ACHILEAS77
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Αυγ 2008
- Κριτικές
- 51
- Like
- 1.661
- Πόντοι
- 3.495
------------Βρέστε μου έναν άνθρωπο στην εποχή μας που δεν είναι νάρκισσος. Ακόμα και οι καλόγηροι νάρκισσοι είναι. Οι καθημερινοί άνθρωποι στις κοινωνίες της εικόνας έχουν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού απ' ό,τι στο παρελθόν.
Τι γίνεται, όμως, όταν ο ναρκισσισμός συνδυαστεί με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση; Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας ψεύτικης εικόνας για τον εαυτό μας.
Τι γίνεται όταν αυτή η ψευδής εικόνα για τον εαυτό μας πλαισιωθεί από έναν κόσμο γεμάτο εικόνες επιτυχίας και δυνητικά υπέρτατα γαμήσια; Δηλαδή έναν άκαρδο κόσμο που μας δίνει υποσχέσεις ότι είναι δυνατόν να επιτύχουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή και να γαμάμε τα καλύτερα μουνιά στην καθημερινότητα μας. Γιατί, εξάλλου, τι είναι ο κόσμος μας σήμερα; Μια ακολουθία εικόνων διαμέσου των οποίων προβάλλονται δύο πράγματα: α) Η επιτυχία. Τα πάντα γύρω μας είναι ιστορίες επιτυχίας (π.χ. δέστε τις μαλακίες της τηλεόρασης και του ίντερνετ) και β) Το ωραίο νεανικό μουνί προβάλλεται σαν κάτι προσβάσιμο σε όλους μας. Δηλαδή, ζούμε σε έναν κόσμο που μας πλάθει όλους σαν πιθανούς επιτυχημένους και σαν δυνητικούς γαμιάδες του καλύτερου μουνιού.
Άρα εδώ έχουμε μια σύγκρουση. Ένας κόσμος που με έπλασε π.χ. εμένα σαν επιτυχημένο και πιθανό γαμιά του καλύτερου μουνιού έρχεται να συγκρουστεί με την πραγματικότητα που είναι ακριβώς το αντίθετο.
Αυτή η σύγκρουση θα με αναγκάσει να καταφύγω στην ψεύτικη εικόνα που έχω δημιουργήσει για τον εαυτό μου. Με αυτό το προσωπείο, με αυτή την ψεύτικη εικόνα, θα αφηγηθώ στον εαυτό μου και στους άλλους αυτό που με θέλει ο κόσμος να είμαι: ο επιτυχημένος και ο γαμιάς του ποιοτικού καθημερινού μουνιού. Αυτό είναι η παρηγοριά μου, αυτό είναι ο τρόπος μου για να αντιμετωπίσω τη συνειδητοποίηση ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτό που με θέλει ο κόσμος μου να είμαι.
Άρα, ναρκισσιμός συνδυασμένος με χαμηλή αυτοεκτίμηση και όλα ριγμένα σε έναν άκαρδο κόσμο εξηγούν το φαινόμενο της φαντασιοπληξίας.
φοβερη αναλυση....χτυπας φλεβα!
απο τους τυπους που αξιζει να διαβαζεις τα ποσταρισματα...