Νέα

Ουζο-Μπυρο-Κρασομεζεδες...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 343
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εγώ από τουρσιά του δίνω και καταλαβαίνει τα έτοιμα από τα σούπερ μάρκετ

βέβαια είναι λίγο ακριβούτσικα αλλά ένεκα απουσίας χρόνου-χώρου, κλπ συμβιβαζόμαστε

κόκκινες πιπεριές φλωρίνης, πράσινες, κουνουπίδι, παντζάρι, ανάμεικτη, κλπ, κλπ μαζί με ελιές, είναι ο τέλειος μεζές...

δεν είναι ακριβά τα τουρσιά στο σούπερ μάρκετ.. απλά είναι σκατά και δεν τρώγονται με τίποτε (από το συντηριτικό που βάζουν μέσα για να κρατάει το χρώμα)...

και ούτε χώρο χρειάζεσαι πολύ (δεν θα φτιάξεις και κανένα κυβικό από το καθένα) ούτε χρόνο... για παράδειγμα για να φτιάξεις ενα βάζο του λίτρου από οποιοδήποτε τουρσί (εκτός από μελιτζάνα) δεν θες να ασχοληθείς παραπάνω από είκοσι λεπτά...

λαχανικά που συνιστανται είναι

λάχανο, πιπεριες φλωρίνης, αμπελοφάσουλα, αγκινάρες (έχουν πολύ φασαρία ομως), κουνουπίδι, καρότα, άσπρα ρεπάνια (ρέβες).. το κουνουπίδι να είναι μικρό για να είναι τρυφερό...

το μυστικό είναι (1) καλό ξύδι (2) τα ρεβύθια ή το σταρι που βάζεις μέσα (δίνουν μια φυσική ξυνιλα)...

επίσης μπορείς να κάνεις σκόρδα τουρσί και κρεμμύδια (μικρά με διάμετρο 1-2 εκατοστά).. απλά θέλουν καθάρισμα..
 

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Μηνύματα
2.743
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26
πολυ καλος μεζες το τουρσι ειδικα αν ειναι σπιτικο
αλλα αν κλασεις εχεις ξενερωσει ολη την παρεα  :rockon: :rockon: :rockon:
 

Επισκέπτης
καλά οι βλάχοι γνωστοί φραγκοφονιάδες.....
θυμάμαι την εποχή που όλοι οι έλληνες την είχαν δει νεόπλουτοι μια γαμημένη σαλάτα την πλήρωνες το λιγότερο 7-8 ευρό στο πήλιο....

τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει με το κακό όνομα που βγάλανε + την αφραγκία του κόσμου....

στα τσακίδια όλοι οι βλάκες που το παίζουν και επιχειρηματίες...




 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
καλά οι βλάχοι γνωστοί φραγκοφονιάδες.....
θυμάμαι την εποχή που όλοι οι έλληνες την είχαν δει νεόπλουτοι μια γαμημένη σαλάτα την πλήρωνες το λιγότερο 7-8 ευρό στο πήλιο....

τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει με το κακό όνομα που βγάλανε + την αφραγκία του κόσμου....

Κοιτα μπορει να εχει δικιο ο Παραλημνιος και να βρεθεις ασχημα μπλεγμενος ... δεν μου χει τυχει αυτο που λεει για αυτο πρεπει να τον τεσταρεις τον αλλον πριν κατσεις στο μαγαζι του αν ειναι μαλακας ή οχι πχ ζητας καταλογο και βλεπεις πως θα αντιδρασει...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
URL]]
 

Επισκέπτης
δεν είναι ακριβά τα τουρσιά στο σούπερ μάρκετ.. απλά είναι σκατά και δεν τρώγονται με τίποτε (από το συντηριτικό που βάζουν μέσα για να κρατάει το χρώμα)...

και ούτε χώρο χρειάζεσαι πολύ (δεν θα φτιάξεις και κανένα κυβικό από το καθένα) ούτε χρόνο... για παράδειγμα για να φτιάξεις ενα βάζο του λίτρου από οποιοδήποτε τουρσί (εκτός από μελιτζάνα) δεν θες να ασχοληθείς παραπάνω από είκοσι λεπτά...

λαχανικά που συνιστανται είναι

λάχανο, πιπεριες φλωρίνης, αμπελοφάσουλα, αγκινάρες (έχουν πολύ φασαρία ομως), κουνουπίδι, καρότα, άσπρα ρεπάνια (ρέβες).. το κουνουπίδι να είναι μικρό για να είναι τρυφερό...

το μυστικό είναι (1) καλό ξύδι (2) τα ρεβύθια ή το σταρι που βάζεις μέσα (δίνουν μια φυσική ξυνιλα)...

επίσης μπορείς να κάνεις σκόρδα τουρσί και κρεμμύδια (μικρά με διάμετρο 1-2 εκατοστά).. απλά θέλουν καθάρισμα..

το κρεμμύδι το γουστάρω φρέσκο, τρώω με το κιλό...

και η μελιτζάνα είναι ωραία σε βάζο απ το σούπερ

Τι εννοείς συντηριτικά; βάζουν και σε αυτά αυτά τα Ε212 κλπ που βάζουν στις μαλακίες; (πατατάκια, κλπ);
 

Επισκέπτης
Σωπα αληθεια? ετσι παιζετε εσεις εκει? τοσο αντρες ειστε? Και μπηκες να μου πεις για τον αλλον οτι και καλα ειναι μαλακας ?

Εγω μορτη μου πληρωνω κι ας μη μου αρεσει το σερβις ή τα προιοντα. Απλα δεν ξανα παω αν εχω παραπονα απο το μαγαζι. Οτι ειδους μαγαζι. Μεγαλωσα για να το παιζω μαγκας. Οταν ημουν στην ηλικια σου και ζουσα στην Αθηνα, γαμουσα κι εδερνα που λενε. Στα Εξαρχεια δεν πληρωνα με τσαμπουκα σχεδον σε κανενα μαγαζι. Σε συναυλιες εμπαινα παντα τζαμπα. Οσπου με στειλανε στο νοσοκομειο στη Νικαια με σπασμενα πλευρα και δοντια και μου ειπαν οτι αμα με ξανα δουν στα Εξαρχεια θα με καθαρισουν, οποτε θελοντας και μη εβαλα μυαλο.
 

Επισκέπτης
και ο γαυρος μεσ το ξιδι ωραιος μεζες ειναι.

Μου ανοιξε η ορεξη τωρα
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εγω μορτη μου πληρωνω κι ας μη μου αρεσει το σερβις ή τα προιοντα. Απλα δεν ξανα παω αν εχω παραπονα απο το μαγαζι. Οτι ειδους μαγαζι. Μεγαλωσα για να το παιζω μαγκας. Οταν ημουν στην ηλικια σου και ζουσα στην Αθηνα, γαμουσα κι εδερνα που λενε. Στα Εξαρχεια δεν πληρωνα με τσαμπουκα σχεδον σε κανενα μαγαζι. Σε συναυλιες εμπαινα παντα τζαμπα. Οσπου με στειλανε στο νοσοκομειο στη Νικαια με σπασμενα πλευρα και δοντια και μου ειπαν οτι αμα με ξανα δουν στα Εξαρχεια θα με καθαρισουν, οποτε θελοντας και μη εβαλα μυαλο.

Εγω δεν ειπα οτι θα ερθω στο μαγαζι να σου κανω τσαμπουκα ... οτι δεν πληρωνω εγω ειπα οτι θελω να δω αποδειξη . Μπορεις να μην πληρωσεις αμα δεν σου δωσει αποδειξη αυτο ειπα , τωρα αμα δεις οτι δεν σε παιρνει τα δινεις εννοειται.

Το καλυτερο απο ολα βεβαια ειναι να ξερεις ποιοι ειναι σκατανθρωποι και να μην πατησεις εξαρχης στο μαγαζι τους.
 

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Μηνύματα
7.794
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
αγαπημένοι μου μεζέδες με τσίπουρα η ούζα...
καβουροδαγκάνες, χταποδάκι, τυροσαλάτα (αλλά πολύ καφτερή), καλαμαράκια και κάτι που δεν το έχουν όλοι..κολιτσιάνοι.... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
φτηνά και γαμηστερά !!! :grin:
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μπορεις να ζητησεις καταλογο πριν κατσεις και να δεις πως θα αντιδρασει ο αλλος θα βαρυγκομησει ή θα στο φερει με ορεξη? εχω δικιο Παραλιμνιε?
 

Επισκέπτης
Εγω μορτη μου πληρωνω κι ας μη μου αρεσει το σερβις ή τα προιοντα. Απλα δεν ξανα παω αν εχω παραπονα απο το μαγαζι. Οτι ειδους μαγαζι. Μεγαλωσα για να το παιζω μαγκας. Οταν ημουν στην ηλικια σου και ζουσα στην Αθηνα, γαμουσα κι εδερνα που λενε. Στα Εξαρχεια δεν πληρωνα με τσαμπουκα σχεδον σε κανενα μαγαζι. Σε συναυλιες εμπαινα παντα τζαμπα. Οσπου με στειλανε στο νοσοκομειο στη Νικαια με σπασμενα πλευρα και δοντια και μου ειπαν οτι αμα με ξανα δουν στα Εξαρχεια θα με καθαρισουν, οποτε θελοντας και μη εβαλα μυαλο.

ρε παιδιά δεν παίζεις ξύλο για 4 και 5 ευρώ

απλά δεν ξαναπάς
και λες και όλους τους φίλους σου να μην ξαναπάνε

και όποτε περνάς, ρίχνεις κι ένα βουντού να κλείσει το βρωμομάγαζο



 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
επόμενος μεζές... για ασχημες καταστάσεις

χαβιαρι ρεγκας χτυπημενο με βούτυρο

Υλικά

1 ρέγκα αυγωμένη
1 πακέτο βιτάμ
1/2 πακέτο βούτυρο

Εκτέλεση

ψήνουμε την ρέγκα (κατα προτίμηση σε εφημερίδα  ;))... ψήνεται εύκολα αν βάλουμε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα σε ένα ταψάκι το ανάψουμε και περάσουμε την ρέγκα από πάνω.. Προσοχή μην την ψήσετε στον φούρνο θα λυσσάξετε.. Καθαρίζουμε την ρεγκα από το δέρμα της και με προοχή βγάζουμε το χαβιαρι (να μην σπάσουν οι σακούλες έχει 2)...

εχουμε το βιτάμ και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι μαλακά για να μην μας βγεί η παναγία όταν πατάμε)..

σε ενα σκεύος βάζουμε το βιταμ το βούτυρο και το χαβιάρι (καθαρίζουμε κάτι πετσούλες που έχει απέξω)... με ένα μεγάλο πηρούνι τα πατάμε για να σχηματισουμε ομοιγενες μίγμα... το βάζουμε στο ψυγείο..

σερβίρισμα...

2-3 φέτες ψημένες στην φρυγανίερα ζεστές τις αλείφουμε με μίγμα (αν βεβαια είναι και ψημένες στα κάρβουνα ακόμη καλύτερα)

διατήρηση

το μίγμα μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη και με ένα μαχαίρι να κόβουμε όσο θέλουμε...

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι για χόρταση γιατί μετά δεν θα προλαβαίνετε όλη την νύχτα να πίνετε νερό...
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ουτε εμενα ποτε δεν με εχουν δειρει σε μαγαζι... δεν εχω κανει φασαρια κιολας ποτε μονο που πηγα να ρωτησω γιατι ο λογαριασμος ειναι τοσο πολυ και αυτο στο Φοδελε... και σε κατι αλλες ταβερνες αλλα δεν εχουμε φτασει ποτε σε καυγα και ξυλο
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom