Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 46 άτομα (0 μέλη και 46 επισκέπτες)

Φευ ή 7ακις φευ; (Έως 4 ψήφους )

• Φευ.

• 7ακις φευ.

• Φευ + 7ακις φευ = 14.

• Where the Gypsy angels go...

• You won't sleep alone tonight.

• Γ.Ο.Κ. + @amjik=Sugar αρμεγουσα!

• Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με φευ!

• Ο κ. @κωλογερος και ο κ. @ιζνογκουντ.

• Μια μελαχρινή!

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Υλικά (για 6 άτομα)

3-3.5 κιλά αρνάκι (δηλαδή μισό μικρό αρνί), “σπασμένο” για φούρνο απ’ το χασάπη
4-5 σκελίδες σκόρδο
1.5 -2 κιλά πατάτες (μικρές ολόκληρες με τη φλούδα ή κανονικές κομμένες χοντρές αλλά μακρόστενες, οι λεγόμενες «κυδωνάτες»)
4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι στιμμένο (ή 1½ -2 μικρά)
150 ml λευκό κρασί
200 ml ελαιόλαδο
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ.γ. θυμάρι
5 πρέζες αλάτι & φρεσοκτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:

αρνάκι πάσχα στο φούρνο με πατάτες 11. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC με αέρα. Αν ο φούρνος δεν διαθέτει αέρα, απλά θα πάρει επιπλέον τουλάχιστον μισή ώρα στο ψήσιμο και ίσως χρειαστεί λίγο grill στο τελείωμα για να γίνει τραγανό.

αρνάκι πάσχα στο φούρνο με πατάτες 22. Προετοιμάζετε το αρνί: Σκουπίζετε το αρνάκι με χαρτί κουζίνας (δεν το πλένετε ΠΟΤΕ!) και το τοποθετείτε στο ταψί.
Βάζετε σταδιακά τις σκελίδες κομμένες στη μέση, στην πρέσα του σκόρδου και πιέζοντας τες, «σκορδίζετε» όλο το αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω, μέσα-έξω…

αρνάκι φούρνου με πατάτες για Πάσχα 43. Βάζετε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνετε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και στις δύο πλευρές του αρνιού το θυμάρι.

πασχαλιάτικο αρνάκι φούρνου με πατάτες 54. Bάζετε το ταψί στο φούρνο και ανά μισή ώρα γυρνάτε στο αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα πάρει από 2.5 ως 3 ώρες, άρα θα κάνετε τουλάχιστον 5 γυρίσματα. Δεν το βγάζετε πριν δείτε ότι είναι απόλυτα τραγανό, η πέτσα του έχει πάρει βαθύ μελί χρώμα ενώ το κρέας είναι σκούρο καφέ.

Πασχαλιάτικο Αρνάκι φούρνου με πατάτες 20140101_0011Σημείωση: Η παραπάνω διαδικασία μειώνει τα λίπη του αρνιού δημιουργώντας ένα εξαιρετικά νόστιμο, κριτσανιστό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά κρέας. Αν αντί για αρνί χρησιμοποιήσετε κατσίκι, που έχει λιγότερο λίπος, ο συνολικός χρόνος πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 30 λεπτά, ώστε το κρέας να μην στεγνώσει. Σ’ αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε τον φούρνο κανονικά χωρίς αέρα.
Επίσης, αν κάνετε τις πατάτες πιο μικρές, βάλτε τες στο ταψί πιο αργά.
καλως τον gl.

Χωριο και πασχαλιατικο αρνι στο φουρνο;;

Παιζει και να ετρωγα στα goodys  :S

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
:hi:
Επίσης! Αν και είναι λίγο βιαστικό, από την άλλη καταλαβαίνω το σκεπτικό σου: ήρθε το Πάσχα, πάει το 1/3 της χρονιάς. μετά τις γιορτές πάει και η επόμενη εβδομάδα=1/3 του Μαίου, πρακτικά δλδ έφυγε...
περιμένουμε το 3ήμερο του Αγ. Πνευμ, καλοκαίρι δλδ... Εγώ ειδικά που έχω και την σχολή θα με πάει μέχρι Ιούλιο λόγω εξετάσεων... Τι έμεινε? 15Αύγουστος... πάει δλδ και αυτό το καλοκαίρι...
Ε σιγά τα λάχανα, εκλογές, 28η και τέλος!
Ουσιαστικά δλδ λίγες εβδομάδες μας έμειναν για το '16.  :orchestra:
Καλή χρονιά! :grin:
Μη λες τετοια και αρχισει το τζαμπο τις χριστουγεννιάτικες διαφημισεις μετα το πασχα... :headbang:

johnkark

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2015
Like
2
Πόντοι
1
Βασικά καλησπέρα σας και καλή ανάσταση  :orchestra:

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Καλύτερα ρε φίλε, να μη γίνεται χαμός.
καλα είναι...
Όπως μαθει ο καθενας.
Εγω γενικα εχω χαμενες τις γιορτες και τα ΣΚ από πιτσιρικας και δεν μου λεει κατι αν βγω πχ Πεμπτη η και Δευτερα...
Ετσι είναι και οι διακοπες μου  :S

johnkark

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2015
Like
2
Πόντοι
1
καλα είναι...
Όπως μαθει ο καθενας.
Εγω γενικα εχω χαμενες τις γιορτες και τα ΣΚ από πιτσιρικας και δεν μου λεει κατι αν βγω πχ Πεμπτη η και Δευτερα...
Ετσι είναι και οι διακοπες μου  :S
Όλες οι μέρες ειναι ίδιες στην ουσία. Ολα είναι στο μυαλό.
(Φιλοσοφίες Μεγάλης Παρασκευής)  :2funny: :2funny: :2funny:

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Όλες οι μέρες ειναι ίδιες στην ουσία. Ολα είναι στο μυαλό.
(Φιλοσοφίες Μεγάλης Παρασκευής)  :2funny: :2funny: :2funny:
οι μερες ιδιες δεν είναι... Και γω θα ηθελα να παρω αδεια μαζι με τους φιλους μου αλλα δεν... Από χρονια κ ετσι πηγαινα παντα διακοπες με μικρες παρεες η με γκομενα.
Αλλα με τα χρονια το συνηθιζεις και σ αρεσει.
Ετυχε πριν κανα δυο χρονια να παω στην Μυκονο Αυγουστο για κατι δουλειες και μου εφυγε το μυαλο. Αυτό που περπατάς στην πολη σαν να πας τον επιταφιο με σκοτωνε

johnkark

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2015
Like
2
Πόντοι
1
οι μερες ιδιες δεν είναι... Και γω θα ηθελα να παρω αδεια μαζι με τους φιλους μου αλλα δεν... Από χρονια κ ετσι πηγαινα παντα διακοπες με μικρες παρεες η με γκομενα.
Αλλα με τα χρονια το συνηθιζεις και σ αρεσει.
Ετυχε πριν κανα δυο χρονια να παω στην Μυκονο Αυγουστο για κατι δουλειες και μου εφυγε το μυαλο. Αυτό που περπατάς στην πολη σαν να πας τον επιταφιο με σκοτωνε
Κακά τα ψέμματα φίλε. Κι εμένα θα μ΄ αρεσε να είμαι κάπου εκτός αλλά μεγαλώνοντας νομίζω ότι κι αυτή η τόση πολυκοσμία με ψιλοκουράζει. Αυτό που εμένα μ΄ ενοχλούσε στις γιορτές ήταν να μαι μακριά από ανθρώπους που θέλω. Μόνο αυτό.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Κακά τα ψέμματα φίλε. Κι εμένα θα μ΄ αρεσε να είμαι κάπου εκτός αλλά μεγαλώνοντας νομίζω ότι κι αυτή η τόση πολυκοσμία με ψιλοκουράζει. Αυτό που εμένα μ΄ ενοχλούσε στις γιορτές ήταν να μαι μακριά από ανθρώπους που θέλω. Μόνο αυτό.
Τωρα αδελφε δεν με νοιαζει καν. Αλλα όταν εισαι 20-25 και φευγουν ολοι τον Αυγουστο για διακοπες και εσυ τον Σεπτεμβριο είναι ένα θεμα. ;)
Αλλα κανενα πρόβλημα... Παντα την εβρισκα την ακρη. Αμα δεν εισαι γκρινιάρης όπως και να χει καλα περνας  :rockon:

johnkark

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2015
Like
2
Πόντοι
1
Τωρα αδελφε δεν με νοιαζει καν. Αλλα όταν εισαι 20-25 και φευγουν ολοι τον Αυγουστο για διακοπες και εσυ τον Σεπτεμβριο είναι ένα θεμα. ;)
Αλλα κανενα πρόβλημα... Παντα την εβρισκα την ακρη. Αμα δεν εισαι γκρινιάρης όπως και να χει καλα περνας  :rockon:
Κι επειδή το βαρύναμε πολύ, να τι ανεβάζει σήμερα η νεολαία  :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• 13082662_1013419428744212_6108895057230317368_n.jpg
    13082662_1013419428744212_6108895057230317368_n.jpg
    60,7 KB · Εμφανίσεις: 2

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom