alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.273
- Πόντοι
- 8.006
[size=20pt]Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο καταδικάζουν «τη βία και την τρομοκρατία»[/size]
Έκκληση προς τους «ιμάμηδες όλων των τεμενών» της χώρας «να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής απηύθυναν οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας, τη στιγμή που εκατοντάδες μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο διατυμπανίζουν τον αποτροπιασμό τους για τη φονική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo.
Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ καταδικάζουν την "τρομοκρατική ενέργεια" στο Παρίσι
Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας κάλεσε επίσης τους πιστούς να τηρήσουν σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 12 νεκρών του Charlie Hebdo, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Το Συμβούλιο καλεί επίσης του πιστούς να συμμετάσχουν στη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνεται την Κυριακή.
Την ίδια ώρα μουσουλμάνοι στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες, μέσω των διαδικτυακών μέσων καταδικάζουν σθεναρά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού. «'Allahu Akber' ενώ δολοφονείται ανθρώπους; Είστε ντροπή για τη θρησκεία μου. Μακάρι οι νεκροί να αναπαυθούν εν ειρήνη», γράφει ένας μουσουλμάνος στο Twitter, ενώ ένας άλλο, ο Μουσταφά Ακιόλ, γράφει: «Ως μουσουλμάνος, καταδικάσω την σκληρή επίθεση στο #Charile Hebdo και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους γάλλους πολίτες. Το "Ισλάμ" των δολοφόνων δεν είναι το δικό μου».
«Εκείνοι οι σατιρίζουν τις θρησκείες θα κριθούν από τον δημιουργό των θρησκειών, όχι από διαταραγμένα και ανεύθυνα άτομα», γράφει ένας ακόμη υπό το hashtag #notinmyname (μτφ. Όχι στο όνομά μου
- See more at:
Θα κλαψω από συγκινηση.