Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
πιστευω οτι αν εχεις 150.000 μετρητα και τα δει να σπαρταρανε.και του πεις αυτα εχω αν τα θες το παιρνω πρεπει να συνφωνισει!
Μπα...χλωμό...
πιστευω οτι αν εχεις 150.000 μετρητα και τα δει να σπαρταρανε.και του πεις αυτα εχω αν τα θες το παιρνω πρεπει να συνφωνισει!
εγω στην Ελλαδα ετσι κανω παντα.τουλαχιστον της μισες φορες συμφωνουνε!η μανα μου χτιζει στην Τριπολη πολυκατοικια και μου ειπε οτι εκει εχει 4.000 διαμερισματα απουλητα!εξαρταται απο το αν εχει αναγκη ο ιδιοκτητης.παντος δεν χανεις τιποτα.και αν δεν σου κατσει πας σε αλλον!το παν ειναι να μη βιαζεσαι.-στη Ρωσσια ειναι εντελως διαφορετικα.για ενα διαμερισμα στουντιο 24 τετραγωνικα που πουλισανε οι γειτονες μου και που κοστιζει 80.000 ειχε σχηματιστει ουρά περιμενανε καμια 10αρια αγοραστες.στην Ελλαδα ειναι εντελως διαφορετικα.η μανα μου μου ειχε δειξει το Φεβρουαριο διαμερισμα 100 τετραγωνικα στο κεντρο του Πειραια (παλιο δεκαετιας του ΄70)που το δινανε με 1.000 ευρω το τετραγωνικο!και δεν βρισκανε και αγοραστη!υπαρχει μεγαλη κριση και πιστευω οτι μπορει να πεσουν οι τιμες παρα πολυ........Μπα...χλωμό...
μην περιμενετε να πεσουν οι τιμες...εδω ανεβαινουν τα υλικα και παρ ολα αυτα κρατανε τις τιμες σταθερες.σε τρια χρονια πουτα υλικα θα χουν ανεβει κι αλλο πως να πεσουν οι τιμες?εκτος και αν παρεις διαμερισμα 5ετιας που ταν απουλητο και ανοικιαστο με οτι αυτο συνεπαγεται...υγρασιες μουχλες κ.λ.π.........στη θεση σου φιλε μου θα παιρνα ενα μικρο διαμερισμα 30-40 τετραγωνικα αν δεν ειχα που να μενω για να μη νοικιαζω.και θα περιμενα 2-3 χρονια.μπορει οι τιμες να πεσουν παρα πολυ!
Μην πηγαίνεις πολύ μακριά. Απλά ζήτα του να δεις τα Πιστοποιητικά αντοχής σκυροδέματος του έργου.(Τα οποία είναι υποχρεωμένος να έχει και να συνοδεύσουν τους τίτλους κυριότητας της οικοδομής).Ξέχασαμε το βασικότερο. Τι παίρνεις με τα λεφτά σου από την πλευρά της νομιμότητας. Εχω δει περιπτώσεις στις οποίες το 45% ήταν καθ'υπέρβαση της οικοδομικής αδείας. Εκεί αν θες πατάς και κάνεις πάλι παζάρι, αφού έχεις πάρει μαζί σου μηχανικό και σου έχει φέρει τα εγκεκριμένα από την πολεοδομία σχέδια.
Σωστά τα λες.Αν δεν το χει κάνει κανεις το sport πολλα τραγουδια μπορει να πει.
...χωρις βεβαια να ''σφαξω'' τον επιχειρηματια κατασκευαστη...
Ούτε του δανείου φαίνονται. Αυτά που φαίνονται είναι μόνο η αντικειμενική.Σωστά τα λες.
Επίσης το μετρητό για έναν κατασκευαστή είναι σαφώς προτιμότερο από ένα δάνειο γιατί δεν φαίνονται όλα τα λεφτά στην εφορία σε σχέση με το δάνειο........ ;)
Ούτε του δανείου φαίνονται. Αυτά που φαίνονται είναι μόνο η αντικειμενική.
Απλά το δάνειο καθυστερεί να βγει και θέλει τρέξιμο. Όμως ουσιαστικά για τον κατασκευαστή είναι το ίδιο.
Άμα βολεύει το σύστημα (βλ. Τράπεζες )δεν πειράζει άμα είσαι φοροφυγάς.
Εφ' όσον πρόκειται για νεο διαμέρισμα,καλό θα ειναι πέρα απο την τιμή να συνυπολογίσεις και όλα τα εξτρα που θα χρειασθεί το σπίτι,π.χ. φωτιστικά,κλιματιστικά,θερμοσίφωνας (ηλιακός) κάποιο σύστημα ασφαλείας,μετακόμιση,μικροδουλειές,κλπ.Επίσης,δικηγορικά και συμβολαιογραφικά έξοδα και έξοδα μεταγραφής.
Για τον εργολάβο είναι συνήθως αδιάφορο αν θα πάρεις δάνειο η όχι,το δάνειο το πολύ σε 2 μήνες το έχεις....προσοχή στο ότι την διαφορά μεταξύ αντικειμενικής αξίας (που γραφει το συμβόλαιο) και πραγματικής αξίας θα την πληρώσεις οπωσδήποτε στο συμβόλαιο,διοτι πρόκειται για "μάυρα" λεφτά.
Επισης για μεχρι καποια μετρα δεν υπαρχει κανενα προβλημα εφορίας, αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ. Για τον ημιυπαίθριο(ους) και το parking θα πληρωσεις τον φορο επι της αντικειμενικης κανονικοτατα. Για 90-100 μετρα υπολογιζε ενα 15άρι στο νερο για τα γραφειοκρατικα, ψιλοδιαφορες στην κατασκευη απο αυτα που προβλεπει ο κατασκευαστης (κουζινα, μπανιο) και λοιπες μαλακιες. Επισης μακρυα από μεσιτη. Το κοστος δυστυχως είναι τεράστιο. Γύρνα στην περιοχη που σ ενδιαφερει και δες οικοδομες.