Νέα

Παραίτηση από μόνιμη θέση στο Δημόσιο-Επιπτώσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thleizer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 76
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.540
Πόντοι
1.056
Μάντεψε... είναι μια υπηρεσία που ναι μεν είναι δημόσια, αλλά οι υπάλληλοι τους δεν θεωρούνται δημόσιοι. Έχουν δικό τους κώδικα, ναι μεν έχουν 8ωρο αλλά κάποιες φορές κάθονται και λίγο παραπάνω
Αν είναι ΕΠΟΠ δεν ρωταγε πριν μπει ... θυμάμαι στην θητεία μου τους καημένους τους ΕΠΟΠ που τους ξεζουμιζαν σε κάθε είδους δουλειά...τι μπετά ρίχνανε τι βαψηματα τι πίσσα στρωνανε να μην χαλάνε τα αυτοκίνητα των αξιωματικών....πραγματικά παιδιά για όλες τις δουλειές τους έχουν ....είναι μεγάλο το ποσοστό παραιτησεων

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
318
Πόντοι
21
Στα νοσοκομεία και στο στρατό υπάρχει τεράστιο κύμα παραιτήσεων. Ειδικά τα νοσοκομεία είναι ίσως η χειρότερη δημόσια υπηρεσία. Ξέρω διοικητικούς υπαλλήλους που δεν αντέχουν και φεύγουν, προπαντός γιατροί και νοσηλευτές.

Για τους ΕΠΟΠ εχω την αποψη οτι πανε ατομα τα οποία στη ζωή τους δεν σπούδασαν μια επιστήμη ή μια τέχνη και απλά μπήκαν για να μη νιώθουν κάπως περίεργα. Οι περισσότεροι από αυτούς σε μια σοβαρή χώρα του Εξωτερικού, δεν θα είχαν στον ήλιο μοιρα

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
h

η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει κινητικότητα και δεν είχε ΠΟΤΕ
υπηρεσια του δημοσιου που 1. δεν εχει κινητικοτητα, και 2. οι υπαλληλοι λειτουργουν σαν επιχειρηση? ααδε μου μυριζει, αλλα αν ισχυει τοτε παιρνει και μισο μισθο παραπανω.

CockaLinos

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2020
Like
25
Πόντοι
0
υπηρεσια του δημοσιου που 1. δεν εχει κινητικοτητα, και 2. οι υπαλληλοι λειτουργουν σαν επιχειρηση? ααδε μου μυριζει, αλλα αν ισχυει τοτε παιρνει και μισο μισθο παραπανω.
Μια χαρά κινητικότητα έχει!
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μια χαρά κινητικότητα έχει!

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.540
Πόντοι
1.056
εποπ είναι καλή φάση
.έχουνε πολλά ρεπό..πχ αν κάνεις σήμερα σκοπια,αύριο έχεις ρεπό..ουσιαστικά η μόνη σου δουλειά είναι αυτές οι δύο ωρες που θα κάνεις με κάνα άλλο εποπ σκόπια η περιπολία..έχουν και λίγες ώρες δουλειάς
.πενταήμερη από τις 8το πρωί μεχρι τις διομιση..ιδιωτικό τομέα θες ένα δεκαωρο την ημέρα να δουλευεις
Έχεις πάει στρατό φίλε σε κανονική μονάδα ?????? Είναι εργάτες στον στρατό ......στην μονάδα που ήμουν είχε αρκετούς που σκέφτονταν να παραιτηθούν και να φύγουν Γερμανία....όσοι δεν παραπονιούνταν ήταν κάτι ανύπαντροι χωρίς οικογένεια παιδιά και υποχρεώσεις που τα λεφτά τους φταναν και κάπως άντεχαν την πούτσα....καλό το δημόσιο αλλά όχι και χαμάλης άμα είναι να είσαι εργάτης να κουβαλάς να χτίζεις να σκάβεις και να το υπομένεις για την μονιμότητα καλύτερα να πας Γερμανία ή Σουηδία να κάνεις τον εργάτη αλλά να πληρώνεσαι καλύτερα

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
318
Πόντοι
21
καλά και στον ΕΦΚΑ και στο Κτηματολογιο δεν εχει κινητικοτητα αλλά αυτο δεν λεει κατι. Η ΑΑΔΕ ειναι ζωαρά. Παίρνουν ειδικο μισθολογιο. Ειδικα αν εισαι σε κατι τελωνεία την εχεις κανει λαχειο

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.388
Πόντοι
1.196
Δεν είναι για όλους ο ιδιωτικός τομέας. Αντιθέτως, γνωρίζω ανθρώπους που παραιτήθηκαν από το Δημόσιο και πέτυχαν στον ιδιωτικό τομέα εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία του Δημοσίου.

Άκουσα πριν κανένα χρόνο για έναν τύπο που ήταν μόνιμος στον ΟΤΕ και παραιτήθηκε για να ανοίξει κατάστημα ΑΒ (αυτά που γράφουν ''Συνεργάτης''), έριξε όλα του τα λεφτά εκεί. Στο πρώτο εξάμηνο ήταν ήδη για φούντο.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι αν ανοίξεις δικιά σου επιχείρηση σε πεδίο που δεν το έχεις δουλέψει ποτέ πριν θα τα γαμήσεις.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.798
Πόντοι
1.446
Στα νοσοκομεία και στο στρατό υπάρχει τεράστιο κύμα παραιτήσεων. Ειδικά τα νοσοκομεία είναι ίσως η χειρότερη δημόσια υπηρεσία. Ξέρω διοικητικούς υπαλλήλους που δεν αντέχουν και φεύγουν, προπαντός γιατροί και νοσηλευτές.

Για τους ΕΠΟΠ εχω την αποψη οτι πανε ατομα τα οποία στη ζωή τους δεν σπούδασαν μια επιστήμη ή μια τέχνη και απλά μπήκαν για να μη νιώθουν κάπως περίεργα. Οι περισσότεροι από αυτούς σε μια σοβαρή χώρα του Εξωτερικού, δεν θα είχαν στον ήλιο μοιρα
Όχι οι ΕΠΟΠ, δεν είναι όλοι έτσι...
Έχει κάθε καρυδιάς καρύδι και όλες τις περιπτώσεις...
Ειδικά σήμερα που και η κουτσή Μαρία έχει πάει σε μια βοϊδοσχολή...

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.798
Πόντοι
1.446
Αν είναι ΕΠΟΠ δεν ρωταγε πριν μπει ... θυμάμαι στην θητεία μου τους καημένους τους ΕΠΟΠ που τους ξεζουμιζαν σε κάθε είδους δουλειά...τι μπετά ρίχνανε τι βαψηματα τι πίσσα στρωνανε να μην χαλάνε τα αυτοκίνητα των αξιωματικών....πραγματικά παιδιά για όλες τις δουλειές τους έχουν ....είναι μεγάλο το ποσοστό παραιτησεων
Είχα γράψει στο νήμα για το ΠΝ, για τους ΕΠΟΠ, την εμπειρία μου για αυτούς όταν υπηρετούσα την θητεία μου εκεί σαν κληρωτός...
Αρκετοί παραιτούνταν πριν την 5ετία με αποτέλεσμα να χάνουν το εφάπαξ των 5 χρόνων (για το οποίο είχαν πάει να καταταγούν, σχεδόν όλοι) και να κινδυνεύουν με διοικητικές κυρώσεις από το ναυτοδικείο...

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.540
Πόντοι
1.056
Ο γενικός κανόνας είναι ότι αν ανοίξεις δικιά σου επιχείρηση σε πεδίο που δεν το έχεις δουλέψει ποτέ πριν θα τα γαμήσεις.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος να πετάξει τα λεφτά του στο βαρέλι δίχως πάτο που λέγεται ελληνική οικονομία ....φόροι εισφορές ΦΠΑ προκαταβολές τραπεζικός δανεισμός απροσπέλαστος εκτός αν είσαι κανένας εκλεκτός κρυφό χρηματοδότης πολιτικών .... δεν αξίζει κανένα ρίσκο σε αυτόν τον γιδοτοπο.......συν ότι με τον νέο ποινικό κώδικα κάποιος με χρέη αν καταδικαστεί θα εκτίσει και μέρος της ποινής του κανονικά στη φυλακή αφού πλέον και για πλημμελήματα περνάς την πόρτα της φυλακής ..... μακάρι ολική κατάρευση σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ελλαδα

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.540
Πόντοι
1.056
Είχα γράψει στο νήμα για το ΠΝ, για τους ΕΠΟΠ, την εμπειρία μου για αυτούς όταν υπηρετούσα την θητεία μου εκεί σαν κληρωτός...
Αρκετοί παραιτούνταν πριν την 5ετία με αποτέλεσμα να χάνουν το εφάπαξ των 5 χρόνων (για το οποίο είχαν πάει να καταταγούν) και να κινδυνεύουν με διοικητικές κυρώσεις από το ναυτοδικείο...
Α καλά ναι στο ΠΝ είναι εντελώς τραγικη η κατάσταση ....εδώ πριν λίγες μέρες όταν έγινε γνωστό πως θα αποσταλεί φρεγάτα στηξ Υεμένη άρχισαν όλοι να παραιτούνται....αν γίνει πόλεμος θα έχει πλάκα πόσοι ΕΠΟΠ κοιλαραδες θα την κοπανισουν αφού νομίζουν είναι δημόσιοι υπάλληλοι της σειράς

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.388
Πόντοι
1.196
Αρκετοί παραιτούνταν πριν την 5ετία με αποτέλεσμα να χάνουν το εφάπαξ των 5 χρόνων (για το οποίο είχαν πάει να καταταγούν, σχεδόν όλοι) και να κινδυνεύουν με διοικητικές κυρώσεις από το ναυτοδικείο...
Του κώλου δουλειά είναι αλλά αν είσαι εντελώς ανειδίκευτος δεν είναι κακή επιλογή.
Από το να στάζεις σαν αποθηκάριος σε καμιά εταιρία είναι πιο λούφα και μπορεί να ψαρώσεις και καμια χαζή πιτσιρίκα με τη στολή.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.798
Πόντοι
1.446
εποπ είναι καλή φάση
.έχουνε πολλά ρεπό..πχ αν κάνεις σήμερα σκοπια,αύριο έχεις ρεπό..ουσιαστικά η μόνη σου δουλειά είναι αυτές οι δύο ωρες που θα κάνεις με κάνα άλλο εποπ σκόπια η περιπολία..έχουν και λίγες ώρες δουλειάς
.πενταήμερη από τις 8το πρωί μεχρι τις διομιση..ιδιωτικό τομέα θες ένα δεκαωρο την ημέρα να δουλευεις
Αν αντέχει την μαλακία του στρατού ο άλλος, ναι είναι...
Έτσι τα έφτιαξαν... Παντού σκατά και "να οδηγούν τους πολλούς εκεί σαν διέξοδο"...
Παίρνουν οι "από πάνω"(υπουργοί Εθνικής Άμυνας, επιτροπές ΚΥΣΕΑ) τα λεφτά από τις μίζες και όλοι οι άλλοι παίρνουν τον καραβανομισθό που είναι σίγουρος και χωρίς κόπο (τουλάχιστον για την πλειοψηφία) στο καραπουτσαριό που λέγεται στρατός (όπως είναι όλος σχεδόν ο δημόσιος τομέας)...

Τελευταία τροποποίηση:

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
12
Like
7.165
Πόντοι
2.646
Να φύγει τυπε όπου και αν είναι για να μην καταντήσει με αλοπερντιν

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.692
Πόντοι
5.595
Δημοσιο απο δημοσιο διαφέρει. Οποτε ακουω να λενε "Εχουμε παρα πολλους ΔΥ" γελαω...μαλλον δεν εχουν πατησει ποτε σε νοσοκομειο ή σε σχολειο αυτοι οι ανθρωπο.

Το ΕΣΥ ειναι ο με διαφορα μεγαλυτερος τομεας του Δημοσιου και ακολουθει η εκπαιδευση (σχολεια α΄ βαθμιας και β΄ βαθμιας)

Η Ελλαδα ειναι η τελευταια χωρα με διαφορα στην Ευρωπη σε αναλογια νοσηλευτων ανα ασθενη και πρωτη με διαφορα σε παπαδες και αστυνομικους ανα κατοικο.
Δεν θα ακουσεις ποτε κανεναν απο αυτους να λεει "Διωξτε παπαδες και μπατσους" ομως. 10χιλ παπαδες ρε φιλε να πληρωνονται απο φορους μας για να ξυνουν τα αρχιδια τους κατω απο ρασα αντι για παντελονια.
Παραγωγικότητα και χρησιμότητα 0...ΜΗΔΕΝ!!!!

Εχουμε 52χιλ αναπληρωτες καθε χρονο στα σχολεια. Ποιον αναπληρωνουν? Τον εαυτο τους καθε χρονο αφου τα κενα ειναι απίστευτα!!!

Παει καποιος σε καναν δημο που βλεπει 5 μαλακες να τα ξυνουν χωμενοι σε κανα γραφειο και νομιζουν αυτο ειναι το δημοσιο.
Οχι παιδια...δημοσιο ειναι το ΕΣΥ και η εκπαιδευση κατα πρωτο λογο.

Ο στρατος ειναι αλλη περιπτωση. Οι ΕΠΟΠ αυτο ελειπε να εχουν και απαιτήσεις για καλυτερες αποδοχες ή συνθήκες...ειναι ατομα που κατα 99% στον ΙΤ θα δούλευαν ή ντελιβεράδες ή σε κανα βενζιναδικο...ως και οι πακιστανοι πιο ικανοι ειναι και μετα απο λιγα χρονια μιλανε και καλυτερα ελληνικα απ'τον μεσο ΕΠΟΠ.

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.540
Πόντοι
1.056
Του κώλου δουλειά είναι αλλά αν είσαι εντελώς ανειδίκευτος δεν είναι κακή επιλογή.
Από το να στάζεις σαν αποθηκάριος σε καμιά εταιρία είναι πιο λούφα και μπορεί να ψαρώσεις και καμια χαζή πιτσιρίκα με τη στολή.
Όταν φιδιαζα με ΕΠΟΠ στο γραφείο κινήσεως της μονάδας άκουσα με τα αυτιά μου να λέει ο ένας ΕΠΟΠ οδηγός στον άλλο ΕΠΟΠ υπεύθυνο κίνησης " εμείς πάλι καλά που είμαστε στο στρατό γιατί έξω στην κοινωνία δεν είμαστε ικανοί για τίποτα "

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.172
Πόντοι
3.846
Στο θέμα των παπάδων έχουμε διατηρήσει το κάθε χωριό και ενορία, κάθε ενορία και παπάς. Σε λίγο τα χωριά θα είναι ακατοίκητα ή θα μένουν μόνο μετανάστες ,παρόλα αυτά θα έχουν παπάδες.

Οι αναπληρωτές στην εκπαίδευση είναι μία λύση να γλιτώσει το κράτος λεφτά αφού τους προσλαμβάνει μόνο για 9 μήνες όσο και η σχολικη χρονιά. Παρόλα αυτά συμφωνώ τα κενά είναι τεράστια στην εκπαίδευση.

Το πρόβλημα φίλε με το Δημόσιο είναι ότι υπάρχει εγκληματικά μεγάλο πλεόνασμα εκεί που δεν πρέπει - σε γραφειοπόντικες. Άτομα που δεν παρουσιάζονται ποτέ, άλλοι διορίζοντια στην καθαριότητα και πάνε στο γραφείο και μετά δεν υπάρχει κανείς να καθαρίσει. Γάμησέτα κι άφησέ τα.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.388
Πόντοι
1.196
Δημοσιο απο δημοσιο διαφέρει. Οποτε ακουω να λενε "Εχουμε παρα πολλους ΔΥ" γελαω...μαλλον δεν εχουν πατησει ποτε σε νοσοκομειο ή σε σχολειο αυτοι οι ανθρωπο.

Το ΕΣΥ ειναι ο με διαφορα μεγαλυτερος τομεας του Δημοσιου και ακολουθει η εκπαιδευση (σχολεια α΄ βαθμιας και β΄ βαθμιας)

Η Ελλαδα ειναι η τελευταια χωρα με διαφορα στην Ευρωπη σε αναλογια νοσηλευτων ανα ασθενη και πρωτη με διαφορα σε παπαδες και αστυνομικους ανα κατοικο.
Δεν θα ακουσεις ποτε κανεναν απο αυτους να λεει "Διωξτε παπαδες και μπατσους" ομως. 10χιλ παπαδες ρε φιλε να πληρωνονται απο φορους μας για να ξυνουν τα αρχιδια τους κατω απο ρασα αντι για παντελονια.

Εχουμε 52χιλ αναπληρωτες καθε χρονο στα σχολεια. Ποιον αναπληρωνουν? Τον εαυτο τους καθε χρονο αφου τα κενα ειναι απίστευτα!!!

Παει καποιος σε καναν δημο που βλεπει 5 μαλακες να τα ξυνουν χωμενοι σε κανα γραφειο και νομιζουν αυτο ειναι το δημοσιο.

Ο στρατος ειναι αλλη περιπτωση. Οι ΕΠΟΠ αυτο ελειπε να εχουν και απαιτήσεις για καλυτερες αποδοχες ή συνθήκες...ειναι ατομα που κατα 99% στον ΙΤ θα δούλευαν ή ντελιβεράδες ή σε κανα βενζιναδικο...ως και οι πακιστανοι πιο ικανοι ειναι και μετα απο λιγα χρονια μιλανε και καλυτερα ελληνικα απ'τον μεσο ΕΠΟΠ.
Δε μπορεί να υπάρξει παραγωγικότητα για δύο λόγους: α) δεν αξιολογείσαι οπότε αν δεν είσαι πολύ υπεύθυνος χαρακτήρας εύλογα θα αράξεις, β) δεν έχεις σοβαρό κίνητρο να βελτιωθείς γιατί π.χ. και ο καλύτερος εκπαιδευτικός και ο πιο τεμπέλης τα ίδια ψίχουλα λεφτά θα πάρουν αν έχουν ίδια χρόνια υπηρεσία. Στον ιδιωτικό τομέα λες αν γίνω καλύτερος θα ανέβω στην εταιρία ή θα κάνω ένα καλό job switch και βρίσκεις ένα κίνητρο. Δε θα γίνει πάντα, ούτε ο ΙΤ έχει μεγάλη αξιοκρατία, αλλά τουλάχιστον έχεις την ελπίδα.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.388
Πόντοι
1.196
Όταν φιδιαζα με ΕΠΟΠ στο γραφείο κινήσεως της μονάδας άκουσα με τα αυτιά μου να λέει ο ένας ΕΠΟΠ οδηγός στον άλλο ΕΠΟΠ υπεύθυνο κίνησης " εμείς πάλι καλά που είμαστε στο στρατό γιατί έξω στην κοινωνία δεν είμαστε ικανοί για τίποτα "
Αυτοί τουλάχιστον ήταν ειλικρινείς, εγώ είχα έναν που μας έλεγε ότι μικρός είχε γαμήσει την Ιωάννα Λίλλη.

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
318
Πόντοι
21

θα εβαζα και το χωρο της δικαιοσυυνης σε αυτά με τοσους δικομανεις που εχει η χωρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom