Επισκέπτης
δάσκαλε σε εμένα τι θέση θα δώσεις????
σου αποστέλλω φωτογραφία μου.
ετοιμάζω και το βιογραφικό μου να στο στείλω άυριο.
Με τιμή
Ε ρε πούστη μου, με τετοια φατσα θες και ουκρανίδα...
δάσκαλε σε εμένα τι θέση θα δώσεις????
σου αποστέλλω φωτογραφία μου.
ετοιμάζω και το βιογραφικό μου να στο στείλω άυριο.
Με τιμή
ΔΑΣΚΑΛΕ δεν σε κολακεύω καθόλου και το ξέρεις, αφού ζωγραφίζεις αδιαλλείπτως,
ειδικά χθές που έφερες το παράδειγμα των Λυδών που τους πουστέψανε και πήγε
το μυαλό μου στη δύστυχη στοχοποιημένη χώρα μας του σήμερα, τί να πώ, είσαι
Σπουδαίος !!!
είμαι ελευθερος από αυριο μεχρι την επομενη Τετάρτην...
Ε ρε πούστη μου, με τετοια φατσα θες και ουκρανίδα...
γιατί καλέ?
ομορφόπαιδο δεν είμαι???
λοιπόν άκου δάσκαλε:
πριν λίγες ημέρες με κάλεσαν 2 ουκρανίδες φίλες στο σπίτι τους (η μια είναι η πρώην και η άλλη η κολητή της) για να φάμε...
είχαν ετοιμάσει μπόρς, την παντζαρόσουπα με το κρέας.
Νοστιμότατη ήταν...
Εγώ κάποια χρόνια πρίν ήμουν σπιτωμένος απο μια Ρωσίδα απο την Αγία Πετρουπολή (ζει και αυτή χρόνια στην Αθήνα)...Η ρωσίδα με είχε ταράξει στο πελμένι και μπορς δεν μαγείρευε ποτέ...
Πρώτη φορά μπόρς έφαγα προχθές στις Ουκρανίδες,
Μόλις λοιπόν τους είπα οτι η Ρωσίδα ποτέ δεν μαγειρευε μπόρς, και οι δύο σχεδόν ταυτόχρονα με μια φωνή και με κακία μου λένε:
" εμεις έιμαστε Ουκρανίδες!!!! Αυτές (οι ρωσίδες) δεν ξέρουν να φτιαχνουν μπορς!!!"
χωριατοκαβγάδες....![]()
Πατζαρόσουπα???
Το μπορς περιέχει λάχανο, τοματάκι πελτέ, κρομμύδι, τι άλλο έχει σταματήσει το μυαλό μου τώρα. Γενικώς είναι μια ωραία χορτόσουπα, κρέας εγώ δε γουσταρω. Πολλές φορές οι ουκρανοί βάνουν μέσα στην σούπα μαγιονέζα ! Μπλιαχ! Για να καταλάβεις την προηγούμενη βδομάδα τρελάθηκα να τρω μπορς είχα πάει επίσκεψη στην μπάμπουσκα της δικιάς μου και για να την καλοπιάσω...Τόσο το συνήθισα που λεω να το μαγειρέψω σήμερα, αύριο! Κατα τα ταπεινα γουστα μου θελει και πιπέρι μπόλικο, οι ουκρανοι δε βάνουν.
Πλιμένι για τους μη γνωρίζοντας είναι ένα γεμιστό ζυμαρικό, με πατατα και κυμά. έφαγα κι απ αυτό στην μπάμπουσκα...
Οι ουκρανίδες στο είπαν αυτό για να σου δείξουν ότι έιναι πιο νοικοκυρες από τις ρωσίδες. Υποψιάζομαι ότι αληθευει , καλειται ο συναδελφος Ρωσσολογος προς σχολιασμον...
γιατί καλέ?
ομορφόπαιδο δεν είμαι???
λοιπόν άκου δάσκαλε:
πριν λίγες ημέρες με κάλεσαν 2 ουκρανίδες φίλες στο σπίτι τους (η μια είναι η πρώην και η άλλη η κολητή της) για να φάμε...
είχαν ετοιμάσει μπόρς, την παντζαρόσουπα με το κρέας.
Νοστιμότατη ήταν...
Εγώ κάποια χρόνια πρίν ήμουν σπιτωμένος απο μια Ρωσίδα απο την Αγία Πετρουπολή (ζει και αυτή χρόνια στην Αθήνα)...Η ρωσίδα με είχε ταράξει στο πελμένι και μπορς δεν μαγείρευε ποτέ...
¨αμα έτρωγε συνεχεια πιλμενι πρεπει να ταν και χοντρή. Παχαίνει αυτή η μαλακεία για τι είναι ζυμαρικό έχει και άμυλο, άστα να πάνε...
εκείνο που ψένουνε καλύτερα είναι τα μεγάλα σουβλάκια που στειλα τον καπεταν αρκάν(ς) να σιαξει για την ουκρανίδα. Διότι μαρινάρουν το κρέας ενώ στην ελλαδα το ψένουν έτσι και μυρίζει κρεατίλα. Οι Γεωργιανοί πάλι τρωνε όλο κρεας κρεας αλλά απ΄οτι θυμαμαι δεν το πολυμαριναρουν αυτοί.
εκείνο που μ αρεσει πιο πολυά π όλα είανι ζαρινι καρτοσκι. Ήτοι τηγανητες στρογγυλές πατατες (σαν τσιπς) με κρεμμύδι , καρότο και μαιδανό. Γίνονται στο τηγανι με ηλιόλαδο , εντάζει με τοσα κρομμυδια είναι ολιγον τι βαριές αλλά νοστιμες...
Κι ο πουρές είναι νοστιμος γιατί γινεται από κανονική πατατα κι οχι τις μαλακειες που τρωμε εμεις εδώ. γενικως οι ουκρανικες πατατες είναι παν νοστιμε ςγιατι είναι φυσικές. Στην ελλάδα τρωμε χαρτι...
γενικώς στην ουκραίνα πειδή το μαρούλι είναι μαλλον άγνωστο, ε'ιναι πολύ δυσκολο να φυτρωσει στο κρυο, παιζει πολύ λάχανο, στις σαλάτες , στις σούπες κλπ. Πριν να έρθει η πατάτα από την Αμερική πλακωνόσαντε στις λαχανόσουπες και στο ψωμί.
το αστείο έιναι ότι καποιος μπορεί να τρωει και να πίνει καφε ή τσαι ταυτογχρόνως !
εμείς συνηθως περιμενουμε για μετά το φαί. Επισης το νερό δεν πίνεται, σε πολλές πολεις δε κανει ουτε για μαγειρεμα διοτι περιεχει πολλά άλατα...
επίσης πολύ της μοδος ειναι τα τουρσιά. Σε όλα τα ουκρανικά σπίτια ε΄χουν μια αμετρητη σειρά από γυαλινα βαζακια όπου αποθηκευουν τουρσια το καλοκαιρι για να τα χλαπακιαζουν το χειμώνα. Μου θυμίζει η όλη ιστορια το νΑισωπειο μυθο τζιτζικα και μερμηγκα...
Δάσκαλε σόρρυ που χάθηκα, αλλά έχει έρθει μια παλία αγαπημένη μου Ιταλίδα (από τα νεανικά μου χρόνια στη Ρώμη) για ένα συνέδριο και θα πρέπει να την ξεναγήσω
Ζητώ 10ημερη άδεια άνευ αποδοχών.
Τον μακκακα τον Αλσομα, γιατί τον έκανες δεχθώ στη σχολή;;;;
¨αμα έτρωγε συνεχεια πιλμενι πρεπει να ταν και χοντρή. Παχαίνει αυτή η μαλακεία για τι είναι ζυμαρικό έχει και άμυλο, άστα να πάνε...
το αστείο έιναι ότι καποιος μπορεί να τρωει και να πίνει καφε ή τσαι ταυτογχρόνως !
εμείς συνηθως περιμενουμε για μετά το φαί.
Ναι σύντροφε παντζαρόσουπα.Πατζαρόσουπα???
Ναι σύντροφε παντζαρόσουπα.
Εκεί έγκειται και η διαφορά ανάμεσα στο ουκρανικό (λευκό) και στο ρώσσικο (κόκκινο) μπόρς.
Συνοδεύεται με σμετάνα.