tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Μηνύματα
- 76.754
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
εγώ από τουρσιά του δίνω και καταλαβαίνει τα έτοιμα από τα σούπερ μάρκετ
βέβαια είναι λίγο ακριβούτσικα αλλά ένεκα απουσίας χρόνου-χώρου, κλπ συμβιβαζόμαστε
κόκκινες πιπεριές φλωρίνης, πράσινες, κουνουπίδι, παντζάρι, ανάμεικτη, κλπ, κλπ μαζί με ελιές, είναι ο τέλειος μεζές...
δεν είναι ακριβά τα τουρσιά στο σούπερ μάρκετ.. απλά είναι σκατά και δεν τρώγονται με τίποτε (από το συντηριτικό που βάζουν μέσα για να κρατάει το χρώμα)...
και ούτε χώρο χρειάζεσαι πολύ (δεν θα φτιάξεις και κανένα κυβικό από το καθένα) ούτε χρόνο... για παράδειγμα για να φτιάξεις ενα βάζο του λίτρου από οποιοδήποτε τουρσί (εκτός από μελιτζάνα) δεν θες να ασχοληθείς παραπάνω από είκοσι λεπτά...
λαχανικά που συνιστανται είναι
λάχανο, πιπεριες φλωρίνης, αμπελοφάσουλα, αγκινάρες (έχουν πολύ φασαρία ομως), κουνουπίδι, καρότα, άσπρα ρεπάνια (ρέβες).. το κουνουπίδι να είναι μικρό για να είναι τρυφερό...
το μυστικό είναι (1) καλό ξύδι (2) τα ρεβύθια ή το σταρι που βάζεις μέσα (δίνουν μια φυσική ξυνιλα)...
επίσης μπορείς να κάνεις σκόρδα τουρσί και κρεμμύδια (μικρά με διάμετρο 1-2 εκατοστά).. απλά θέλουν καθάρισμα..