Να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου, αφού δηλώσω ότι τεχνικά δεν κατέχω πολλά (σχημάτισα την εντύπωση πως ο Amale είναι πολύ μπροστά στον τομέα), αλλά ασχολήθηκα γιατί κάποια στιγμή ήθελα να πετύχω κάτι.
Δε κατάφερα τίποτα.
Η πίεση πήγε προς τις 2 (απο τις 3) εταιρείες κιν τηλ, και προς 2 ιδιωτικούς ντετέκτιβ απο τους οποίους ο ένας έχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ διασυνδέσεις (κρατικές), και ο άλλος είναι πολύ προηγμένος τεχνικά.
Οι γνωστοί μου στις Εταιρείες (μιλάμε ότι τους κάνω ως "στέλεχος" πελάτου τζίρο πάνω από 60.000 ευρώ το μήνα) μου εξήγησαν ότι μετά απ την υπόθεση των υποκλοπών έχει φράξει κάθε δυνατότητα υποκλοπής, και όχι μόνο υποκλοπής αλλά και ανάσυρσης "λίστας" τηλεφωνημάτων.
Οποιαδήποτε "είσοδος" στα συστήματά τους καταγράφεται (ο stavros μπήκε στο σύστημα ΩΩ-ΛΛ-DD-MM-YY για τόσο χρόνο, ο Amale μπήκε στο σύστημα ΩΩ-ΛΛ-DD-MM-YY για τόσο χρόνο και έψαξαν αυτά), και οι είσοδοι ελέγχονται απο υπηρεσίες ασφαλείας. Και χωρίς να γίνει "κόμπλα", μετά απο 2, 3 μήνες θα ερευνηθεί τι έκανε αυτός που "μπήκε", και αν δεν είχε υπηρεσιακό λόγο, θα χάσει τη δουλειά του (τουλάχιστον). Επομένως κανένας "γνωστός", "φίλος", ή "αμοιβόμενος" δε το ρισκάρει, εκτός βέβαια κι αν η αμοιβή είναι τόσο μεγάλη που δε τον ενδιαφέρει πια να τη χάσει, αλλά καταλαβαίνετε για τι είδους λεφτά μιλάμε τώρα.
Οι ντετέκτιβ έχουν κι αυτοί "κομμένα" χέρια, γιατί τα κυκλώματά τους ήταν τα ίδια, οι τεχνικοί τους οποίους ψιλοπλήρωναν. Πάνε αυτά.
Πρόσθετα, οι ψηφιακές γραμμές έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να βυσματωθούν απ ότι οι παλιές αναλογικές (άρα και δαπάνες σε εξοπλισμό) και αυτό είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο.
Τεχνικά, αν υπάρχει η "πολιτική βούληση" απο τις εταιρείες, είναι ίσως τώρα πιό εύκολο να γίνει η παρακολούθηση σε σχέση με παλιά. Αλλά είναι και πιό εύκολος ο έλεγχος στο αν γίνεται (ή έγινε).
Βέβαια, αν μπερδευτούν εισαγγελείς, ΕΥΠ, CIA, κλπ, όλα αυτά τα κανάλια ανοίγουν, αλλά αυτό δε γίνεται για ψύλλου πήδημα, και για κανένα πήδημα γενικώς.
Άρα μη προβληματιζόσαστε. Αν δε μιλάτε στο τηλέφωνομε το Bill Laden, η πιθανότητα να σας ακούει κάποιος που δεν πρέπει, είναι λιγώτερη απο όσο να πέσει πάνω σας μετεωρίτης και να σας σκοτώσει...
ΑΛΛΟΥ είναι ο κίνδυνος με τα κινητά:
Να πιάσει η γυναίκα σου τη συσκευή και να δει κλήσεις, μηνύματα, κλπ. Εκεί, την πάτησες. Εγώ έχω εφαρμόσει το auto lock (SE 990) μετά απο 1 λεπτό απραξίας, και μόνο με pin ανοίγει. Και το pin το ξέρω μόνο εγώ.