Νέα

Οικογενειακό δίκαιο: Πλήρης διατροφή στη σύζυγο αν ο άνδρας δεν θέλει να τεκνοποιήσει.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gravatakias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 122
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.546
Πόντοι
9.931
Αφού τα διαβάζεις καθημερινά και εδώ, πόσα ναυάγια δεν επιθυμούν παιδιά ούτε στο γάμο, γιατί σε εκπλήσσει;
Ο ΑΝΔΡΑΣ με αρχιδια λεει απο την αρχη, γυναίκα σε αγαπάω, σε εκτιμάω, με καυλωνεις φουλ και θέλω να σε παντρευτώ ΑΛΛΑ παιδιά δεν θελω να κανω, θες να με παντρευτείς ναι η οχι;

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
980
Πόντοι
206
Και όμως δεν είναι απίστευτο. Αν αυτή εμφάνιζεται άπορη και ο άλλος έχει φανερά εισοδήματα καλά μια χαρά μπορεί να υποχρεωθεί σε διατροφή. Πολύ απλά υποτίθεται ότι η κυρία είχε εξασφαλίσει ένα α επίπεδο διαβίωσης καλό, έστω και με τα λεφτά του άλλου και δεν γίνεται να το χάσει επειδή χώρισε, ειδικά αν είναι και με υπαιτιότητα του άλλου το διαζύγιο. Μπορεί αργότερα να μεταρρυθμιστεί η αρχική απόφαση αν αλλάξουν οι συνθήκες αλλά μέχρι τότε θα της τα σκάει το κορόϊδο. Μάλιστα επειδή ο νόμος απαιτεί η εργασία που μπορεί να βρεί η άλλη πρέπει να είναι οικονομικά συμφέρουσα καταλαβαίνετε πόσο εύκολο είναι απλά να κάθεται και να λέει δεν βρίσκει.
δεν με αφορά βεβαια εμενα το θεμα.γιατι πολυ απλα δεν προκειται ποτε να παντρευτω ουτε με πολιτικο καν γάμο την καθε κακομοιρα και φυσικα ουτε παιδια να κανω.Ευτυχως ξερω τι παιζει και τετοιες μαλακιες δεν θα κανω ποτέ.Καλυτερα πουτανες χιλιες φορες και οτι αλλο κατσει απο τις αλλες ελληνιδες εξω εχει καλως.Πανω απ ολα να εχω το κεφαλι μου ησυχο

Julyman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2023
Κριτικές
3
Like
443
Πόντοι
301
Ναι , για μέχρι 3 χρόνια ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ. Όχι για πάντα.

Αν ζήσατε παντρεμένοι , όσοι αυτή ήταν 30 ως 35 και βγήκε διαζύγιο όταν αυτή ήταν 37 , της δίνεις διατροφή μέχρι τα 40 της. ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Έτσι μου έχουν πει φίλοι δικηγόροι . Ας γράψουν κι εδώ.
Η τριετία όντως ισχύει, αλλά μόνο για έναν από τους λόγους διατροφής, ίσως και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
980
Πόντοι
206
απλα πραγματα.δεν παντρευομαι ελληνιδα ζητιάνα!Για παιδια ουτε λογος φυσικα!Κι αν θελει λεφτα να ζησει να πιασει βάρδια στο Μεταξουργειο αν και οι περισσοτερες ελληνιδες ουτε για 10 ευρω δεν πιανουν,γιατι και στο Μεταξι θες καποια στοιχειωδη προσόντα για να δουλεψεις.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.710
Πόντοι
6.946
Ο ΑΝΔΡΑΣ με αρχιδια λεει απο την αρχη, γυναίκα σε αγαπάω, σε εκτιμάω, με καυλωνεις φουλ και θέλω να σε παντρευτώ ΑΛΛΑ παιδιά δεν θελω να κανω, θες να με παντρευτείς ναι η οχι;
Αυτό για εμένα προσωπικά, θα έπρεπε να ξεκαθαριστεί ΠΡΙΝ τον γάμο, όχι να αφεθεί στην τύχη.

Ερωτήματα καίρια, που πάμε, πώς, δουλειά τι πού, κ.λ.π.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΣΤΕ , μα για δημιουργία οικογένειας!

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
398
Πόντοι
26
Τα πράγματα είναι απλά.Όλοι αυτοί οι νόμοι υπερ των γυναικών με τις διατροφές που απομυζούν από τον άντρα ένα και μόνο σκοπό έχουν και τον έχουν πετύχει σε τεράστιο βαθμό.Να σταματήσουν οι παγκόσμιες γεννήσεις.Ποιος μαλάκας που έχει σώας τα φρένας του θα παντρευτεί σήμερα γυναίκα και δη Ελληνίδα όταν ξέρει οτι οποιαδήποτε ώρα και στιγμή εαν η γυναίκα του αποφασίσει να τα βροντηξει όλα κάτω θα την πληρώνει μέχρι να σβήσει ο ήλιος.Ακόμα και στο Αμέρικα που υποτίθεται είναι πολύ πιο προχωρημένο σε τέτοια θέματα , το προσύμφωνο γάμου δεν ισχύει και είναι για τα μάτια του κόσμου.Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που έγινε προσύμφωνο γάμου για να προστατευτεί η περιουσία του άντρα και η κατάληξη ήταν να τον μαδήσουν πατόκορφα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Λοιπον, τυχαίνει να την ξερω την περιπτωση.
Εχετε παρερμηνευσει εντελως το νοημα.

Ως γνωστον (στους νομικους), κατά την περιοδο της διαστασης (ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ), η συζυγος δικαιουται διατροφης, ΑΝ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ.
Η απόφαση εκρινε επομενως, οτι εξαιτιας της αρνησης του συζυγου να τεκνοποιησει, κριθηκε ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ και επομενως οσο η διασταση διαρκει, η συζυγος δικαιουται πληρους διατροφης, οπως σε καθε περιπτωση υπαιτιοτητας (μοιχεία, ενδοοικογενειακη βια, εγκαταλειψη κλπ).
Τοσο απλο ειναι.
Ελπιζω να αντιληφθηκατε το νοημα.

Φυσικα αυτο που εκ πρωτης οψεως φαινεται, οτι "ο συζυγος πληρωνει για παντα τη συζυγο αν αρνηθηκε να της κανει παιδια" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
Την καλησπερα μου

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Επισης, αυτο που γραφτηκε οτι για τρια χρονια μετα το διαζυγιο, δικαιουται διατροφης η συζυγος, ειναι ανακριβές. Μετα το διαζυγιο, μονο σε περιπτωση ακραίας απορίας και κατ' εξαιρεση και χωρις συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.

Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
571
Πόντοι
81
Καλησπερα καπεταναιοι,
Aleχ, βαλε τα πραγματα στη σωστη τους διασταση γιατι με αυτα που γραφονται στα αρθρα θα τρελαθουμε τελειως

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.030
Πόντοι
3.656
Για αυτό ρε μαλάκες ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΜΕ ΦΤΩΧΑΤΖΕΣ. Μόνο λεφτούδες.
Είναι και πιο γαμιόλες , αφού είναι λιγότερο συντηρητικές !

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Καλησπερα καπεταναιοι,
Aleχ, βαλε τα πραγματα στη σωστη τους διασταση γιατι με αυτα που γραφονται στα αρθρα θα τρελαθουμε τελειως
Αυτο μολις εκανα.
Ειναι τις περισσοτερες φορες εντελως απογοητευτικος ο τροπος που μεταφερονται στις ειδησεογραφικες ιστοσελιδες οι δικαστικες αποφασεις.

mmaanos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Αυγ 2019
Like
6.273
Πόντοι
1.056
Λοιπον, τυχαίνει να την ξερω την περιπτωση.
Εχετε παρερμηνευσει εντελως το νοημα.

Ως γνωστον (στους νομικους), κατά την περιοδο της διαστασης (ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ), η συζυγος δικαιουται διατροφης, ΑΝ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ.
Η απόφαση εκρινε επομενως, οτι εξαιτιας της αρνησης του συζυγου να τεκνοποιησει, κριθηκε ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ και επομενως οσο η διασταση διαρκει, η συζυγος δικαιουται πληρους διατροφης, οπως σε καθε περιπτωση υπαιτιοτητας (μοιχεία, ενδοοικογενειακη βια, εγκαταλειψη κλπ).
Τοσο απλο ειναι.
Ελπιζω να αντιληφθηκατε το νοημα.

Φυσικα αυτο που εκ πρωτης οψεως φαινεται, οτι "ο συζυγος πληρωνει για παντα τη συζυγο αν αρνηθηκε να της κανει παιδια" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
Την καλησπερα μου
Και εμένα μου έκανε εντύπωση όταν το πρωτοδιάβασα. Ευτυχώς που το εξήγησες.
Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι δεν είναι νομικοί και διαβάζοντας τέτοιους τίτλους και τέτοια άρθρα σε ιστοσελίδες (που στοχεύουν στα κλικ και όχι στην ουσία) παρερμηνεύουν καταστάσεις και τις καταλαβαίνουν τελείως λάθος.
Τι να πω; Μάλλον θέλουν να τρομάξουν τον κόσμον για να μην παντρεύονται :confused: ή μάλλον στο τέλος θα παντρεύονται μόνο οι γκέι :confused:

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.030
Πόντοι
3.656
Γιατί απέχει πολύ της πραγματικότητος ότι ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ;;;

Αν έδιωχνε κάποιος τη γυναίκα .... επειδή αυτή δεν κάνει παιδιά ....

Υπάρχει περίπτωση να έπαιρνε διατροφή από ΓΥΝΑΙΚΑ ;;;

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
980
Πόντοι
206
ενταξει με πείσατε μωρε!Θα παντρευτω ελληνιδα και θα της κανω και 3 παιδια και θα την εχω στα οπα οπα,στην αναγκη ας μην φοραω ουτε εσωρουχο.θα τα πουλησω ολα αρκει να περναει καλα το γυναικάκι μου....Ολα για την γυναικα ρεεεε
Απλα αν χωρισουμε και με διωξει αντί για διατροφή σε χρηματα σκεφτηκα να πηγαινω καθημερινα σπιτι της και να της αφηνω σε ενα ουρομπόξ τα σπερματοζωάρια που θα βγαζω πρωι πρωι οταν ξυπναω και να της λεω να τα καταπιεί!Κι αυτο διατροφη ειναι,δεν ειναι ολα στην ζωη το χρημα

Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
571
Πόντοι
81
Αυτο μολις εκανα.
Ειναι τις περισσοτερες φορες εντελως απογοητευτικος ο τροπος που μεταφερονται στις ειδησεογραφικες ιστοσελιδες οι δικαστικες αποφασεις.
Εισαι πολυ επιεικής..και ευγενικος.

Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
571
Πόντοι
81

@Alex, αυτο μπορεις να μας το απαντησεις. Φανταζομαι εφοσον ειμαστε ισοτιμοι απεναντι στο νομο, αντρες και γυναικες, θα λαμβανε την διατροφη ο ανδρας απο τη γυναικα. Σωστα?

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.030
Πόντοι
3.656

mmaanos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Αυγ 2019
Like
6.273
Πόντοι
1.056

Αν το δικαστήριο έκρινε ότι η διάσταση του ζευγαριού οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα, πληρώνει και η γυναίκα. Έτυχε σε γνωστό μου τον εγκατέλειψε η γυναίκα του με δύο παιδιά χωρίς να συντρέχει λόγος ενδοοικογενειακής βιας.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.710
Πόντοι
6.946

Αυτό θα το απαντήσει κάποιος;;;

Αν η γυναίκα ήταν αυτή που δεν ήθελε παιδιά, ( ήμαρτον , θηλυκό να μην θέλει παιδιά!!! ) , το ζευγάρι χώριζε εξαιτίας αυτού, η γυναίκα να βγάζει περισσότερα χρήματα από τον άνδρα, το δικαστήριο τι θα αποφάσιζε;
Έχει συμβεί ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ αυτό;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.030
Πόντοι
3.656
Αν το δικαστήριο έκρινε ότι η διάσταση του ζευγαριού οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα, πληρώνει και η γυναίκα. Έτυχε σε γνωστό μου τον εγκατέλειψε η γυναίκα του με δύο παιδιά χωρίς να συντρέχει λόγος ενδοοικογενειακής βιας.

Αν έχει παιδιά ... και τα πάρει ο άνδρας ... ναι .
Κι αυτό σπάνιο . Μόνο λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων .... καταδίκης .... πρέζας .... χάνει μάνα επιμέλεια ... συνήθως ....

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom