Νέα

Ουζο-Μπυρο-Κρασομεζεδες...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 343
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
το κρεμμύδι το γουστάρω φρέσκο, τρώω με το κιλό...

και η μελιτζάνα είναι ωραία σε βάζο απ το σούπερ

Τι εννοείς συντηριτικά; βάζουν και σε αυτά αυτά τα Ε212 κλπ που βάζουν στις μαλακίες; (πατατάκια, κλπ);

με το κιλό...

στα σπιτικά μπορείς να βάλεις λίγο ξυνό μέσα (κιτρικό οξύ) για να διατηρηθεί το χρώμα...
 

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Μηνύματα
2.743
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26
tramountana ποια τυχερη θα σε παρει!!!!
ωραια ακουγονται ποσταρε η στειλε κι αλλα!!!!
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
επόμενο σνακ που πάει με όλα

τα λεγόμενα στην "καθαρεύουσα" κρουτόν που τα πλερώνετε μια περιουσία στα μάρκετ...

σε όλους μας περισσεύει ψωμί και μπαγιατεύει... το μπαγιατικο ψωμί λοιπόν (ότι και αν είναι όσο και αν είναι) το κόβουμε σε κυβάκια περιπου 1 εκ το καθένα (και την ψύχα και την κόρα) και τα βάζουμε σε μια σακούλα την κατάψυξη (για να διατηρηθεί)...

μόλις μαζέψουμε μια ποσότητα που να γεμίζει ένα ταψί του φούρνου τα βγάζουμε από την κατάψυξη τα αφήνουμε κανένα μισάωρο μέσα στην σακούλα και θα χρειαστούμε

2-3 κουταλιες του γλυκού αλάτι
3/4 από φλυτζάνι του γλυκού λάδι
1 κουταλια του γλυκού γλυκια πάπρικα ή 1/2 κουταλια του γλυκού καφτερή αν σας αρέσουν τα καφτερα
2 σκέλδες σκόρδο

λιώνουμε το σκόρδο και το αναμιγνύουμε με το λάδι..καλα να γίνει ενα μιγμα...

ανοίγουμε την σακούλα και ρίχνουμε το αλάτι την παπρικα και το μιγμα λαδιου - σκόρδου ραντίστα... κλεινουμε την σακούλα και κουνάμε το περιεχόμενο καλά να πάει παντού...

βάζουμε στο ταψί του φούρνου μια λαδόκολα και απλώνουμε τα ψωμάκια ομοιόμορφα... ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα βγαζουμε λίγο πριν να σκληρήνουν... όο τα ψήνουμε τα βγάζουμε και τα ανακατεύουμε ξαναστρώνοντας τα...

τρώγονται κρύα και διατηρούνται σε ένα χάρτινο κουτι (αυτό απο τα γλυκα) για περίπου δύο εβδομάδες...

 

Επισκέπτης
με το κιλό...

στα σπιτικά μπορείς να βάλεις λίγο ξυνό μέσα (κιτρικό οξύ) για να διατηρηθεί το χρώμα...

πάντως αυτά που έχω σπίτι τώρα γράφουν μόνο για διθειώδες νάτριο και κιτρικό οξύ

τίποτ άλλο

και το παντζάρι χωρίς συντηρητικά
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
tramountana ποια τυχερη θα σε παρει!!!!
ωραια ακουγονται ποσταρε η στειλε κι αλλα!!!!

με έχει παρει εδώ και 23 χρόνια  ;)

η μαγειρική είναι πολύ σοβαρή δουλεια για να αφήσουμε μια γυναίκα να ασχοληθεί με αυτήν...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
πάντως αυτά που έχω σπίτι τώρα γράφουν μόνο για διθειώδες νάτριο και κιτρικό οξύ

τίποτ άλλο

και το παντζάρι χωρίς συντηρητικά

μακάρι.. το διθειώδες νάτριο βρωμάει λίγο... το παντζάρι προφανώς θα είναι χωρίς τίποτε γιατί δεν χάνει χρώμα.. το κιτρικόοξυ δεν πειράζει είναι φυσικό συντηριτικό...

φτιάξε μόνος σου ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
 

Επισκέπτης
με έχει παρει εδώ και 23 χρόνια  ;)

η μαγειρική είναι πολύ σοβαρή δουλεια για να αφήσουμε μια σύγχρονη γυναίκα να ασχοληθεί με αυτήν...

συμφωνώ απόλυτα, αλλά αφορά τις σύγχρονες γυναίκες

οι παλιές ήταν η καθε μια τους, ένας σεφ στο ακριβότερο εστιατόριο του Παρισιού...
 

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
468
Πόντοι
36
Επισκευτηκα χτες μ΄εναν κολλητο μου φιλικο μας ζευγαρι σε παραλιακη πολη. Ζεστη εκανε, τι καλυτερο απο βολτα προς τη θαλασα για κανα ουζακι. Μας πηγαν λοιπον σ΄ενα παραλιακο ουζερι και παραγγειλαμε μια μπουκαλα ουζο πλωμαρι, 750ml νομιζω ηταν και μια μεσαια ποικιλια. Η ασχετη μελαχρινη πιτσιρικα σερβιτορα με τον μεγαλο κωλο και τα χοντρα μπουτια, ρωτησε: Η ποικιλια να ειναι κρεατικων ή θαλασινων ? Της ειπαμε θαλασινων, αφου στη θαλασα ειμασταν κι αφου το κρεας το εχουμε ψιλο-βαρεθει. Μετα απο αρκετη ωρα εφερε το ουζο, την ποικιλια, τον παγο και το νερο.
Η ποικιλια ηταν μια πιατελα γεματη προτηγανισμενες πατατες που στις ακρες ειχε 4 φετες ντοματα, 4 φετες αγγουρι, 4 ελιες και πανω 4 γαυρους τηγανιτους, 4 ρολο καλαμαρι και 4 ψωμακια με ταραμοσαλατα. Για αυτη τη μαλακια πληρωσαμε 20 ευρω + 22 ευρω το μπουκαλι το ουζο + αλλο 1,50 ευρω που αφησαμε φιλοδωρημα στην ασχετη πιτσιρικα σερβιτορα με τον μεγαλο κωλο και τα χοντρα μπουτια που εκανε μια ωρα να μας σερβιρει. Αν ημουν μονος ή με τον κολλητο μου σιγουρα θα καναμε μανουρα, αλλα με το ζευγαρι παρεα δεν ελεγε να μανουριασουμε.
Οταν φτασαμε στο χωριο αραξαμε στο καφενειο-ψησταρια και παραγγειλαμε 1 κιλο κρασι με μεζε. Ο Λαμπης ο καφετζης μας εφερε λιγο κοντοσουβλι, με λιγες πατατες, 2 φετες ντοματα και λιγο τυρι. Το κοστος μικρο, αλλα ο μεζες μια απο τα ιδια που μας σερβιρει εδω και χρονια. Καμια αλλαγη, καθολου φαντασια. Κι υστερα παραπονιετε οτι εχει πεσει η δουλεια στο μαγαζι. Και ενταξη εδω χωριο ειναι, οι γεροι και οι Αλβανοι τι απαιτησεις να εχουν, αλλα ο μαλακας στην παραλια να ζηταει 20 ευρω για μιση τηγανια πατατες και 2-3 μαλακιες :headbang: :headbang: :headbang: Και παρολαυτα να εχουν δουλεια χωρις να κατεχουν το αντικειμενο ή χωρις να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει για κατι καλυτερο, διαφορετικο, πρωτοτυπο.
Εμαθαν οι Ελληνες να βγαζουν λεφτα πουλοντας "αερα" και σ΄εποχες οικονομικη κρισης αντι να βελτιωσουν την ποιοτητα και να σκεφτουν τροπους για να προσελκυσουν οσους βγαινουν ακομα, παραμενουν πιστοι στο δογμα της αρπαχτης.
γειτονα βρες μαγαζι και ερχομε να στησουμε τσιπουραδικο-ουζαδικο να παρουμε ολη την χαρτουρα. :rockon: :rockon: :rockon:

κολλητε πολυ πισω εχετε μενει ρε. εδω και στο τελευταιο χωριο να πας,τις μαλακιες που σας βγαζουν για μεζεδες εκει, ουτε για αποφαγια στα σκυλια τα δινουν.
 

Επισκέπτης
μακάρι.. το διθειώδες νάτριο βρωμάει λίγο... το παντζάρι προφανώς θα είναι χωρίς τίποτε γιατί δεν χάνει χρώμα.. το κιτρικόοξυ δεν πειράζει είναι φυσικό συντηριτικό...

φτιάξε μόνος σου ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

ναι όντως το καλύτερο είναι το χειροποίητο...όπως άλλωστε και τα ποτά (κρασί-τσίπουρο) :rockon:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
γειτονα βρες μαγαζι και ερχομε να στησουμε τσιπουραδικο-ουζαδικο να παρουμε ολη την χαρτουρα. :rockon: :rockon: :rockon:

κολλητε πολυ πισω εχετε μενει ρε. εδω και στο τελευταιο χωριο να πας,τις μαλακιες που σας βγαζουν για μεζεδες εκει, ουτε για αποφαγια στα σκυλια τα δινουν.

αει ρε και συ χαμουτζή που εμαθες από μεζέδια  :grin:  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ναι όντως το καλύτερο είναι το χειροποίητο...όπως άλλωστε και τα ποτά (κρασί-τσίπουρο) :rockon:

για το κρασί και το τσίπουρο θα διαφωνήσω....

πρεπει να ξέρεις να κάνεις κρασί αλλιως αυτό που φτιάχνεις είναι μεν καθαρό αλλά δεν είναι κρασί

για το τσίπουρο επίσης...

γενικά στα ποτά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στα σπιτικά  ;)
 

Επισκέπτης
για το κρασί και το τσίπουρο θα διαφωνήσω....

πρεπει να ξέρεις να κάνεις κρασί αλλιως αυτό που φτιάχνεις είναι μεν καθαρό αλλά δεν είναι κρασί

για το τσίπουρο επίσης...

γενικά στα ποτά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στα σπιτικά  ;)

έχω πολλούς γνωστούς που κάνουν μόνοι τους, και πίστεψέ με είναι απ τα καλύτερα  :rockon:

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
συμφωνώ απόλυτα, αλλά αφορά τις σύγχρονες γυναίκες

οι παλιές ήταν η καθε μια τους, ένας σεφ στο ακριβότερο εστιατόριο του Παρισιού...

να σου πω.. ακόμη και οι παλιες (αν δεν ήταν κάποιες από τις λεγόμενες αρχόντισες της εποχής) είχαν την μαγειρική σαν υποχρέωη και όχι σαν μεράκι...

βέβαια οι παλιές είχαν την χαρά να περιποιηθούν κάποιον... οπότε διναν τον καλύτερο τους εαυτό...

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
έχω πολλούς γνωστούς που κάνουν μόνοι τους, και πίστεψέ με είναι απ τα καλύτερα  :rockon:

είπαμε γενικά.. αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι ερασιτέχνες που φτιάχνουν καλό κρασί και τσίπουρο... αλλά κατά την γνώμη μου είναι πολλοί λίγοι...

ααα και κάτι ακόμη... το κρασί είναι πάντα κόκκινο.. το άσπρο είναι αναψυκτικό  ;)
 

Επισκέπτης
είπαμε γενικά.. αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι ερασιτέχνες που φτιάχνουν καλό κρασί και τσίπουρο... αλλά κατά την γνώμη μου είναι πολλοί λίγοι...

ααα και κάτι ακόμη... το κρασί είναι πάντα κόκκινο.. το άσπρο είναι αναψυκτικό  ;)

τύπε στα μέρη μου βγάζουν τα περισσότερα καζάνια ετησίως σ όλη την Ελλάδα, οπότε κάτι ξέρω  ;)

ναι εννοείτε ότι το κρασί πάντα κόκκινο
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom