθώς και μικρή υποχώρηση στις τιμές, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της αγοράς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη για το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η διοίκηση του Συνδέσμου Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος (ΣΟΕΒΕ), κατά τη διάρκεια συνάντησης των μελών της με δημοσιογράφους, μέσα στο 2009 οι πράξεις αγοραπωλησιών ακινήτων στο νομό μειώθηκαν κατά 20%-25%, σε σχέση με το 2008, ενώ οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ήταν λιγότερες κατά 40%.

«Με βάση τα στοιχεία αυτά και το 2010 προοιωνίζεται εξίσου δύσκολο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΟΕΒΕ, Γιάννης Παγώνης.

Σε ό,τι αφορά στην τετραετία 2006-2009, ο Σύνδεσμος εκτιμά πως η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο νομό ξεπέρασε το 60%, ενώ υπολογίζει ότι σήμερα περί τα 30.000 είναι τα αδιάθετα ακίνητα (και περίπου 110.000 σε όλη την Ελλάδα).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου σχολίασε ότι οι οικοδομικές επιχειρήσεις, λόγω της πληθώρας των ακινήτων, έχουν περιοριστεί και δεν κτίζουν με τους ρυθμούς που έκτιζαν παλαιότερα.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των ακινήτων, ο κ. Παγώνης επισήμανε ότι μειώθηκαν από 5% έως 10%. Όπως είπε, μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στις περιπτώσεις ακινήτων σε ακριβότερες περιοχές, όπου και το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας, ο πρόεδρος του ΣΟΕΒΕ σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας, καθώς ένας στους δύο οικοδόμους είναι σήμερα άνεργος, ενώ και περιφερειακές επιχειρήσεις, οικοδομικά υλικά κ.λπ., έχουν επηρεαστεί αρνητικά».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Μηνύματα
11.110
Κριτικές
10
Like
1.492
Πόντοι
2.357
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ο μπορντελμαν το ξεκινησε το θρεντ ?

ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ !!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • !cid_000a01caa5a2$20eb58a0$6401a8c0@athlon64.jpg
    !cid_000a01caa5a2$20eb58a0$6401a8c0@athlon64.jpg
    13,9 KB · Εμφανίσεις: 18
  • !cid_000b01caa5a2$20eb58a0$6401a8c0@athlon64.jpg
    !cid_000b01caa5a2$20eb58a0$6401a8c0@athlon64.jpg
    32,8 KB · Εμφανίσεις: 12

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Μηνύματα
11.110
Κριτικές
10
Like
1.492
Πόντοι
2.357
Μείωση 40% στις άδειες το 2009
Σε 30.000 υπολογίζονται τα αδιάθετα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη

Το Βήμα
Στην τετραετία 2006-2009, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο νομό Θεσσαλονίκης ξεπέρασε το 60%
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Λιγότερες αγοραπωλησίες, συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, εκτίναξη της ανεργίας στους οικοδόμους, καθώς και μικρή υποχώρηση στις τιμές, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της αγοράς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη για το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η διοίκηση του Συνδέσμου Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος (ΣΟΕΒΕ), κατά τη διάρκεια συνάντησης των μελών της με δημοσιογράφους, μέσα στο 2009 οι πράξεις αγοραπωλησιών ακινήτων στο νομό μειώθηκαν κατά 20%-25%, σε σχέση με το 2008, ενώ οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ήταν λιγότερες κατά 40%.

«Με βάση τα στοιχεία αυτά και το 2010 προοιωνίζεται εξίσου δύσκολο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΟΕΒΕ, Γιάννης Παγώνης.

Σε ό,τι αφορά στην τετραετία 2006-2009, ο Σύνδεσμος εκτιμά πως η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο νομό ξεπέρασε το 60%, ενώ υπολογίζει ότι σήμερα περί τα 30.000 είναι τα αδιάθετα ακίνητα [glow=red,2,300](και περίπου 110.000 σε όλη την Ελλάδα).[/glow]
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου σχολίασε ότι οι οικοδομικές επιχειρήσεις, λόγω της πληθώρας των ακινήτων, έχουν περιοριστεί και δεν κτίζουν με τους ρυθμούς που έκτιζαν παλαιότερα.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των ακινήτων, ο κ. Παγώνης επισήμανε ότι μειώθηκαν από 5% έως 10%. Όπως είπε, μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στις περιπτώσεις ακινήτων σε ακριβότερες περιοχές, όπου και το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας, ο πρόεδρος του ΣΟΕΒΕ σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας, καθώς ένας στους δύο οικοδόμους είναι σήμερα άνεργος, ενώ και περιφερειακές επιχειρήσεις, οικοδομικά υλικά κ.λπ., έχουν επηρεαστεί αρνητικά».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ καλα παει ..... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Ααπο 200.000 + απουλητα εγιναν μολις 110.000 ?

Τοτε η κυβερνηση γιατι αγκομαχα αφου ολα πανε τοοοοοοοοοσο καλα εδω στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ?  :2funny: :2funny: :2funny:

Που και ποτε πωληθηκαν 100.000 ακινητα αφου δεν δινουν ρευστο οι τραπεζες
και ο κοσμος δεν εχει χρηματα για να καλυψει τις βασικες του υποχρεωσεις ?

και ειδικα με την ανεργια εκτινασομενη σε επιπεδα 1985 ?

οσο για τους ανεργους οικοδομους που λεει 1 στους 2 εννοει τους αλλοδαπους ανασφαλιστους  χαμαληδες.....
γιατι ΕΛΛΗΝΕΣ πολυ λιγοι ειναι στις οικοδομες....... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

mabillon

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2007
Μηνύματα
330
Like
8
Πόντοι
1
Νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων μέσω περιβαλλοντικού τέλους


Την νομιμοποίηση των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων μέσω καταβολής χρηματικού ποσού που θα χρηματοδοτεί περιβαλλοντικές δράσεις θα προβλέπει η νέα πρόταση που επεξεργάζεται το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι να εξαλείψει τους νομικούς κινδύνους που δημιουργούσαν οι τακτοποιημένοι οικονομικά ημιυπαίθριοι, αλλά πολεοδομικά αυθαίρετοι.

“Σήμερα υπάρχουν μαγαζιά χωρίς καμία πολεοδομική παράβαση, που δεν μπορούν να πάρουν άδεια αλλαγής χρήσης, γιατί κάποιος στον πέμπτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας έχει τακτοποιήσει ημιυπαίθριο και από τη στιγμή που η άδεια της οικοδομής είναι κοινή το μαγαζί, πλέον, έχει πρόβλημα” σημείωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θ. Μωραϊτης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για τους ημιυπαίθριους.

Την ίδια στιγμή, το νέο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους θα αντιμετωπίζει συνολικά το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης. Ως αποτέλεσμα, θα επιβάλλονται “τσουχτερά” πρόστιμα σε όσους κατασκευάζουν αυθαίρετους ημιυπαίθριους χώρους.
 

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Μηνύματα
6.236
Like
1
Πόντοι
66
Νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων μέσω περιβαλλοντικού τέλους


Την νομιμοποίηση των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων μέσω καταβολής χρηματικού ποσού που θα χρηματοδοτεί περιβαλλοντικές δράσεις θα προβλέπει η νέα πρόταση που επεξεργάζεται το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι να εξαλείψει τους νομικούς κινδύνους που δημιουργούσαν οι τακτοποιημένοι οικονομικά ημιυπαίθριοι, αλλά πολεοδομικά αυθαίρετοι.

“Σήμερα υπάρχουν μαγαζιά χωρίς καμία πολεοδομική παράβαση, που δεν μπορούν να πάρουν άδεια αλλαγής χρήσης, γιατί κάποιος στον πέμπτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας έχει τακτοποιήσει ημιυπαίθριο και από τη στιγμή που η άδεια της οικοδομής είναι κοινή το μαγαζί, πλέον, έχει πρόβλημα” σημείωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θ. Μωραϊτης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για τους ημιυπαίθριους.

Την ίδια στιγμή, το νέο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους θα αντιμετωπίζει συνολικά το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης. Ως αποτέλεσμα, θα επιβάλλονται “τσουχτερά” πρόστιμα σε όσους κατασκευάζουν αυθαίρετους ημιυπαίθριους χώρους.


και εδω να πω ότι οποιος "προλαβε" να δηλώσει τους κλεισμενους ημιυπαιθριους τον ήπιε κανονικότατα.
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
σταματειστε τις μαλακιες, μην ερθει ο τρικαρδος και μας γαμησει ολους..  :huh:
 

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Μηνύματα
11.073
Like
31
Πόντοι
166
σταματειστε τις μαλακιες, μην ερθει ο τρικαρδος και μας γαμησει ολους..  :huh:

Με φόναξε κανείς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Βρε παιδία δεν μαμαω τελειωμένους εργολάβους και τα στράκια τα παπαγαλάκια τους.

Αυτό το θρεντ δεν έχει πλέον ενδιαφέρον για μένα, όποιος έχει λίγα
λεφτουδάκια στην άκρη αγοράζει μισοτιμής πλέον
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom