Νέα

Παλαιές ιστορίες φτώχειας από το πρώην ανατολικό μπλοκ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα cool11
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 140
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
Αφού είναι αριστεροι οι Έλληνες πωσς στο καλό βγαίνει η νέα Δημοκρατία με τα τσαρούχια στις εκλογές?? ?
To πρόβλημα είναι ότι οι Νεοδημοκρατες αντί να ψηφίζουν Βελόπουλο ψηφίζουν Ν.Δ.για να μην βγει ο Τσυριζας ξανά.Ενω είναι γνωστό ότι η Ν.Δ.εχει γεμίσει με όργανα του Σημίτη,του Θεοδωράκη του Ποταμισιου και του Κουβέλη και έχει γίνει αριστεροgay σαν τον Τσυριζα....Στην ουσία κυβερνά μια γραβατοφορεμενη συνιστώσα του Τσυριζα, όλη η μουργα και το καθιζημα έχει χωθεί εκεί μέσα( περαστικά στον Λεβέντη).

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
Κάτι είχα ακούσει για χαρτί υγείας με υπολείμματα...ξύλου λόγω ατελούς επεξεργασίας.Φημες της C.I.A;

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
592
Πόντοι
86
στην ελλαδα δηλαδη του 1960 ζουσανε καλυτερα απο την αλβανια του 1960??εγω εχω ακουσει ιστοριες οτι ελληνες περναγανε τα συνορα με αλβανια και ζηταγανε ψωμι κλεβανε ζωα σπιτια στη κοριτσα λενε οι αλβανοι ε ας τους βοηθησουμε πηγαινανε απο την ηπειρο πεινασμενοι..

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
στην ελλαδα δηλαδη του 1960 ζουσανε καλυτερα απο την αλβανια του 1960??εγω εχω ακουσει ιστοριες οτι ελληνες περναγανε τα συνορα με αλβανια και ζηταγανε ψωμι κλεβανε ζωα σπιτια στη κοριτσα λενε οι αλβανοι ε ας τους βοηθησουμε πηγαινανε απο την ηπειρο πεινασμενοι..
Η περιοχή αυτή εκατέρωθεν των συνόρων είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης...λογικά και από τις δύο πλευρές περνούσαν απέναντι για λίγο και μόλις γέμιζαν λίγο οι τσέπες γυρνούσαν πίσω.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.359
Πόντοι
3.936
Μίλησα με γνωστό Αλβανό που ζει 25 χρόνια Ελλάδα με μαγαζί οικογένεια κλπ.σεερωτηση αν υπήρχε φτειχεια εκεί μου απάντησε: Πηγαίναμε σχολείο κ αλλάζαμε το μοναδικό ζευγάρι παντόφλες στο δρόμο με την αδελφή μου.1987........
Και στην ελλαδα το 50, 60, 70 το ιδιο επαιζε. Για αυτο οι ελληνες μεταναστευσαν στο εξωτερικο για δουλεια. Τωρα η ιστορια επαναλαμβανεται μετα το 2010

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.795
Πόντοι
1.446
Δεν ξερω ποσοι το βλεπετε να ερχεται, ή το ενστερνιζεστε ως αποψη,
αλλα εγώ έπειτα από μια δεκαετία μνημονίων, και τώρα κορονοϊου,
για την Ελλάδα, και με τους πολιτικούς που εκλέγονται, μόνο φτώχεια βλέπω τα επόμενα χρόνια.
Εννοώ φτώχεια - φτώχεια ομως.

Να μην εχεις να πληρωσεις το ρεύμα. Να μην ξερεις αν αυριο θα μπει φαγητο στο τραπεζι. Να μην ξερεις αν θα εχεις δουλεια αυριο. Να μην ξερεις αν θα εχεις περιθαλψη. Να μην μπορεις να βρεις λαϊκη να παρεις σε καλη τιμη λιγα λαχανικα και φρουτα. Να μην ξερεις αν θα γινει επιστρατευση και σοβαρο επισοδειο με την Τουρκια, και ποσο αυτο θα αλλαξει τα παντα. Το πως θα αλλαξει η λαθρομεταναστευση τη χωρα. Αναπτυξη (πραγματικη, εισοδημα, θεσεις εργασιας, προοπτικες κλπ) μηδενικη. Και ουτω καθεξης.

Με αυτη την εισαγωγή, θα ηθελα εδω να καταγραψετε όσοι ζήσατε εμπειρίες,
απο το πρωην ανατολικο μπλοκ, δεκαετιες '80, αντε '90.
Νομιζω οτι ειναι χαρακτηριστικες δεκαετιες, 'κοντινων' μας σχετικα περιοχων και σχετικα παρομοιας κουλτουρας
(ας μη μιλησουμε για φτωχεια της Ινδιας ή της Λατινικης Αμερικης! - αλλοι κοσμοι),
οπου τα καθεστωτα, οι κυβερνητικες επιλογες εκει, οι συνθηκες, ήταν τετοιες, που ο κοσμος κυριολεκτικα πεινουσε.
Οπου το κρεας ή δεν μπορουσες να το αγορασεις, ή ηταν 'με το δελτιο'.
Οπου δημοσιος φωτισμος ήταν προς εξαφανιση, και ισως ενιωθες σαν τον εφιαλτη στο δρομο με τις λευκες.
Οπου οι γυναικες (γι'αυτο ειμαι σιγουρος εχετε πολλα να πειτε οι παλιοι συναγωνιστες!), το εδιναν σε ξενους για ενα τζην levis, ή οπως ελεγε ο Χαρρυ Κλυνν 'με μια Κολυνος βγαζεις γκομενα'!
Όπου ο κοσμος κυριολεκτικα ηταν φτωχος, και φυσικα και πεινουσε, εκτος ολων των αλλων.

Θυμαμαι χαρακτηριστικα, δεν μπορω να το ξεχασω, εναν γνωστο που ηταν φοιτητης στη δεκαετια του '80 στη διπλανη Γιουγκοσλαβία.
Ειχε μια κονσερβα, συνοδευτικη στο φαγητο του, και οταν βγηκε στο μπαλκονι να την πεταξει και ετυχε να τον δει η σπιτονοικοκυρα, του ζητησε να τον προλαβει να μην την πεταξει, για να φτιάξει καποιου ειδους 'σαλτσα' για μακαρονια με τα λαδια ή οτι αλλο ειχε παραμεινει μεσα στην συσκευασια της κονσερβας!!!!!!!

Γνωστη μου πριν λιγα χρονια ειχε παει Βουλγαρια, και μου ελεγε 'έβλεπες πραγματικα ομορφες κοπελες, και οταν χαμογελουσαν τα δοντια τους ηταν πολυ χάλια, άθλια'!!!!

Πιστευω οτι οσοι ξερουν, εχουν ζησει τετοιες ιστοριες, θα εχουν να μας πουν πολυ διδακτικα πραγματα.
Μα δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες απάτες, παραχαράξεις χαρτονομισμάτων και παραποιήσεις εγγράφων γίνονται στην Βουλγαρία. Μετά είναι η Νιγηρία με τις γνωστές Νιγηριανές απάτες... Όπου η πείνα και η φτώχεια κυριαρχεί το μυαλό παίρνει στροφές...

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.359
Πόντοι
3.936
Μα δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες απάτες, παραχαράξεις χαρτονομισμάτων και παραποιήσεις εγγράφων γίνονται στην Βουλγαρία. Μετά είναι η Νιγηρία με τις γνωστές Νιγηριανές απάτες... Όπου η πείνα και η φτώχεια κυριαρχεί το μυαλό παίρνει στροφές...

Ενω η ελλαδα (βεβαιως βεβαιως) πεντακαθαρίδης , για αυτο την λενε η Κολομβια της Ευρωπης :sunglasses:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.154
Πόντοι
3.846
Η σύγκριση με την Ελλάδα του 60 τι σημαίνει; Τριτοκοσμική χώρα ήταν η Ελλάδα του 50, φτώχεια παντού, τουρισμό δεν είχαμε ,υποδομές δεν είχαμε, και πάρα πολλοί κάτοικοι ήταν αναλφάβητοι. Τουλάχιστον στο ανατολικό μπλοκ είχαν καλύτερες υποδομές και πολύ καλύτερη παιδεία. Εμείς δεξιά βασιλική χούντα εκείνοι χούντα με σφυροδρέπανο.
Και μία πολύ σημαντική διαφορά: Οι Έλληνες μπορούσαν να μεταναστεύσουν σε πλούσιες χώρες, οι Σοβιετικοί όχι.

Έχω ακούσει από ανατολικογερμανό ότι ο πατέρας του προφασίστηκε την κηδεία ενός συγγενή του που δεν του είχε μιλήσει ποτέ, για να πάει Δυτιή Γερμανία να πάρει μια τηλεόραση.
Ο πατέρας μίας φίλης, μεγάλωσε στο ανατολικό Βερολίνο, 12 χρονών φυγαδεύτηκε στο δυτικό Βερολίνο κρυμένος μέσα σε πορτ μπαγκάζ και όταν άνοιξε τα μάτια του, ανακάλυψε ότι γύρω του υπάρχουν.... ουρανοξύστες. Ακριβώς δεν είχε δει ποτέ του ότι στο Δυτικό Βερολίνο είχαν ψηλά μοντέρνα κτίρια.

Οι πιο πολλοί προσπαθούσαν να βρουν ένα τέχνασμα να περάσουν απέναντι είτε για μετανάστευση, είτε για να καταφέρουν να αγοράσουν αυτά που δεν είχαν εκεί. Τόσο επίγειος παράδεισος...

Και για αυτόν που θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι αριστεροί. Παπάρια αριστεροί είμαστε, κρατιστές είμαστε για να μας διορίσουν να παίρνουμε το μισθουλάκο και να τα ξύνουμε. Κατά βάσει ο Έλληνας από ιδεολογία δε σκαμπάζει τίποτα.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.276
Πόντοι
2.586
To πρόβλημα είναι ότι οι Νεοδημοκρατες αντί να ψηφίζουν Βελόπουλο ψηφίζουν Ν.Δ.για να μην βγει ο Τσυριζας ξανά.Ενω είναι γνωστό ότι η Ν.Δ.εχει γεμίσει με όργανα του Σημίτη,του Θεοδωράκη του Ποταμισιου και του Κουβέλη και έχει γίνει αριστεροgay σαν τον Τσυριζα....Στην ουσία κυβερνά μια γραβατοφορεμενη συνιστώσα του Τσυριζα, όλη η μουργα και το καθιζημα έχει χωθεί εκεί μέσα( περαστικά στον Λεβέντη).
Τί Βελόπουλου ρε τύπε είσαι σοβαρός; Θα είχες πρωθυπουργό αυτόν το λαμόγιο που πουλάειε επιστολές του Ιησού;

Τον παίζετε με αυτές τις ακρότητες που λέει πως θα καταργήσει Συμφωνίες Πρεσπών, θα μπουκάρει Αλβανία και εύχεται την 25η Μαρτίου "και του χρόνου στην Αγία Σοφία";

Τσαρλατάνος είναι δεν το βλέπετε;

Αν θέλετε κάτι άλλο ψηφίστε Τζήμερο/Φαήλο με το Δημιουργία Ξανά. Σου λέει "ναι στην μετανάστευση, όχι στην λαθρομετανάστευση".

Και δίκιο έχει. Γίνεται να κόψεις νόμιμους μετανάστες έχεις κανένα λόγο;
Απίστευτο πως ψηφίζετε ΑΝΕΛ κ πίπες, Τσίπρας σας αξίζει.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.276
Πόντοι
2.586
Η σύγκριση με την Ελλάδα του 60 τι σημαίνει; Τριτοκοσμική χώρα ήταν η Ελλάδα του 50, φτώχεια παντού, τουρισμό δεν είχαμε ,υποδομές δεν είχαμε, και πάρα πολλοί κάτοικοι ήταν αναλφάβητοι. Τουλάχιστον στο ανατολικό μπλοκ είχαν καλύτερες υποδομές και πολύ καλύτερη παιδεία. Εμείς δεξιά βασιλική χούντα εκείνοι χούντα με σφυροδρέπανο.
Και μία πολύ σημαντική διαφορά: Οι Έλληνες μπορούσαν να μεταναστεύσουν σε πλούσιες χώρες, οι Σοβιετικοί όχι.

Έχω ακούσει από ανατολικογερμανό ότι ο πατέρας του προφασίστηκε την κηδεία ενός συγγενή του που δεν του είχε μιλήσει ποτέ, για να πάει Δυτιή Γερμανία να πάρει μια τηλεόραση.
Ο πατέρας μίας φίλης, μεγάλωσε στο ανατολικό Βερολίνο, 12 χρονών φυγαδεύτηκε στο δυτικό Βερολίνο κρυμένος μέσα σε πορτ μπαγκάζ και όταν άνοιξε τα μάτια του, ανακάλυψε ότι γύρω του υπάρχουν.... ουρανοξύστες. Ακριβώς δεν είχε δει ποτέ του ότι στο Δυτικό Βερολίνο είχαν ψηλά μοντέρνα κτίρια.

Οι πιο πολλοί προσπαθούσαν να βρουν ένα τέχνασμα να περάσουν απέναντι είτε για μετανάστευση, είτε για να καταφέρουν να αγοράσουν αυτά που δεν είχαν εκεί. Τόσο επίγειος παράδεισος...

Και για αυτόν που θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι αριστεροί. Παπάρια αριστεροί είμαστε, κρατιστές είμαστε για να μας διορίσουν να παίρνουμε το μισθουλάκο και να τα ξύνουμε. Κατά βάσει ο Έλληνας από ιδεολογία δε σκαμπάζει τίποτα.

Ποιά βασιλική χούντα; Πότε είχαμε χούντα με βασιλιά;

Ποιές καλύτερες υποδομές είχε το ανατολικό μπλοκ, παραδείγματα; Τί είχε η Βουλγαρία, Ρουμανία που δεν είχαμε εμείς;
Να τονίσω πως οι Γερμανοί φεύγοντας κατέστρεψαν όλα τούνελ, γέφυρες, εργοστάσια ρεύματος, λιμάνια τα πάντα.
Προφανώς κάτι Βούλγαροι που ήταν σύμμαχοί τους να μην έπαθαν τίποτα. Τους θαυμάζεις τύπε; 180,000 Έλληνες εξαφάνισαν.

Χάρη στις ΗΠΑ και το Σχέδιο Μάρσαλ γίναμε πάλι κράτος και την Κυβέρνηση Καραμανλή η οποία τα χρήματα τα αξιοποίησε.
Εκλεγμένη κυβέρνηση, δημοκρατικά και όχι "χούντα".
Απολυταρχικό καθεστώς και δικτάτορα "Πατερούλη" είχε η Ρωσία και η σκλαβωμένη "Σοβιετική Ένωση".

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.795
Πόντοι
1.446
Δεν ξερω ποσοι το βλεπετε να ερχεται, ή το ενστερνιζεστε ως αποψη,
αλλα εγώ έπειτα από μια δεκαετία μνημονίων, και τώρα κορονοϊου,
για την Ελλάδα, και με τους πολιτικούς που εκλέγονται, μόνο φτώχεια βλέπω τα επόμενα χρόνια.
Εννοώ φτώχεια - φτώχεια ομως.

Να μην εχεις να πληρωσεις το ρεύμα. Να μην ξερεις αν αυριο θα μπει φαγητο στο τραπεζι. Να μην ξερεις αν θα εχεις δουλεια αυριο. Να μην ξερεις αν θα εχεις περιθαλψη. Να μην μπορεις να βρεις λαϊκη να παρεις σε καλη τιμη λιγα λαχανικα και φρουτα. Να μην ξερεις αν θα γινει επιστρατευση και σοβαρο επισοδειο με την Τουρκια, και ποσο αυτο θα αλλαξει τα παντα. Το πως θα αλλαξει η λαθρομεταναστευση τη χωρα. Αναπτυξη (πραγματικη, εισοδημα, θεσεις εργασιας, προοπτικες κλπ) μηδενικη. Και ουτω καθεξης.

Με αυτη την εισαγωγή, θα ηθελα εδω να καταγραψετε όσοι ζήσατε εμπειρίες,
απο το πρωην ανατολικο μπλοκ, δεκαετιες '80, αντε '90.
Νομιζω οτι ειναι χαρακτηριστικες δεκαετιες, 'κοντινων' μας σχετικα περιοχων και σχετικα παρομοιας κουλτουρας
(ας μη μιλησουμε για φτωχεια της Ινδιας ή της Λατινικης Αμερικης! - αλλοι κοσμοι),
οπου τα καθεστωτα, οι κυβερνητικες επιλογες εκει, οι συνθηκες, ήταν τετοιες, που ο κοσμος κυριολεκτικα πεινουσε.
Οπου το κρεας ή δεν μπορουσες να το αγορασεις, ή ηταν 'με το δελτιο'.
Οπου δημοσιος φωτισμος ήταν προς εξαφανιση, και ισως ενιωθες σαν τον εφιαλτη στο δρομο με τις λευκες.
Οπου οι γυναικες (γι'αυτο ειμαι σιγουρος εχετε πολλα να πειτε οι παλιοι συναγωνιστες!), το εδιναν σε ξενους για ενα τζην levis, ή οπως ελεγε ο Χαρρυ Κλυνν 'με μια Κολυνος βγαζεις γκομενα'!
Όπου ο κοσμος κυριολεκτικα ηταν φτωχος, και φυσικα και πεινουσε, εκτος ολων των αλλων.

Θυμαμαι χαρακτηριστικα, δεν μπορω να το ξεχασω, εναν γνωστο που ηταν φοιτητης στη δεκαετια του '80 στη διπλανη Γιουγκοσλαβία.
Ειχε μια κονσερβα, συνοδευτικη στο φαγητο του, και οταν βγηκε στο μπαλκονι να την πεταξει και ετυχε να τον δει η σπιτονοικοκυρα, του ζητησε να τον προλαβει να μην την πεταξει, για να φτιάξει καποιου ειδους 'σαλτσα' για μακαρονια με τα λαδια ή οτι αλλο ειχε παραμεινει μεσα στην συσκευασια της κονσερβας!!!!!!!

Γνωστη μου πριν λιγα χρονια ειχε παει Βουλγαρια, και μου ελεγε 'έβλεπες πραγματικα ομορφες κοπελες, και οταν χαμογελουσαν τα δοντια τους ηταν πολυ χάλια, άθλια'!!!!

Πιστευω οτι οσοι ξερουν, εχουν ζησει τετοιες ιστοριες, θα εχουν να μας πουν πολυ διδακτικα πραγματα.
Θυμάμαι πριν καμιά 25άρα χρόνια σε ένα μπαρ στον Κολωνό, ένα κοριτσάκι από την Βουλγαρία σερβιτόρα. Πανέμορφο, αλλά όταν γέλαγε του έλλειπαν τα μισά δόντια...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.684
Πόντοι
9.297
Τί Βελόπουλου ρε τύπε είσαι σοβαρός; Θα είχες πρωθυπουργό αυτόν το λαμόγιο που πουλάειε επιστολές του Ιησού;

Τον παίζετε με αυτές τις ακρότητες που λέει πως θα καταργήσει Συμφωνίες Πρεσπών, θα μπουκάρει Αλβανία και εύχεται την 25η Μαρτίου "και του χρόνου στην Αγία Σοφία";

Τσαρλατάνος είναι δεν το βλέπετε;

Αν θέλετε κάτι άλλο ψηφίστε Τζήμερο/Φαήλο με το Δημιουργία Ξανά. Σου λέει "ναι στην μετανάστευση, όχι στην λαθρομετανάστευση".

Και δίκιο έχει. Γίνεται να κόψεις νόμιμους μετανάστες έχεις κανένα λόγο;
Απίστευτο πως ψηφίζετε ΑΝΕΛ κ πίπες, Τσίπρας σας αξίζει.
Αν μπήκε και ο Φαηλος μαζί με τον Τζημερο είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός που δίνει την απαραίτητη εσάνς πατριωτισμού.Ενδιαφερον....:dancing:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.154
Πόντοι
3.846
Ποιά βασιλική χούντα; Πότε είχαμε χούντα με βασιλιά;

Ποιές καλύτερες υποδομές είχε το ανατολικό μπλοκ, παραδείγματα; Τί είχε η Βουλγαρία, Ρουμανία που δεν είχαμε εμείς;
Να τονίσω πως οι Γερμανοί φεύγοντας κατέστρεψαν όλα τούνελ, γέφυρες, εργοστάσια ρεύματος, λιμάνια τα πάντα.
Προφανώς κάτι Βούλγαροι που ήταν σύμμαχοί τους να μην έπαθαν τίποτα. Τους θαυμάζεις τύπε; 180,000 Έλληνες εξαφάνισαν.

Χάρη στις ΗΠΑ και το Σχέδιο Μάρσαλ γίναμε πάλι κράτος και την Κυβέρνηση Καραμανλή η οποία τα χρήματα τα αξιοποίησε.
Εκλεγμένη κυβέρνηση, δημοκρατικά και όχι "χούντα".
Απολυταρχικό καθεστώς και δικτάτορα "Πατερούλη" είχε η Ρωσία και η σκλαβωμένη "Σοβιετική Ένωση".
Ποιά βασιλική χούντα; Πότε είχαμε χούντα με βασιλιά; / 1936 - 1940 δικτατορία Μεταξά
Ποιές καλύτερες υποδομές είχε το ανατολικό μπλοκ, παραδείγματα; Τί είχε η Βουλγαρία, Ρουμανία που δεν είχαμε εμείς; / Εμείς πηγαίναμε με αλέτρι εκείνοι με τρακτέρ.
Τους θαυμάζεις τύπε; / Από πού το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Εκλεγμένη κυβέρνηση, δημοκρατικά και όχι "χούντα". / Δημοκρατία δηλαδή ελεύθερες εκλογές,ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και ελευθερία λόγου στην Ελλάδα είχαμε μετά το 1974.
Απολυταρχικό καθεστώς και δικτάτορα "Πατερούλη" είχε η Ρωσία και η σκλαβωμένη "Σοβιετική Ένωση". / Συμφωνώ. Ποτέ μου δεν ήμουν υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης και νιώθω τυχερός που δεν γεννήθηκα σε ένα τέτοιο καθεστώς.

MonkeyBussiness

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2020
Like
21
Πόντοι
0
Ενας φίλος μου ΡΟυμάνος μου είχε πει ότι είχαν μια κατσίκα, την οποία δεν μπορούσαν να την σφαξουν, γιατί ερχόταν κάθε μέρα ο "υπεύθυνος" του κόμματος του χωριού, και έπαιρνε το γάλα. Κοινώς , η λέξη "είχαν" είναι σχετική, καθώς βγάζανε το γάλα όλου του χωριού, και αν την σφάζανε θα τους βρίσκανε σε κανα Γκουλαγκ.
Επίσης μια άλλη γνωστή μου Ρουμάνα, είχε γράψει ότι η οικογένειά τους είχε περάσει παρα πολλά με το καθεστώς Τσαουσέσκου, και η οικογένειά της ήταν "στιγματισμένη" , οπότε αναγκάστηκαν να πληρώσουνε κάτι κυβερνητικούς για να βγουνε απο την χώρα, να περάσουνε στην Βουλγαρία, όπου περπατώντας (ολη την Βουλγαρία τώρα, όχι μαλακίες) φτάσανε στα Ελληνικά σύνορα, όπου τους υποδέχθηκαν, εν έτη 1986, ως κατασκόπους (αυτή τότε ήταν 6 χρονών), και κρατήσανε όλη την οικογένεια για 2 μήνες σε κελιά.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Ποιά βασιλική χούντα; Πότε είχαμε χούντα με βασιλιά; / 1936 - 1940 δικτατορία Μεταξά
Ποιές καλύτερες υποδομές είχε το ανατολικό μπλοκ, παραδείγματα; Τί είχε η Βουλγαρία, Ρουμανία που δεν είχαμε εμείς; / Εμείς πηγαίναμε με αλέτρι εκείνοι με τρακτέρ.
Τους θαυμάζεις τύπε; / Από πού το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Εκλεγμένη κυβέρνηση, δημοκρατικά και όχι "χούντα". / Δημοκρατία δηλαδή ελεύθερες εκλογές,ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και ελευθερία λόγου στην Ελλάδα είχαμε μετά το 1974.
Απολυταρχικό καθεστώς και δικτάτορα "Πατερούλη" είχε η Ρωσία και η σκλαβωμένη "Σοβιετική Ένωση". / Συμφωνώ. Ποτέ μου δεν ήμουν υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης και νιώθω τυχερός που δεν γεννήθηκα σε ένα τέτοιο καθεστώς.
τυπε,στις αρχες του 80,τοτε που στα ελληνικα χωρια μετακινουταν με μουλαρια,βρεθηκε η αριστερης ιδεολογιας μητερα μου στη βουλγαρια μαζι με την αδερφη της/θεια μου.πηγαν να αγορασουν απο το χασαπη αρνι και κοτοπουλο αλλα τους ειπαν οτι δε μπορουν να παρουν και απο τα 2 ειδη.θα επρεπε να επιλεξουν αναμεσα στο αρνι και στο κοτοπουλο.τωρα,τι τρακτερ ειχαν εκεινοι και τι αλετρι εμεις,δεν το γνωριζω.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
14.985
Πόντοι
6.515
Που είναι τα κουτσουμπακια να μας μιλήσουν για τα επιτεύγματα του υπαρκτού? ?

Geo...

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2021
Κριτικές
1
Like
1.072
Πόντοι
81
Σταματήστε να τρωγοσαστε σαν το σκύλο με τη γάτα....
Ότι και να λέμε, τα κορίτσια μας πεινανε....
Δε φταίμε εμείς που τα προικησε η φύση ομορφιά και διάλεξαν αυτό το επάγγελμα αλλά μέλλον στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον....
Καλό θα ήταν, να πάρουμε χαμπάρι ότι τίποτα δεν θα ξαναγίνει όπως πριν το '10....
Μία φούσκα ήταν η Ελλάδα και όσοι πρόλαβαν να την ζήσουν ας έχουν να θυμούνται....
Οι νεότερες γενιές οι κακομοιριασμενες τι να πουν....
Θα μάθουν ποτέ τι σήμαινε ανεμελιά, καραπουτσαργιο, βρίσκω ότι δουλειά υπάρχει ότι ώρα θέλω και ας τους ξένους να πληρώνουν φόρους μία ζωή ;
Δυστυχώς....
Αναπολώ και γω, αλλά όλα αυτά τελείωσαν....
Γίναμε όπως όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ίσως και χειρότεροι.....
Το μοναδικό που δεν μπορεί να περιορίσει κανείς είναι το σπορ ετούτο δω μέσα....
Έχει Κ αυτό τη δικιά του γλύκα....
Να περνάτε όλοι καλά....

Ξενιτεμένους ρωτήστε να δείτε τι περνάμε κ μεις παρακει....

Φιλάκια σε όλους !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom