Όσο για το χορό δεν είμαι σίγουρος megabichtis. Αν χορεύεις ανεβάζεις την κατανάλωση ενέργιας και έτσι οθείς τον οργανισμό σου να καταναλώσει ότι έχει πρόχειρο δλδ. το αλκόολ πιό γρήγορα. Έτσι μπορεί: α) να την ακούσεις πιο γρήγορα β) να μην την ακούσεις το πρωί. Εγώ πάντως νομίζω ότι περισσότερο μπορεί να πας προς το α) διότι ότι περνάει από το στόμα σε κανά μισάορο είναι στο σηκώτι. Και μόλις το σηκώτι συκώσει τα χέρια ψιλά και πει "εγώ δεν φιλτράρω άλλο" την έκατσες. Διότι το αλκοόλ διαποτίζει το σηκώτι, μετά από μερικά ποτά το σηκώτι κορέζετε στο αλκοόλ και δεν φιλτράρει καλά. Και εκεί είναι που την ακούς όχι στέρεο αλλά 7.1.
Το αλκοόλ που φτάνει στο αίμα προκαλεί εξάτμηση των υγρών του οργανισμού και σε απηλεί με αφυδάτωση γι αυτό πρέπει να πίνεις νερά, το μόνο που δεν θα καταφέρεις πότε όσο νερό και αν πιεις είναι το άλλο πρωί να ξυπνίσεις χωρίς το γνωστό "τσαρούχι στο στόμα". ʼσε που έχω παρατηρίσει ότι αν παω 2 φορές για κατούρημα την έχω είδη ακούσει και τα πράγματα είναι άσχημα τότε. Δεν είμαι και σύγουρος άλλα για άλλους παίζει ρόλο το νερό γι άλλους όχι, εγώ ότι έχω δει σε εμένα γράφω.
ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ: Ποτέ μην ξεχνάς την συμαντικότερη προσφορά των ʼγγλων στον παγκόσμιο πολυτισμό. Να πίνεις όρθιος. Ξέρεις πιό γρήγορα πότε την έχεις ακούσει. Αν συκωθείς απότομα γίνεσε βαδίζω και παραμιλώ αλλά αν είσαι όρθιος μπορείς να το ρεγουλάρεις καλύτερα.
Συμφωνώ με τα γραφόμενα του προηγούμενου συναγωνιστή, και θα παραθέσω και τη δικιά μου εμπειρία.
Ο πονοκέφαλος και γενικά το hangover προέρχεται κατά κύριο λόγο από την αφυδάτωση (εκτός αν είναι μπόμπες τα ποτά κλπ). Το συκώτι ενώνει το αλκοολ με νερό που κυκλοφορεί στο αίμα, κι έτσι το εξουδετερώνει, αποβάλλοντάς το μετά με τα ούρα. Επομένως η αντίδραση του οργανισμού στο αλκοολ είναι που προκαλεί αφυδάτωση.
Η δικιά μου η συνταγή έχει ως εξής:
Όταν θα βγεις έξω μαζί με το ποτήρι που θα έχεις το ποτό σου, θα έχεις και ένα ποτήρι γεμάτο νερό πάντα.
Για κάθε ποτήρι ποτού, θα πίνεις και μισό-ένα ποτήρι νερό. Αν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις πιεί 2-3 ποτά στη σειρά χωρίς νερό, τότε πιες παραπάνω νερό.
Στο τέλος του γλεντιού, αν αισθανθείς ότι δεν έχεις φάει αρκετά, χτύπα 2 τοστάκια ΜΟΝΟ με τυρί. Τα αλλαντικά είναι επικίνδυνα για παλλινδρόμηση ισοφάγου.
Θα ισορροπήσει το στομάχι σου, τα τοστ θα απορροφήσουν τα εναπομήναντα υγρά και την άλλη μέρα θα ξυπνήσεις περδίκι.
Αν πάθεις εντούτοις hangover, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πίνεις νερά συνεχεια την επόμενη μέρα μέχρι να ηρεμήσεις από τον πονοκέφαλο.
ΜΗΝ πινεις καφέδες, όχι μονο δεν σε ξεζαλίζουν, αλλά εντείνουν την αφυδάτωση (ο καφές είναι διουρητικός, αποβάλλει τα υγρά) ούτε κοκα κόλα εννοείται.
ΝΕΡΑΚΙ και πάλι ΝΕΡΑΚΙ
Άντε γεια μας...