Νέα

Οίκοι ανοχής και άτομα με αναπηρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 116
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
ΑΜΕΑ στην Ελλάδα σημαίνει καταδικασμένος. Και δεν φταίει η πολιτεία γι αυτό, κυρίως φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες.

Πόσοι είναι οι κάφροι που παρκάρουν μπροστά στις ράμπες για τους ανάπηρους στα πεζοδρόμια?

Πόσοι καριόληδες με παπια και μηχανάκια παρκάρουν πάνω στις ειδικές πλάκες για τυφλούς?

Πόσοι καραγκιόζηδες περιπτεράδες, κουλουράδες, λαχειοπώλες κλπ στήνουν τους πάγκους τους κλπ πάνω στις πλάκες για τυφλούς?

Πόσα καινούργια δημόσια κτίρια έχουν πρόβλεψη για επίσκεψη από ΑΜΕΑ? Και εάν ναι, πόσα από αυτά έχουν WC για AMEA?

Για να μην μιλήσουμε για εστιατόρια, Bar, clubs, μέγαρα, HELEXPO κλπ κλπ κλπ.

Άπειρα τα παραδείγματα και δεν φταίει το κράτος για αυτά, φταίει η μαλακία και τα σκατά που έχουμε οι Έλληνες στο κεφάλι μας.

Επίπεδο πολιτισμού = υπόγειο.

Μας τα μπερδεύεις λίγο.
Πώς δε φταίει η πολιτεία που τα δημόσια κτήρια δεν έχουν πρόβλεψη για ΑΜΕΑ;Αυτή δεν τα φτιάχνει;Τι κάνει η ΕΛ.ΑΣ και η τροχαία συγκεκριμένα για τους κάφρους που κλείνουν τις ράμπες;Πήγαινε να πάρεις το τραίνο του προαστιακού να πας στο Θριάσιο νοσοκομείο (Σταθμός Μαγούλα),τα τραίνα που βάζει εκτός από τα RAILBUS που είναι χαμηλού δαπέδου,τα ΜΑΝ 2000 δεν είναι προσβάσιμα ούτε για 50αρη άνθρωπο,όχι για καροτσάκια.Η πολιτεία δε φταίει που πριν αδειοδοτήσει μια επιχείρηση,δεν κοιτάζει την πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα;Τα λεωφορεία είναι φιλικά για ΑΜΕΑ;Τα περισσότερα έχουν διαλυμένα συστήματα ανόδου.Στον ΟΣΕ,είναι δύσκολο ένα ΑΜΕΑ να πάρει το τραίνο να πάει στη Θεσσαλονίκη.Πώς δε φταίει η πολιτεία;Εντάξει η γαϊδουριά του Έλληνα είναι δεδομένη,αλλά τι έκανε το κράτος να αλλάξει την κατάσταση;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Μας τα μπερδεύεις λίγο.
Πώς δε φταίει η πολιτεία που τα δημόσια κτήρια δεν έχουν πρόβλεψη για ΑΜΕΑ;Αυτή δεν τα φτιάχνει;Τι κάνει η ΕΛ.ΑΣ και η τροχαία συγκεκριμένα για τους κάφρους που κλείνουν τις ράμπες;Πήγαινε να πάρεις το τραίνο του προαστιακού να πας στο Θριάσιο νοσοκομείο (Σταθμός Μαγούλα),τα τραίνα που βάζει εκτός από τα RAILBUS που είναι χαμηλού δαπέδου,τα ΜΑΝ 2000 δεν είναι προσβάσιμα ούτε για 50αρη άνθρωπο,όχι για καροτσάκια.Η πολιτεία δε φταίει που πριν αδειοδοτήσει μια επιχείρηση,δεν κοιτάζει την πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα;Τα λεωφορεία είναι φιλικά για ΑΜΕΑ;Τα περισσότερα έχουν διαλυμένα συστήματα ανόδου.Στον ΟΣΕ,είναι δύσκολο ένα ΑΜΕΑ να πάρει το τραίνο να πάει στη Θεσσαλονίκη.Πώς δε φταίει η πολιτεία;Εντάξει η γαϊδουριά του Έλληνα είναι δεδομένη,αλλά τι έκανε το κράτος να αλλάξει την κατάσταση;

Δεν νομίζω ότι σας μπερδεύω. Στα χαρτιά η πολιτεία έχει κάνει τις προβλέψεις της. Το ότι δεν τηρούνται, είναι θέμα των ατόμων που τα γράφουν στα αρχίδια τους και δεν τα εφαρμόζουν. Κανόνες για τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υπάρχουν, κάποιοι κάφροι πολεοδόμοι και τεχνικοί δ/ντές τα γράφουν στα αρχίδιδια τους όμως. Αυτοί οι κάφροι ανά περίπτωση, είναι Έλληνες όπως όλοι μας, και έχουν τα ίδια σκατά στο κεφάλι τους όπως όλοι μας. Πολιτεία και κράτος δεν είναι ένα συννεφάκι όπως το Internet στα διαγράμματα δικτύων...είναι σώμα που αποτελείται από ανθρώπους, στην προκειμένη απολίτιστους βαρβάρους.

Το ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν γαμάει όσου μπλοκάρουν τις ράμπες....αυτό δεν κάνει τον κάφρο που πάρακαρε σαν μαλάκας πολιτισμένο!

Επισκέπτης
Παιδιά πολύ ωραίο θέμα και μακάρι να ευαισθητοποιηθούν κάποια στούντιο και οίκοι και να διαμορφώσουν υπηρεσίες για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Θα είναι ότι σημαντικότερο έχει πετύχει το bourdela.

joyjoy

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1
Γεια μας όλου όπου το σεξ θεωρείτε ένα αυτονόητο αγαθό (έστω και αν κάποιες φορές πρέπει να πληρώσεις για αυτό  ;))είναι πολύ δύσκολο να μπει στο πετσί ενός ανθρώπου που μπορεί ούτε καν να το γευτεί μια φορά στη ζωή του. Και πιστέψτε με θα προτιμούσαν από την διόρθωση των δρόμων, ένα καλό πήδημα!!! Συγχαρητήρια για το άρθρο , και εδώ είναι που φαίνεται η Δύναμη του σαίτ και της μοναδικότητας του . Είναι απενοχοποιημένο , δεν έχει ταμπού και όλα βγαίνουν στην φόρα  . Που αλλού μπορείς να γράψεις ότι γουστάρεις να ξεσκίσεις ζουμερά μουνόχειλα χωρίς να σε πάρουν με τις πέτρες , και χωρίς να χρειάζεται να είσαι politically correct

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Σε χωρους που εχω δουλεψει παντως καθως και με οικογενειες που εχω συνεργαστει γνωριζω οτι καλουνε αρκετα συχνα ιεροδουλες....δεν πηγαινουν οι ιδιοι στους οικους αλλα φροντιζουν να τους καλουν εκει τις ιεροδουλες....και μιλαω για ατομα με κινητικα προβληματα, νοητικη υστερηση, συνδρομα κτλ κτλ κτλ....

νομιζω αλλωστε οτι θα δημιουργουσε θεμα το να δει καποιος εναν ανθρωπο με καροτσακι, ή με νοητικη υτστερηση ή με συνδρομο down να περιμενει στον ιδιο χωρο που περιμενει και εκεινος.... :)

lagon85

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Να πω και εγώ τα δικά μου!
Είμαι άτομο με αναπηρία, κινητική, σοβαρή με την έννοια δε μπορώ να μετακινηθώ από το κρεβάτι σε καρέκλα και ανάποδα ας πούμε!
Έχω γεννηθεί ως ανάπηρος είμαι γύρω στα 25 και ακόμα παρθένος, ούτε καν τον έχω παίξει ποτέ γιατί τα χέρια δε λειτουργούν και με την κάβλα να χτυπά κόκκινο πολλές φορές την ημέρα!
Με αυτές τις συνθήκες μπορούσα να έχω πάει σε ένα μπουρδέλο αλλά για προσωπικούς λόγους και απόψεις δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Αν το διευρύνουμε το θέμα σημασία δεν έχει αν εγώ και κάθε εγώ, μπορώ ή όχι να πάω σε μπουρδέλο. Αξία έχει να γίνει κατανοητό πως και το άτομο με αναπηρία είναι σεξουαλικά ενεργό και να αλλάξει η άποψη πως "ε ναι, ας βοηθήσουμε γιατί και αυτά τα άτομα είναι άνθρωποι". Δεν είναι ανθρωπισμός και ανάγκη το πήδημα. Είναι θέμα επιθυμίας.
Το ότι μπορεί να μη λειτουργεί το χέρι μου δε σημαίνει πως δε λειτουργεί και το πουλί μου. Δεν είμαι λιγότερο άντρας επειδή δε περπατώ! Αυτά βέβαια ισχύουν και για τις γυναίκες!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δεν νομίζω ότι σας μπερδεύω. Στα χαρτιά η πολιτεία έχει κάνει τις προβλέψεις της. Το ότι δεν τηρούνται, είναι θέμα των ατόμων που τα γράφουν στα αρχίδια τους και δεν τα εφαρμόζουν. Κανόνες για τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υπάρχουν, κάποιοι κάφροι πολεοδόμοι και τεχνικοί δ/ντές τα γράφουν στα αρχίδιδια τους όμως. Αυτοί οι κάφροι ανά περίπτωση, είναι Έλληνες όπως όλοι μας, και έχουν τα ίδια σκατά στο κεφάλι τους όπως όλοι μας. Πολιτεία και κράτος δεν είναι ένα συννεφάκι όπως το Internet στα διαγράμματα δικτύων...είναι σώμα που αποτελείται από ανθρώπους, στην προκειμένη απολίτιστους βαρβάρους.

Το ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν γαμάει όσου μπλοκάρουν τις ράμπες....αυτό δεν κάνει τον κάφρο που πάρακαρε σαν μαλάκας πολιτισμένο!

Η πολιτεία κάνει τις προβλέψεις της και αφήνει ένα σωρό "παράθυρα" να τα ερμηνεύσεις όπως θες.Βλέπει τα σχέδια,δίνει την άδεια και μετά δεν περνάει ποτέ από το σπίτι να δει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα.Δεν έχει προσωπικό,ή έχει και λουφάρει και όλα γίνονται σκατά.Στην Ανατολική Αττική χτίζονται νέες πόλεις,εκτός σχεδίου,χωρίς προβλέψεις για τίποτα.Δρόμοι μια σταλιά,ανύπαρκτοι χώροι για πάρκα,και έχεις την Πολιτεία,να τα χαρακτηρίζει συλλήβδην δασικές εκτάσεις,να τρέχει ο κόσμος στα δικαστήρια,με αεροφωτογραφίες του 1950 που δεν είχαν ούτε δένδρο,να έχουν πληρώσει φυσικά φόρους στην αγορά,και να κινδυνεύουν να χάσουν τα οικόπεδα τους από το μιζαδώρικο δασαρχείο.Πού είναι η πρόνοια της πολιτείας;Και πώς σε αυτά τα κτίσματα θα προβλεφθούν προσβάσεις για ΑΜΕΑ;Και σε 10-20 χρόνια,θα λέμε "ένας σεισμός χρειάζεται" όπως λέμε για την Αθήνα.Και περνάνε πολύ εύκολα τα γαμημένα τα χρόνια..

lagoudakis

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
26
Πόντοι
66
Να πω και εγώ τα δικά μου!
Είμαι άτομο με αναπηρία, κινητική, σοβαρή με την έννοια δε μπορώ να μετακινηθώ από το κρεβάτι σε καρέκλα και ανάποδα ας πούμε!
Έχω γεννηθεί ως ανάπηρος είμαι γύρω στα 25 και ακόμα παρθένος, ούτε καν τον έχω παίξει ποτέ γιατί τα χέρια δε λειτουργούν και με την κάβλα να χτυπά κόκκινο πολλές φορές την ημέρα!
Με αυτές τις συνθήκες μπορούσα να έχω πάει σε ένα μπουρδέλο αλλά για προσωπικούς λόγους και απόψεις δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Αν το διευρύνουμε το θέμα σημασία δεν έχει αν εγώ και κάθε εγώ, μπορώ ή όχι να πάω σε μπουρδέλο. Αξία έχει να γίνει κατανοητό πως και το άτομο με αναπηρία είναι σεξουαλικά ενεργό και να αλλάξει η άποψη πως "ε ναι, ας βοηθήσουμε γιατί και αυτά τα άτομα είναι άνθρωποι". Δεν είναι ανθρωπισμός και ανάγκη το πήδημα. Είναι θέμα επιθυμίας.
Το ότι μπορεί να μη λειτουργεί το χέρι μου δε σημαίνει πως δε λειτουργεί και το πουλί μου. Δεν είμαι λιγότερο άντρας επειδή δε περπατώ! Αυτά βέβαια ισχύουν και για τις γυναίκες!
και φυσικα φιλε μου εισαι αντρας,αλλα νομιζω οτι θα νιωσεις πιο ανετα να κανεις κατι στον χωρο σου παρα σε καποιο σπιτι,φυσικα αποψη μου ειναι αυτη,τα ατομα σαν και εσενα δεν θελουν λυπη,ειναι αξια και μπορουν να κανουν τα παντα,το λεω και το πιστευω αυτο,πολυ καλο το θεμα αυτο που ανοιξε στο site,μπραβο σε ολους,μακαρι να βρεθει καποια λυση οσο δυσκολο και αν ειναι αυτο

AVIS

Νέο Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Μπραβο στο σαιτ που θιγει και προβαλει τετοια θεματα

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Νομιζω αλλωστε οτι θα δημιουργουσε θεμα το να δει καποιος εναν ανθρωπο με καροτσακι, ή με νοητικη υτστερηση ή με συνδρομο down να περιμενει στον ιδιο χωρο που περιμενει και εκεινος.... :)

Αλλο ενας τυπος σε καροτσι με τον οποιο μπορεις να πιασεις κουβεντα για τα πετσινα πρωταθλήματα του Θρυλου αλλα να εχει καποιος νοητικη καθυστερηση -και ποιου βαθμου γιατι δεν θελει και πολυ μυαλο να συζητας για μπαλλα!! :2funny:

Το ζητημα ειναι να απενοχοποιησουν και οι ανθρωποι με προβληματα την επισκεψη στις πουτανες αλλα  και οι αρτιμελεις  επισκεπτες οχι μονο ενος "σπιτιου" αλλα και μιας καφετεριας την θεα ενος ανθρωπου "διαφορετικου" .

ΥΓ και τι γινεται αν φαινεται λιγο χαζος λογω καποιου προβλήματος αλλα ειναι κανονικος στο μυαλο - ασχετο αλλα ενα απο τα μεγαλυτερα μυαλα του πλανητη θα ετρωγε πορτα σε μπουρδελο  :idiot:

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
Συγχαρητήρια για το θέμα... μπράβο...
ελπίζω ν' αλλάξει κάτι προς το καλύτερο γι αυτούς τους ανθρώπους!!
Kι επίσης αν μπορούμε να κάνουμε κάτι κι εμείς από δω μέσα.... ;)

demonis

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
το πρωτο μου μηνυμα στο σαιτ αυτο.
ξερω εναν δικηγορο παραρειου παγου που εχει βοηθησει πολυ κοσμο αμεα και τον εβγαλε απτα ναρκωτικα.
με δεδομενες αποδειξεις οποιος θελει απο πμ.

αλλα το αλλο αρνητικο ειναι οτι ατομα αμεα σε καροτσακια ορθιοι και γενικα τραυματισμενοι ψυχικα η σωματικα που τους εντασουν σε διαφορα επιδοτουμενα προγραμματα βεβαρυνουν το επιπεδο της ταξης.ημουν σε ενα επιδοτουμενο προγραμμα με εναν αμεα που βεβαια δεν τον εκανα παρεα αλλα μου προκαλεσε καταθλιψη περα το οτι δεν επαναληφτηκε αυτο το προγραμμα λογικα εξαιτιας του.

φακινος

Νέο Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
0
ατομο με ειδικες αναγκες και εχω κανει κατι για το οποιο ντρεπομαι και μου ηρθε χαρτι να παω στο εφετιο... και μου λετε οτι δεν εχω προσβαση στα κοκκινα σπιτια

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Άτομα με κινητικά προβλήματα, αναπηρίες, άτομα με νοητική υστέρηση και … studio.
Ποιες είναι οι εμπειρίες σας, αν έχει τύχει να συναντηθείτε στις βόλτες στα studio με άτομα που έχουν τέτοια προβλήματα, αν πιστεύετε πως υπάρχει η υποδομή στα ελληνικά studio για τέτοια άτομα, πως λέτε να τους αντιμετωπίζουν οι κοπέλες, προτάσεις, σκέψεις και προβληματισμοί…
Κυρίως τις γιορτινές μέρες, πολλά άτομα με αυτά τα προβλήματα βρίσκουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα studio σκεπτόμενα πως θα «αποφύγουν» έτσι να συναναστραφούν με κάποιους που ούτως η άλλως τους κοιτούν περίεργα και στην καθημερινότητα. Πόσο μάλλον κατά την επίσκεψη τους σε κάποιο studio αγοραίου έρωτα.
(την ιδέα την πήρα από μια κριτική που διάβασα από το συνάδελφο dimit31)

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Εξαρταται την κοπελα που εργαζεται το πως τα βλεπει και πως τα αντιμετωπιζει

Παντως ατομα με σοβαρα κινητικα προβληματα πιστευω δεν πανε απο μονα τους οχι γιατι δεν μπορουν αλλα γιατι δεν δεχονται συμπονια ....

Θεωρω οτι ουτε ατομα με νοητικη υστερηση πανε....

Και δεν υπαρχει υποδομη για ατομα με βαριες παθησεις για τι δεν βλεπω ουτε ραμπες εισοδου ουτε μεγαλες πορτες στα σπιτια της ηδονης
Πολλα εξ΄αυτων βρισκονται σε ημιοροφους η υπογεια με στενες σκαλες οπου η προσβαση ειναι επικινδυνη ακομη και για του λεγομενους ''αρτιμελεις''

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
εδώ δεν εχουν ραμπες εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε πολυκατοικίες κάτι που πλέον επιβάλλεται, στο μπουρδέλο θα έχουν. Ενταξυ, άτομα με προβλήματα τέτοια αναγκαστικά πρέπει να συνοδευονται απο κάποιον ακόμα για να μπορούν να κινηθούν σε ασφάλεια και δυστηχώς όχι μόνο σε οίκο ανοχής αλλα και σε οποιαδήποτε μετακίνηση τους...

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
τα ατομα με νοητικη υστερηση εχουν σεξουαλικες ορμες?
(για να προλαβω τους κακεντρεχεις ΔΕΝ ρωταω υποτιμητικα,απλη απορια μου ηρθε τωρα που διαβασα το θεμα)

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
29
Like
3.193
Πόντοι
6.495
Είχα σπάσει το πόδι μου και πήγα μόνος με γύψο και πατερίτσες σε ένα μπουρδελοξενοδοχείο στη Ζήνωνος. Μπορώ να πω ότι με πρόσεξε ιδιαίτερα το κορίτσι. Στα αρνητικά το ότι είναι κολοπεριοχή και αν συμβεί κάτι δεν μπορείς να απομακρυνθείς γρήγορα...

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
τα ατομα με νοητικη υστερηση εχουν σεξουαλικες ορμες?
(για να προλαβω τους κακεντρεχεις ΔΕΝ ρωταω υποτιμητικα,απλη απορια μου ηρθε τωρα που διαβασα το θεμα)
ΦΥΣΙΚΑ και εχουν !!!!!
Ερωτημα κι εσυ ....... (δεν στο λεω υποτιμητικα)

Η ''φυσικη αναγκη'' δεν κοιτα παθησεις και προβληματα.... ;)
Σαν να ρωτας τρωνε η κατουρανε ?  :P

Μην με παρεξηγησεις για οτι σου εγραψα....  :-* :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom