Στα 17 μου είχα αποφασισει πως θα πήγαινα για πρωταθλητισμό. Το είπα στον προπονητή μου και με έστειλε σε ένα γυμναστήριο να κάνω βάρη για να δυναμώσουν τα πόδια μου.
Ψιλοντρεπόμουν λίγο γιατί τότε στα γυμναστήρια πήγαιναν μόνο όσοι θέλανε να γίνουν σφίχτες - μπίλντερς.
Αφού ξεπέρασα την αρχική ντροπή, πήγα και γραφτηκα σε ένα συνοικιακό κοντά στο σπίτι μου, εξηγώντας στον ιδιοκτήτη τι ακριβώς ήθελα να κάνω.
Αργότερα γίναμε και φίλοι και πραγματικά με βοήθησε πολύ.
Μια μέρα τελειώνοντας το πρόγραμμά μου
ανεβαίνω να κάνω ένα ντουζάκι και βγαίνω ταυτόχρονα με ένα παλικάρι μοντέλο (έκανε και αρκετές διαφημίσεις σε περιοδικά) κι έναν τύπο γύρω στα 50 κρητικός ο οποίος έκανε μόνο διάδρομο και λίγο ποδήλατο ύστερα από κάποια περιπέτεια υγείας που είχε και την προτροπή του γιατρού του να περπατάει τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα.
Ο πενηντάρης κοιτάζει τον νεαρό και βλέποντας την ψωλάρα του που πήγαινε πέρα δώθε του φωνάζει έκπληκτος:
- Ήντα κάνεις ετσά ωρέ σύντεκνε με τσέτοιο κανόνι; Τσι θέση σου θα κανα τσόντες, και θα βγαζα πολλούς παράδες!
Η φωνή του κρητικού ακούστηκε σε όλο το γυμναστήριο, όπου πρέπει να βρίσκονταν μέσα γύρω στους 20 πελάτες.
Όλο το γυμναστήριο ξεκαρδίστηκε στα γέλια από τον αυθόρμητο τρόπο που μίλησε ο κρητίκαρος.