Νέα

Οι παππούληδες και οι «μικροτσούτσουνοι» του μπου!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 480K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 27 άτομα (3 μέλη και 24 επισκέπτες)

Αν βρείτε γκόμενα, θα της θέσετε το αμείλικτο ερώτημα,: Κώλο ή βυζιά;; (Έως 3 ψήφους )

• Και που θα βρούμε γκόμενα;

• Τι είναι ο κώλος και τι είναι τα βυζιά;

• Τι ακριβώς κάνουμε με τον κώλο και τα βυζιά;;;

• Κώλο! Εννοείται ... Που να ξέρεις εσύ, ρε φουκαρά blizardeye;;;

• Βυζιά ! Εννοείται ... Που να ξέρεις εσύ, ρε φουκαρά blizardeye;;;

• Τελικά υπάρχει αιδοίο στο γυνακείο σώμα ή είναι μύθος των Κομμουνιστών;;;

• Μόνο κώλο και μόνο με άντρες και αφήνω τις γυναίκες για εσάς. ΟΥΣΤ!

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Δεν μου λέει κάτι αυτό.

Κλασικοί εντυπωσιασμοί που ξεστομίζουν οι αναγνωρισμένοι, προκειμένου να ρίξουν "σκόνη στα μάτια"

Είναι πασίγνωστο άλλωστε, πως ο Αριστοτέλης που άρχιζε σχεδόν όλες του τις διαλέξεις κηρύττοντας την εγκράτεια στην ηδονή και τη χαλιναγώγηση στις ερωτικές επιθυμίες, προκειμένου να μην καταλήγει κάποιος να γίνεται δούλος των παθών του, πιάστηκε από τον μαθητή του Αλέξανδρο τον Μέγα, να βρίσκεται στα τέσσερα παριστάνοντας το άλογο, ενώ η παλλακίδα του Ερπυλλίς, του είχε περάσει χαλινάρι και τον είχε καβαλήσει, ραπίζοντας τον με μαστίγιο.

Ο Στάλιν επίσης, όταν κατηγορήθηκε για εγκλήματα κατά των κουλάκων, απάντησε ότι η Σοβιετική Ένωση είναι Παράδεισος, και ότι στον παράδεισο δεν υπάρχουν εγκλήματα. Ασχέτως βέβαια με το ότι μερικά χρόνια πριν και εντός των πλαισίων της κομμουνιστικής προπαγάνδας, δήλωνε πως έννοιες όπως Θεός, διάβολος, κόλαση, παράδεισος και λοιπές θρησκευτικές και θεολογικές έννοιες δεν υφίστανται, και ότι κανείς δεν πρέπει να τις χρησιμοποιεί, διότι αποτελούν το όπιο με το οποίο αποκοιμίζονται οι λαοί από συμμορίες απατεώνων, που δρουν προς ιδίον όφελος.
όλοι αυτοί δεν ήταν συγγραφεις. Ο συγγραφέας στηρίζεται μόνο στη ψυχή του. Αυτή εκφράζει. Αυτό πρέπει να βγάλει από μέσα του για να υπάρξει. Αλλιώς πεθαίνει. Εάν δεν την εκφράζει αληθινά δεν περνάει στο κόσμο με τίποτα. Και αφού πέρασε θεωρώ δεδομένο ότι είναι αληθινος ότι λέει ότι πιστεύει Όλα τα άλλα είναι φανφαρες και συγκρίσεις αντικειμένου

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.010
Πόντοι
25.467
όλοι αυτοί δεν ήταν συγγραφεις. Ο συγγραφέας στηρίζεται μόνο στη ψυχή του. Αυτή εκφράζει. Αυτό πρέπει να βγάλει από μέσα του για να υπάρξει. Αλλιώς πεθαίνει. Εάν δεν την εκφράζει αληθινά δεν περνάει στο κόσμο με τίποτα. Και αφού πέρασε θεωρώ δεδομένο ότι είναι αληθινος ότι λέει ότι πιστεύει Όλα τα άλλα είναι φανφαρες και συγκρίσεις αντικειμένου

Άποψη σας, καθ΄όλα σεβαστή. Επιτρέψατε μου όμως να μην την εκλάβω ως θέσφατο.

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
3.046
Πόντοι
606
ξεροχυνω με το θεσφατο  :wanker:

Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Like
489

καλησπερα Ερη μου...
εχεις δικιο σ αυτο που λες..και ο συγγραφεας και ο εικαστικος καλιτεχνης μεσα απο το εργο του ξεγυμνωνει κι αποτυπωνει την ψυχη του...οσο και να θελει να προσποιηθει για να βγαλει εναν αλλο εαυτο ισως λιγο καλιτερο κατα τη γνωμη του η δυναμη του λογου .του χρωματος η του δημιουργηματος γενικοτερα θα τον χαρακτηρισει...θα τον προδωσει

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.010
Πόντοι
25.467
Άποψη σας, καθ΄όλα σεβαστή. Επιτρέψατε μου όμως να μην την εκλάβω ως θέσφατο.

Υ.Γ.

Βέβαια όσον για το επιχείρημα σας, του ότι ο Καζαντζάκης είχε "πέραση" στον κόσμο, και αυτό τον καθιστά "αληθινό", να σας επισημάνω ότι τόσο ο Αριστοτέλης, όσο και ο Στάλιν, είχαν κι αυτοί μεγάλη (ίσως και μεγαλύτερη από τον Καζαντζάκη) πέραση στον κόσμο. Ο καθείς στον τομέα του φυσικά. Φαντάζομαι βέβαια πως δι εσάς αυτό το επιχείρημα ευσταθεί μόνον για τους συγγραφείς. :)

IanAlderson

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2009
Like
132
Πόντοι
16
Υ.Γ.

Βέβαια όσον για το επιχείρημα σας, του ότι ο Καζαντζάκης είχε "πέραση" στον κόσμο, και αυτό τον καθιστά "αληθινό", να σας επισημάνω ότι τόσο ο Αριστοτέλης, όσο και ο Στάλιν, είχαν κι αυτοί μεγάλη (ίσως και μεγαλύτερη από τον Καζαντζάκη) πέραση στον κόσμο. Ο καθείς στον τομέα του φυσικά. Φαντάζομαι βέβαια πως δι εσάς αυτό το επιχείρημα ευσταθεί μόνον για τους συγγραφείς. :)
Αν μου επιτρέπετε... Ο Καζαντζάκης ήταν αληθινός για αυτό είχε πέραση στον κόσμο όχι το αντίθετο. Τον Στάλιν δεν θα τον έβαζα στην ίδια εξίσωση καθώς η ιστορία δεν έχει αποκρυσταλλωθεί ακόμη ως προς το αν ήταν ηγέτης ή μανιακός δολοφόνος εκατομμυρίων ανθρώπων.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.010
Πόντοι
25.467
Αν μου επιτρέπετε... Ο Καζαντζάκης ήταν αληθινός για αυτό είχε πέραση στον κόσμο όχι το αντίθετο. Τον Στάλιν δεν θα τον έβαζα στην ίδια εξίσωση καθώς η ιστορία δεν έχει αποκρυσταλλωθεί ακόμη ως προς το αν ήταν ηγέτης ή μανιακός δολοφόνος εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μα τι γράφετε τώρα αγαπητέ μου;;;

Εδώ το Κ.Κ.Ε διοργάνωσε τριήμερη εκδήλωση στην μνήμη του, κατά την οποία σύσσωμο προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον απενοχοποιήσει από τα πάντα.

Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Like
489

καλησπερα κ.ΙΑΝ..

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866

Εδώ το Κ.Κ.Ε διοργάνωσε τριήμερη εκδήλωση στην μνήμη του, κατά την οποία σύσσωμο προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον απενοχοποιήσει από τα πάντα.
αυτό που είπα και με βγάζεις από το μουνδ παουερ οφ λαβ για να εξηγώ ενώ κατάλαβες.. Είναι ότι ο άνθρωπος της τέχνης και ο καζαντζακης είναι έχει αυθεντικοτητα δεν είναι αλλα λέω άλλα κάνω κι άλλα εννοώ.. Γιαυτό αντανακλά στο κοινό γιαυτό τον αναζητούν γιατί έχει κάτι αληθινό γάμω το μικρό σπίτι στο λιβάδι σου. Όχι τύπου του δίνουμε βραβεία αλλά ουσιαστικά. Οπότε τι φάση ? 

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.892
Πόντοι
18.546

Αγαπητέ ομιλείτε για άτομα πού εν έτει 2019 αποκαλούνε ακόμα την Αγία Πετρούπολη Λενινγραντ  :S

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
18.660
Πόντοι
12.946

Ζητώ συγνώμη, θα ήθελα να προσθέσω μια προσωπική εμπειρία  :S
Πραγματικό συμβάν, έβλεπα μαζί με ένα Ρώσο ειδήσεις στην ελληνική τηλεόραση και στις δηλώσεις κομμάτων ξαφνικά βλέπει το σήμα (σφυροδρέπανο), μόλις το είδε έκλαιγε από τα γέλια
Τελικά πόσα χρόνια είμαστε πίσω?  :headbang:  :headbang:  :headbang:

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
καλησπερα Ερη μου...
εχεις δικιο σ αυτο που λες..και ο συγγραφεας και ο εικαστικος καλιτεχνης μεσα απο το εργο του ξεγυμνωνει κι αποτυπωνει την ψυχη του...οσο και να θελει να προσποιηθει για να βγαλει εναν αλλο εαυτο ισως λιγο καλιτερο κατα τη γνωμη του η δυναμη του λογου .του χρωματος η του δημιουργηματος γενικοτερα θα τον χαρακτηρισει...θα τον προδωσει
ε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον λένε μισογυνη. Τουλάχιστον από τα έργα του εγώ τον βλέπω να αγαπάει τη γυναίκα. Τώρα ο άγιος μπορεί να τον ξέρει προσωπικά οπότε πάω πάσο

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
38.010
Πόντοι
25.467
αυτό που είπα και με βγάζεις από το μουνδ παουερ οφ λαβ για να εξηγώ ενώ κατάλαβες.. Είναι ότι ο άνθρωπος της τέχνης και ο καζαντζακης είναι έχει αυθεντικοτητα δεν είναι αλλα λέω άλλα κάνω κι άλλα εννοώ.. Γιαυτό αντανακλά στο κοινό γιαυτό τον αναζητούν γιατί έχει κάτι αληθινό γάμω το μικρό σπίτι στο λιβάδι σου. Όχι τύπου του δίνουμε βραβεία αλλά ουσιαστικά. Οπότε τι φάση ?  

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει εσείς, είναι το ότι στην "αλήθεια και την αυθεντικότητα" του "Ζόρμπα δι γκρίκ", μόνο λίγοι βλέπουν  τον Ζορμπά ως "αντιήρωα" Οι περισσότεροι βλέπουν έναν συμπαθητικό αμόρφωτο σαλτιμπάγκο.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Αυτό που δεν έχετε καταλάβει εσείς, είναι το ότι στην "αλήθεια και την αυθεντικότητα" του "Ζόρμπα δι γκρίκ", μόνο λίγοι βλέπουν  τον Ζορμπά ως "αντιήρωα" Οι περισσότεροι βλέπουν έναν συμπαθητικό αμόρφωτο σαλτιμπάγκο.
τι βλέπουν οι περισσότεροι δεν το ξέρω. Όμως ακόμα κι αν είναι έτσι, η τέχνη δεν εκπιπτει.

Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Like
489
ε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον λένε μισογυνη. Τουλάχιστον από τα έργα του εγώ τον βλέπω να αγαπάει τη γυναίκα. Τώρα ο άγιος μπορεί να τον ξέρει προσωπικά οπότε πάω πάσο

Κοιτα ..εχω να διαβασω Καζαντζακη απο το σχολειο ,που η λυκειαρχισσα μας εκανε κατι απιστευτες αναλυσεις κειμενων...θυμαμαι ομως απο τοτε αυτη την εκδοχη να πλαναται αλλα και να επιβεβαιωνεται μεσα στα κειμενα του

απλα για να στο τεκμηριωσω τωρα πρεπει να ξανασχοληθω και βαριεμαι

γιατι ομως δεν εικαζεται κατι τετοιο και για τον Ελυτη με το καταπληκτιο Μονογραμμα που ειναι υμνος στον ερωτα και στη γυναικα

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
18.660
Πόντοι
12.946
τι βλέπουν οι περισσότεροι δεν το ξέρω. Όμως ακόμα κι αν είναι έτσι, η τέχνη δεν εκπιπτει.
Είναι απλό ημιμάθεια, δεν έχουν διαβάσει και ότι έχουν ακούσει.
Αν είχαν διαβάσει αυτό ( Ζορμπάς σελίδα 112-113)
"Το τι έγινε, αφεντικό, ένας Θεός το ξέρει. Μα θαρρώ πώς μήτε αυτός το ήξερε, γιατί αν το ήξερε θα έριχνε αστροπελέκι να μας κάψει. Άντρες γυναίκες, μαλλιά κουβάρια, κυλίστηκαν κάτω
έψαχνα να βρω τη Νούσα, μα που να τη βρω! Βρήκα μια άλλη, έβγαλα τα μάτια μου μαζί της."
Για μένα ήταν ανατρεπτικός σε μια συντηρητική και υποκριτική κοινωνία όπως αυτή που ζούμε.

IanAlderson

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2009
Like
132
Πόντοι
16

Δεν παρακολουθώ τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ.
Την γυναίκα την αγαπά και φαίνεται στα έργα του πλην όμως της επιφυλάσσει μια υποδεέστερη θέση σε σημείο που μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για μισογυνισμό.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Κοιτα ..εχω να διαβασω Καζαντζακη απο το σχολειο ,που η λυκειαρχισσα μας εκανε κατι απιστευτες αναλυσεις κειμενων...θυμαμαι ομως απο τοτε αυτη την εκδοχη να πλαναται αλλα και να επιβεβαιωνεται μεσα στα κειμενα του

απλα για να στο τεκμηριωσω τωρα πρεπει να ξανασχοληθω και βαριεμαι

γιατι ομως δεν εικαζεται κατι τετοιο και για τον Ελυτη με το καταπληκτιο Μονογραμμα που ειναι υμνος στον ερωτα και στη γυναικα
γιατί ο ελυτης είναι λυρικος και τέλος. Ο Καζαντζάκης είχε μια πιο σκιερη γραφη, ρουφουσε το λόγο από τα σωθικα του, δεν τραβουσε νορμες δεν έμπαινε σε καλούπια και τέτοιες μορφές γραφής χώρουν ερμηνείας από δικαιους και αδικους. Οι λέξεις έχουν δυναμική βράχων.αλλοι τις ρίχνουν σε αυλογυρους σαν πετραδακια κι άλλοι τις σπρωχνουν από βουνά σαν κοτρωνες. Γιαυτό μέρα παλεύει να βρει ο ανθρώπινος νους την συγκυρία. Βέβαια κι αυτό κάπου σε οδηγεί δεν λέω..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom