Νέα

Ομάδα δράσης για την ψηφιακή ασφάλεια - DART

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Εκφοβισμό μέσω διαδικτύου ή μέσω χρήσης νέων τεχνολογιών (cyberbullying) δέχονται όλο και περισσότεροι νέοι, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας!
Το φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού είναι παγκόσμιο, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει και στη χώρα μας, με ακραίο παράδειγμα του φαινομένου, σε συνδυασμό με αυτοκτονία, την περίπτωση του μαθητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος πυροβόλησε τρία άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Πρόσφατη μελέτη του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Goldsmith College του Λονδίνου, Peter K. Smith, σε μαθητές γυμνασίου έδειξε ότι, το 46% υπήρξαν θύματα επιθετικότητας με μηνύματα, με κάμερες κινητών τηλεφώνων, με χρήση κινητών, με e-mail, μέσω chat room, μέσω άμεσων μηνυμάτων και μέσω χρήσης διαδικτύου, ενώ οι θύτες ήταν κυρίως μεγαλύτεροι σε ηλικία και σε μεγάλο ποσοστό δεν ανέφεραν σε κανέναν το περιστατικό.
Εξάλλου, έρευνα που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής σε πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ έδειξε ότι, το ποσοστό φοιτητών που δέχτηκαν κάποια μορφή cyberbullying φτάνει έως και το 44%, το ποσοστό των θυτών "αγγίζει" το 16% και το ποσοστό των φοιτητών που είδαν συμφοιτητές τους να δέχονται κάποια μορφή cyberbullying φτάνει μέχρι και 54%.
Τα παραπάνω επισήμανε, η φυσικός-ραδιοηλεκτρολόγος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-COST για το cyberbullying, Βασιλική Γκουντσίδου, με αφορμή ανακοίνωσή της στο 39ο Παιδιατρικό Συμπόσιο, που ολοκληρώθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη.
Η έρευνα για το cyberbullying, όπως εξήγησε η κ. Γκουντσίδου, βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και όταν γίνεται, αφορά συνήθως ένα ή δύο είδη και διεξάγεται σε μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου.
Βullying θεωρείται ο επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός ατόμων με πραγματική ή απειλούμενη μαρτυρική ποινή φυσικής, προφορικής, γραπτής ή συναισθηματικής κακομεταχείρισής τους ή της αρπαγής της περιουσίας τους και συμπεριλαμβάνει και τις περιπτώσεις ύβρεων κατά της εθνικότητας, φυλής ή ιδιαιτερότητας κάποιου.
Αναλυτικότερα, στον όρο bullying συμπεριλαμβάνονται: χρησιμοποίηση υβριστικών ή περιπαικτικών εκφράσεων, απειλές και εκβιασμός, σωματική βία, χτυπήματα, τσιμπήματα, δαγκωνιές, σπρωξίματα, κλοπές, ζημιές στην προσωπική περιουσία κάποιου, εσκεμμένο ή συχνό αποκλεισμό μαθητών από κοινωνικές δραστηριότητες, διάδοση κακοηθών και ψευδών φημών, εκβιαστικά τηλεφωνήματα, ή τηλεφωνήματα σε ακατάλληλες ώρες χωρίς απάντηση, κ.λ.π
.
«Η βία μεταξύ των παιδιών δεν είναι κάτι το καινούριο. Μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι, η σχολική επιθετικότητα (bullying) αποτελεί μια φυσική διαδικασία στην ανάπτυξη του παιδιού και ότι ιδιαίτερα τα αγόρια, σκληραίνουν και προετοιμάζονται για τη ζωή. Το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή της μαζικής εκπαίδευσης, αλλά πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις την εποχή της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα μετά τη μετατροπή του εκπαιδευτικού μας συστήματος σε πολυπολιτισμικό. Οι σημερινοί νέοι δεν βιώνουν μόνο τον πραγματικό χώρο, που όλοι μας γνωρίζουμε, αλλά "σερφάρουν" και στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο έχει μια ιδιάζουσα δομή και λειτουργεί με διαφορετικούς κανόνες από ότι οι παραδοσιακές πόλεις που μεγαλώσαμε. Δεν ξέρουμε πού είναι ακριβώς αλλά βρίσκεται παντού. Δεν πάμε σ’ αυτό, απλά κάνουμε log in και έρχεται σε μας. Δεν χρειάζεται να δείξουμε την ταυτότητά μας, αλλά όποιο προφίλ επιλέξουμε εμείς.
Η ραχοκοκαλιά στην επικοινωνία μεταξύ των νέων είναι τα κινητά και το διαδίκτυο. Νεότερη μορφή λοιπόν του bullying είναι το cyberbullying, δηλαδή το bullying με τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες cyberbullying όπως: flaming (στην πυρά), denigration (δυσφήμιση), bash boards (τελειωτικό χτύπημα), impersonation (χρήση του προσωπικού λογαριασμού), outing (δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων που αφορούν τη σεξουαλική προτίμηση), trickery (εμπαιγμός), exclusion (εξοστρακισμός), harassment (παρενόχληση), happy slapping (βιντεοσκόπηση με τη χρήση της κάμερας του κινητού), text wars (πόλεμος κειμένων), online polls (δημοσκοπήσεις), αποστολή εικόνων και βίντεο κ.λ.π.», επισημαίνει η κ Γκουντσίδου.
Η καινούρια μορφή του εκφοβισμού και της παρενόχλησης μέσω του διαδικτύου και των κινητών διαφέρει σε αρκετά σημεία από την κλασική.
Το θύμα του κλασικού bullying μπορούσε να νιώσει ασφάλεια μακριά από τους πιθανούς χώρους επίθεσης των δραστών και σίγουρα ήταν ήσυχο μέσα στο σπίτι του, κάτι που δεν συμβαίνει με το cyberbullying.
«Απ’ αυτό δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά, εκτός και αν απενεργοποιήσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές. Η ψυχολογική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη από τη σωματική. Είναι συνήθως ανώνυμο, απρόσωπο και μπορεί να έχει μεγαλύτερο σύνολο αποδεκτών από ό,τι το bullying, ακόμη και από ένα δράστη. Είναι ανεξάρτητο από το σωματότυπο του δράστη. Ακόμη και ένας μικροκαμωμένος πιτσιρίκος μπορεί να καταφέρει πολλά, χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του. Οι έφηβοι έχουν περισσότερες γνώσεις από τους γονείς και τους δασκάλους τους και είναι πολύ δύσκολο να τους ελέγξουμε. Τα θύματα του bullying είναι δυνατόν να παρουσιάσουν εκτός από διαταραχές συμπεριφοράς και ψυχολογικά καθώς και ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πονοκεφάλους, κοιλιακά άλγη, ενούρηση, διαταραχές ύπνου, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, φοβίες, δεν μπορούν να μείνουν μόνα και δεν μπορούν να κοιτάξουν το συνομιλητή στα μάτια», προσθέτει η κ. Γκουντσίδου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Η ασφάλεια του κυβερνοχώρου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Αυστραλών Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον.
Αυστραλία και Η.Π.Α. συζήτησαν την αυξανόμενη απειλή που τίθεται από κινεζικές και ρωσικές επιθέσεις πολιτικού, στρατιωτικού και εμπορικού χαρακτήρα στον κυβερνοχώρο.
Όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας κ. Στίφεν Σμιθ, "η ασφάλεια του κυβερνοχώρου παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον για όλους μας, πρόκειται για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλα τα σύγχρονα κράτη".
Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή που εκδηλώνεται αυξανόμενη ανησυχία για τους δεσμούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας με την Κίνα και ενώ διατυπώνονται ισχυρισμοί ότι "η Κίνα έχει αυξήσει τις προσπάθειές της για κατασκοπία κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο διεθνώς".
Σύμφωνα με πηγή του αυστραλιανού Υπουργείου Άμυνας, "η Αυστραλία δέχεται επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από την Κίνα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Όπως αναφέρεται σε έκθεση του ερευνητικού ινστιτούτου Munk Centre for International Studies με έδρα το Τορόντο, ένα δίκτυο κατασκοπίας του κυβερνοχώρου με βάση την Κίνα έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα σε πάνω από 1.200 υπολογιστές σε 103 χώρες".
Παρ' όλες τις ανησυχίες, ο Υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας κ. Τζόελ Φίτζγκιμπον σε ομιλία του στις Η.Π.Α. δήλωσε ότι "η Αυστραλία εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ ενός μεγαλύτερου ρόλου της Κίνας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο". Πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ έκανε έκκληση προς το Πεκίνο να αναλάβει ένα μεγαλύτερο ρόλο στον νομισματικό τομέα μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση...



edit_Duracell: Ρε παιδιά... ας έχουμε το νου μας κι εδώ στην Ελλάδα, μήπως μας έχουν φυτέψει τίποτα οι "φίλοι" μας... ??? ;)
 

badi

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2008
Μηνύματα
185
Like
0
Πόντοι
1
Πριν από 3-4 μήνες συνελήφθη Έλληνας ναυτικός σε αεροδρόμιο της Αυστραλίας, απ' όπου περνούσε transit, γιατί από έλεγχο που έγινε στο laptop του, είχε απαγορευμένο υλικό πορνό.
 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Πριν από 3-4 μήνες συνελήφθη Έλληνας ναυτικός σε αεροδρόμιο της Αυστραλίας, απ' όπου περνούσε transit, γιατί από έλεγχο που έγινε στο laptop του, είχε απαγορευμένο υλικό πορνό.

χμ... "απαγορευμένο υλικό πορνό" δηλαδή τι; παιδική πορνογραφία; Τότε καλά του έκαναν! Το καθήκι...

Πάντως κ στην Αμερική κάνουν ελέγχους στα laptop...
 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τ' αμαξάκια της Google με τις κάμερες στα καπό τους έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα. Η Google επικοινώνησε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να τη διαβεβαιώσει πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών γίνονται σεβαστά. Ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση το οποίο και εξέλαβε ως "ΝAI".
Για όσους δεν το γνωρίζουν το Street View είναι μια υπηρεσία της Google μέσω της οποίας μπορείς να κινήσε στους δρόμους μιας πόλης! Ως τώρα είναι διαθέσιμες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Ιταλίας ενώ πρόσφατα προστέθηκε το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.
Μένει λοιπόν να δούμε πότε θα βγει online και η Αθήνα (για τη Θεσσαλονίκη δεν έχει ακουστεί ακόμα κάτι σχετικό. Βέβαια υπάρχει το μια αξιόλογη Ελληνική προσπάθεια φωτογράφησης των δρόμων της πόλης).

 

Συνημμένα

  • streetview.jpg
    streetview.jpg
    35,7 KB · Εμφανίσεις: 20

Swimmer

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Μηνύματα
288
Like
0
Πόντοι
1
Γαμημένη Google!
Δεν πίστευα ότι θα έφτανε τόσο γρήγορα στην Ελλάδα.

Ωραίος Duracell. Καλέ που το επισήμανες!

:thumbsup:
 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Γαμημένη Google!
Δεν πίστευα ότι θα έφτανε τόσο γρήγορα στην Ελλάδα.

Ωραίος Duracell. Καλέ που το επισήμανες!

:thumbsup:

Ευχαριστώ Συναγωνιστή! Ας προσέχουμε όλοι μας...

Συνεχίζει την περιήγησή του στην Αθήνα το αυτοκίνητο της Google street View!
Πριν από λίγο το όχημα με τις φορτωμένες κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές, που καταγράφει εικόνες από τους δρόμους της πόλης, εθεάθη στο Μαρούσι.

 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Αν διαπιστώσετε διακίνηση ή δημιουργία παιδικού πορνογραφικού υλικού μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 7474259 (καθημερινές από 9 π.μ. ως 4 μ.μ.).
Την καταγγελία σας εκτός από το τηλέφωνο μπορείτε να την κάνετε ανώνυμα και μέσω της ιστοσελίδας

Επίσης αν πέσει στην αντίληψή σας μια περίπτωση κοπέλας-θύματος Trafficing, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ. 210-6476825

Πρεμιερα εκανε στις 13 Ιουλίου από το MTV, το νέο videoclip των The Killers «Goodnight, Travel Well», έχοντας ως θέμα το trafficking.
Το συγκεκριμένο videoclip αποτελεί το δεύτερο «δείγμα γραφής» της προσπάθειας που γίνεται να δοθεί έμφαση στον κίνδυνο και στις συνέπειες που έχει η εμπορία ανθρώπων...
Σε δηλώσεις τους, οι Killers τόνισαν για το ζήτημα του trafficking, ότι είναι πάρα πολύ σοκαρισμένοι και τρομαγμένοι από το γεγονός ότι γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται να πέσουν θύματα τέτοιου είδους εκμετάλλευσης και ελπίζουν ότι μέσω της προσπάθειας που κάνει το MTV και μέσω αυτού του video clip, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να ενημερωθούν γι’ αυτή την τραγική μορφή δουλείας της σημερινής κοινωνίας.
Μέσα από το «Goodnight, Travel Well» βλέπουμε την πραγματικότητα του εμπορίου ανθρώπινης σάρκας, όπως επίσης και το πώς ο κόσμος μπορεί να δώσει ένα τέλος σε αυτή την εκμετάλλευση...

 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Tμήμα δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος για εγκληματικές πράξεις που γίνονται μέσω Διαδικτύου και τιμωρούνται από τη νομοθεσία, όπως:

1. Παιδική πορνογραφία (Ιστοσελίδες –chatroom με σκοπό την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας – αποπλάνηση ανηλίκων).

2. Απάτες μέσω Διαδικτύου (Ισπανικό Λόττο - Νιγηριανές επιστολές - Εικονικές Δημοπρασίες κ.ά.)

3. Cracking (ψηφιακοί βανδαλισμοί-Deface και άλλα)

4. Διακίνηση ή Πειρατεία Λογισμικού (on-line πώληση Μp3 και κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και λογισμικού)

5. Απάτες με πιστωτικές κάρτες μέσω Internet (Ηλεκτρονικές Αγορές on line μέσω ιστοσελίδων απατηλών-χρέωση πιστωτικών καρτών εν αγνοία του κατόχου)

6. Διακίνηση ναρκωτικών. (On-line αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών)

7. Συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου(Δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων εν αγνοία των θυμάτων)

8. Εκβίαση – Απειλές μέσω Internet

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μπορεί ν' απευθύνθεί 24 ώρες...

Για Αθήνα:
      Λ. Αλεξάνδρας 173 - Τ.Κ. 115 22
      Fax:  210 6476462
      Τηλ.: 210-6476464, 210-6476000
      e-mail: ccu@ath.forthnet.gr

Για Θεσσαλονίκη:
      Μοναστηρίου 326 - Τ.Κ. 541 21
      Fax:  2310 559929
      Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000
      e-mail: info@cybercrime.gr
 

Enaeritis

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2008
Μηνύματα
150
Like
0
Πόντοι
1
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μπορεί ν' απευθύνθεί 24 ώρες...

Για Αθήνα:
      Λ. Αλεξάνδρας 173 - Τ.Κ. 115 22
      Fax:  210 6476462
      Τηλ.: 210-6476464, 210-6476000
      e-mail: ccu@ath.forthnet.gr

Για Θεσσαλονίκη:
      Μοναστηρίου 326 - Τ.Κ. 541 21
      Fax:  2310 559929
      Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000
      e-mail: info@cybercrime.gr

Παλι παραθεσεις στον εαυτο σου κανεις ρε μοντερασιε;

Και εν πασει περιπτωσει τι σε βαλανε εδω, βοηθο εισαγγελεα;
 

Enaeritis

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2008
Μηνύματα
150
Like
0
Πόντοι
1
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Tμήμα δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος για εγκληματικές πράξεις που γίνονται μέσω Διαδικτύου και τιμωρούνται από τη νομοθεσία, ήτοι:

1. Παιδική πορνογραφία (Ιστοσελίδες –chatroom με σκοπό την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας – αποπλάνηση ανηλίκων).

2. Απάτες μέσω Διαδικτύου (Ισπανικό Λόττο - Νιγηριανές επιστολές - Εικονικές Δημοπρασίες κ.ά.)

3. Cracking (ψηφιακοί βανδαλισμοί-Deface και άλλα)

4. Διακίνηση ή Πειρατεία Λογισμικού (on-line πώληση Μp3 και κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και λογισμικού)

5. Απάτες με πιστωτικές κάρτες μέσω Internet (Ηλεκτρονικές Αγορές on line μέσω ιστοσελίδων απατηλών-χρέωση πιστωτικών καρτών εν αγνοία του κατόχου)

6. Διακίνηση ναρκωτικών. (On-line αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών)

7. Συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου(Δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων εν αγνοία των θυμάτων)

8. Εκβίαση – Απειλές μέσω Internet

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μπορεί ν' απευθύνθεί 24 ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 115 22 Αθήνα), τηλέφωνο 210-6476000 καθώς και στο τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκληματος Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 541 21 Θεσσαλονίκη) τηλέφωνο 231-0388370-5.

Απο τα 30 ποστ σ αυτο το θρεντ τα 21 ειναι δικα σου. Μονος σου τα γραφεις μονος σου τα διαβαζεις.  Αλλη δουλεια απο το να κανεις το μπατσο δεν εχεις;  Απωθημενο σου εχει μεινει απο μικρος;  Σε βαραγε ο μπαμπας σου;
 

Enaeritis

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2008
Μηνύματα
150
Like
0
Πόντοι
1
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Tμήμα δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος για εγκληματικές πράξεις που γίνονται μέσω Διαδικτύου και τιμωρούνται από τη νομοθεσία, ήτοι:

1. Παιδική πορνογραφία (Ιστοσελίδες –chatroom με σκοπό την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας – αποπλάνηση ανηλίκων).

2. Απάτες μέσω Διαδικτύου (Ισπανικό Λόττο - Νιγηριανές επιστολές - Εικονικές Δημοπρασίες κ.ά.)

3. Cracking (ψηφιακοί βανδαλισμοί-Deface και άλλα)

4. Διακίνηση ή Πειρατεία Λογισμικού (on-line πώληση Μp3 και κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και λογισμικού)

5. Απάτες με πιστωτικές κάρτες μέσω Internet (Ηλεκτρονικές Αγορές on line μέσω ιστοσελίδων απατηλών-χρέωση πιστωτικών καρτών εν αγνοία του κατόχου)

6. Διακίνηση ναρκωτικών. (On-line αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών)

7. Συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου(Δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων εν αγνοία των θυμάτων)

8. Εκβίαση – Απειλές μέσω Internet

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μπορεί ν' απευθύνθεί 24 ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 115 22 Αθήνα), τηλέφωνο 210-6476000 καθώς και στο τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκληματος Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 541 21 Θεσσαλονίκη) τηλέφωνο 231-0388370-5.

Πες μας και για αλλα αδικηματα, που πρεπει να απευθυνθουμε;  Φονος εκ προμελετης ιδιαζοντως ειδεχθης;
Ηθικη αυτουργια σε ασελγεια;
Κατασκοπεια;
Μοντεριλικι της πλακας;
 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Πολύ ωραία 2σέλιδη συνέντευξη για το Cybercrime, την μετάλλαξη του παραδοσιακού εγκλήματος, παραθέτει ο Προϊστάμενος της Δ.Η.Ε. κ. Μ. Σφακιανάκης στην Κυριακάτικη VETO.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι "είναι σύνηθες το φαινόμενο να πέφτουν άνθρωποι θύματα εκβιασμού από προσωπικά στοιχεία που υποκλάπηκαν από τα κινητά ή τους υπολογιστές τους"... και η παρότρυνσή του "να προσέχουμε τα προσωπικά μας στοιχεία! Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε ποτέ ξένους. Πρέπει πάντα ν' αφαιρούμε το προσωπικό υλικό μας από κινητά, υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές πριν έρθουμε σ' επαφή με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καλά" (π.χ. service κινητών, Η/Υ κλπ)...

 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Λαμβάνοντας υπόψιν την παραπάνω δήλωση του πλέον αρμόδιου για το θέμα... υπενθυμίζω τα σχετικά μας post εδώ...

ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΕΤ, ΜΕΝΕΙ! Μπορεί να διαγραφεί από ένα site, αλλά έχει αντιγραφεί σε άλλα 10... Λερναία Υδρα!
Γι' αυτό, ο καθένας μας πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεχτικός... (π.χ. επισκέψεις σε ξενοδοχεία, προσωπικά βιντεάκια από κινητά που χάνονται-κλέβονται, αρχεία από pc-laptops που πάνε για service... κλπ). ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ επίσης τα USB MEMORY STICKS στα ΚΛΕΙΔΙΑ σας... ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ !!!

Ντουρασελ αν θελεις μας λες τις επιπτωσεις,γιατι εγω οσο και να σκεφτηκα,δεν μπορεσα να βρω καμια

Προσωπικές - επαγγελματικές, αναλόγως ΤΙ αρχεία κουβαλάει ο καθένας! Και είναι ΠΟΛΛΟΙ που την έχουν πατήσει... σε όλο το κόσμο (αν το ψάξεις λίγο, π.χ. στο google, θα διαβάσεις ένα σωρό ιστορίες) !!!

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ !!!
 
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
92
Πόντοι
66
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & A Κυριακού», έχει δημιουργήσει τη γραμμή βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ με αριθμό 800 11 800 15.
Η γραμμή αυτή απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.ά.).
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης - κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους.
Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.
Σύμφωνα με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής, η πρόληψη από την «εξάρτηση» στο Διαδίκτυο είναι εύκολη, αρκεί οι γονείς να λάβουν εγκαίρως υπόψη τους τα σημάδια που τους δίνει το παιδί τους και να ζητήσουν άμεσα βοήθεια από τους ειδικούς.

Τα παρακάτω συμπτώματα δηλώνουν πιθανώς εξάρτηση από το Διαδίκτυο:
-Εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύου.
-Χρήση του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο.
-Ξαφνική σχολική αποτυχία.
-Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου.
-Μειωμένη φυσική δραστηριότητα.
-Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις.
-Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι.
-Παραμέληση της προσωπική υγιεινής του.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom